3 Опции за изграждане на уебсайт (и кой да изберете)

Мислите ли да започнете блог? Тогава са многобройни опции за изграждане на уебсайт можеш да използваш. Вероятно сте се сблъскали с няколко онлайн инструменти като WordPress, Blogger и Squarespace. С толкова много опции как да разберете откъде да започнете?


Започни тук!

По-долу разглеждаме три опции за изграждане на уебсайтове, достъпни за вас, за да ви помогнем да решите кой път да предприемете.

работно място

1. Безплатен онлайн строител на уебсайтове

Първият вариант е да изберете безплатен инструмент като:

 • WordPress.com
 • Blogger
 • Wix
 • Weebly
 • Паяжината
 • Tumblr

Професионалисти:

Ако просто потапяте пръстите на краката във водата, безплатен създател на уебсайт може да бъде чудесен избор. Ще получите достъп до безплатни предварително изградени уеб теми, както и инструкции стъпка по стъпка как да настроите вашия сайт.

Не са необходими познания за кодиране и не е необходимо да качвате файлове. Плюс това няма такси, свързани със стартирането на вашия сайт!

Недостатъци:

Ако всичко това звучи твърде добре, за да е истина, не е. Просто има недостатъци при използването на безплатни инструменти като този. От една страна, темите и опциите за персонализиране обикновено са ограничени, което означава, че вашият сайт няма да има единно по рода си професионално отношение към него.

Освен това, освен ако не плащате за потребителско име на домейн (уеб адрес), ще имате марков термин в URL адреса на вашия сайт (като например yourite.wordpress.com) и сайтът ви може да показва реклами, които не можете да изключите..

По-късно може да бъде трудно да преминете към по-добър вариант за повече гъвкавост, сигурност и професионализъм.

Използвайте безплатни инструменти, когато:

 1. Вие сте тотален noob и се нуждаете от проста платформа, която предоставя много насоки.
 2. Стартирате малък проект или непрофесионален сайт (като личен блог).
 3. Имате ограничен бюджет.
 4. Нямате нищо против леко аматьорско чувство към сайта си.

2. Самостоятелно домакин на уебсайтове

Самостоятелно създаден уебсайт строител много прилича на безплатни инструменти за стероиди. Ще намерите тези програми лесно за навигация със същите стъпка по стъпка ръководства, налични в интернет, и обикновено не се нуждаете от тон кодиране на знания.

Разликата е, че при безплатен създател на уебсайтове файловете на вашия сайт се хостват на сървърите на компанията, което означава, че имат по-голям контрол върху вашия сайт, като например да могат да поставят реклами в съдържанието ви.

Когато изберете самостоятелно домакин, наемате място на сървър на трети страни.

Един пример за това е софтуерът на WordPress.org. Вече обсъдихме разликата между WordPress.org и WordPress.com, така че проверете тук, ако не сте запознати с всяка опция.

По същество, ако отидете на самостоятелно хоствания маршрут, ще се регистрирате за акаунт при хост като Host Gator или Bluehost и ще плащате малка месечна такса. След това можете да използвате пълната версия на WordPress и да се насладите на повече гъвкавост, която ще даде на вашия сайт по-професионална привлекателност.

Професионалисти:

Тъй като хоствате файловете си на сървър на трети страни, имате повече контрол върху сайта си и по-добра сигурност. Плюс това, самите инструменти обикновено предлагат повече опции, което ви позволява гъвкавост, просто нямате достъп до безплатни инструменти.

Това може да се направи за професионално изглеждащи сайтове на ниска цена, без да се изискват много технически познания.

Недостатъци:

Докато самостоятелно създаден уебсайт строител ще направи трика за повечето лични блогъри и собственици на малък бизнес, ще откриете, че все още има някои ограничения във външния вид, персонализирането и съдържанието и може да бъде трудно да преместите уебсайта си от един хост или платформа на друга.

Освен това вие също се занимавате с такси в сравнение с изграждането на вашия сайт напълно безплатно.

Използвайте самостоятелно създаден уебсайт за създаване на уеб сайтове, когато:

 1. Нямате много технически познания, но искате много гъвкавост.
 2. Стартирате професионален сайт, например за вашия бизнес.
 3. Всеки месец желаете да влагате от уебсайта си от 5 до няколко стотин долара.

3. Самостоятелен уеб редактор

Въпреки че има много дискусии, в които подробно се описва разликата между горепосочените онлайн уеб строители, много нови собственици на уеб не са запознати с трета опция и това е да използват самостоятелен уеб редактор. По същество ще можете да изградите вашия сайт от нулата.

Това обаче е опция, която изисква много знания, така че не е най-добрият път за пълен новобранец да се смее сам. Можете обаче да наемете дизайнер, който да настрои вашия сайт за вас, като използвате този метод.

Все още ще трябва да плащате за акаунт за уеб хостинг, но вместо да използвате стъпка по стъпка инструмент за изграждане на сайт, ще качите свои собствени файлове на сайта на сървъра на вашия хост.

Професионалисти:

Със самостоятелен уеб редактор ще откриете, че има много предимства. На първо място, вие ще имате пълен контрол върху визуалната привлекателност на сайта. Можете също така да контролирате удобството на потребителя и да спечелите малко повече контрол в оптимизацията на търсачките.

Ако решите да научите как да създавате свой собствен сайт, добрата новина е, че не е нужно да преподавате изцяло нова система всеки път, когато превключвате уеб хост или избирате нов инструмент за изграждане на сайт.

Вместо това ще имате знания да прехвърляте уменията си в множество хостове, дори и да не предлагат инструмент за изграждане на сайт. Поради преносимостта не сте заключени в уеб хост или инструмент, така че можете да вземете файловете на сайта си със себе си навсякъде.

Недостатъци:

Очевидно е, че изграждането на вашия сайт от нулата изисква знания за кодиране. Ако решите да наемете някой, който вече притежава тези умения, ще добавите към бюджета на уебсайта си. Това обаче може да се изплати, ако се стремите към гъвкавост и уникален сайт.

Използвайте самостоятелен уеб редактор, когато:

 1. Изграждате професионален сайт и се нуждаете от него напълно персонализирано.
 2. Имате бюджета да плащате на дизайнер на сайта или знанията, за да изградите сами сайта си.

Няма непременно един „правилен“ начин за изграждане на уебсайта Ви. Посоката, която изберете да предприемете, ще зависи от вашите цели, бюджет и знания.

Изборът на най-подходящия за себе си вариант от началния старт може да направи по-добро преживяване в бъдеще. По този начин не е нужно да се притеснявате от смяна на компании или стартиране отначало.

С коя опция за създаване на уебсайт мислите, че ще започнете? Споделете идеите си с нас в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map