Bagaimana Menukar Artikel ke Podcast Audio?

Kembangkan dan berinteraksi dengan khalayak anda dengan menukar catatan blog yang ada menjadi podcast.


Semasa mempunyai blog, anda mungkin ingin memperluas khalayak anda dan menjangkau lebih banyak pengguna internet yang bergantung pada audio dan media komunikasi lain selain daripada teks dan grafik bertulis.

Untuk ini, anda perlu mengetahui cara menukar catatan blog anda ke format audio mp3 yang boleh dimuat turun.

Ini bukan sahaja menjadikan blog anda lebih popular tetapi juga memberi anda lebih banyak peluang untuk memasarkan kandungan anda kerana lebih banyak pengguna memperoleh kemampuan untuk berinteraksi dengan anda memberikan anda lebih banyak wawasan tentang bagaimana mengembangkan blog untuk memenuhi keperluan mereka.

Manfaat lain dari menukar blog ke podcast ialah anda dapat menjana pendapatan pasif dari yang sama seperti anda dapat mengiklankan jenama lain dan mendapatkan komisen gabungan dalam podcast atau melibatkan khalayak anda dengan lebih mendalam, membuat yang berikut.

Alat dalam talian berikut tersedia untuk membantu anda melakukannya.

Main

Main membantu menceritakan Medium, Pocket, WordPress, atau artikel mana-mana laman web dalam lebih daripada 30 jenis suara dengan kualiti yang sangat baik. Bukan hanya bahasa Inggeris, tetapi juga membantu anda menggunakan bahasa Perancis, Belanda, Jepun, Sepanyol, dan Portugis.

Bagi pengguna WordPress, terdapat pasangkan untuk itu oleh Play.

Anda boleh memulakannya secara PERCUMA tanpa memberikan kad kredit.

Sekiranya anda menggunakan WordPress, pasang pemalam, pergi ke papan pemuka WordPress anda untuk memilih catatan blog yang anda mahukan, pilih suara, dan bahasa yang anda mahukan, kemudian klik tukar ke audio.

Selepas menukar audio…

Muat semula catatan masing-masing, dan anda akan mencari fail audio tertanam yang boleh dimainkan.

Seperti yang anda lihat, pemain audio responsif, dan ia menawarkan papan pemuka yang indah di mana anda dapat melihat analisisnya.

Amazon AI

Amazon baru-baru ini mengumumkan menukar teks ke perkhidmatan ucapan menggunakan pembelajaran mendalam. Anda boleh menukar apa sahaja untuk membina produk yang mampu bercakap.

Amazon Polly menyokong lebih daripada 50 bahasa.

 • Bahasa Inggeris
 • Bahasa Denmark
 • Sepanyol
 • Orang Korea
 • Orang Jepun
 • Portugis
 • Orang Rusia
 • Bahasa Jerman
 • Bahasa Perancis

dan banyak lagi…

Bayangkan artikel bertulis Inggeris anda ditukar menjadi audio Jepun. Hebat!

Berita baik untuk pengguna WordPress…

Makmal Amazon dengan WP Engine telah mengeluarkan plugin WordPress untuk menyediakan kandungan untuk didengarkan.

Ini adalah penyelesaian kos rendah. Cuba lihat bagaimana ia berfungsi.

Blogcast

Blogcast adalah penyelesaian paling mudah ketika datang ke penjanaan audio untuk artikel. Cukup tambahkan pautan ke artikel anda, tambahkan penyisipan ke blog anda, dan anda sudah bersedia!

Trinity Audio

Plugin WordPress yang cemerlang yang dapat mengubah catatan blog anda yang ada menjadi podcast audio, Trinity Audio membawa kepelbagaian kandungan ke tahap yang lain. Ini membolehkan anda memilih dari pelbagai suara Amazon Polly yang berbeza dan juga dalam bahasa pilihan anda.

Pemalam ini boleh memberi kesan yang besar kepada khalayak anda kerana semakin banyak orang beralih ke arah mendengar audio; sama ada mereka berada di gim atau sibuk dengan lalu lintas, podcast mengambil alih internet. Selain itu, tidak semua orang suka duduk di depan komputer dan membaca keseluruhan teks.

Trinity Audio membolehkan anda:

 • Tukar satu klik dan tambahkan pemain ke semua catatan blog anda
 • Pilih tempat anda mahu meletakkan pemain
 • Pilih suara jantina lalai anda
 • Pilih bahasa pilihan anda
 • Tambahkan petikan siaran ke pemain audio

Dengan semua ciri hebat ini, anda boleh mendapatkan akses ke pemalam yang menakjubkan ini secara percuma.

Kit Ucapan

Bermakna untuk artikel berita, Kit Ucapan akan menjadikan teks anda menjadi audio dengan serta-merta menggunakan perpustakaan mereka yang bersuara realistik yang pasti akan meningkatkan penglibatan. Anda boleh mencuba demo segera mereka di laman web mereka. Cukup salin dan tampal URL artikel berita dan saksikan keajaibannya.

Perkhidmatan ini menggunakan NewsNet sebagai teknologi audio, yang agak baru tetapi cepat berkembang di ruang teks-ke-ucapan. Mereka mempunyai pemain video yang hebat dan menawarkan pilihan pengewangan, yang merangkumi penempatan iklan.

Anda dapat mengesan dan menganalisis setiap statistik prestasi anda, berkat analisis mendalam mereka. Sebagai kesimpulan, SpeechKit dapat meningkatkan penglibatan, langganan dan pendapatan pembaca anda secara dramatik.

Suara Laman Web

Berfungsi untuk semua jenis blogger dan penerbit, Suara Laman Web adalah pilihan yang luar biasa untuk dipertimbangkan. Tidak perlu lebih dari 5 minit untuk mengubah artikel anda menjadi klip audio profesional, menghasilkan aksesibilitas kandungan yang lebih baik.

Untuk mula menggunakan penyelesaian ini, yang harus anda lakukan ialah:

 • Mendaftar
 • Sesuaikan butang agar sesuai dengan gaya jenama anda
 • Pasang di laman web anda hanya menggunakan sebaris skrip

Setelah memasangnya, anda boleh membiarkannya berjalan secara automatik setiap kali anda menerbitkan kandungan baru. Teknologi suara mereka juga sangat semula jadi dan menyerupai manusia. Sekiranya anda mahukan audio dalam pelbagai bahasa, anda juga boleh melakukannya. Ia menyokong lebih dari 15 bahasa yang berbeza, termasuk Korea, Denmark, dan Romania.

Kesimpulannya

Saya rasa mengubah artikel menjadi audio untuk didengar orang adalah cara yang baik untuk meningkatkan penglibatan dan keseluruhan masa yang dihabiskan di laman web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector