Πώς το SaaS Business μπορεί να χρησιμοποιήσει μια γνωσιακή βάση για να ευχαριστήσει τους πελάτες;

Η παροχή ικανοποίησης πελατών σε μια επιχείρηση SaaS είναι προτεραιότητα 1,2 και 3, τουλάχιστον έτσι το βλέπω.


Σε μια επιχείρηση SaaS, η διατήρηση είναι εξίσου απαραίτητη με την απόκτηση νέων πελατών, και τις περισσότερες φορές, ο καλύτερος τρόπος για την επίτευξη ικανοποίησης είναι η ικανοποίηση και η υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν πρόκειται για επικοινωνία και υποστήριξη. Εάν ένας πελάτης έχει αφιερώσει χρόνο για να επικοινωνήσει, τότε μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι είναι σημαντικό για αυτούς και επομένως το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Οι επιχειρήσεις που αναγνωρίζουν την ανάγκη να πάνε πάνω και πέρα ​​για τους πελάτες τους είναι αυτές που πραγματικά πετυχαίνουν.

Μια βάση γνώσεων μπορεί να βοηθήσει τις εταιρείες να επιτύχουν αυτήν τη φιλοδοξία, βελτιώνοντας την ικανοποίηση των πελατών, μειώνοντας παράλληλα τους πόρους που απαιτούνται για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, σωστό?

Ευχαριστημένοι πελάτες

Πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες τους αποτελεσματικά.

Έχουν την απάντηση στις ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες τους, αλλά δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος για να πάρουν τις σωστές πληροφορίες στους σωστούς ανθρώπους. Εδώ βοηθά η βάση γνώσεων, παρέχοντας στο προσωπικό υποστήριξης πελατών πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη πληροφοριών, μπορούν να βρουν αυτό που χρειάζονται γρήγορα και να τα μεταδώσουν στον πελάτη. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες πιο γρήγορα και να μειώσουν τους χρόνους αναμονής.

Πέρα από αυτές τις προφανείς βελτιώσεις στην απόδοση, υπάρχει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα της συνέπειας, καθώς όλες οι πληροφορίες προέρχονται από μία μόνο τοποθεσία. Αυτό είναι πιο σημαντικό από ποτέ, καθώς οι πελάτες μιλούν με εταιρείες σε πολλά κανάλια. Η επιχείρηση πρέπει να είναι σε θέση να δίνει συνεπείς απαντήσεις σε κάθε ευκαιρία.

Η γνωσιακή βάση ξεκλειδώνει επίσης μια μνημειακή ευκαιρία για πελάτες και επιχειρήσεις… αυτοεξυπηρέτηση.

Αυτοεξυπηρέτηση

Με τα χρόνια, έχω δει τους πελάτες να αλλάζουν και να εξελίσσονται, καθώς η ευρύτερη κοινωνία έχει επικεντρωθεί περισσότερο στην τεχνολογία, οι πελάτες, όλο και περισσότερο ήθελαν περισσότερες επιλογές και δύναμη για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Έτσι, η προσφορά μιας αυτοεξυπηρετούμενης βάσης γνώσεων έχει νόημα και μια βάση γνώσης βοηθά τις εταιρείες να κάνουν ακριβώς αυτό.

Εξ ορισμού, η αυτοεξυπηρέτηση δίνει στον πελάτη όλα όσα χρειάζονται και πολλά άλλα.

Αλλά τι είναι αυτοεξυπηρέτηση?

Λοιπόν, βασικά είναι αυτό που λέει στον κασσίτερο, μια προσφορά εξυπηρέτησης πελατών αυτοεξυπηρέτησης επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στο σύστημα όπου οι πληροφορίες αποθηκεύονται απευθείας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό λαμβάνει τη μορφή βάσης δεδομένων, καταλόγου ή βάσης γνώσεων.

Οι πελάτες μπορούν να βρουν τις κρίσιμες πληροφορίες που χρειάζονται γρήγορα και εύκολα. Τα πάντα, από την απλή διεπαφή χρήστη και την επωνυμία έως τις ολοκληρωμένες δυνατότητες αναζήτησης, διαδραστικά. Όταν πρόκειται για αυτοεξυπηρέτηση, δεν μπορείτε να προσφέρετε τίποτα εκτός από μια απρόσκοπτη εμπειρία. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι, εκτός εάν η διαδικασία εύρεσης πληροφοριών είναι απλή, εύκολη και χωρίς άγχος, η αυτοεξυπηρέτηση δεν πρέπει να αποτελεί επιλογή.

Ρεαλιστικά, θα πρέπει να υπάρχουν μόνο δύο τύποι αυτοεξυπηρέτησης. καλή αυτοεξυπηρέτηση και καθόλου αυτοεξυπηρέτηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή μιας πλατφόρμας που έχει τις κρίσιμες δυνατότητες που απαιτούνται για την κάλυψη και την υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών είναι τόσο σημαντική.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν λογισμικό γνωσιακής βάσης όπως Έγγραφο360 για τη βάση γνώσεων εξυπηρέτησης πελατών και τους επιτρέπει όχι μόνο να διαφοροποιήσουν τις προσφορές υποστήριξης πελατών τους, αλλά έχει μειώσει και τους απαιτούμενους πόρους. Δίνοντας στους πελάτες τη δύναμη να βρουν τις απαντήσεις τους, στον δικό τους χρόνο, χρειάζονται λιγότεροι ανθρώπινοι πόροι και αυτό βοηθά τις ομάδες υποστήριξης να απαντούν τα ερωτήματα πελατών πιο γρήγορα και να επενδύουν στην επίλυση πιο περίπλοκων προβλημάτων.

Συνολικά, η αυτοεξυπηρέτηση βοηθά μια επιχείρηση να βελτιώσει την υποστήριξή της, να μειώσει την απαιτούμενη επένδυση για να καλύψει και να υπερβεί τις προσδοκίες των πελατών και δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα επιλογής. ο καθένας είναι νικητής.

Βοηθήστε τους πελάτες να κάνουν περισσότερα.

Η προσθήκη ετικετών παίζει ζωτικό ρόλο, μια βάση γνώσεων με εύχρηστες δυνατότητες σήμανσης και φιλτραρίσματος θα βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη. Με τις διαθέσιμες δυνατότητες προσθήκης ετικετών, είναι εύκολο να κατηγοριοποιηθεί το περιεχόμενο και, στη συνέχεια, να βρεθεί από τα σωστά άτομα τη σωστή στιγμή. Χωρίς προσθήκη ετικετών, όλα εξαρτώνται από λέξεις-κλειδιά στο περιεχόμενο και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προκλήσεις για δυνατότητα εντοπισμού.

Αναμφισβήτητα, μία από τις αδυναμίες μιας βάσης γνώσεων είναι ότι απαιτεί από την εταιρεία να γνωρίζει ποια είναι τα προβλήματα των πελατών τους πριν μπορέσουν να επιλυθούν μέσω αυτοεξυπηρέτησης. Ευτυχώς, αυτό δεν είναι συχνά ζήτημα για μεγάλο χρονικό διάστημα. μια βάση γνώσης θα πρέπει να θεωρείται ως ζωντανό αναπνευστικό πλεονέκτημα. Ζει, μεγαλώνει και βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Για την καθοδήγηση αυτής της βελτίωσης, απαιτούνται δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και χρήσης.

Η επιχείρηση πρέπει να μπορεί να δει τι αναζητούν οι πελάτες τους (μέσω αναζήτησης) και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το προϊόν. Με την πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες, οι εταιρείες μπορούν να καθοδηγήσουν την εξέλιξη της γνωσιακής τους βάσης, οπότε είναι προσαρμοσμένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών τους. Αυτή η προσέγγιση που εστιάζει στον πελάτη διασφαλίζει ότι η αξία που παρέχεται από τη βάση γνώσεων αυξάνεται πάντα.

✔️ Γιατί το SaaS χρειάζεται μια βάση γνώσεων?

Από την εμπειρία μου, οι επιχειρήσεις SaaS που υιοθετούν ένα λογισμικό γνωσιακής βάσης στην καρδιά της προσφοράς υποστήριξης συχνά βλέπουν σημαντικά οφέλη που βελτιώνουν την ικανοποίηση των πελατών και οδηγούν στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρονται, αυτές οι εταιρείες καταπολεμούν τα ποσοστά μετακίνησης των πελατών τους και προσφέρουν σταθερά υψηλής ποιότητας εμπειρίες υποστήριξης πελατών.

Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν μια γνωσιακή βάση στο μέγιστο δυναμικό της προσφέρουν εσωτερική και εξωτερική πρόσβαση, επιτρέποντας τόσο στους πελάτες όσο και στους υπαλλήλους να επωφεληθούν από τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει. Αυτό μεγιστοποιεί την ικανοποίηση των πελατών της εταιρείας και βοηθά τους υπαλλήλους να κάνουν περισσότερα με λιγότερα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector