Gabimet që bëjnë pronarët e biznesit kur zgjedhin një host në internet

Web hosting është një shërbim i vlefshëm që mijëra biznese në të gjithë botën po përdorin si avantazh strategjik për zhvillimin e biznesit.


Ndër avantazhet që ofron web hosting:

 • Ulja e kostos në ndërtimin e infrastrukturës së TI-së – shitësit sigurojnë sistemet e harduerit dhe operimit, dhe gjithashtu mund të ofrojnë shërbime aplikimi dhe mbështetje
 • disponueshmëri – Shërbimet e mbajtjes së faqes në internet premtojnë sistemimin e sistemit në afërsi 100%, me disponueshmëri 24/7/365
 • Kursimet e personelit – eleminon ose zvogëlon shumë stafin teknik të nevojshëm brenda. Kursen shpenzimet e rekrutimit dhe mbajtjes, si dhe kostot e vazhdueshme të tilla si përfitimet dhe trajnimet teknike
 • siguri – Shërbimet e pritjes ofrojnë funksione të tilla si filtrimi i spamit, zbulimin e virusit, mbrojtjet nga mohimi i sulmeve të shërbimit, zjarri i zjarrit dhe ndërhyrja në rrjet

Me gjithë atë që pret web, ka disa masa paraprake që duhen marrë kur të merrni vendimin kritik për t’i besuar funksionet kritike të biznesit në shërbimet e mbajtjes së faqes në internet.

Ekzistojnë një numër gabimesh që bëjnë pronarët e bizneseve kur zgjedhin një shërbim të mbajtjes së faqes në internet. Për ta bërë atë të drejtë, vazhdoni të lexoni!

Fillimi me Web Hosting

Njeriu që kandidon me sfond PC

Marrja e një vendimi për përfshirjen e web hosting si pjesë e juaj operimin e biznesit është një proces relativisht i thjeshtë, siç demonstrojnë avantazhet e mësipërme. Mund edhe të jetë mjaft e thjeshtë për tu justifikuar me kosto, me një kthim të investimit që është gati i menjëhershëm, shpesh pa kosto paraprake.

Sidoqoftë, të ecësh përpara me zgjedhjen e një hosti në internet kërkon kujdes dhe vëmendje të duhur në pikat kryesore, për të fituar të gjitha përfitimet e shërbimit duke shmangur pengesat e mundshme.

Meqenëse shërbimet e mbajtjes së ueb kanë qenë rreth e rrotull për dekada, nuk është e nevojshme të mësoni nga gabimet tuaja. Ka shumë të tjerë që kanë shkuar para jush, dhe ju mund të mësoni nga gabimet e tyre.

Shmangia e gabimeve të zakonshme që bëjnë pronarët e biznesit kur zgjedhin një shërbim të mbajtjes së faqes në internet

Përfshirja e pritjes në internet në strategjinë e biznesit tuaj kërkon disa kuptime se si teknologji vepron, për të shmangur vendimet që do të ndikojnë negativisht në të ardhmen biznesin tuaj, klientët ose punonjësit.

Mos i Vendos të gjitha Vezët në Një Shportë

Kjo është një adresë e vjetër, por vlen për shërbimet e mbajtjes në internet. Nëse do të migroni aplikacione në shërbimet në internet, mos i zbatoni të gjitha funksionet në një server të vetëm.

Si shembull, ju mund të dëshironi të merrni parasysh drejtimin e shërbimeve të postës elektronike në një server të ndryshëm nga tregtia elektronike, ERP, ose funksionet e tavolinës së ndihmës. Parandalon humbjen e të gjitha funksioneve nëse një server individual përjeton një ndërprerje, pavarësisht nga kohëzgjatja.

Dije çfarë ke nevojë

3 Altoparlant në sfond gri

Ju mund ta diskutoni këtë me shërbimet tuaja të propozuara të host-it, për kontributin e tyre. Ka shumë nivele shërbimesh të ofruara nga shumica e ofruesve:

 • Shërbime të përbashkëta – Shumë klientë ndajnë burime në serverë
 • Serverë privatë virtualë – Shërbimet tuaja janë të vendosura veçmas, por në një mjedis virtual të serverit që ndajnë burime të tilla si ruajtja e diskut
 • Serverë të përkushtuar – serveri juaj është një server fizik që i është caktuar vetëm biznesit tuaj dhe nuk mund të ndikohet nga ndërprerjet ose çështjet e performancës në serverat e tjerë

Ka avantazhe për secilin nivel të shërbimit, dhe ndryshimet e kostos së shoqëruar, gjithashtu. Ju duhet të përcaktoni se cili nivel i shërbimit është i duhuri për ju, dhe se si mbajtësi i faqes në internet ofron përmirësime nga një nivel në tjetrin, përpara se të regjistroheni.

Kushtet dhe kushtet e leximit

Shtë për t’u habitur se sa biznese nuk lexojnë ose kuptojnë detajet e kontratave të mbajtjes së uebit kur nënshkruajnë.

Sigurohuni që çështje të rëndësishme për ju të shkruani, të tilla si marrëveshjet e nivelit të shërbimit (SLA) për performancën dhe disponueshmërinë, politikat e anulimit, gjobat për të mos jetuar deri në disponibilitet, dhe përgjigje të pranueshme për mbështetje, dhe çdo veçori shtesë të dakorduar gjatë diskutimeve mbi shërbimet siç janë program të sigurohet nga shërbimi.

Leximi i printimit të shkëlqyeshëm përfshin terma të të kuptuarit siç janë “falas” ose “i pakufizuar”. Magazinimi i pakufizuar i diskut mund të ketë një përkufizim në shtypjen e mirë me një mohim të tillë siç është “deri në” një kufi i caktuar, pas së cilës aplikohen tarifa shtesë.

Kuptoni kush është ofruesi juaj

Shumë shërbime të mbajtjes së faqeve në internet janë në të vërtetë ofruesit e palëve të treta, shesin shërbime që në të vërtetë drejtohen dhe ofrohen nga një kompani tjetër.

Kjo mund të mos jetë një çështje e madhe në fillim, por nëse shitësi shkon nga biznesi ose nuk i përmbush kërkesat tuaja ose SLA të kontraktuara, mund të lihet të merreni me një kompani tjetër, e cila nuk është e detyruar me ligj të respektojë kushtet dhe kushtet tuaja.

Kjo mund të ju lërë me shërbime të mbajtjes në internet që janë nën-standarde ose madje nuk funksionojnë, duke ju lënë të përpiqeni të keni mundësi të reja.

Partneriteti me një startup

Ekzistojnë shumë shumë hoste të një pune të gjatë me qëndrime të gjata, të disponueshme me vite ose dekada shërbimi shembullor, për të rrezikuar biznesin tuaj me një të porsaardhur në industri.

Ashtu si me shumë biznese të reja, një host i ri në internet mund të dalë në tokë duke vrapuar me një shitje të shkëlqyeshme dhe me kosto të ulët fillestare, pastaj të dështojë për shkak të keqmenaxhimit ose shitjeve të dobëta në një kohë të shkurtër.

Zgjidhni një shitës me një histori të gjatë të klientëve të kënaqur dhe përfshini vlerësimet e klientëve në kujdesin tuaj të duhur. Sigurohuni që të verifikoni kënaqësinë e klientit me shërbimin dhe mbështetjen.

Gabimet që bëjnë pronarët e biznesit kur zgjedhin një host në internet – në mbyllje

Kuti në të zezë

Mos harroni se për të vizitorët në uebfaqe, faqja juaj është fytyra e kompanisë suaj. Anydo ndërprerje ose performancë e ngadaltë do të portretizojë një ndjenjë negative ndaj biznesit ose shërbimeve tuaja.

Me hulumtimin dhe vlerësimin e duhur të shërbimeve të mbajtjes në internet, ofruesi juaj i zgjedhur do të bëhet një partner biznesi me vlerë dhe një zgjatje e juaj Infrastruktura e TI-së.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector