Πώς να κερδίσετε χρήματα με το Blogging το 2020;

Είναι σχεδόν πάντα blogging που εμφανίζεται ως η απάντηση κάθε φορά που κάποιος ρωτά, “Πώς να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο;”. Και είναι μια δίκαιη απάντηση, γιατί εκτός του IT και του μάρκετινγκ – το blogging από μόνο του είναι ένας από τους πιο επικερδείς τρόπους για να κερδίσετε χρήματα ενώ κάνετε αυτό που αγαπάτε.


Όμως, όπως και η εταιρική κλίμακα, υπάρχει και η κλίμακα του blogging. Πρέπει να είστε πρόθυμοι όχι μόνο να δεσμεύσετε, αλλά και να επενδύσετε ένα σημαντικό ποσό του προσωπικού σας χρόνου για να επιτύχετε το ιστολόγιό σας.

Οι συντομεύσεις για την επιτυχία είναι λίγες και πολύ μακριά, και οι πιο επιτυχημένοι μπλόγκερ χρειάστηκαν να περάσουν από τη «λάσπη» για να ανέβουν στην κορυφή.

Οι καιροί έχουν αλλάξει

Εγώ ο ίδιος έχω διαχειριστεί προσωπικά blogs ή έχω γράψει για άλλους bloggers από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Και, από τότε έως σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει στον τρόπο με τον οποίο το blogging μπορεί να θεωρηθεί ως μια κερδοφόρα επιλογή σταδιοδρομίας.

Τότε, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα μπορεί να φανταστεί κανείς και να το κερδίσει μέσα σε ένα μήνα. Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google ήταν πολύ λιγότερο αυστηρές διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων κατάταξης, και γενικά, υπήρχαν πολύ λιγότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο ευρύ κοινό.

Ενημέρωση Google Panda 2011

Όλα άρχισαν να αλλάζουν στις αρχές του 2011 όταν Η Google κυκλοφόρησε την περίφημη ενημέρωση του Google Panda. Εκείνη την εποχή, η ενημέρωση του αλγορίθμου επηρέασε περίπου το 11% όλων των ιστότοπων με κατάταξη. Σταδιακά, τόσο οι bloggers όσο και οι εμπειρογνώμονες SEO άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι αυτή η ενημέρωση θα άλλαζε κάθε πτυχή της παραγωγής περιεχομένου και της Google να το κατατάξει.

Τα αγροκτήματα περιεχομένου, ως τέτοια, δεν θα ήταν πλέον μια βιώσιμη μέθοδος για να κερδίζετε χρήματα με το blogging. Πολύ λιγότερο με την προσπάθεια να κάνετε το blogging μια επιλογή καριέρας. Οι αυστηρότεροι κανόνες σήμαινε ότι οι μπλόγκερ έπρεπε να εξυπνώσουν, όπως και οι ειδικοί μάρκετινγκ και οποιοσδήποτε άλλος ασχολήθηκε με την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

Όμως, η ιστορία δεν τελειώνει εκεί.

Ο παράξενος κόσμος των αποκλειστών διαφημίσεων

Βλέπετε, δεν είναι μόνο οι μηχανές αναζήτησης που συνέχισαν να ενημερώνουν τους αλγόριθμους τους σε πιο πολιτισμένα σύνολα κανόνων. Μια άλλη προειδοποίηση που έχει επηρεάσει τα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είναι οι αποκλειστές διαφημίσεων. Συγκεκριμένα, το AdBlock (τώρα γνωστό ως Adblock Plus) που παρουσιάστηκε το 2009.

Λογότυπο AdBlock

Ας υποθέσουμε ότι ήσασταν, ή ίσως εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε διαφημιστικά δίκτυα όπως το Google AdSense, το Newor Media, το RevContent ή το BuySellAds. Λοιπόν, εάν ένας επισκέπτης που επισκέπτεται τον ιστότοπό σας έχει ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, δεν θα δει ποτέ αυτές τις διαφημίσεις επειδή αποκλείονται. Φυσικά, οι βελτιώσεις στην εμπειρία χρήστη (από την οπτική γωνία του αναγνώστη) είναι τεράστια, αλλά όσο πηγαίνουν τα έσοδά σας – δεν είναι σαν να μπορείς να πεις το ίδιο.

Ως ανεξάρτητος blogger, μπορείτε να χάσετε οπουδήποτε από το 50% έως το 70% των εσόδων του διαφημιστικού σας δικτύου χάρη στους αποκλειστές διαφημίσεων. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί στρέφονται τώρα σε λύσεις όπως η πρόληψη αποκλεισμού διαφημίσεων και άλλες. Ποιος αρέσει να χάνει χρήματα, σωστά?

Αυτή είναι επίσης η εισαγωγή μας για αυτήν τη συλλογή τρόπων με τους οποίους μπορείτε να κερδίσετε χρήματα ως blogger το έτος 2020. Εν ολίγοις, προσέξτε για τυχόν νέες ενημερώσεις Google που μπορεί να επηρεάσει τη στρατηγική περιεχομένου σας. Και αποφασίστε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διαφημιστικά δίκτυα, καθώς οι διαφημίσεις σας αποκλείονται ούτως ή άλλως.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να κερδίσετε τα περισσότερα χρήματα, διατηρώντας ταυτόχρονα το blogging ως καριέρα της επιλογής σας.

Δημιουργήστε ένα προϊόν

Ως κάποιος με εξειδίκευση σε μια συγκεκριμένη κατηγορία / κλάδο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσετε το δικό σας προϊόν. Και δεν χρειάζεται να είναι φυσικό προϊόν. Ψηφιακά προϊόντα όπως τα eBook, μαθήματα μάθησης, και τα διαδικτυακά σεμινάρια πωλούνται εξαιρετικά καλά στο σωστό κοινό.

Και σε αυτό πρέπει να εστιάζετε, ούτως ή άλλως – στην κατασκευή το σωστό κοινό. Τοποθετώντας τον εαυτό σας ως εμπειρογνώμονα σε ένα συγκεκριμένο θέμα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι άνθρωποι θα έρθουν φυσικά και θα αναζητήσουν τη γνώμη σας για ένα συγκεκριμένο θέμα. Γιατί λοιπόν να μην συνδυάσουμε όλη αυτή την τεχνογνωσία σε ένα προϊόν?

Ο Jeff Goins από το Blogging to Book

Τζεφ Γκόινς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αφιερωμένος στην πρακτική του στο blogging, σταδιακά μετέτρεψε τις προσπάθειές του σε εφικτά προϊόντα. Όπως το βιβλίο του, «Οι πραγματικοί καλλιτέχνες δεν λιμοκτονούν,Που αγγίζει επίσης το ακριβές σημείο αυτού του άρθρου.

Όταν έχετε κάτι να πείτε, όταν οι άνθρωποι ακούνε, είναι η τέλεια ευκαιρία να μετατρέψετε το πάθος σας σε προϊόν. Και στην περίπτωση του Τζεφ, το βιβλίο του ανέβηκε στη λίστα με τις καλύτερες πωλήσεις του Αμαζονίου ταχύτερα από την ταχύτητα του φωτός.

Το καλύτερο μέρος αυτής της προσέγγισης είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ολόκληρη τη στρατηγική blogging γύρω από το προϊόν σας. Εάν έχετε ένα μήνυμα για κοινή χρήση, κάντε το μέσω του προϊόντος σας. Και, χρησιμοποιήστε άρθρα ιστολογίου και αναρτήσεις ιστολογίου για να συμπληρώσετε ό, τι νέο έχετε μάθει ή προσθέσει στο προϊόν σας.

Μάρκετινγκ θυγατρικών

Η παλαιότερη μέθοδος για να κερδίσετε χρήματα που υπήρχε πριν από το Διαδίκτυο, ναι, αυτό είναι το μάρκετινγκ συνεργατών. Παρόλο που δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο κάποτε, το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι ωστόσο ένας εξαιρετικά αξιόπιστος τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον έσοδα από το ιστολόγιό σας. Και δεν απαιτείται καμία επιπλέον εκπαίδευση. Μπορείτε να ξεκινήσετε από την πρώτη μέρα.

Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε μια συγκεκριμένη προσθήκη WordPress που σας αρέσει πραγματικά. Για παράδειγμα, Πύραυλος WP είναι μια αρκετά δημοφιλής προσθήκη WordPress για βελτίωση τόσο της απόδοσης του ιστότοπού σας, αλλά και της δυνατότητας προσωρινής αποθήκευσης του περιεχομένου σας.

πρόγραμμα θυγατρικών wp rocket

Όπως αποδεικνύεται, το WP Rocket έχει ένα πρόγραμμα θυγατρικών. Και, οι πιθανότητες είναι ότι το αγαπημένο σας προϊόν ή εργαλείο έχει επίσης ένα παρόμοιο πρόγραμμα συνεργατών. Αλλά αν όχι, μπορείτε να βρείτε πολλές ευκαιρίες για την προώθηση άλλων προϊόντων μέσω ιστότοπων όπως το ShareASale, το Commission Junction, το Blink και πολλά άλλα που αναφέρονται εδώ.

Καταλήγει στο πόσο καλά γνωρίζετε το συγκεκριμένο προϊόν και αν είναι κατάλληλο για το ιστολόγιό σας. Π.χ., οι μπλόγκερ που γράφουν για φαγητό μπορεί να είναι δελεαστικό να προωθούν προϊόντα που σχετίζονται με τα τρόφιμα που χρησιμοποιούν στη δική τους κουζίνα. Ομοίως, ένας blogger που ειδικεύεται στο μάρκετινγκ μπορεί να θέλει να προωθήσει εργαλεία μάρκετινγκ ως συνεργάτης. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Σκεφτείτε να γίνετε ελεύθερος επαγγελματίας

Καθώς αυξάνεται η δημοτικότητα του μάρκετινγκ περιεχομένου, το ίδιο ισχύει και για την ανάγκη για αξιόπιστους και επαγγελματίες ελεύθερους επαγγελματίες. Σχεδόν κάθε σημαντική μάρκα ή κατάστημα προϊόντων σήμερα τρέχει κάποια μορφή στρατηγικής μάρκετινγκ περιεχομένου. Και το κάνουν επειδή το μάρκετινγκ περιεχομένου κάνει θαύματα για τις πωλήσεις, για την οικοδόμηση μιας επωνυμίας και για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης έκθεσης.

Ανεξάρτητοι ιστότοποι εργασίας blogger όπως ProBlogger είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το πόσο δημοφιλές είναι το freelancing και πόσοι είναι οι συγγραφείς της ζήτησης. Ωστόσο, δεν είναι η μόνη πλατφόρμα όπου μπορείτε να βρείτε ανεξάρτητη εργασία. Όπως έχουμε μοιραστεί στο παρελθόν, υπάρχουν αμέτρητοι ιστότοποι εργασίας για ανεξάρτητους συγγραφείς και παρόμοια.

ελεύθερες θέσεις εργασίας για bloggers

Στο τέλος της ημέρας, ξεκινήσατε το ιστολόγιό σας επειδή έχετε πάθος για τη γραφή και πάθος για ένα συγκεκριμένο θέμα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι περισσότεροι, άνθρωποι που αναζητούν έμπειρους συγγραφείς για να τους βοηθήσουν με τα έργα τους. Και ένας από αυτούς τους βοηθούς (ελεύθερους επαγγελματίες), θα μπορούσατε να είστε εσείς.

Ο Νίκολας Γκόντγουιν κέρδισε περισσότερα από 50.000 $ σε μόλις τρεις μήνες από το να πηδήξει στις ευκαιρίες εργασίας που αναφέρονται στο ProBlogger. Τώρα, συνδυάστε το με οποιεσδήποτε άλλες δυνατότητες εκεί έξω, και κοιτάτε ένα πολύ σταθερό και σταθερό εισόδημα. Η ιστορία του είναι μόνο ένα από τα πολλά που δείχνουν την επιτυχία του ανεξάρτητου blogging.

Συντάξτε αναρτήσεις ή κριτικές

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη κάνει blogging για περίπου 6-12 μήνες. Αυτός είναι ένας σταθερός αριθμός, και μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχετε ανάγνωση αρκετών χιλιάδων ατόμων ανά μήνα. Ακόμα κι αν είναι οργανικά μόνο. Ίσως να έχετε ήδη κάποιο εισόδημα από τις διαφημίσεις σας ή άλλες επιχειρήσεις που κερδίζουν έσοδα, αλλά ένας άλλος τέτοιος χώρος που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι οι αναρτήσεις και οι κριτικές.

Παράδειγμα αξιολόγησης προϊόντων με χορηγία

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει ένα απόσπασμα από τη σελίδα Διαφήμιση ShoutMeLoud. Βεβαίως, είναι μια εξαιρετικά καθιερωμένη επωνυμία έως τώρα, οι τιμές τους για κριτικές προϊόντων που χρηματοδοτούνται ξεκινούν από 1.200 $. Όχι κακό, σωστά?

Λοιπόν, σκεφτείτε το δικό σας ιστολόγιο και το είδος της επισκεψιμότητας που ήδη δημιουργείτε. Ίσως να μην μπορείτε να φορτίσετε όσο παραπάνω, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε κάπου. Δεδομένου ότι είστε εντάξει επιτρέποντας σε άλλα άτομα να προωθούν τα προϊόντα ή το περιεχόμενό τους στον ιστότοπό σας.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ο μέσος blogger θα χρεώσει οπουδήποτε από 100 $ έως 500 $ ανά διαφημιστική ανάρτηση βάσει διαφορετικών μετρήσεων. Τέτοιες μετρήσεις περιλαμβάνουν backlinks που οδηγούν στο ιστολόγιό σας, κατάταξη αρχής τομέα, ισχύ επισκεψιμότητας και πολλά άλλα.

Αλέξης Σρέντερ

Αλέξης Σρέντερ, που έγινε blogger πλήρους απασχόλησης το 2016, κερδίζει οπουδήποτε από 3.000 έως 5.000 $ το μήνα από μόνο δημοσιεύσεις. Και αυτός είναι ένας αριθμός που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Ένα τέτοιο παθητικό εισόδημα μπορεί να αλλάξει τη ζωή ακόμη και για κάποιον που έχει ήδη μια πολύ επιτυχημένη θέση.

Εξερευνήστε την ιδέα του podcasting (προαιρετικά!)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορείτε να μάθετε πολλά πράγματα για το podcasting. Για τον μέσο blogger, για να μπείτε σε αυτό θα απαιτούσε λίγο καμπύλη μάθησης και αφοσίωση. Επομένως, αυτός ο τελευταίος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα μέσω του ιστολογίου σας είναι εντελώς προαιρετικός. Παρ ‘όλα αυτά, πολύ ικανοποιητικό εάν το κάνετε σωστά.

Οι περισσότεροι bloggers ήδη μετατρέπουν τα άρθρα τους σε μορφή ήχου, κάτι που συμπληρώνει το γεγονός ότι Το 82,4% των ατόμων ακούνε podcast για περισσότερες από 7 ώρες κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, κάνει για ευκολία. Αντί να χρειάζεται να διαβάσουν ένα άρθρο, οι αναγνώστες σας μπορούν να επιλέξουν να το ακούσουν ενώ πηγαίνουν στη δουλειά ή στο σούπερ μάρκετ. Είναι μια win-win κατάσταση.

Αλλά η πρότασή μου είναι να εξερευνήσω την πλήρη ιδέα του podcasting, που σημαίνει τη δημιουργία ενός εντελώς νέου podcast που εκτελείται από εσάς σε ένα θέμα για το οποίο έχετε πάθος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί εξαιρετικοί τρόποι για να διαφημίσετε τα podcast σας αυτές τις μέρες, καθώς το YouTube και το iTunes είναι τα καλύτερα, αντίστοιχα, που σας εγγυάται να προσελκύσετε ένα κοινό με την πάροδο του χρόνου..

Δωρεάν αγκύρωση podcasting

Πλατφόρμες όπως Αγκυρα διευκολύνετε την εκκίνηση του podcast σας (δωρεάν!) με μηδενικό χρόνο επένδυσης. Πιάστε το τηλέφωνό σας και η Άγκυρα θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε και με τους καλεσμένους σας ή μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε solo podcast. Στη συνέχεια, ευρετήριο και κατηγοριοποιήστε όλα τα επεισόδια σας και κάντε ό, τι θέλετε μαζί τους.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι έναν καταπληκτικό τρόπο για να χτίσετε την επωνυμία σας. Πηγαίνοντας μπροστά από την κάμερα και δείχνοντας τον εαυτό σας και το πάθος σας, οι άνθρωποι, φυσικά το αγαπούν. Όπως και προσελκύει, έτσι για να πω. Όμως, εκτός από αυτό, έχετε επίσης τη δυνατότητα να συνδεθείτε με άλλους bloggers ή άτομα με επιρροή.

Μπορείτε να τους προσκαλέσετε ως προσκεκλημένους σας για συγκεκριμένα επεισόδια και αν το καταλάβετε πραγματικά, μπορείτε να φτάσετε μέχρι τη δημιουργία επεισοδίων που κανείς δεν έχει σκεφτεί ακόμη.

Η podcasting της Ρόντα Πάτρικ

Ένα από τα αγαπημένα μου podcasts που σχετίζονται με την υγεία / τα τρόφιμα διευθύνεται από Rhonda Patrick από το FoundMyFitness. Η εις βάθος κατανόησή της για συγκεκριμένα θέματα της επέτρεψε να προσκαλέσει τους επισκέπτες στο podcast της που δεν θα μπορούσατε γενικά να ακούσετε ή να ακούσετε μόνο αναζητώντας το. Έτσι, μακροπρόθεσμα, τη βοηθά να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή επωνυμία αλλά και να κερδίσει ένα σταθερό μακροπρόθεσμο εισόδημα καθώς το περιεχόμενό της παραμένει σχετικό πολύ μετά τη δημοσίευση.

Τελειώνοντας τα πράγματα

Το πώς κερδίζετε χρήματα με το blogging εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ορισμένοι τομείς απόκτησης εσόδων έχουν γίνει πολύ λιγότερο ικανοποιητικοί από ό, τι στο παρελθόν. Σίγουρα, αλλά αυτό αφήνει επίσης χώρο για καινοτομία και νέους τρόπους σκέψης.

Για να συνοψίσω, προτείνω να αναζητήσετε περισσότερες προσωπικές συνδέσεις για τον τρόπο που κερδίζετε χρήματα με το ιστολόγιό σας. Συνεργαστείτε με άλλους ανθρώπους, συνεργαστείτε σε έργα ή απλώς ανταλλάξτε ιδέες. Μπορείτε να ακολουθήσετε τον παραδοσιακό τρόπο και να αλέσετε τα έσοδά σας, αλλά πιστεύω ότι αυτό το άρθρο δείχνει αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις που είναι πολύ λιγότερο επώδυνες.

Πώς θα κερδίσετε χρήματα με το ιστολόγιό σας το 2020; Πείτε μας!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector