12 πλατφόρμες για τη δημιουργία γνωσιακής βάσης και συχνές ερωτήσεις για την επιχείρησή σας

Δημιουργήστε μια βάση γνώσεων (KB) FAQ (συνήθεις ερωτήσεις) για την επιχείρησή σας


Καλά! Η ακρίβεια με ευκολία με την οποία θα μπορούσατε να λύσετε το πόνο του πελάτη με λύσεις αποτελεί μέρος της καλής εμπειρίας του πελάτη. Μια καλά σχεδιασμένη “Γνωσιακή βάση ή ενότητα FAQ” είναι ένα από τα εργαλεία αυτοεξυπηρέτησης που θα μπορούσατε να προσφέρετε στους πελάτες σας, ώστε να μπορούν να βρουν εξαιρετικές λύσεις για τον εαυτό τους.

Επιπλέον, αυτός είναι ένας άλλος τρόπος εξοικονόμησης χρόνου, ώστε να μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα. Η βάση γνώσεων είναι ένας κινητήριος, εκπαιδευτικός και οργανωμένος οδηγός που καλύπτει όλες τις πτυχές των προϊόντων και της υπηρεσίας σας που ένας πελάτης μπορεί να ανακρίνει για τη λήψη απόφασης ή την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός ζητήματος.

Δημιουργία καλής βάσης γνώσεων

Πριν επιλέξετε μια πλατφόρμα για τη βάση γνώσεων και τις συχνές ερωτήσεις, θέλετε να λάβετε υπόψη ορισμένα βασικά σημεία.

 • Η μορφή του άρθρου της Γνωσιακής Βάσης – Μια καλή εμπειρία χρήστη, σχέδιο και αρχιτεκτονική
 • Η αναγνωσιμότητα της τεκμηρίωσης
 • Πλοήγηση και ανιχνευσιμότητα των διακεκριμένων άρθρων
 • Καλές λειτουργίες αναζήτησης
 • Σύνδεσμος προς χρήσιμους πόρους
 • Συχνές ερωτήσεις για τις πιο βασικές ερωτήσεις στο σύστημα υποστήριξης-εισιτηρίων
 • Περιπατητικά βίντεο που εξηγούν τη λειτουργικότητα του προϊόντος ή των υπηρεσιών.

Επιλέγοντας τα θέματα KB

Πώς δημιουργείτε θέματα για τη βάση γνώσεων σας?

Ξεκινήστε με το σκάψιμο στη βάση δεδομένων σας ή στο CRM. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που σας βρίσκουν στόχο για να απαντήσετε; Αυτό είναι ίσως το βασικό σας θέμα για τη βάση γνώσεων.

Επιπλέον, θα μπορούσατε να οραματιστείτε τον εαυτό σας ή να κάνετε μια έρευνα για να λάβετε πιο σχετικές ερωτήσεις σχετικά με το βασικό θέμα για να επεκτείνετε τον οδηγό βοήθειας.

Από διαφορετική οπτική γωνία, ίσως θελήσετε να λάβετε τη βοήθεια της μετατροπής διοχετεύσεων μάρκετινγκ εντός των αναλυτικών στοιχείων σας και να εντοπίσετε λίγα σημεία συμφόρησης για την εμπειρία των χρηστών και να επινοήσετε λύσεις αναλόγως στις ενότητες γνώσης ή συχνές ερωτήσεις.

Συνολικά, όποια προσέγγιση και αν ακολουθήσετε, θα πρέπει να στοχεύουν στο να διευκολύνουν τους επισκέπτες σας να δημιουργήσουν πραγματικά ενδιαφέρον. Με την εισαγωγή της γνωσιακής βάσης και της ενότητας FAQ στο επιχειρηματικό σας μοντέλο, μπορείτε να κάνετε τους χρήστες να επεκταθούν στις βαθιές ρίζες του ιστότοπού σας. Και αυτό σίγουρα θα ανταμείψει με τη μορφή δημιουργίας εσόδων.

Ας εξερευνήσουμε τις παρακάτω πλατφόρμες για να δημιουργήσουμε βάσεις γνώσεων αυτοεξυπηρέτησης που επιτρέπουν στους πελάτες να βρίσκουν αποτελεσματικά απαντήσεις στις ερωτήσεις τους (η γρηγορότερη και οικονομικότερη μέθοδος υποστήριξης πελατών).

Έγγραφο360

Το λογισμικό βάσης γνώσεων που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια καλά οργανωμένη βάση γνώσεων αυτοεξυπηρέτησης (δημοσιευμένη δημόσια ή ιδιωτικά) με μια ισχυρή αναζήτηση σε πραγματικό χρόνο που βασίζεται σε AI. Αυτό βοηθά τους πελάτες σας να βρουν λύσεις για τα προβλήματά τους αμέσως χρησιμοποιώντας την αναζήτηση με τεχνολογία AI. Παρά τον όγκο των άρθρων στη βάση γνώσεων, η μηχανή αναζήτησης AI θα είναι σε θέση να ανακτήσει σχετικά αποτελέσματα σε ένα κλάσμα χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Τα αναλυτικά στοιχεία αναζήτησης είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό σε αυτήν τη βάση γνώσεων. Θα δείξει τις λέξεις-κλειδιά που αναζητούν συχνά οι χρήστες, πόσο συχνά χρησιμοποιούνται ορισμένες «λέξεις-κλειδιά αναζήτησης» και αν μπορούν να βρουν τα άρθρα στη βάση γνώσεων σας κ.ο.κ..

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό περιλαμβάνει – πολύ απλή διεπαφή χρήστη για τη διαχείριση και οργάνωση των εγγράφων σας.

 • Υποστηρίζει το πρόγραμμα επεξεργασίας Markdown για αποτελεσματική και δομημένη γραφή.
 • Οι δυνατότητες SEO θα βοηθήσουν τη βάση γνώσεων προϊόντων σας να κατατάσσεται υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης.
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά
 • Έκδοση άρθρου
 • Προσαρμόστε το με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες επωνυμίας

Επιπλέον, αυτή η απίστευτη πλατφόρμα δίνει προσαρμοσμένο τομέα και λαμβάνει ειδοποιήσεις τι ακριβώς έχει αλλάξει στη βάση γνώσεων σας και πολλά άλλα. Προσπάθησε!

Φρέσκο ​​γραφείο

Φρέσκο ​​γραφείο σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια πύλη εμπειριών αυτοεξυπηρέτησης για να βελτιώσετε την ικανοποίηση των πελατών. Περιλαμβάνεται στο λογισμικό υποστήριξης που βασίζεται σε σύννεφο, το οποίο υποστηρίζει τη συνεργασία όλων των καναλιών υποστήριξης από ένα μόνο παράθυρο. Η σουίτα αποτελείται από ένα άψογο σύνολο διαισθητικών χαρακτηριστικών που εστιάζουν στην παραγωγικότητα και τη συνεργασία. διευκολύνει τις ομάδες όλων των μεγεθών να εξασφαλίσουν μια εξαιρετική εμπειρία υποστήριξης για τους πελάτες.

Παρέχουν δύο τύπους λύσεων: επιχειρήσεις και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η λύση πακέτου για επιχειρήσεις προσφέρει όλες τις βιώσιμες δυνατότητες για εξυπηρέτηση πελατών παγκόσμιας κλάσης — Ρύθμιση και υλοποίηση, αυτοεξυπηρέτηση και παγκόσμια υποστήριξη. Επιπλέον, έχουν αναγνωριστεί για την ικανότητά τους να παρέχουν προσαρμόσιμες υπηρεσίες για την παρακολούθηση της απόδοσης με μετρήσεις.

Επιπλέον, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν δεσμευτεί να παρέχουν μια λύση σε όλα τα προβλήματά σας – Μεταφέρετε όλα τα αιτήματα υποστήριξης στο Freshdesk – είτε μέσω email, συνομιλίας, τηλεφώνου ή κοινωνικών μέσων. Προτεραιότητα, κατηγοριοποίηση και εκχώρηση εισιτηρίων αυτόματα.

Άλλες καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • SaaS και ανάπτυξη ιστού
 • Εκπαίδευση μέσω τεκμηρίωσης, διαδικτυακό σεμινάριο
 • 24/7 υποστήριξη
 • KB ευκαιρίες με παρακολούθηση δικτύου
 • Προγνωστική υποστήριξη

Ωστόσο, το καλό μέρος είναι ότι ολόκληρο το πακέτο είναι προσιτό και μπορείτε να ξεκινήσετε με το “Sprout Plan” είναι ΔΩΡΕΑΝ.

KBase

kBase είναι ένα θέμα γνωσιακής βάσης WordPress με Wiki, Helpdesk, Customer Support System, κέντρο βοήθειας ή θέμα κοινότητας. Το κύριο πλεονέκτημα με αυτό είναι η απίστευτη ανακάλυψή του. Καθώς χρησιμοποιεί μια ζωντανή αναζήτηση Ajax, θα μπορούσατε να φιλτράρετε γρήγορα τα αποτελέσματα αναζήτησης με κατηγορίες και προσαρμοσμένες τιμές.

Άλλα εξέχοντα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν: Συχνές ερωτήσεις, Γνωσιακή βάση και Φόρουμ υποστήριξης. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια ποικιλία γνωστικών βάσεων με πάνω από 20+ δέρματα. Άλλη ενσωμάτωση περιλαμβάνει το BBpress και το BuddyPress Integration για τη δημιουργία ενός απρόσκοπτου φόρουμ συζήτησης.

Για μορφοποιήσεις περιεχομένου, υπάρχουν τρεις τύποι άρθρων: προεπιλογή, εκ των προτέρων και μοντέρνα. Χρησιμοποιώντας τη διαφορετική λειτουργία πλαισίου αναζήτησης άρθρων, ο ιστότοπος θα γίνει εξαιρετικά γρήγορος στην αναζήτηση και τον εντοπισμό των αρχείων ή των άρθρων.

Καλύτερες στιγμές

 • Απόκριση σε όλες τις συσκευές
 • Μοναδικά στοιχεία για καλύτερη εμπειρία χρήστη
 • Εγκατάσταση με ένα κλικ
 • Φιλικό SEO
 • Το ηλεκτρονικό εμπόριο ενσωματώνει τη λειτουργικότητα

Γραφείο Zoho

Γραφείο Zoho είναι μια πολυκαναλική λύση γραφείου βοήθειας από το Zoho. Φροντίζει για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Πάνω απ ‘όλα, το κύριο επίκεντρο της πλατφόρμας είναι η ατέλεια στα εισιτήρια υποστήριξης πελατών, μια πύλη υποστήριξης πελατών, η διαχείριση συμβάσεων και η δημιουργία αναφορών.

Στην πρώτη γραμμή, συγκεντρώνει αλληλεπιδράσεις από διάφορα μέσα όπως e-mail, τηλέφωνο, συνομιλία, κοινωνικά μέσα, φόρουμ και φόρμες και τις παρουσιάζει σε ένα μέρος.

Στο παρασκήνιο, εργασίες όπως εκχώρηση εισιτηρίων, κλιμάκωση υπηρεσίας, κανόνες ειδοποίησης και ενέργειες βάσει χρόνου μπορούν να αυτοματοποιηθούν ορίζοντας κανόνες ροής εργασίας. Κατά τη μέτρηση της απόδοσης, το πακέτο παρέχει προσαρμόσιμες και προγραμματισμένες αναφορές, βαθμολογίες ευτυχίας και ένα γραφικό ταμπλό για την ανάλυση της ικανοποίησης των πελατών.

Για να δείτε σε βάθος τη συμπεριφορά των πελατών, μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε αυτήν την πλατφόρμα με τα εσωτερικά συστήματα των πελατών, έτσι ώστε οι πληροφορίες πελατών να μπορούν να τροφοδοτηθούν σε εισιτήρια που έχουν συνδεθεί στο Zoho Desk, το οποίο επιτρέπει στους πράκτορες υπηρεσιών να γνωρίζουν περισσότερα για τους πελάτες.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικές άλλες επισημάνσεις:

 • Zia — Τεχνητή νοημοσύνη για τις ομάδες εξυπηρέτησης πελατών σας
 • Αυτοεξυπηρέτηση — Δώστε τη δυνατότητα στους πελάτες να βρίσκουν μόνοι τους απαντήσεις σε ερωτήσεις
 • Εγκαταστάσεις με αυτοματισμό για ροή εργασίας και προσαρμογές
 • Ενσωματώσεις τρίτων
 • Συμβατό με GDPR και πλήρως ασφαλές — για να επιτύχετε μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας των δεδομένων πελατών και της επαρκούς ευελιξίας της ομάδας σας.

Υποστήριξη Ήρωα

Ακριβώς μπροστά, όπως λέει ο ιστότοπος— “Λάβετε λιγότερα εισιτήρια υποστήριξης.” Υποστήριξη Ήρωα είναι η Γνωσιακή Βάση εντός της εφαρμογής για να σας βοηθήσει να μειώσετε τον αριθμό των εισιτηρίων υποστήριξης που διαχειρίζεστε καθημερινά. Εκτός αυτού, η λειτουργικότητα διαχείρισης KB υποστηρίζει αναζήτηση πλήρους κειμένου.

SupportHero: Πλήρης υποστήριξη εντός εφαρμογής

Τα σεμινάρια και οι συχνές ερωτήσεις είναι το κλειδί για να βοηθήσετε τους χρήστες σας να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της εφαρμογής σας. Αυτό ισχύει μόνο αν είναι εύκολο να βρεθούν! Επομένως, δεν θέλετε να παραλείψετε αυτήν την πλατφόρμα εάν αναζητάτε προηγμένες λειτουργίες για υποστήριξη αυτοβοήθειας. Για παράδειγμα, με βάση τα αποτελέσματα, θα δημιουργήσετε νέα άρθρα και θα προσαρμόσετε / ενημερώσετε υπάρχοντα ή ακόμα και θα ενημερώσετε τις δυνατότητες των εφαρμογών μας.

Άλλες καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • Προηγμένες στατιστικές για σε βάθος έρευνα πελατών
 • Ιχνηλασιμότητα της πρόθεσης χρήστη
 • Πίνακας ελέγχου εξαιρετικής απόδοσης για την επισκόπηση αποτελεσμάτων
 • Ένα αγαπημένο από τους ιδρυτές του SaaS

Πέρα από αυτό, όπως εγγυώνται, είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για κερδοφόρες επενδύσεις. Λοιπόν, καλύψτε τους με τα σχέδιά τους κατάλληλα για εσάς.

Γνωρίζω όλα

Γνωρίζω όλα είναι ένα σύγχρονο, εξαιρετικά ευαίσθητο και φιλικό προς το SEO με ένα απίστευτο σύστημα πλοήγησης. Ως αποτέλεσμα, η δυνατότητα εντοπισμού είναι καλά ανεπτυγμένη για να παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να βρουν τις απαντήσεις τους με ελάχιστη δημιουργία εισιτηρίων υποστήριξης.

KnowAll: Το θέμα του WordPress

Ακόμη περισσότερο, η προσθήκη περιλαμβάνει εγκαταστάσεις για άμεσες απαντήσεις και είναι εύκολο να προσαρμοστεί. Τέλος, με όλες τις βασικές δυνατότητες που περιλαμβάνει, αυτή η προσθήκη WordPress εισάγει τα ενεργά αναλυτικά στοιχεία. Θα μπορούσατε επίσης να βρείτε κενά περιεχομένου.

Άλλες καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • Προτείνεται σχετικό περιεχόμενο
 • Εξαιρετική προσαρμογή για επωνυμία εταιρείας
 • Ενεργές πληροφορίες με σχόλια για άρθρα για καλύτερη κατανόηση

Επιπλέον, αυτή η απίστευτη πλατφόρμα χρησιμοποιεί σύντομους κωδικούς όπως εναλλαγές, ακορντεόν, καρτέλες και ειδοποιήσεις για καλύτερη εμπειρία πελατών.

Χαας

Έχετε αγοράσει μια εφαρμογή ιστού; Εχετε Χαας για σενα.

Haash: Ένα έξυπνο κέντρο βοήθειας

Και τότε αυτό είναι ένα κεντρικό για το χρήστη KB που μαντεύει από τις συχνές ερωτήσεις. Έτσι, θα αποθηκεύσετε τους χρήστες από το να εγκαταλείψουν τον ιστότοπό σας και να κάνουν ταχυδακτυλουργίες μεταξύ καρτελών του προγράμματος περιήγησης για να βρουν βοήθεια με αυτό το έξυπνο widget. Επιπλέον, έχουν όλα τα έγγραφα στον ιστότοπο για εγκαταστάσεις των widget.

Άλλες καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • Διαισθητική αναζήτηση
 • Προσαρμογή του τομέα
 • Quora-like Q&Μια μηχανή για άμεσες απαντήσεις
 • Εργαλείο δημιουργίας διεπαφών μεταφοράς και απόθεσης

Εν συντομία, πάρτε σύντομα τα χέρια σας με το βασικό δωρεάν πρόγραμμα.

ΤύποςForm

Θέλετε να μοιραστείτε πληροφορίες μέσω φορμών ή θέλετε οι έρευνες να είναι εύκολες, διασκεδαστικές και άψογες σε οποιαδήποτε συσκευή; -Τότε ΤύποςForm είναι το δόλωμα σου.

TypeForm: Πρότυπα συχνών ερωτήσεων

Επιπλέον, αυτό το απίστευτο πράγμα συνδυάζεται με πάνω από 500 από τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Επομένως, είτε στέλνετε δεδομένα στο MailChimp για να δημιουργήσετε τη λίστα σας, τα Υπολογιστικά φύλλα Google για ανάλυση ή το Salesforce για να εξατομικεύσετε την εμπειρία των πελατών σας – το TypeForm τα έχει όλα για εσάς.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πρότυπα για διαφορετικούς σκοπούς, όπως έρευνες & ερωτηματολόγια, δημιουργία δυνητικών πελατών ή οτιδήποτε δημιουργικό.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση αγοράς είναι απαραίτητη για τη συλλογή δεδομένων και, ως εκ τούτου, δεν θέλετε να χάσετε τη δοκιμή αυτών των προϊόντων. Αναλυτικά, επιτρέπουν την ενοποίηση με ιστότοπους όπως το MailChimp ή το HubSpot και αυτό θα προσθέσει περισσότερη αξία στις στρατηγικές μάρκετινγκ email και δημιουργίας δυνητικών πελατών.

Το TypeForm είναι μια εξαιρετική λύση μίας στάσης για τους τεχνικούς.

Βοήθεια

Βοήθεια είναι μια απλή υπηρεσία που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το τέλειο κέντρο υποστήριξης ή τον “ιστότοπο βοήθειας”. Επικεντρώνεται σε τρία βασικά πράγματα – Συχνές ερωτήσεις και βάση γνώσεων, μια έξυπνη φόρμα επικοινωνίας και ένα πλαίσιο γρήγορης αναζήτησης.

HelpSite: Ένα φοβερό κέντρο υποστήριξης

Φυσικά, ο ιστότοπος φιλοξενεί επίσης μια σειρά από έγγραφα καθοδήγησης. Προφανώς, σύμφωνα με αυτούς, το USP είναι ότι προσφέρουν τη δυνατότητα χρήσης προσαρμοσμένου τομέα.

Εκτός αυτού, έχουν ένα απίστευτο σύστημα διαχείρισης εισιτηρίων για μια ομαλή ροή εργασίας.

HelpJuice

Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή εάν εστιάζετε συγκεκριμένα στο “Λογισμικό Γνωσιακής Βάσης” –HelpJuice ακόμη και προσαρμόζει τη βάση γνώσεων για εσάς. Είναι κατάλληλο για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και σε οποιοδήποτε κλάδο της βιομηχανίας. Επιπλέον, περιλαμβάνει εφαρμογές για τη δημιουργία και διαχείριση τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών βάσεων γνώσεων.

HelpJuice: Το λογισμικό της Γνωσιακής Βάσης

Η δυνατότητα προσθήκης ετικετών σάς επιτρέπει να προσθέτετε ετικέτες σε ερωτήσεις σε πολλές σχετικές κατηγορίες. Το σύστημα ξεκινά την αναζήτηση για τα κορυφαία θέματα και άρθρα με βάση το ερώτημα αναζήτησης.

Στη συνέχεια, αυτό το πακέτο λογισμικού διευκολύνει την κατανόηση του “How-to-do” πράγμα μέσω διαφόρων πόρων και παραδείγματα στον ιστότοπο ως μέσο εκπαίδευσης.

Flowlu

Flowlu διευκολύνει τους τεχνικούς και μη τεχνικούς χρήστες να διαχειρίζονται κάθε τύπο δεδομένων ή πληροφοριών σε μια ενοποιημένη βάση γνώσεων, συνδέοντας άτομα με εσωτερικούς πόρους.

FlowLu: Το δωρεάν KB

Το πρόγραμμα διαθέτει επιπλέον ενσωματωμένα εργαλεία – για παράδειγμα, διανοητικούς χάρτες και ευέλικτη ενότητα.

Άλλες καλύτερες στιγμές περιλαμβάνουν:

 • Σύστημα διαχείρισης Online Finance – βελτιώστε τις ταμειακές ροές σας χρησιμοποιώντας ισχυρές αναφορές.
 • Άψογα εργαλεία συνεργασίας – Η συνομιλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη συνεργασία σε μια εργασία ή ένα έγγραφο.
 • Ενσωματώσεις τρίτου μέρους — Ενσωμάτωση ZenDesk, Google Drive, Online Payment.

Happyfox

Happyfox παρέχει λύσεις γραφείου βοήθειας και έκδοσης εισιτηρίων σε επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους, όπως υπολογιστές και λογισμικό, εκπαίδευση, ταξίδια και αναψυχή, μέσα μαζικής ενημέρωσης και εκδόσεις, ενέργεια, λιανικό εμπόριο και άλλα.

Λογισμικό HappyFox

Το Happyfox διαθέτει διάφορες ενσωματώσεις γραφείου βοήθειας. Για παράδειγμα, καθώς εισάγετε το κατάλογος εφαρμογών, θα μπορούσατε να εξερευνήσετε με τις ενσωματώσεις τρίτων όπως το Zapier για αυτοματοποίηση εργασιών ή το Shopify — εάν είστε ηλεκτρονικό εμπόριο.

συμπέρασμα

Ελπίζω τα παραπάνω εργαλεία να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια φανταστική βάση γνώσεων ή ερωτήσεις για την επιχείρησή σας. Τα περισσότερα προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα ή δοκιμή, οπότε δοκιμάστε τα και δείτε τι λειτουργεί περισσότερο για τις απαιτήσεις σας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector