Кой е по-добрият вариант за уеб хостинг услуги?

Когато става въпрос за уеб решения, различни хостове за различни хора. Нуждите на вашата организация или частна употреба ще определят вашия оптимален метод на хостинг.


Споделени сървъри работят добре в повечето случаи и са доста достъпни. Специализираните сървъри са най-скъпите и трудни за работа, но са и най-бързите и сигурни. Облачните сървъри са уникална порода, която има многостранни възможности, заедно с ефективни разходи – на цената на потенциални опасения за сигурността.

Кой е по-добрият вариант? Споделен, посветен или облачен хостинг? Споделен хостинг обяснен

Лого на споделен хостинг

Споделеният хостинг е най-често използваният метод на уеб хостинг. Това е не само защото е най-достъпният метод, но и защото отговаря на основните потребности на повечето хора за уеб хостинг.

Всички сложности при настройването са премахнати. Хостинг компанията се грижи за всичко за вас. Като се има предвид, че повечето хора нямат опит в тази област и още по-малко знаят езици за уеб кодиране като HTML и CSS, не е трудно да разберем защо мнозина намират тази опция за предпочитана. Но не е за всеки.

Ако сте голяма корпорация, например, споделеният хостинг вероятно не е най-добрият ви вариант. Вашият сайт ще бъде на същия сървър като много други сайтове, което може да доведе до забавяне (което от своя страна би могло да навреди на отношенията ви с клиентите или дори да намали продажбите). Няма да можете да контролирате сървъра или неговата производителност.

Отговорът на обикновения човек на въпроса „кой е по-добрият вариант? Споделен, посветен или облачен хостинг? “ Често се споделя хостинг.

Тези, които искат да притежават своите сървъри обаче, ще изберат посветен хостинг.

Кой е по-добрият вариант? Споделен, посветен или облачен хостинг? Специализиран хостинг обяснен

Специално лого за хостинг

с посветен хостинг, вашите уеб хостинг сървъри и цялото им съдържание сега принадлежат на вас. Ресурсите, които съдържат, не се споделят с никой друг – това е частно виртуално парти и никой друг няма покана, освен ако не решите да им дадете такава.

Двата основни предимства на този вид хостинг са:

 • Повишена производителност поради по-лекото натоварване на процесора и паметта и
 • Като имате пълен контрол върху вашия сървър.

Разбира се, с голяма сила идва голяма отговорност.

Като специализиран хост, няма услуга за поддръжка на потребители, която да се обажда. Това означава, че се нуждаете от надежден техен приятел, който знае всичко за уеб сървърите. В противен случай може да се наложи да помислите за наемане на външен ИТ специалист, което очевидно ще увеличи разходите Ви.

Специализираният хостинг също е най-скъпият вариант. Въпреки че може да бъде под 100 долара на месец, той също може да се приближи до 1000 долара на месец.

Кой е по-добрият вариант? Споделен, посветен или облачен хостинг? Обяснен облачен хостинг

Облачно хостинг лого

Тук нещата стават интересни. Облачният хостинг съществува в различно измерение – той е в своя лига.

За разлика от други опции за хостинг, базирани на облак сървъри всъщност не са сървъри в традиционния смисъл. Няма хардуер. Облакът е 100% виртуален.

Облачният хостинг е ново и иновативно хостинг решение. Той осигурява голяма гъвкавост и може да се използва за мащабиране, което означава, че може да спести пари в дългосрочен план. Ако хостингът ви се променя често, можете да се възползвате от плащането според размера на честотната лента, който използвате в даден момент.

Ако сигурността е основен приоритет, може да искате да избегнете тази опция. Докато облачен хостинг много се обсъжда, има тенденция да има повече уязвимости от традиционните методи.

Отговор на въпроса: Кой е по-добрият вариант? Споделен, посветен или облачен хостинг?

Споделен, посветен или облачен хостинг

Както може би сте забелязали, няма ясен отговор на въпроса: „Коя е по-добрата опция? Споделен, посветен или облачен хостинг? “

Зависи от вашите нужди и предпочитания. За да намерите собствен отговор на този въпрос, най-добре е първо да зададете няколко други въпроса, като например:

 • Какви са вашите нужди за хостинг?
 • Колко контрол на вашите сървъри искате?
 • С какво ниво на отговорност сте готови да се справите и имате ли техническа експертиза, за да поддържате свой собствен сървър?
 • Колко чувствителни са данните, които ще хоствате? Киберсигурността е от изключителна важност или е просто задкулисна мисъл?

Споделеният хостинг решава проблемите на обикновения човек за справяне с главоболията, свързани с поддържането на сървър и настройката му независимо. Освен това е и на достъпни цени, което го прави добър избор в много ситуации.

Ако имате високо чувствителна информация, трябва да имате абсолютен контрол по всяко време, посветен хостинг е наистина единствената възможност. При повечето други обстоятелства обаче, една от другите две опции ще бъде по-удобна. Специализиран хостинг е най-скъпият.

Все по-голям брой компании започнаха да се обръщат към облачен хостинг за неговото удобство и ниска цена. Разбира се, светът наблюдава по-големи нарушения на данните от всякога през последните години. Някои от тези нарушения са резултат от атаки срещу облачни услуги.

Като имате предвид всички неща, зависи от вас да решите кой е по-добрият вариант? Споделен, посветен или облачен хостинг? Най-добрият ви залог е да претеглите всички важни фактори и да вземете решение мрежа съответно.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map