IX преглед на уеб хостинг: ценообразуване, планове, оценки и други!

До 1991 – знаете ли, в тъмните векове – интернет може да се използва само за образование и изследвания. Училищата и изследователските институции използваха специални сървъри, така че нямаше нужда от уеб хостинг на трети страни.


Днес обаче всичко, което се промени, предлага широка гама от услуги и продукти. При толкова много възможности за избор, обаче, може да е трудно да се разграничат сериозните играчи от тези, които не са изградени до последно.

Една дългогодишна компания е за кратко – която стартира през 1999 г. с a сървър в дневна от Средния Запад. Оттогава тя се разрасна да хоства почти от своя 11 000 квадратни фута център за данни в Колумб, Охайо. Както се казва в уебсайта им, този установен опит и устойчив растеж означава, че няма операция „полет през нощта“, която отминава скоро.

През 2015 г. обаче от Endurance International Group (EIG), която има портфолио от 60 уеб хостинг услуги, включително Bluehost, HostGator и Site5. Това накара клиентите да се опасяват, че компанията ще бъде закрита и техните акаунти се прехвърлят към един от другите хостинг доставчици на EIG. И все пак, дори две години след това обявяване, всичко беше все същото на IX.

Това се промени през януари 2018 г., когато IX уведоми своите клиенти, че ще бъдат мигрирани. Къде стоят нещата сега? Трябва ли все пак да помислите за хостинг услуги? Как се сравнява IX с Site5?

Ще обхванем всички тези основи и още в този преглед.

Как работи IX уеб хостинг?

уеб хостинг лого

IX предлага услуги като уеб хостинг, виртуални частни сървъри (VPS) и регистрация на домейни. Наличните добавки включват сертификати за защитен сокет за електронна търговия (SSL), търговски акаунти, a уебсайт подвижна услуга, сигурност на SiteLock и софтуер за изграждане на уебсайтове.

Има и добре разработена база от знания за потребителите, включително често задавани въпроси, статии и видеоклипове. Поддръжката на клиентите се предлага чрез имейл и чат. Разходите за уеб хостинг за Linux и Windows варират от $ 3.95 до $ 7.95 на месец, Linux VPS от $ 54.95 до $ 89.95 на месец, а Windows VPS от $ 69.95 до $ 104.95 на месец.

Uptime е от ключово значение за всяка уеб хостинг услуга – в края на краищата, ако вашият сайт не работи, нищо друго няма значение – и IX направи това приоритет. IX притежава собствен център за данни от ниво 3 (N + 1), вместо да споделя такъв, а съкращенията, вградени в система от ниво 3, означават, че захранването е балансирано, за да се избегне прегряване, а в случай на прекъсване на електрозахранването има два индустриални генератора за осигуряване на непрекъсната работна мощност. Седалището на компанията също се намира в нейния център за данни.

Сигурността също е висок приоритет, както се изчислява един уебсайт е хакнат всяка година и IX използва SiteLock за защита на своите сайтове. Наблюдават се услуги за мониторинг, за да ви уведомят незабавно, ако някой от вашите уеб адреси се показва в черни списъци от Google, McAfee и / или Norton.

Службите за откриване проверяват над 12 милиона IX хоствани уеб страници и файлове всеки ден за вируси и друг зловреден софтуер. ако злонамерен код е идентифициран, услугите за възстановяване автоматично коригират кода на уеб страниците, за да предотвратят зараза на компютрите на посетителите.

Уникални функции на IX уеб хостинг

Уеб хостинг сайт

Ключовата дума, която трябва да използвате, когато описва IX хостинг услуги, е „неограничен“. Дори основната им база от $ 3.95 на месец споделен хостинг план включва неограничено съхранение, неограничена честотна лента, неограничен хостван домейн и неограничен имейл акаунт.

MySQL и MSSQL базите данни са безплатни заедно с излишните мрежи и маршрутизация. Плюс това, добавените продукти и услуги на IX допълнително разширяват потребителските възможности.

Един пример е системата на търговските акаунти на IX, която е достъпна за клиенти от САЩ. Това е добре интегриран процесор за кредитни карти, който не само работи за интернет продажби и търгове, но може да се използва и за телефонни и пощенски поръчки. Няма такса за кандидатстване и настройката е бърза и лесна като интерфейса за програмиране на приложения (API) използва безплатен виртуален терминал. Работи с всички основни софтуерни колички, а таксите за транзакции започват само от 1,15%.

Създателят на уебсайтове на IX също е мощен и лесен за използване за всеки, който не иска да се справи с гайките и болтовете на кодирането. Има много шаблони, от които можете да избирате – дори можете да създавате персонализирани Facebook страници – а неговите инструменти и приспособления за плъзгане и пускане ви позволяват да персонализирате външния вид на вашия сайт според вашите нужди.

По всяко време можете да редактирате страниците си, всички от които са оптимизирана за търсачките и шаблоните са готови за мобилни устройства за лесно гледане на смартфони и други мобилни устройства. Цената за всичко това е само 5 долара на месец.

Ценообразуване

Има два хостинг плана: споделен (Linux и Windows) и VPS (X4 и X8 Linux и Windows).

Както бе отбелязано по-горе, споделените планове идват с неограничен обем за съхранение и честотна лента. И двата хостинг плана включват неограничени хоствани домейни. Всеки споделен план включва също поне един безплатен домейн. (Допълнителни домейни могат да бъдат закупени за $ 12.95.)

Всички VPS планове се предлагат с два специални IP протокола (IP) адреси. Цените по-долу са на месец.

Споделен хостинг

Linux:

 • Експерт ($ 3.95): До 2 специализирани IP адреси и 1 безплатен домейн
 • Business Plus ($ 7.95): До 3 специализирани IP адреси и 2 безплатни домейна
 • Неограничен Pro ($ 7.95): До 15 специализирани IP адреси и 3 безплатни домейна

Windows:

 • Business Plus (4,50 долара): 3 безплатни IP адреси и 2 безплатни домейна
 • Неограничен Pro ($ 9.95): 15 безплатни IP адреси и 3 безплатни домейна

VPS хостинг

Linux:

 • X4 ($ 54.95): 4x ядра на процесора, 768MB RAM, 1500GB пренос на данни, 50GB съхранение, cPanel или Plesk контролен панел
 • X8 ($ 89.95): 8x процесорни ядра, 2048MB RAM, пренос на данни 2000GB, 100 GB съхранение, cPanel или Plesk контролен панел

Windows:

 • X4 ($ 69.95): 4x ядра на процесора, 768MB RAM, 1500GB пренос на данни, 50GB съхранение, Plesk 10 контролен панел
 • X8 ($ 104.95): 8x процесорни ядра, 2048MB RAM, 2000GB пренос на данни, 100GB съхранение, Plesk 10 контролен панел

Искате пробно шофиране? Можете да изпробвате всеки от плановете на IX безплатно за седем дни, а дори и след като го закупите, има допълнителна гаранция за връщане на пари от тридесет дни.

Какво мислят хората за IX?

различни хора мислещи

Има две от скорошната мисъл около IX: преди и след съобщението през януари 2018 г. за миграцията на Site5.

Като цяло, когато говорихме за продукти и услуги на IX, потребителите изпитваха смесени чувства. За някои техническите проблеми и престоите бяха минимални, цените бяха конкурентни, а обслужващият персонал беше едновременно знаещ и полезен. Акцентът на IX върху оптимизацията на търсачките (SEO) също се разглежда като плюс.

За други потребители обаче „неограниченият“ място за съхранение не винаги са работили по този начин на практика, а престоите са по-чести от 99,9% гарантирана продължителност. Плюс това, няма ясна политика по отношение на честотата на архивиране на данни и няма наличен специален план за сървър.

След обявяването на миграцията на Site5, потребителите съобщават, че обслужването на клиентите приключва по телефона и е достъпно само чрез имейл или билет за поддръжка. Освен това от началото на 2018г.

Преместването на стотици хиляди акаунти и свързани данни винаги е бавно и проблематично и някои престой на ден или повече или дори данните на сайта се губят.

Какво мислим

мъж и жена мислене

Като се има предвид миграцията към Site5, ключовото нещо е как нейните продукти и услуги съвпадат с IX.

Site5 също беше придобит от EIG през 2015 г. Подобно на IX, той предлага споделен хостинг и VPS планове, но в допълнение осигурява хостинг на дистрибутори и извършва нощно архивиране на данни. Site5 използва операционната система Linux, докато IX използва и Linux, и Windows. (Site5, за разлика от IX, също не изглежда поддържа ASP.NET.) Споделените хостинг планове на Likeite5 осигуряват неограничена честотна лента и съхранение. Двата му по-скъпи плана също поддържат неограничен брой уебсайтове, но основният план идва само с един.

Трите плана на Site5 за споделен уеб хостинг са по-скъпи от IX и дори с отстъпката за годишна абонаментна покупка варират от $ 8.95 до $ 14.95 на месец. VPS хостинг е малко повече от IX цените по-горе. За разлика от IX, не се предоставят безплатни домейни.

И така, как ще бъдат решени разликите между IX и Site5?

Простият отговор е: Кой знае?

Тревожният IX сайт не показва ясно, че клиентите и услугите се преместват в Site5.

Само когато се опитвате да направите покупка, имате възможност да влезете с вашия IX акаунт или да се регистрирате за нов в Site5. На Site5 също няма информация относно IX миграцията. Профилите в социалните медии на Site5 също не помагат. Страницата му във Facebook не е актуализирана от август 2016 г., а профилът му в Twitter от август 2017 г..

Честно казано, вие хвърляте зара, като се регистрирате в IX уеб хостинг. Въпреки че има утвърден опит, собствен център за данни, високо конкурентни цени и стабилни опции за уеб хостинг, ситуацията е малко в ефир за повечето хора да се ангажират дори с месечен план.

В крайна сметка вземането на решение за миграция на вашия сайт / сайтове от един доставчик на друг може да бъде обезсърчаваща задача дори и при вашия собствен график. Предвид огромния мащаб на преместваните 500 000 уебсайта и данни на IX, може да искате да изчакате, докато прахът се утаи, преди да рискувате вашите собствени уебсайтове, данни и клиенти.

След това отново, в зависимост от това как IX-те клиентски договори се съгласуват със Site5 след приключване на миграцията, може просто да се окажете с голяма сделка.

Искате да разгледате топ 500 уеб хостинг компании? Вземете a списък с оглед да научиш повече.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector