Преглед на Site5 2019 – Уеб хостинг за уеб дизайнери

Най- уеб хостинг компания Site5 се предлагат като уеб хостинг за сериозни уеб дизайнери. Както обясняват, Site5 е специализирана в обслужване и технологии за уеб дизайнери и разработчици.


Какво означава това и как работи? Предимство ли е??

Уеб хостингът предоставя услугите, технологиите и инструментите за гледане на уеб страница или уебсайт в интернет. Организации, фирми и дори лица купуват услугата от уеб хостинг компания или доставчик на уеб хостинг, за да избутат своя сайт навън в света. Уебсайтовете се съхраняват или хостват на сървъри, предоставяни и обслужвани от доставчика на уеб хостинг.

След като имате домейн, когато интернет потребител иска да прегледа вашия уебсайт, той може да напише адреса на вашия уебсайт или да ви потърси в мрежата. Страниците на вашия уебсайт ще се доставят от сървъра чрез браузър. След това потенциалният клиент или човек, заинтересуван от вашия сайт, ще има достъп до страниците.

CPU стая със синя светлина

Звучи просто, но не всички уеб хостинг компании са създадени равни.

Някои компании изискват да закупите вашия домейн чрез тях – да го продавате на по-висока цена. Те могат да пакетират услуги заедно. Други ще ви помогнат да закупите домейн, ако вече нямате такъв. Някои компании ви позволяват да закупите пространство за съхранение на техния сървър, докато други ще наемете пространство, излагайки вашия сайт и данни в риск, в зависимост от това как е написан договорът.

Някои уеб хостинг сайтове ще предлагат поддръжка на бази данни и допълнителни услуги за клиентите, които искат да хостват специализирано съдържание в тях уебсайт. В зависимост от нуждите ви, има уеб хостинг услуги там, за да предоставите услугата, от която се нуждаете.

Този преглед на Site5 ще разгледа внимателно какво може да предложи компанията.

Какво прави Site5 уникален?

В миналото Site5 се фокусира върху техническото уеб дизайнер и уеб разработчик на пазара, но днес те се придвижват към баребони, просто-какво-трябва-подход към уеб хостинг с няколко добавени функции. Като цяло този преход се чувства незавършен.

Ето преглед на това, което имате със Site5.

1. Неметрирано дисково пространство и честотна лента с Site5

Site5 предлага неметриран (известен също като неограничен) темп и честотна лента на дискове в хостинг плановете им. Клиентите не се таксуват от количеството дисково пространство за пренос на данни за нормално използване на сайта. Site5 включва подробни условия, които поставят ограничения в плановете. Те ще помолят клиентите, които постоянно работят извън нормалната честотна лента и дисковото пространство, да направят корекции, или Site5 си запазва правото да предприеме коригиращи действия.

Според Site5 те наблюдават сървърите и ще коригират хранилището, за да осигурят оптимална работа на сайта.

2. Site5 Безплатна миграция на уебсайтове

Миграция на уебсайтове

Site5 предлага безплатна миграция на уебсайтове за клиенти, използващи различна уеб хостинг компания. С тази услуга Site5 ще помогне за преместване на бази данни, имейли и файлове на уебсайтове от стария акаунт към Site5 и новия им акаунт за уеб хостинг. Процесът се управлява от специалист по уеб хостинг на уеб хостинг експерт Site5.

Както винаги, има ограничения за „безплатна“ миграция.

Безплатната миграция включва до 25 cPanel акаунта (cPanel е базиран на Linux уеб хостинг инструмент с графичен интерфейс за автоматизиране на уеб хостинг) и 10 акаунта, които не са cPanel. Това включва файлове на уебсайтове и MySQL бази данни. Те ще мигрират стария Ви уебсайт към нов акаунт за уеб хостинг с Site5.

3. Резервни копия на уебсайтове

С услугата Site5 имате безплатни нощни резервни копия на вашия уебсайт и информация. Резервните копия са защитени и ще заснемат цялото съдържание на услугата. Клиентите също имат възможност да архивират ръчно сайта си с функционалност, включена в акаунта им.

Използвайки същата услуга, можете да получите достъп до архивираните си архивни файлове. Тази услуга включва имейл и уеб файлове.

4. Функционалност на домейна и поддомена

С по-скъпите планове hostPro и hostPro + Turbo с Site5 можете да хоствате множество домейни с един акаунт и да свързвате домейни в един уебсайт. С услугата можете да използвате имейл и да събирате данни за уебсайтове за всеки домейн. Site5 също ви дава възможност за бързо и лесно настройване на поддомейни (префикс пред името на домейна).

домейн

4. Данни и потребителски данни на уебсайта

Уеб статистиката е критична характеристика за уеб хостинга.

Site5 използва AWStats, инструмент за уеб анализи с отворен код с графичен интерфейс, за достъп до уеб статистика от страна на сървъра. Това включва посетители на уебсайтове, регистрационни файлове за достъп (които са посетили сайта и съответните подробности за потребителя), регистрационни файлове за грешки и статистически данни за поддомейни. Към момента те не предлагат други аналитични инструменти.

5. Инструменти за разработчици за Site5

Site5 се рекламира като уеб хостинг за дизайнери и разработчици, а има няколко възли на функции за този пазар.

Site5 включва Softaculous, автоматичен инсталатор за скриптове на уебсайтове. Това позволява на потребителите да инсталират много популярни приложения за уебсайт с едно кликване директно от екрана на администратора на сайта в Site5. Softaculous инсталира много от най-популярните приложения там, включително приложения за блогове, управление на реклами, електронна търговия, поддръжка на клиенти и системи за управление на клиентите (CMS).

Говорейки за електронна търговия, Site5 включва инструменти, които да ви помогнат бързо да стартирате вашия сайт и да го направите за онлайн бизнес. Много функции могат да бъдат инсталирани директно от администраторския панел на сайта.

За повече персонализирана работа на разработчици, Site5 поддържа много от най-популярните езици за програмиране, включително Ruby on Rails, Perl и Optional Python. Site5 също така позволява на потребителите да създават неограничен брой MySQL бази данни, които могат да бъдат контролирани чрез контролния панел Site5 с помощта на предварително инсталирана версия на phpMyAdmin.

Site5 предлага също редактор на задания на Cron за задачи по поддръжка на график и работа. С помощта на редактора можете да стартирате команди, специфични за сайта, на редовни интервали. Редакторът на заданията може да се намери в контролния панел. Резултатите могат да бъдат изпратени на имейл за проследяване и поддръжка на архиви.

6. Сигурност на сайта

Site5 предлага защита и почистване от зловреден софтуер. Услугата активно следи вашия сайт 24/7. Понастоящем Site5 използва експерти за сигурност на уебсайтове Sucuri за сканиране на злонамерен софтуер. Sucuri ще сканира сайта на всеки 12 часа и ще премахне всички намерени злонамерен софтуер. Това включва премахване на черен списък, ако на вашия сайт е открит зловреден софтуер.

HTTPS

Можете да получите достъп до отчет от Sucuri, за да прегледате историята на сканирането и всеки открит злонамерен софтуер. Обърнете внимание, че сигурността на сайта е допълнителен разход и трябва да се активира, за да се приложи защитата от зловреден софтуер.

Site5 поддържа FTP (протокол за прехвърляне на файлове) и SFTP (защитен протокол за прехвърляне на файлове). За да активирате SFTP, ще трябва да активирате достъп до черупки или SSH достъп. Сигурният достъп до черупките (SSH достъп) е UNIX команден интерфейс и система от протоколи.

SSH достъпът през Site5 може да се използва, ако се нуждаете от сигурен отдалечен достъп на друг компютър. SSH достъпът обикновено е деактивиран за сигурност, но ако трябва да копирате файлове или да създавате директории, използвайки SSH достъп, можете да го активирате с помощта на контролния панел за уеб хостинг на Site5.

7. Други функции

Една приятна функция с Site5 – можете да изберете местоположението на вашия сървър. Това ще помогне на скоростта на зареждане и класирането на търсенето, ако знаете основния си пазар.

С Site5 можете да настроите виртуален частен сървър (VPS). Можете да изберете да управлявате VPS напълно от Site5. Това включва хардуер, поддръжка, сигурност, мониторинг и актуализиран софтуер. Можете също така да включите cPanel за VPS за допълнителни разходи. Има малка такса за допълнителни IP адреси за VPS.

Ако търсите повече енергия на VPS, включително допълнителни ядра за обработка, повече памет, допълнително дисково пространство или честотна лента, Site5 може да управлява до 8 ядра и 250 GB дисково пространство за значителни допълнителни разходи.

Ценова структура за Site5

Всички покупки в Site5 включват 45-дневна гаранция за връщане на парите, с изключение на VPS, която предлага само 15-дневна гаранция за връщане на парите. Site5 предлага три нива на ценообразуване:

hostBasic

hostPro

hostPro + Turbo

$ 8.95 / месец

$ 12.95 / месец

$ 19.95 / месец

за един уебсайт с 12-месечна покупка. Можете да закупите 24 месеца за $ 6,96 / месец. Трябва да закупите hostBasic за поне 12-месечна покупка. Предлага 99,9% гаранция за продължаване.

за неограничен брой сайтове. Можете да закупите 12 месеца за $ 11.95 / месец или 24 месеца за $ 10.95 / месец. Предлага 99,9% гаранция за продължаване.

за неограничен брой уебсайтове и специален IP адрес (. Можете да закупите 12 месеца за $ 14.95 / месец или 24 месеца за $ 13.95 / месец. Предлага 99.9% гаранция за продължаване.

Site5 предлага ценообразуване на дистрибутори. Реселлърите ще използват Site5 за домакин на сайт, продаден на друг клиент чрез дистрибутора. Всички акаунти на дистрибутори включват cPanel и безплатна миграция, както и 99,9% гаранция за продължаване и автоматични резервни копия. Site5 предлага три нива за дистрибутори:

стартер

стандарт

премиер

$ 25.95 / месец

$ 36.95 / месец

$ 54.95 / месец

за 50 GB дисково пространство и 500 GB честотна лента на месец.

за 80 GB дисково пространство и 700 GB честотна лента на месец.

за 120 GB дисково пространство и 1000 GB честотна лента на месец.

Защитата от зловреден софтуер Site5 е допълнително $ 49,99 годишно за всеки уебсайт, чрез Site5 или чрез програмата за дистрибутор.

Обществено възприемане на сайта5

бяла лента хартия с думи с черно мастило

Site5 получава много добри отзиви за неметрираните ресурси. Хората оценяват, че не се притесняват да надхвърлят дисковото си пространство, ако добавят още няколко целеви страници или да надхвърлят честотната си лента, ако добавят още изтегляния на електронна книга или видеоклипове на сайта си. Те също са класирани високо за своите безплатни услуги за трансфер на уебсайтове. Безплатната миграция на уебсайтове е още едно предимство, което мнозина оценяват с Site5.

Разработчиците оценяват също много от функциите, които са стандартни за Site5, включително поддръжка за много програмни езици и cPanel, който е лесен за използване.

Въпреки положителните отзиви в някои области, цялостното обществено възприемане на Site5 не е добро.

Честа критика към уеб хостинг услугата Site5 е поддръжката на клиентите и цялостното изпълнение на хостинг услугата, тъй като тя беше закупена от Endurance International Group (EIG). Преминаването през EIG доведе до редица проблеми, включително сайтове Site5, които намаляха повече от седмица. Мнозина обвиняват EIG в липсата на обслужване и поддръжка след покупката, но това се отразява зле на Site5.

Други рецензенти се оплакват от услугите без кости, предлагани от Site5. Site5 не предлага много облачни услуги или посветен хостинг.

Как Site5 се сравнява с пазара

син глобус

Като цяло разходите за Site5 са малко по-високи от другите уеб хостинг компании на пазара. Липсата на директни месечни цени за месец подтиква възприемането на високата цена при Site5. За да получите рекламираната цена, трябва да закупите 24 месеца услуга.

Изкопавайки малко по-дълбоко, Site5 има ограничения за техните услуги, които могат да увеличат разходите. Например, прегледът на условията и условията ще разкрие ограничения за размера както на базата данни, така и на имейл акаунта за споделен хостинг. Безмерните услуги са приятни, но като цяло ценообразуването може да бъде много измамно

Скоростите на зареждане за Site5 са средни, което е добре, с изключение на първокласната цена, която Site5 изисква за тяхната услуга.

Подкрепата е друга област, в която липсва Site5 в сравнение с конкурентите. Времето за отговор е бързо, но намирането на представител за поддръжка на клиенти, който е експерт в уеб хостинг услугата, е рядкост. Получаването на отговор от Site5 е лесно. Получаването на правилен отговор е много по-трудно.

Какво мислим за Site5

На пазара има място за уеб хостинг услуга, посветена на разработчици и дизайнери, но в крайна сметка Site5 не изглежда като правилната уеб хостинг услуга, която да запълни тази ниша.

Днес изглежда, че Site5 се придвижва към безсмислена, баребонов подход към уеб хостинг. Това не е, което разработчиците и дизайнерите искат или имат нужда.

Site5 предлага няколко приятни функции, включително чист, графичен интерфейс и поддръжка за много от функциите, които може да се нуждае от програмист. Хубаво е да можете да изберете местоположението на вашия сървър, а възможността бързо и лесно да използвате много от най-популярните приложения е приятно.

Но на цената, която плащате за Site5, хубавото не изглежда достатъчно добро. Това ценообразуване може да бъде много заблуждаващо, особено ако плащате за две години уеб хостинг и се опасявам, че много, които изберат Site5, ще бъдат заключени в договор, те бързо ще надраснат.

За истински разработчици и дизайнери, ние предлагаме HostGator, който предлага планове на много по-ниска цена с повече възможности за персонализиране или A2 хостинг.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector