DevOps Introduksjon for nybegynnere

DevOps har blitt et buzzword, som betyr mange forskjellige ting for mange mennesker.


Det er utfordrende å forstå og definere hva DevOps nøyaktig er. Og det er derfor du vet et helhetlig syn på det hvis du kjenner grunnleggende begreper om DevOps som folk forbinder seg med og historien om hvordan det utviklet seg..

Opprinnelsen til DevOps

DevOps er et perfekt eksempel på smidig programvareutvikling. Ideen om DevOps kom fra behovet for å følge med den økte programvarehastigheten og oppnå gjennom smidige metoder. De enorme fremskrittene innen smidig kultur og praksis i løpet av det siste tiåret avslørte kravet om en mer helhetlig tilnærming til leveringslivssyklusen fra programvare til ende..

Du lurer kanskje på å vite hva smidig programvareutvikling er –

Smidig utvikling er et bredt begrep for å definere flere iterative og inkrementelle programvareutviklingsmetoder. De populære smidige metodologiene er Scrum, Kanban, Scaled Agile Framework® (SAFe®), Lean Development og Extreme Programming (XP).

Kjerneverdiene og visjonen for alle disse smidige metodologiene er de samme, men hver av dem har en unik tilnærming. Alle disse metodikkene inneholder iterasjoner og kontinuerlig tilbakemelding for vellykket foredling og levering av skalerbar programvare. Alle disse metodologiene involverer kontinuerlig planlegging, kontinuerlig testing, kontinuerlig integrasjon og andre uendelige former for både prosjektet og programvaren.

I motsetning til de vanlige prosessene med fossefall, er disse smidige metodene lette, og de har den iboende tilpasningsdyktige naturen. Noe av det beste med disse smidige metodene er at de alle fokuserer på å styrke mennesker når det gjelder å samarbeide og ta raske beslutninger sammen.

Bilde av Segue

Idealene til DevOps utfører utvidbar smidig utviklingspraksis for å avgrense bevegelsen av programvareendring gjennom bygging, validering, distribusjon og forskjellige leveringsstadier. Det gjør det tverrfunksjonelle teamet å ha fullt eierskap av programvareproduktet fra design til produksjon.

Utfordringer løst av DevOps

Distribusjonsprosess Distribuerte applikasjoner krever ofte distribusjon av binær- og konfigurasjonsfilene til flere servere. Det blir mer utfordrende når du har en gård med servere. Det blir utfordrende å finne ut hva, hvordan og hvor man skal distribuere. Det åpenbare resultatet?

Lenge ventet på å få gjenstandene inn i det neste miljøet i ruten til levende årsaker med å utsette alt som testing, tid til å leve osv..

DevOps tillater programvaren eller nettutviklere og IT-operasjoner for å distribuere prosessen i en samarbeidsøkt som er helt skyldløs. Det vil gjøre det mulig for oss å verifisere hva som fungerer og ta det til neste nivå med automatisering for å implementere kontinuerlig utvikling. Det skaper også veier for hyppigere utvikling.

DevOps-mål

Det forbedrer samarbeidet mellom interessenter fra planlegging til levering og implementerer automatisering av leveringsprosessen til:

 • Forbedre frekvensen av distribusjonen
 • Få raskere tid til å markedsføre sluttproduktet
 • Reduserer feilprosenten for nye utgivelser
 • Det forkorter ledningstiden mellom fikser
 • Forbedrer mellomtiden for gjenopprettingsformålet

Felles DevOps-scenario

Hele programvaren kommer til møtepunktet før du starter et nytt programvareprosjekt. Teamet er bygget av utviklere, testere, drift og support fagpersoner. Teamet lager planen for å lage en fullt funksjonell programvare som er klar for distribusjonen.

Hver dag blir ny kode distribuert når utviklerne har fullført den. Den automatiserte testprosedyren sikrer at koden er klar til å implementeres. Når koden får det grønne signalet fra automatiseringstestprosessen, distribueres den til et lite antall brukere. Koden overvåkes i en kort periode for å sikre at det ikke er uforutsette problemer, og at den er stabil. Den nye koden blir deretter distribuert til resten av brukerne når den endelige overvåkingen har vist at koden er stabil. En betydelig del av trinnene etter planlegging og utvikling gjøres uten menneskelig inngripen.

Ulike faser av DevOps modenhet

Det er mange forskjellige faser av DevOps modenhet. Her er nøkkeluttrykkene du må vite.

Fossutvikling

Før tiden med kontinuerlig integrering, pleide utviklingsteam å skrive en enorm mengde kode, og deretter ble de fra forskjellige hold slått sammen for utgivelsen. Versjonene av koden var så forskjellige at de pleide å kreve et stort antall endringer.

Gjør disse antall endringer som brukes – for å ta mer enn noen få måneder. Denne prosessen var ikke en produktiv.

Kontinuerlig integrering

Det er en praksis å integrere en nyutviklet kode med den viktigste koden som skal utgis på en raskeste måte. Når det gjelder å slippe koden, hjelper kontinuerlig utvikling med å spare mye tid.

DevOps introduserte ikke dette begrepet. Kontinuerlig integrasjon er en smidig ingeniørpraksis som kommer fra Extreme Programming-metodikken. DevOps har tatt i bruk denne praksisen fordi det gjelder automatisering når det gjelder gjennomføring av kontinuerlig integrasjon. Kontinuerlig integrasjon er ofte den første veien mot DevOps modenhet.

Den kontinuerlige integrasjonen fra DevOps perspektiv inkluderer trinnene som å sjekke koden, kompilere til brukbar kode og kjøre noen av de nødvendige valideringstestene. ‘

Kontinuerlig levering

Det er en forlengelse av kontinuerlig integrasjon og også den andre fasen av DevOps.

Kontinuerlig levering lar deg legge til ekstra automatisering og testing. Slik at du ikke bare fletter koden raskt med hovedkodelinjen, men også får koden nesten klar til å distribueres uten menneskelig innblanding.

Det er en praksis å holde kodebasen i en nesten klar til distribusjon.

Kontinuerlig distribusjon

Kontinuerlig distribusjon er den avanserte utviklingen av kontinuerlig levering. Denne praksisen lar oss distribuere alle måtene i produksjonen uten noen menneskelig innblanding.

Teamet som jobber med kontinuerlig utvikling, distribuerer aldri noen kode uten å teste. All den nyopprettede koden kjører gjennom automatisert testing før den kommer inn i produksjonsleddet. Koden distribueres til et lite antall brukere, og det er en automatisert tilbakemeldingssløyfe som overvåker kvaliteten og bruken før koden kommer til neste nivå.

Det er et lite antall selskaper som Netflix, Etsy, Amazon, Pinterest, Flicker, IMVU og Google, etc. som gjør kontinuerlig utvikling.

Verdien

DevOps fokuserer sterkt på å utvikle en samarbeidskultur og forbedre effektiviteten gjennom automatisering med forskjellige DevOps-verktøy. For å implementere DevOps for programvareløsningen din, må du bruke kombinasjonen av både kultur og verktøy.

DevOps Culture

DevOps er en spesiell kultur som hjelper deg med å forbedre samarbeidet, redusere kaoset, håndtere delte ansvar på en bedre måte, implementere automatisering, kvalitetsforbedring, tilbakemelding verdsettelse og øke automatiseringen.

Agile metoder har alltid vært den beste helhetlige måten å levere programvare på. Når det gjelder å måle fremgangen, gjør det smidige utviklingsteamet det når det gjelder arbeidsprogramvare. Den smidige metoden for DevOps-kultur lar produktseiere, utviklere, testere og UX-personer samarbeide tett med det samme målet i tankene.

DevOps-verktøy

Inkluderer verktøyene for konfigurasjonsstyring, testing og bygging av systemer, utvikling av applikasjoner, kontroll av versjoner og overvåking. Når det gjelder implementering av kontinuerlig integrasjon, kontinuerlig levering og kontinuerlig distribusjon, krever de forskjellige verktøy, og samtidig bruker de de samme verktøyene. Du må bruke flere verktøy når du går gjennom leveringskjeden.

La oss kjenne til noen av de populære verktøyene og praksisene.

Kildekodelagringssted – dette er et sted hvor utviklere kan sjekke inn og endre koden. Kildekodelageret administrerer forskjellige versjoner av koden som er sjekket inn, slik at den kan sørge for at utviklere skriver over hverandre kode.

Git, Apache Subversion, IBM Rational, Artifactory, Nexus, Eclipse, etc. er noen av de populære verktøyene for koderegistrering.

Bygg server: – build-serveren er automatiseringsverktøyet som brukes til å kompilere koden i respiratorisk kildekode til den kjørbare kodebasen. Noen av de høyt brukte build-serververktøyene er Jenkins, SonarQube, Artifactory.

Konfigurasjonsstyring – Puppet, Chef, Ansible, SaltStack, Run Deck, etc. hjelper deg med å administrere konfigurasjonen for applikasjon og infrastruktur for å opprettholde konsistensen på tvers av miljøer.

Virtuell infrastruktur – AWS, GCP, Azure er topp tre av leverandører av offentlige skyer som tilbyr nesten alle infrastrukturtjenester. De tilbyr API som lar deg tilby infrastrukturen og administrere dem som en kode.

Konklusjon

Jeg håper det gir deg en ide om DevOps, og hvis dette spennende deg, kan det hende du prøver denne masterclass online kurs.

Artikkel av Payal Goyal

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector