Πρέπει να καταχωρίσετε έναν τομέα μέσω του οικοδεσπότη Ιστού σας;

Σκέφτεστε να δημιουργήσετε τον πρώτο σας ιστότοπο; Τότε πιθανότατα εξετάσατε τα πακέτα φιλοξενίας. Ένα πράγμα που θα βρείτε σε πολλούς κεντρικούς υπολογιστές όπως το Bluehost είναι ότι θα λάβετε μια δωρεάν εγγραφή τομέα ενός έτους στον λογαριασμό σας.


Εκτός από αυτό, μπορείτε πάντα να προσθέσετε νέα ονόματα τομέα καταχωρίζοντάς τα μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας.

Αλλά είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή? Μερικοί λένε ναι. άλλοι κηρύττουν προσοχή. Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά και στις δύο πλευρές του επιχειρήματος.

καταχωρήστε το όνομα τομέα στον κεντρικό υπολογιστή Ιστού

Φιλοξενία έναντι εγγραφής τομέα

Πριν βυθίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ας εξετάσουμε για μια στιγμή τη διαφορά μεταξύ αγοράς web hosting και αγοράς ονόματος domain.

Αν και μπορείτε να τα αποκτήσετε μέσω της ίδιας εταιρείας, αν θέλετε, δεν χρειάζεται. Κάθε ένα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι δεδομένων για τον ιστότοπό σας.

Όταν αγοράζετε web hosting, νοικιάζετε χώρο σε διακομιστή για να αποθηκεύετε τα αρχεία του ιστότοπού σας.

Το όνομα τομέα σας είναι η διεύθυνση που χρησιμοποιούν οι χρήστες για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, ένας διαφορετικός καταχωρητής τομέα μπορεί πάντα να κατευθύνει τη διεύθυνση ιστού σας στον διακομιστή στον οποίο φιλοξενούνται τα αρχεία σας.

Αυτό σας επιτρέπει να αγοράσετε την εγγραφή του τομέα σας και τη φιλοξενία ιστού από διαφορετικές εταιρείες και να κάνετε τα δύο να συνεργάζονται.

Παξιμάδια και μπουλόνια προτείνει να σκεφτείτε το όνομα τομέα σας, όπως μια κάρτα SIM ενός τηλεφώνου. Μπορείτε να αλλάξετε την κάρτα SIM με διαφορετική και στη συνέχεια το τηλέφωνο θα λειτουργεί με διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου.

Μπορείτε να πάρετε την κάρτα SIM και το τηλέφωνό σας από την εταιρεία τηλεφώνου σας ή μπορείτε να πάρετε μια SIM από αυτές και να αγοράσετε ένα ξεκλείδωτο τηλέφωνο αλλού. Τα ονόματα τομέα και η φιλοξενία Ιστού λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Τώρα που καταλαβαίνουμε τη διαφορά, ας περάσουμε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης του ίδιου παρόχου για το όνομα τομέα και τον οικοδεσπότη ιστού σας.

Πλεονεκτήματα της εγγραφής τομέων στον οικοδεσπότη Ιστού σας

Έχετε λοιπόν αυτήν τη δωρεάν εγγραφή τομέα ενός έτους στο πακέτο φιλοξενίας σας; Εδώ είναι μερικοί λόγοι που πρέπει να επωφεληθείτε από αυτό.

Απλοποιεί τη ρύθμιση

Η αλήθεια είναι ότι είναι ευκολότερο να καταχωρίσετε το όνομα τομέα σας στην ίδια εταιρεία που φιλοξενεί τον ιστότοπό σας, γι ‘αυτό πολλοί οικοδεσπότες προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία.

Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να αλλάξετε διακομιστές ονομάτων, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο εάν δεν είστε πολύ τεχνολογικοί. Εάν δεν έχετε ιδέα για το οποίο μιλάω όταν λέω “nameservers”, θα είναι πολύ πιο εύκολο για εσάς να καταχωρίσετε τον τομέα σας μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας χωρίς να ανησυχείτε για την ανατροπή τόνων σεμιναρίων έως ότου βρείτε αυτό που έχει νόημα.

Επειδή είναι ευκολότερο και δεν χρειάζεται να περιμένετε την ανακατεύθυνση των διακομιστών ονομάτων, ο ιστότοπός σας μπορεί να ανέβει πιο γρήγορα.

Είναι πιο βολικό

Ναι, η απλότητα είναι βολική, αλλά έτσι έχετε όλα τα δεδομένα του ιστότοπού σας σε μία τοποθεσία. Όταν καταχωρίζετε το όνομα τομέα σας μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας, υπάρχει μόνο ένας λογαριασμός στον οποίο έχετε πρόσβαση και ένας συνδυασμός ονόματος χρήστη-κωδικού πρόσβασης για να θυμάστε να διαχειρίζεστε το backend του ιστότοπού σας.

Εάν έχετε πολλούς ιστότοπους και τοποθετήσετε όλα τα δεδομένα σας στα χέρια ενός κεντρικού υπολογιστή, καθιστά ακόμη πιο εύκολο να τα διαχειριστείτε όλα. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον εγκέφαλό σας, προσπαθώντας να θυμάστε ποια εταιρεία φιλοξενεί ποιον τομέα.

Βεβαίως, έκανα αυτό το λάθος πριν από μερικά χρόνια. Μόλις εντοπίστηκα ο καταχωρητής, δεν μπόρεσα να αποκτήσω πρόσβαση στον λογαριασμό μου, επειδή έχασα τα στοιχεία σύνδεσης και τις λεπτομέρειες που χρειάζομαι για να ανακτήσω αυτές τις πληροφορίες σύνδεσης.

Ήταν μια περίεργη κατάσταση και βρήκα πολύ πιο εύκολο να έχω όλους τους τομείς μου και να φιλοξενήσω πληροφορίες σε ένα μέρος.

Η τεχνική υποστήριξη μπορεί πάντα να βοηθήσει

Όταν υπάρχει η ίδια τεχνική υποστήριξη για εσάς με το όνομα τομέα και τη φιλοξενία ιστού σας, η λήψη βοήθειας μπορεί να αποδειχθεί λιγότερο ενοχλητική.

Από την άλλη πλευρά, η χρήση δύο εταιρειών μπορεί να περιπλέξει τα πράγματα. Εάν προσπαθείτε να επιλύσετε ένα πρόβλημα στο πώς συνδέονται οι δύο, μπορεί να υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν μια εταιρεία, αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν με μια άλλη.

Έχοντας τα πάντα στο ίδιο μέρος σημαίνει ότι η εταιρεία φιλοξενίας σας έχει πρόσβαση σε όλα τα κομμάτια του ιστότοπού σας, ώστε να μπορούν να σας βοηθήσουν καλύτερα.

Μειονεκτήματα της εγγραφής τομέων με τον οικοδεσπότη Ιστού σας

Ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπήρχαν μειονεκτήματα για τη διατήρηση όλων των δεδομένων του ιστότοπού σας σε ένα μέρος. Εννοώ, είναι βολικό και εύκολο. Αλλά πρόσφατα έκανα συζητήσεις υποστηρίζοντας ότι δεν πρέπει να το κάνετε αυτό. Να γιατί:

Είναι πιο δύσκολο να μεταφέρετε τον τομέα σας

Ας υποθέσουμε ότι δοκιμάζετε μια εταιρεία φιλοξενίας και διαπιστώνετε ότι δεν σας αρέσει. Ωστόσο, λατρεύετε το όνομα τομέα σας και θέλετε να το διατηρήσετε.

Εάν έχει εγγραφεί μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας, θα πρέπει να υποβληθείτε σε μια χρονοβόρα διαδικασία μεταφοράς του ονόματος domain σας πριν αποχωρήσετε από τον οικοδεσπότη ιστού σας.

Εάν το όνομα τομέα σας είναι καταχωρημένο αλλού, πρέπει απλώς να το τοποθετήσετε σε έναν νέο διακομιστή μέσω των ρυθμίσεων DNS.

Δεν είναι τόσο ασφαλές

Το πρόβλημα με την ανάθεση μιας εταιρείας σε όλα τα αρχεία σας είναι ότι έχουν τον έλεγχο σε όλα. Εάν ο οικοδεσπότης Ιστού σας παραβιαστεί και το όνομα τομέα σας καταχωρηθεί μέσω αυτών, οι εισβολείς μπορούν να μεταφέρουν το όνομα τομέα μακριά από τον λογαριασμό σας.

Εάν ο τομέας και η φιλοξενία ιστού σας είναι ξεχωριστοί, είναι λιγότερο πιθανό να έχετε χάσει ταυτόχρονα και τα δύο, γεγονός που προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας στον ιστότοπό σας.

Ο οικοδεσπότης Ιστού σας μπορεί να κατέχει τον τομέα σας

Αυτό είναι κάτι που άκουσα μερικές φορές στην έρευνά μου, αλλά στην πραγματικότητα δεν γνωρίζω τους οικοδεσπότες Ιστού που το κάνουν αυτό. Ωστόσο, είναι καλό να προσέχετε.

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι όταν αγοράζετε ένα πακέτο φιλοξενίας ιστοσελίδων, ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα καταχωρήσουν το όνομα τομέα στο όνομά τους.

Ουσιαστικά, το πακέτο σας περιλαμβάνει την ενοικίαση του χώρου του διακομιστή και το όνομα τομέα, αλλά όχι τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του τομέα για να το κάνετε όπως θέλετε.

Δεν πρόκειται για κάτι που θα ανησυχώ πάρα πολύ αν χρησιμοποιείτε μια αξιόπιστη εταιρεία. Για παράδειγμα, Λέει ο Bluehost, “Με την επιφύλαξη των όρων της συμφωνίας εγγραφής τομέα σας, θα διατηρήσετε την κυριότητα του τομέα σας μέχρι το τέλος της περιόδου εγγραφής του.”

Με αυτά, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τον τομέα σας μακριά από το Bluehost ή σε άλλο άτομο.

Απλά φροντίστε να ελέγξετε τους όρους και τις προϋποθέσεις οποιουδήποτε οικοδεσπότη Ιστού στον οποίο εγγράφεστε, ώστε να μην αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα.

Λοιπόν, ποια διαδρομή πρέπει να ακολουθήσετε?

Αυτή είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Εξακολουθώ να είμαι οπαδός του να βάζω όλες τις πληροφορίες μου σε ένα μέρος, γιατί είναι πιο εύκολο για μένα, αλλά πρέπει να σταθμίσεις τον εαυτό σου και τα μειονεκτήματά σου.

Η απλότητα και η ευκολία σημαίνουν περισσότερα για εσάς παρά για ασφάλεια?

Επιτρέψτε μου να ξέρω στην ενότητα σχολίων τι πιστεύετε. Θα καταχωρίσετε το όνομα του domain σας μέσω του web host σας ή όχι?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector