Ansvarlig introduksjon for nybegynnere

Hørt om Ansible, men er ikke sikker på hva det er? Ikke bekymre deg, du vil vite om Ansible i løpet av de neste 5 minuttene.


Hva er svaret?

Ansible er et open source DevOps-verktøy som kan hjelpe virksomheten i konfigurasjonsadministrasjon, distribusjon, klargjøring osv. Det er enkelt å distribuere; den utnytter SSH til å kommunisere mellom servere. Den bruker playbook for å beskrive automatiseringsjobber, og playbook bruker et veldig enkelt språk YAML.

Ansible gir pålitelighet, konsistens og skalerbarhet til IT-infrastrukturen din. Du kan automatisere konfigurasjoner av databaser, lagring, nettverk, brannmurer ved hjelp av Ansible. Den sørger for at alle nødvendige pakker og all annen programvare er konsistente på serveren for å kjøre applikasjonen.

La oss ta et eksempel; har du en feilsøkingsversjon av et program som er bygd på visual C ++. Hvis du nå vil kjøre applikasjonen på en datamaskin, må du oppfylle noen forutsetninger som Microsoft Visual C ++ bibliotek-DLLer, og du trenger Visual C ++ installert på datamaskinen din. Så dette er delen der Ansible vil sørge for at alle disse grunnleggende pakkene og all programvaren er installert på datamaskinen din, slik at applikasjonen din kan fungere jevnt i alle miljøer, det kan være test- eller produksjonsmiljø.

Den inneholder også alle de historiske dataene for applikasjonen din, så hvis du når som helst vil rulle tilbake til forrige versjon, eller du vil oppgradere den, kan du enkelt gjøre det.

La oss se på noen av følgende funksjoner.

agentløs – Noe som betyr at det ikke er noen form for programvare eller noen agent som administrerer noden som en annen løsning som dukke og kokk.

Python – Bygget på toppen av python, som er raskt og et av de robuste programmeringsspråkene i dagens verden.

SSH – Veldig enkel passordløs nettverksgodkjenningsprotokoll som er sikker. Så ditt ansvar er å kopiere denne nøkkelen til klienten

Skyv arkitektur – Skyv de nødvendige konfigurasjonene til dem, klienter. Alt du trenger å gjøre er å skrive ned disse konfigurasjonene (spillbok) og skyve dem på en gang til nodene. Du ser hvor kraftig det kan være å skyve endringene til tusenvis av servere på få minutter.

Setup – et minimalt krav og konfigurasjon som trengs for å få det til å fungere.

Ansvarlig arkitektur

ansvarsarkitektur - hva som er ansvarsfull

La oss starte med Offentlig / privat sky som er Linux-serveren. Det kan også fungere som et depot for alle IT-installasjoner og konfigurasjoner.

Ovennevnte arkitektur har en haug med vert maskiner som en ansvarsfull server kobles til og skyver spillbøkene gjennom SSH.

Det har ansvarsfull automatiseringsmotor bruker hvilke brukere som direkte kan kjøre en spillbok som blir distribuert på vertene. Det er flere komponenter i den ansvarsfulle automatiseringsmotoren. Den første er en vert inventar. Det er en liste over alle IP-adressene til alle vertene.

Neste er det moduler. Ansible kommer med hundrevis av innebygde moduler og moduler er kodestykker som blir kjørt når du kjører en spillbok. En spillbok inneholder skuespill, et skuespill inneholder forskjellige oppgaver, og en oppgave inkluderer moduler.

Når du kjører en spillebok, er det modulene som blir kjørt på vertene dine, og disse modulene inneholder handlinger i dem. Så når du kjører en playbook, finner du handlingen på vertsmaskinene dine. Du kan også lage dine tilpassede moduler. Alt du trenger å gjøre er å skrive noen få kodelinjer og gjøre den til din modul, og du kan kjøre den når du vil.

Da har arkitekturen taktikk. Playbooks her definerer faktisk arbeidsflyten din, for uansett hvilke oppgaver du skriver i en playbook, blir den utført i samme rekkefølge som du har skrevet dem. Hvis du for eksempel har skrevet som installerer en pakke først og deretter starter, vil den gjøre det samme. Playbooks er veldig enkle å skrive YAML-kode. YAML-koden er et veldig enkelt dataserialiseringsspråk; det er omtrent som engelsk.

Neste, i arkitekturen er plugins. Plugins her er spesiell type moduler. Disse programtilleggene blir kjørt før en modul kjøres på nodene. Plugins blir kjørt på hovedkontrollmaskinen for loggføringsformål. Du har tilbakeringingsprogrammer for tilbakeringing fordi dette lar deg koble til forskjellige ansvarsfulle hendelser for visning og logging. Cache-plugins brukes for å oppbevare en cache av fakta for å unngå kostbare faktainnsamlingsoperasjoner. Ansible har også action-plugins, som er frontmoduler, og de kan utføre oppgaver på kontrollmaskinen før de ringer modulene selv.

Arkitekturen har tilkoblingsprogramtillegg. Det er ikke alltid nødvendig å bruke en SSH for tilkobling med vertsmaskinene dine; Du kan også bruke en tilkoblingsplugin. For eksempel gir ansible deg en plugin-tilkobling for dockercontainer, og bruker den tilkoblingsplugin-modulen, kan du enkelt koble til alle Docker-containerne og begynne å konfigurere med en gang.

Det dreide seg om arkitekturen. Neste, la meg fortelle deg nøyaktig hvordan det fungerer.

Hvordan ansvarsfullt fungerer?

hvor ansvarsfull fungerer

Ansvarlig fungerer ved å koble til noder og skyve ut små programmer som kalles ansvarsfulle moduler. Ansible kjører deretter disse modulene over SSH som standard og fjerner dem når de er ferdige.

Ansvarlig administrasjonsnode er kontrollnoden, som kontrollerer hele utførelsen av Playbook. Det er noden du kjører installasjonen fra, og inventarfilen inneholder listen over verten der modulene må kjøres. Administrasjonsnoden lager ssh-tilkobling, og deretter kjører den modulene på vertsmaskinene og installerer produktet. Den fjerner modulene når de er installert. Så det er slik ansvarsfullt fungerer.

Deretter kan du være interessert i å lære hvordan du installerer og konfigurerer Ansible.

Hvordan installere og konfigurere Ansible på Ubuntu?

Konklusjon

Jeg håper at du nå har en idé om Ansible for å komme i gang. Ansible er en spillbytter i hvordan du administrerer infrastrukturen, og hvis du er Sysadmin eller utvikler, kan du sjekke ut dette praktisk trening å fremme ferdighetene.

TAGS:

  • Ansible

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map