Πέντε κορυφαίες τάσεις ανάπτυξης ιστοσελίδων και σχεδιασμού

Υπάρχει πάντα κάτι νέο για να μάθετε στην ανάπτυξη και το σχεδιασμό ιστού.


Γι ‘αυτό αφιερώσαμε χρόνο για να συζητήσουμε τις κορυφαίες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων. Η πιο εμφανής αλλαγή που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο – σύμφωνα με μια έρευνα της StatCounter Global Stats – είναι ότι η κίνηση σε κινητά και tablet έχει ξεπεράσει τη χρήση του διαδικτύου που πραγματοποιείται μέσω υπολογιστή.

Αυτό στη συνέχεια σήμαινε μια σημαντική αλλαγή στις βέλτιστες πρακτικές για τη βιομηχανία σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων. Κάθε μία από τις τάσεις που έχουμε επισημάνει παρακάτω έχει προκύψει – με κάποιο τρόπο ή άλλο – λόγω αυτής της αλλαγής.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για να μάθετε τις πέντε κορυφαίες τάσεις που πιστεύουμε ότι θα επηρεάσουν την ανάπτυξη ιστού το 2018.

Πραγματικά σχεδιασμός ιστοσελίδων για κινητά

Ο σχεδιασμός με γνώμονα τις φορητές συσκευές δεν είναι κάτι νέο. στην πραγματικότητα, είναι στα περισσότερα ραντάρ σχεδιαστών ιστοσελίδων εδώ και μερικά χρόνια.

Όμως, πολλοί επαγγελματίες έχουν πλέον αλλάξει από το σχεδιασμό ιστότοπων για επιτραπέζιους υπολογιστές που φαίνονται καλές σε μικρές οθόνες σε σχεδιασμό για κινητά πρώτα και δεύτερους επιτραπέζιους υπολογιστές. Είναι πλέον βέλτιστη πρακτική να σχεδιάζετε το κινητό πρώτα και το επιτραπέζιο δευτερόλεπτο.

Η αποτυχία σκέψης για φορητές συσκευές μπορεί να έχει κρίσιμες συνέπειες για την επιχείρησή σας. Εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει βελτιστοποιηθεί για κινητά, τότε θα δείτε την άνοδο του ποσοστού εγκατάλειψης καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν τον ιστότοπό σας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Θα περιορίζετε επίσης τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, κόβοντας ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς.

Ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας με προοπτικές για κινητά έχει πολλά οφέλη – το πιο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρετε μια υπέροχη εμπειρία χρήστη στους επισκέπτες σας.

Οι χρήστες θα μπορούν να βρουν εύκολα αυτό που ψάχνουν, είτε πραγματοποιούν μια αγορά από το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας είτε σας στέλνουν γρήγορα ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προοδευτικές εφαρμογές ιστού για εξαιρετική αφοσίωση χρηστών

Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού εμφανίστηκαν στη σκηνή ανάπτυξης ιστού το 2015 και έκτοτε έχουν κερδίσει σιγά-σιγά δυναμική.

Οι προοδευτικές εφαρμογές ιστού ή PWAs είναι ενσωματωμένες στο οικοσύστημα Android, αλλά η Apple πρόσθεσε πρόσφατα αυτήν τη λειτουργικότητα στο λειτουργικό τους σύστημα. Το τελευταίο Η ενημέρωση του iOS 11.3 επιτρέπει στους PWA να λειτουργούν σε συσκευές Apple.

Αλλά τι είναι μια προοδευτική εφαρμογή ιστού, σας ακούω να ρωτάτε; Το PWA είναι μια εφαρμογή που παραδίδεται μέσω του διαδικτύου. εκμεταλλεύεται τη σύγχρονη τεχνολογία Διαδικτύου για να προσφέρει μια εμπειρία σαν την εφαρμογή στους επισκέπτες. Οι PWA είναι γρήγοροι, ασφαλείς και αποτελούν μια πραγματικά πρώτη τεχνολογία.

Οι διαφορές μεταξύ εγγενών εφαρμογών και PWA είναι ότι οι εφαρμογές ιστού εκτελούνται απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης, μπορούν να λειτουργούν εκτός σύνδεσης και μπορούν επίσης να εγκατασταθούν όπως μια κανονική εφαρμογή.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση PWA για την επιχείρησή σας. Πρώτα απ ‘όλα, δεν αναφέρονται σε καταστήματα εφαρμογών, επομένως δεν χρειάζεται να μεταβείτε σε στεφάνες που έχουν οριστεί από μήλο ή Android για να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή ιστού σας.

Η απίστευτη εμπειρία χρήστη των προοδευτικών εφαρμογών ιστού βελτιώνει σημαντικά την αφοσίωση και τις μετατροπές των χρηστών. Υπάρχουν πολλές εταιρείες υψηλού προφίλ που χρησιμοποιούν PWA όπως Twitter, Tinder, Flipkart και The Washington Post.

Οι επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας PWA – Το Flipkart τριπλασίασε το χρόνο στον ιστότοπο με την εφαρμογή Progressive Web, και η Washington Post είδε την αφοσίωση των χρηστών να αυξάνεται πέντε φορές μετά την κυκλοφορία μιας έκδοσης PWA του ιστότοπού τους.

Πιστεύουμε ότι τα PWA θα είναι μια τεράστια τάση το 2018 και μετά.

Απλή ανάπτυξη Ιστού με Δημιουργούς σελίδων

Υπάρχει ένα νέο εργαλείο στην ανάπτυξη ιστού που διευκολύνει τη ζωή των επιχειρηματιών που δεν έχουν δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων ή τεχνική τεχνογνωσία – Δημιουργία σελίδων.

Οι δημιουργοί σελίδων υπήρξαν επαναστατικοί στον χώρο δημιουργίας ιστοσελίδων. Πρόκειται για πρόσθετα ή πλατφόρμες που επιτρέπουν σε άτομα με πολύ λίγη τεχνική γνώση να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν ιστοσελίδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφέρετε και να αποθέσετε στοιχεία στη θέση του και voila, έχετε έναν όμορφο ιστότοπο.

Πολλά εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε ελκυστικές σελίδες ιστότοπων. Θα βρείτε μερικές δωρεάν, freemium και premium επιλογές διαθέσιμες στην αγορά, συμπεριλαμβανομένου του Beaver Builder, Elementor και  Ευδοκιμήστε τον αρχιτέκτονα.

Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες δημιουργίας σελίδων όπως Squarespace, Μορφή και Wix που πρωτοπορούν με απλά, φιλικά προς το χρήστη εργαλεία ανάπτυξης ιστού.

Το WordPress CMS κινδυνεύει να μείνει πίσω, παρόλο που υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία δημιουργίας σελίδων για το WordPress που δεν συνδέονται άμεσα με το WordPress. Οι νέοι κάτοχοι ιστού δεν γνωρίζουν αυτά τα πρόσθετα, οπότε επιλέγουν να δημιουργήσουν άλλες πλατφόρμες όπως το Squarespace.

Για την καταπολέμηση αυτών των WordPress προγραμματιστές εργάζονται στο δημιουργό σελίδων τους που ονομάζεται Gutenberg. Μπορείτε ακόμη να το δοκιμάσετε μόνοι σας με ένα ζωντανός ιστότοπος επίδειξης.

Το WordPress είναι πιθανό να ενσωματώσει το Gutenberg στον CMS Editor τους σύντομα, πράγμα που σημαίνει ότι η ανάπτυξη ιστού θα γίνει ευκολότερη από ποτέ. Προβλέπουμε ότι θα ακολουθήσουν και οι άλλες πλατφόρμες CMS.

Flat Web Design για έναν ιστότοπο γρήγορης φόρτωσης

Για βελτιστοποίηση για κινητά τηλέφωνα, οι Σχεδιαστές Ιστού και οι Προγραμματιστές δημιουργούν τώρα καθαρούς και απλούς ιστότοπους παράλληλα με την απόκριση του σχεδιασμού.

Αυτή η τάση είναι γνωστή ως “Flat Design” και δίνει στους ιστότοπους το πλεονέκτημα της καλύτερης απόδοσης για κινητά.

Η ανάπτυξη ιστού αλλάζει για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών του Διαδικτύου και οι ιστότοποι που λειτουργούν εκπληκτικά σε κινητές συσκευές αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα.

Οι παραδοσιακοί ιστότοποι με υψηλή εικόνα φορτώνουν αργά πάνω από συνδέσεις 4G και μπορούν να απογοητεύσουν τους χρήστες κινητών. Αντίθετα, ιστότοποι που χρησιμοποιούν επίπεδη σχεδίαση φορτώνουν γρήγορα επειδή το καθαρό και μινιμαλιστικό τους στυλ απαιτεί λιγότερα δεδομένα.

Καθώς και ευχαριστεί τους χρήστες ιστού για κινητά, Οι γρήγοροι χρόνοι φόρτωσης βοηθούν επίσης τον ιστότοπό σας να κατατάσσεται υψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης Google. Ένας απλός, εύχρηστος ιστότοπος θα είναι επίσης εύκολος για την πλοήγηση των χρηστών, καθιστώντας τους πιο πιθανό να παραμείνουν στον ιστότοπό σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η επίπεδη σχεδίαση αφορά την ελαχιστοποίηση των περισπασμών και την ενθάρρυνση των επισκεπτών να επικεντρωθούν στα πιο κρίσιμα μέρη του ιστότοπού σας.

Παραμείνετε στην τάση στην ανάπτυξη ιστού το 2018 χρησιμοποιώντας φωτεινά χρώματα, καθαρές γραμμές και άφθονο λευκό χώρο – δημιουργήστε μια επίπεδη σχεδίαση που είναι ελαφριά, γρήγορη φόρτωση και εντυπωσιακή.

Ιστοσελίδες μίας σελίδας για απλότητα

Η τελευταία τάση σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδων στη λίστα μας είναι ιστότοποι μιας σελίδας. Είναι ακριβώς όπως ακούγονται, ένας ιστότοπος που έχει μόνο μία σελίδα.

Τα σχέδια μιας σελίδας λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για προβολή σε κινητές συσκευές, καθώς οι χρήστες δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν από την αρχική σελίδα, αλλά πρέπει να κάνουν κύλιση μόνο για πληροφορίες. Αυτό τους καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για ιστολόγια, ηλεκτρονικό εμπόριο και μικρά έργα.

Ωστόσο, εάν συμμετέχετε σε έναν μεγάλο οργανισμό που χρειάζεται να παρουσιάσει περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπό σας, εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από τη σχεδίαση ιστού μιας σελίδας.

Η δύναμη του one-pager είναι απλότητα. Με μόνο μία σελίδα για να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες τους, είναι σημαντικό οι εταιρείες που χρησιμοποιούν σχεδιασμό μιας σελίδας να ακονίσουν το μήνυμά τους. Το σαφές και περιεκτικό αντίγραφο και ο σχεδιασμός είναι ένας δοκιμασμένος τρόπος να προσελκύσετε τους επισκέπτες.

Αυτό το φιλικό προς το χρήστη στυλ του ιστότοπου, σε συνδυασμό με εξαιρετικό σχεδιασμό, μπορεί να αυξήσει τη μετατροπή. Ακόμα καλύτερα, το κόστος για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και ακόμη και τη φιλοξενία, μειώνεται σε σύγκριση με τα σχέδια πολλών σελίδων.

Ορίστε! Οι πέντε κορυφαίες τάσεις ανάπτυξης ιστού που θα εφαρμόσουμε φέτος και θα διασφαλίσουμε μελλοντικά τον ιστότοπό σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector