Как да пренасочите старо съдържание, когато сте свежи от идеите

Чудите се какво да пиша за следващата си публикация в блога? Все още се опитвате да излезете със следващия си пост в социалните медии? Нека си признаем: една от най-трудните части за писане на голямо съдържание е добра идея.


Как да пренасочите старо съдържание

Бихте могли да седите там по цял ден с глава в ръце и очи на празния си компютър и да излезете с абсолютно нищо. Добрата новина е, че не се нуждаете от нещо ново блестящо ново.

Вероятно е, че вече имате наистина добра идея. Където? Разгледайте старото си съдържание и със сигурност ще разпалите идеята. Не сте сигурни как да го пренастроите, така че да предлагате нещо ново? Обърнете внимание на следните съвети, за да започнете.

Предимства на пренасоченото съдържание

Съдържанието трябва да е ново, свежо и вълнуващо. Това е, което постоянно чувате, нали? Но съдържание за рециклиране може да има своите предимства също. Очевидната полза е, че ви спестява време да измислите и изпробвате нова идея, но получавате повече от това. Сред тези предимства:

 1. Помага за изграждането на вашия авторитет. Говоренето по една и съща тема многократно ви помага да получите признание по този въпрос.
 2. Добре е за SEO. Дори ако съдържанието не е идентично, има вероятност да използвате едни и същи ключови думи, което го прави добро за SEO. Ако използвате идеята извън сайта си и се свържете обратно към оригиналната публикация, това е още по-добре за SEO.
 3. Помага ви да достигнете до по-широка аудитория. Независимо дали актуализирате стара публикация в блога, за да я направите по-вечнозелена или променяте формата на съдържанието, вероятно ще достигнете до много хора, които никога не са видели оригиналното съдържание.

Как да идентифицираме съдържанието, което си заслужава да се промени

Преди да продължите напред и да рециклирате някоя стара идея, трябва да помислите кои идеи си струва да пренареждате. Честно казано, по-голямата част от съдържанието може да бъде променено, но трябва да го пренастроите поради правилните причини. Не бихте искали да публикувате отново публикация в блога, която напълно пропадна първия път. Вместо това бихте искали да преработите съдържанието около идеята, за да направите по-силно заявление.

Като цяло обаче ще откриете, че съдържанието, което си струва да се пренарежда, е:

 • Evergreen: Изберете тема, която е актуална и днес. Съвет: Ако търсите бърз трафик, може да помислите за усукване на идеята, за да я направите навременна и актуална за новини, като я свържете с скорошно събитие.
 • Непълно: Имате ли какво да кажете по темата? Тогава това определено е тема, която си струва да се използва отново! Ако сте казали всичко, което трябва да кажете – както и всички останали – тогава помислете да пропуснете тази тема засега.
 • Популярен: Обърнете внимание на това, което се е представило добре в миналото. Проверете отчета си за най-добрите страници в Google Анализ или използвайте инструмент като Ahrefs, за да разберете какво съдържание има най-много споделяния, харесвания или връзки. Вероятно е, че това е тази тема, която този път ще доведе до резултати – ако приемем, че не повтаряте всяко нещо, което вашите читатели вече са чули – така че помислете за начините, по които можете да представите тази информация, като използвате нов подход.

5 начина да пренастроите старо съдържание

Намерихте идея, която искате да рециклирате? Ето няколко предложения как да върнем темата към живот.

1. Напишете продължение

Ако не сте тръгнали да казвате всичко, което сте искали от първия път, използвайте тази възможност, за да удвоите идеите си. Да речем например, че сте написали публикация, озаглавена „10 общи инвестиционни грешки, които трябва да се избягват“. Шансовете са, че хората правят по дяволите много повече от 10 инвестиционни грешки. Напишете нова публикация в блога по реда на „10 повече инвестиционни грешки, които да избягвате“.

2. Копайте по-дълбоко

Повечето публикации в блогове – и дори електронни книги – само надраскват повърхността на темата. Предложете повече стойност на вашите читатели, като ровите само в една точка от оригиналното съдържание. Например, да кажем, че вашата електронна книга е озаглавена „101 прости съвета, които ще ви направят маркетинг професионалист“.

Един от съветите ви е да се възползвате от влияещи във вашата ниша. За нова публикация в блога или електронна книга, съсредоточете се само върху маркетинга за влияние. Съберете нови примери, статистики и цитати, за да разширите още повече темата. (Вижте Брайън Дийн техника на небостъргача).

3. Вземете различна гледна точка

Поемането на нова гледна точка не означава винаги, че трябва да превключите страни. Всичко, което трябва да направите, е да вземете идеята, но да разкажете историята от друг ъгъл. Например, първоначалната ви публикация в блога може да е била по реда на „Как да изградим маркетингова стратегия за социални медии, която работи“.

Този път бихте могли да напишете за „10 неща, които децата ми ме научиха за изграждането на успешна стратегия за социални медии.“ Някои от точките, които представяте, може да се припокриват, но опитът и историята са напълно нови за вашите читатели.

4. Представете го на нова публика

Мислите, че публиката ви е чула всичко, което трябва да кажете? Това е страхотно! Сега е време да достигнете до нова аудитория. Някои примери за това, което можете да направите, включват:

 • Публикуване на стара публикация на гост в собствения ви блог или обратно (имайте предвид указанията на сайта и кой е собственик на съдържанието).
 • Издърпване на откъси от вашата електронна книга и поставянето им в блога ви или консолидиране на публикации в блога в електронна книга.
 • Използване на стари туитове и ощипване, за да можете да ги споделяте във Facebook.
 • Качване на стар видеоклип в YouTube на нова платформа.

Ако рециклирате старо съдържание, не забравяйте да преминете през него и да проверите отново дали то е все още актуално и днес, и го оправете, ако е необходимо.

5. Превърнете го в различна форма на съдържание

Публикациите в блога не трябва да живеят като само публикации в блога. Винаги можете да вземете съдържание в блог или електронна книга и да го превърнете във визуален или аудио формат (или обратно). Примерите включват:

 • Превръщането на съдържанието ви в електронна книга в инфографика (как да създадете безплатно безплатно в Canva).
 • Използване на вашата публикация в блога като видео препис.
 • Използване на вашето съдържание в подкаст в презентация на слайд споделяне.

Повторното пренасочване на съдържание като това ви позволява да използвате тези различни форми на съдържание заедно, за да се допълват взаимно, което може да бъде от полза за вашата аудитория въз основа на това как се учат. Например, поставете видео връзката преди публикацията си в блога или препратка към вашия подкаст от вашата презентация за споделяне на слайдове.

Идеята с добри идеи не трябва да изтощава живота от вас. Понякога просто трябва да се поздравите с идеите, които ви гледат в лицето. Как ще пренасочите следващото си съдържание?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector