8 tips för bättre mobilapplikationssäkerhet

Med tiden går det en exponentiell ökning i användningen av mobilapplikationer. Det finns fler internetlänkade mobila enheter nu än det finns individer på jorden.


Mobilappar är generellt tillgängliga via app-distributörer som Google Play Store, Apple App Store, Windows Store, etc., och är den huvudsakliga formen för att ge innehåll och utgifter för mobiltelefonanvändare runt om i provinsen. Organisationer och globala företag har också tagit emot mobilappar för att öka anställdas produktivitet samtidigt som de associerar sig med en yngre, mer ansluten arbetskraft.

Mobil applikationssäkerhet & Dess behov

De flesta individer tänker verkligen inte på mobilappsäkerhet när de tränar på sin telefon för att betala för en cappuccino på Starbucks, eller idrottar det senaste spelet medan de förkortas, eller också när de utför online-aktiviteter på sin mobilbankapp. Därför, som en applikationsbyggare, bör den största frågan du behöver lösa innan du bestämmer dig för att publicera appen vara – Hur skyddar jag min app mot skadlig avsikt?

En mobilapp blir en bra bit av utforska för att få den att gå: det finns själva programkoden, problemlogiken på back-end-systemet och klientsidan, databaser, API: er som överför data mellan de två, enheten och dess operativsystem, och användaren. Var och en spelar en viktig roll i appens säkerhet. För företag med mobilappar i en sump, konkurrenskraftig marknad kan det vara en värdefull differentiering att välja en robust säkerhet.

Tja, apptillverkare kan vidta några steg för att lösa appsäkerhetsproblem korrekt. Se dem nedan:

för ett säkerhetsteam

8 steg för bättre mobil applikationssäkerhet

Om du älskar din apps säkerhet är det en bra lösning att integrera säkerhetsteamet från första en. Gör tydligt att avsätta tillräckliga resurser till säkerhet. Börja planera de säkerhetsmetoder du kommer att ha med ett tilldelat team. Dessutom är det varje dag en förändring att göra på appen eller en betydande revidering för att planera, göra tydligt att överväga säkerhetsteamet, så att de identifierar vad de ska göra om något oförutsett sker.

Var bekymrad över API: er

Ett applikationsprogrammeringsgränssnitt, eller så kan du säga API, är en väsentlig del av utvecklingen av backend, och stöder applikationer för att kommunicera med varandra. Men eftersom de är tydliga varaktiga kan de vara säkerhetsproblem. Här är detaljerad information om varför och hur man säkrar API.

Var säker med back-end

En betydande mängd back-end API: er förutsätter att knappast en app som har rapporterats för att komma åt den kan nå ut med den. Men faktum är långt ifrån det. Back-end-servrar bör ha säkerhetssystem på plats för att skydda mot skadliga attacker. Därför måste du säkerställa att alla API: er är autentiserade baserat på den mobila plattformen du förväntar dig att koda för eftersom transportprocesser och API-autentisering kan variera från plattform till plattform.

Gå för tokenshantering av sessioner

En token är en “liten hårdvara som drivs av en anpassad för att godkänna inträde till ett systemkonto.” I den nuvarande appvärlden använder utvecklare tokens för att hantera användarsessioner mer effektivt. Du kan helt enkelt vända ett symbol.

Autentisering på hög nivå är måste

Som diskuterats ovan är det många säkerhetsbrott som är skyldiga till svag autentisering. Därför blir det viktigare att använda starkare autentisering. Autentisering avser ofta lösenord. Det är din skyldighet som applikationstillverkare att stödja dina användare att vara bekymrade över lösenord. Som exempel kan du skapa din app så att den bara accepterar starka alfanumeriska lösenord som kan återställas var tredje månad.

8 steg för bättre mobil applikationssäkerhet

Autentisering med två faktorer är också en bra idé att säkra en mobilapp. Om din app tillåter dubbelfaktorautentisering, kommer användaren tidigare att krävas för att mata in en kod som levereras till hans eller hennes texter eller e-post vid inloggning. Om vi ​​pratar mer om moderna autentiseringsmetoder inkluderar den biometri som näthinneskanning och fingeravtryck.

Kör de bästa krypteringsverktygen och teknikerna

Det första jobbet som ska göras för starkare kryptering är att välja nyckelhantering. Förvara nycklarna i säkra behållare. Lägg aldrig dem lokalt på servern.

Inför åtkomstpolicyer

För att skära ner appens attackyta, gör det starkt att bara använda säkra bibliotek och ramverk. Appen du skapar bör anpassas till gemensamma policyer som implementeras av organisationens IT-chefer eller av Google Play och Apples App Store.

Testa programmet

Chockerande nog, många utvecklare kontrollerar inte deras kod. Det är en nödvändig del av att utveckla kvalitetskod. Det är därför bara applikationssäkerhetsdelen av processen styrs för att skapa en fantastisk mobilapp.

För att ha en säker app bör teamet regelbundet utvärdera koden och analysera säkerhetsslingor som kan uppstå vid dataintrång.

Slutsats

Mobil användning ökar ofta där hackare lurar för att försöka stjäla känslig information och äventyra appens säkerhet. Med en robust mobil säkerhetsstrategi och en förstklassig mobilutvecklare om möjligheten att stödja dig reagera snabbt på hot och buggar kommer din app att vara en säkrare, mer pålitlig plats för användare – och skydda deras lojalitet (och dina hjälpmedel) för framtida.

Appstillverkare måste omfatta de risker som hotas av cybersäkerhet och dataintrång medan de gör sina mobilappar. Genom att utföra de ovannämnda säkerhetsmetoderna för mobilappar kan de säkra både appar och data inom. Dessa metoder är inte utmanande att genomföra. App-tillverkare och utvecklare kräver en global inställning till att utveckla appar och bör hantera alla omständigheter som påverkar appens säkerhet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map