Τι είναι ένα πιστοποιητικό SSL και χρειάζομαι ένα στον ιστότοπό μου;

Εάν έχετε τη δική σας ιστοσελίδα – είτε για επαγγελματική είτε για προσωπική χρήση – μπορεί να έχετε ακούσει τον όρο Πιστοποιητικό SSL. Αλλά τι είναι, και αξίζει να επενδύσετε τα χρήματα σε αυτό για χάρη της ιστοσελίδας σας?


τι είναι ssl και https

Τι είναι ένα πιστοποιητικό SSL?

Το ακρωνύμιο “SSL” σημαίνει Secure Sockets Layer. Όπως ορίζεται από Globalsign.com, Τα πιστοποιητικά SSL είναι “μικρά αρχεία δεδομένων που δεσμεύουν ψηφιακά ένα κρυπτογραφικό κλειδί στις λεπτομέρειες ενός οργανισμού”. Το SSL, λοιπόν, είναι μια τεχνολογία κρυπτογράφησης που, όταν εγκατασταθεί στον ιστότοπό σας, δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ του διακομιστή σας και των προγραμμάτων περιήγησης ιστού των επισκεπτών σας.

Έχετε δει ποτέ το εικονίδιο λουκέτου δίπλα στη γραμμή διευθύνσεών σας όταν επισκέπτεστε συγκεκριμένους ιστότοπους; Ή ίσως έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένοι ιστότοποι χρησιμοποιούν http: // ενώ άλλοι χρησιμοποιούν https: //. Τόσο το λουκέτο όσο και τα “s” που επισημαίνονται στο http: // δείχνουν ότι ένας ιστότοπος έχει εγκατεστημένο πιστοποιητικό SSL και ότι εργάζεστε σε ασφαλή σύνδεση.

Ποιος χρειάζεται πιστοποιητικό SSL?

Τα πιστοποιητικά SSL έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ασφαλούς σύνδεσης με την κρυπτογράφηση δεδομένων, αλλά δεν στέλνουν και λαμβάνουν ευαίσθητες πληροφορίες όλοι οι ιστότοποι, επομένως δεν χρειάζονται όλοι οι ιδιοκτήτες ιστού πιστοποιητικό SSL. Όταν θα προσθέσει μόνο το κόστος του ιστότοπού σας, πώς ξέρετε εάν πρέπει να επενδύσετε σε μια ασφαλή σύνδεση?

Η απάντηση είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Εάν είστε ιστότοπος ηλεκτρονικού εμπορίου και στέλνετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας, τότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι πελάτες σας εμπιστεύονται τη σύνδεσή σας. Αναμφίβολα θα θέλετε ένα πιστοποιητικό SSL. Εάν αντιμετωπίζετε άλλες προσωπικές πληροφορίες, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, τότε θα χρειαστείτε επίσης πιστοποιητικό SSL.

Γιατί; Για ένα, σας προστατεύει. Δεδομένου ότι η σύνδεση είναι ασφαλής, είναι λιγότερο πιθανό να παραβιαστείτε, οπότε μπορείτε να ξεκουραστείτε, γνωρίζοντας ότι οι πληροφορίες των πελατών σας είναι ασφαλείς και ότι είναι απίθανο να χάσετε τη φήμη σας από ένα εύρος δεδομένων. Εναλλακτικά, εάν δεν κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας με πιστοποιητικό SSL, οποιοσδήποτε υπολογιστής μεταξύ του δικού σας και του διακομιστή σας μπορεί να δει τις πληροφορίες που στέλνετε. Ένα πιστοποιητικό SSL παρέχει επίσης έλεγχο ταυτότητας, οπότε γνωρίζετε ότι στέλνετε πληροφορίες στον διακομιστή σας αντί για διακομιστή εγκληματία.

Επιπλέον, μπορεί να σας κοστίσει τις πωλήσεις εάν δεν έχετε. Η Gartner Research δείχνει ότι σχεδόν το 70% των αγοραστών στο διαδίκτυο θα τερματίσουν μια ηλεκτρονική παραγγελία όταν δεν εμπιστεύονται τη συναλλαγή. Η απόδειξη αυτού του πιστοποιητικού SSL (με https: //, για παράδειγμα) θα επαναφέρει αυτήν την εμπιστοσύνη στη συναλλαγή σας.

Χρειάζομαι λοιπόν πιστοποιητικό SSL?

Τι γίνεται αν δεν ασχολείστε με ευαίσθητα δεδομένα; Χρειάζεστε ακόμα πιστοποιητικό SSL; Η επιλογή εξαρτάται πραγματικά από εσάς, αλλά μαζί με τα προνόμια που αναφέρονται παραπάνω, μπορεί επίσης να αυξήσει τις βαθμολογίες σας στο Google, Γι ‘αυτό πολλοί άνθρωποι είναι ευτυχείς να επενδύσουν τα χρήματα.

Οπως και Η Google ανακοίνωσε το 2014, η ασφάλεια είναι κορυφαία προτεραιότητα. Γι ‘αυτό χρησιμοποιούν την κρυπτογράφηση ως παράγοντα κατάταξης. Από τώρα, ένα πιστοποιητικό SSL δεν έχει πολύ βάρος στην κατάταξή σας, αλλά η Google έχει πει ότι είναι πιθανό να ενισχύσει την επίδρασή της στις κατατάξεις στο μέλλον. Το άλμα σε αυτό το συγκρότημα μπορεί τώρα να σας δώσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών όταν αρχίσει να έχει μεγαλύτερη σημασία.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην χρειάζεστε πιστοποιητικό SSL εκτός εάν δέχεστε διαδικτυακές πληρωμές, αλλά με τόσα πολλά οφέλη, γιατί δεν θα έχετε ένα?

Τύποι πιστοποιητικών SSL

Μέχρι αυτό το σημείο, τα πιστοποιητικά SSL μπορεί να ακούγονται αρκετά απλά, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά τη λήψη ενός, συμπεριλαμβανομένων των διαφορετικών τύπων. Υπάρχουν τρία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε:

 1. Εκτεταμένα πιστοποιητικά SSL επικύρωσης: Εάν αναζητάτε το υψηλότερο επίπεδο γνησιότητας, ένα πιστοποιητικό EV SSL είναι μια καλή επιλογή. Αυτό συμβαίνει επειδή απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για τη λήψη ενός. Η Αρχή Πιστοποιητικού θα ελέγξει το δικαίωμά σας να χρησιμοποιήσετε τον καθορισμένο τομέα σας καθώς και να πραγματοποιήσετε διεξοδική έρευνα του οργανισμού σας. Αυτό θα έρθει επίσης με επιπλέον βελτιώσεις ασφαλείας του προγράμματος περιήγησης, όπως η πράσινη γραμμή διευθύνσεων που δείχνει μια ασφαλή σύνδεση.
 2. Πιστοποιητικά SSL επικύρωσης οργανισμού: Κατά την υποβολή αίτησης για πιστοποιητικό OV SSL, η Αρχή έκδοσης πιστοποιητικών ελέγχει το δικαίωμά σας να χρησιμοποιείτε τον τομέα σας και διεξάγει μια απλή έρευνα για τον οργανισμό σας. Οι πληροφορίες της εταιρείας θα εμφανίζονται στο Secure Site Seal, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη με τους πελάτες σας.
 3. Πιστοποιητικά επικύρωσης τομέα SSL: Αυτός ο τύπος πιστοποιητικού SSL δεν περιλαμβάνει έρευνα εταιρείας. Επίσης, δεν εμφανίζει τίποτα εκτός από πληροφορίες κρυπτογράφησης στο Secure Site Seal όταν οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας.

Είναι αλήθεια ότι δεν δημιουργούνται όλα τα πιστοποιητικά SSL ίσα και γι ‘αυτό θα βρείτε τόσο μεγάλη ποικιλία τιμών. Εκτός από τους τύπους πιστοποιητικών SSL που αναφέρονται παραπάνω, θα παρατηρήσετε επίσης διαφορές ανάλογα με το ποιος σας πωλεί το πιστοποιητικό SSL. Το VeriSign (τώρα Symantec), για παράδειγμα, είναι μία από τις πιο αξιόπιστες μάρκες, επομένως είναι πιθανό να πληρώσετε περισσότερα όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους.

Πώς να αποκτήσετε ένα

Γενικά, υπάρχουν δύο τρόποι απόκτησης πιστοποιητικού SSL. Μπορείτε να αγοράσετε ένα απευθείας μέσω του web host ως πρόσθετο. απλώς να γνωρίζετε τι είδους πιστοποιητικό SSL λαμβάνετε εάν ψάχνετε κάτι περισσότερο από ένα πιστοποιητικό SSL επικύρωσης τομέα. Ανάλογα με τον οικοδεσπότη σας, αυτό μπορεί να σας κοστίσει μόλις 5 $ το μήνα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μόνο μερικά δολάρια το χρόνο.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε μέσω τρίτης αρχής έκδοσης πιστοποιητικών και, στη συνέχεια, να εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό SSL μέσω του λογαριασμού φιλοξενίας σας. SSLShopper.com διαθέτει κριτικές πελατών από μερικές από τις πιο δημοφιλείς αρχές έκδοσης πιστοποιητικών και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να σας κοστίσουν αρκετές εκατοντάδες δολάρια ετησίως, αλλά συνήθως έχετε περισσότερες επιλογές για τον έλεγχο ταυτότητας του ιστότοπου και της εταιρείας σας για να εμπιστευτείτε ακόμη περισσότερο την επωνυμία σας.

Αφού εγκαταστήσετε το πιστοποιητικό SSL, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ιστοσελίδες σας και βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται το λουκέτο και το “https: //”. Ίσως χρειαστεί να αναγκάσετε το https: // σε αρχεία εικόνας, CSS και JavaScript. Εδώ είναι ένας γρήγορος πόρος για να ξεκινήσετε αυτό για το WordPress.

Η μετάβαση χωρίς πιστοποιητικό SSL στον ιστότοπό σας δεν θα παρεμποδίσει τη λειτουργία του, αλλά η χρήση ενός μπορεί να προστατεύσει εσάς και τους πελάτες σας, να αυξήσετε την εμπιστοσύνη στον ιστότοπό σας και να αυξήσετε τις βαθμολογίες σας στο Google. Πιστεύετε λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε πιστοποιητικό SSL; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector