9 καλύτερα εργαλεία αντιμετώπισης συμβάντων ασφαλείας για μικρές σε επιχειρήσεις

Τα εργαλεία αντιμετώπισης συμβάντων είναι ζωτικής σημασίας για να δώσουν τη δυνατότητα στους οργανισμούς να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν γρήγορα κυβερνοεπιθέσεις, εκμεταλλεύσεις, κακόβουλα προγράμματα και άλλες απειλές εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας.


Συνήθως, αυτά τα εργαλεία λειτουργούν παράλληλα με τις παραδοσιακές λύσεις ασφαλείας, όπως τα antivirus και τα τείχη προστασίας, για ανάλυση, προειδοποίηση και μερικές φορές βοηθούν στη διακοπή των επιθέσεων. Για να γίνει αυτό, τα εργαλεία συλλέγουν πληροφορίες από τα αρχεία καταγραφής συστημάτων, τα τελικά σημεία, τα συστήματα ελέγχου ταυτότητας ή ταυτότητας και άλλους τομείς όπου αξιολογούν τα συστήματα για ύποπτες δραστηριότητες και άλλες ανωμαλίες ενδεικτικές του συμβιβασμού ή της παραβίασης της ασφάλειας.

Τα εργαλεία συμβάλλουν στην αυτόματη και γρήγορη παρακολούθηση, αναγνώριση και επίλυση ενός ευρέος φάσματος ζητημάτων ασφάλειας, απλοποιώντας έτσι τις διαδικασίες και εξαλείφοντας την ανάγκη να εκτελούνται οι περισσότερες επαναλαμβανόμενες εργασίες με μη αυτόματο τρόπο. Τα περισσότερα από τα σύγχρονα εργαλεία μπορούν να παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης ανίχνευσης και αποκλεισμού απειλών και, ταυτόχρονα, ειδοποίησης των σχετικών ομάδων ασφαλείας για περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος..

Οι ομάδες ασφαλείας ενδέχεται να χρησιμοποιούν τα εργαλεία σε διαφορετικές περιοχές ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού. Αυτό θα μπορούσε να είναι η παρακολούθηση της υποδομής, των τελικών σημείων, των δικτύων, των περιουσιακών στοιχείων, των χρηστών και άλλων στοιχείων.

Η επιλογή του καλύτερου εργαλείου είναι μια πρόκληση για πολλούς οργανισμούς. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε τη σωστή λύση, κάτω από μια λίστα εργαλείων απόκρισης συμβάντων για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την ανταπόκριση σε διάφορες απειλές και επιθέσεις ασφάλειας που στοχεύουν τα συστήματά σας ΤΠΕ.

IBM QRadar

IBM QRadar SIEM είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ανίχνευσης που επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να κατανοήσουν τις απειλές και να δώσουν προτεραιότητα στις απαντήσεις. Το Qradar λαμβάνει τα στοιχεία του στοιχείου, του χρήστη, του δικτύου, του cloud και του τελικού σημείου και, στη συνέχεια, το συσχετίζει με τις πληροφορίες σχετικά με την απειλή και την ευπάθεια. Μετά από αυτό, εφαρμόζει προηγμένα αναλυτικά στοιχεία για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση απειλών καθώς διεισδύουν και διαδίδονται μέσω των συστημάτων.

Η λύση δημιουργεί έξυπνες γνώσεις σχετικά με τα θέματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν. Αυτό δείχνει τη βασική αιτία των ζητημάτων ασφάλειας μαζί με το εύρος, επιτρέποντας έτσι στις ομάδες ασφαλείας να ανταποκριθούν, να εξαλείψουν τις απειλές και να σταματήσουν γρήγορα την εξάπλωση και τον αντίκτυπο. Γενικά, το IBM QRadar είναι μια ολοκληρωμένη λύση ανάλυσης με ποικιλία χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης μιας επιλογής μοντελοποίησης κινδύνων που επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να προσομοιώσουν πιθανές επιθέσεις.

Το IBM QRadar είναι κατάλληλο για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και μπορεί να αναπτυχθεί ως λογισμικό, υλικό ή εικονική συσκευή σε περιβάλλον εγκατάστασης, cloud ή SaaS.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν

 • Εξαιρετικό φιλτράρισμα για την παραγωγή επιθυμητών αποτελεσμάτων
 • Προηγμένη ικανότητα κυνηγιού απειλών
 • Ανάλυση Netflow
 • Δυνατότητα γρήγορης ανάλυσης μαζικών δεδομένων
 • Αναδημιουργήστε τα καθαρισμένα ή χαμένα αδικήματα
 • εντοπίστε κρυμμένα νήματα
 • Αναλυτικά στοιχεία συμπεριφοράς χρήστη.

SolarWinds

SolarWinds έχει εκτεταμένες δυνατότητες διαχείρισης καταγραφής και αναφοράς, απάντηση σε περιστατικά σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να αναλύσει και να εντοπίσει εκμεταλλεύσεις και απειλές σε τομείς όπως τα αρχεία καταγραφής συμβάντων των Windows, επομένως επιτρέπει στις ομάδες να παρακολουθούν και να αντιμετωπίζουν τα συστήματα κατά των απειλών..

Το Security Event Manager έχει απλό στη χρήση εργαλεία οπτικοποίησης που επιτρέπουν στους χρήστες να εντοπίζουν εύκολα ύποπτες δραστηριότητες ή ανωμαλίες. Διαθέτει επίσης έναν λεπτομερή και εύκολο στη χρήση πίνακα ελέγχου, εκτός από τη μεγάλη υποστήριξη από τους προγραμματιστές.

Αναλύει τα συμβάντα και τα αρχεία καταγραφής για την ανίχνευση απειλών στο δίκτυο, το SolarWinds έχει επίσης μια αυτοματοποιημένη απόκριση απειλής εκτός από τις μονάδες USB παρακολούθησης. Ο διαχειριστής αρχείων καταγραφής και εκδηλώσεων διαθέτει προηγμένο φιλτράρισμα και προώθηση αρχείων καταγραφής και επιλογές κονσόλας και διαχείρισης κόμβων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν

 • Ανώτερη ιατροδικαστική ανάλυση
 • Γρήγορη ανίχνευση ύποπτης δραστηριότητας και απειλών
 • Συνεχής παρακολούθηση της ασφάλειας
 • Προσδιορισμός της ώρας ενός συμβάντος
 • Υποστηρίζει συμμόρφωση με DSS, HIPAA, SOX, PCI, STIG, DISA και άλλους κανονισμούς.

Η λύση SolarWinds είναι κατάλληλη για μικρές έως μεγάλες επιχειρήσεις. Διαθέτει τόσο επιλογές εγκατάστασης όσο και cloud και λειτουργεί σε Windows και Linux.

Λογική Sumo

Λογική Sumo είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα έξυπνης ανάλυσης ασφάλειας που βασίζεται σε σύννεφο και λειτουργεί από μόνη της ή παράλληλα με άλλες λύσεις SIEM σε περιβάλλοντα πολλαπλών σύννεφων καθώς και σε υβριδικά περιβάλλοντα.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για βελτιωμένη ανίχνευση απειλών και έρευνες και μπορεί να ανιχνεύσει και να ανταποκριθεί σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων ασφάλειας σε πραγματικό χρόνο. Με βάση ένα ενοποιημένο μοντέλο δεδομένων, η Sumo Logic επιτρέπει στις ομάδες ασφαλείας να ενσωματώσουν αναλυτικά στοιχεία ασφαλείας, διαχείριση καταγραφής και συμμόρφωση και άλλες λύσεις σε μία. Η λύση βελτιώνει τις διαδικασίες απόκρισης περιστατικών εκτός από την αυτοματοποίηση διαφόρων εργασιών ασφαλείας. Είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθεί, να χρησιμοποιηθεί και να κλιμακωθεί χωρίς δαπανηρές αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού.

Η ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο παρέχει ορατότητα στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση του οργανισμού και μπορεί γρήγορα να εντοπίσει και να απομονώσει απειλές. Η λογική Sumo βοηθά στην επιβολή των ρυθμίσεων ασφαλείας και συνεχίζει να παρακολουθεί την υποδομή, τους χρήστες, τις εφαρμογές και τα δεδομένα σχετικά με τα παλαιά και σύγχρονα συστήματα πληροφορικής.

 • Επιτρέπει στις ομάδες να διαχειρίζονται εύκολα και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις και συμβάντα ασφαλείας
 • Κάνετε εύκολη και λιγότερο δαπανηρή τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς HIPAA, PCI, DSS, SOC 2.0 και άλλους κανονισμούς.
 • Προσδιορίστε τις διαμορφώσεις ασφαλείας και τις αποκλίσεις
 • Εντοπίστε ύποπτη συμπεριφορά από κακόβουλους χρήστες
 • Προηγμένα εργαλεία διαχείρισης πρόσβασης που βοηθούν στην απομόνωση επικίνδυνων στοιχείων και χρηστών

Διαχείριση μηχανών

ο ManageEngine EventLog Αναλυτής είναι ένα εργαλείο SIEM που εστιάζει στην ανάλυση των διαφόρων αρχείων καταγραφής και εξάγει διάφορες πληροφορίες απόδοσης και ασφάλειας από αυτά. Το εργαλείο, που είναι ιδανικά ένας διακομιστής καταγραφής, έχει αναλυτικές λειτουργίες που μπορούν να εντοπίσουν και να αναφέρουν σχετικά με ασυνήθιστες τάσεις στα αρχεία καταγραφής, όπως αυτές που προκύπτουν από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα και τα περιουσιακά στοιχεία πληροφορικής του οργανισμού.

Οι περιοχές στόχου περιλαμβάνουν τις βασικές υπηρεσίες και εφαρμογές, όπως διακομιστές ιστού, διακομιστές DHCP, βάσεις δεδομένων, ουρές εκτύπωσης, υπηρεσίες email κ.λπ. όπως PCI, HIPPA, DSS, ISO 27001 και άλλα.

AlientVault

AlienVault USM είναι ένα ολοκληρωμένο εργαλείο που συνδυάζει την ανίχνευση απειλών, την απόκριση συμβάντων, καθώς και τη διαχείριση συμμόρφωσης για την παροχή ολοκληρωμένης παρακολούθησης και αποκατάστασης ασφάλειας για περιβάλλοντα εσωτερικού χώρου και cloud. Το εργαλείο έχει πολλές δυνατότητες ασφάλειας που περιλαμβάνουν επίσης εντοπισμό εισβολών, αξιολόγηση ευπάθειας, ανακάλυψη στοιχείων και απογραφή, διαχείριση καταγραφής, συσχέτιση συμβάντων, ειδοποιήσεις μέσω email, ελέγχους συμμόρφωσης κ.λπ..

Πρόκειται για ένα ενοποιημένο εργαλείο χαμηλού κόστους, εύκολο στην εφαρμογή και χρήση του USM που βασίζεται σε ελαφρούς αισθητήρες και παράγοντες τελικού σημείου και μπορεί επίσης να εντοπίσει απειλές σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, το AlienVault USM διατίθεται σε ευέλικτα σχέδια για να φιλοξενήσει οποιοδήποτε μέγεθος οργανισμού. Τα οφέλη περιλαμβάνουν

 • Χρησιμοποιήστε μια μεμονωμένη διαδικτυακή πύλη για να παρακολουθείτε την υποδομή πληροφορικής on-premise και on-cloud
 • Βοηθά τον οργανισμό να συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις PCI-DSS
 • Ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τον εντοπισμό προβλημάτων ασφαλείας
 • Αναλύστε ένα ευρύ φάσμα αρχείων καταγραφής από διαφορετικές τεχνολογίες και κατασκευαστές, ενώ παράγετε πληροφορίες με δυνατότητα δράσης
 • Ένας εύχρηστος πίνακας ελέγχου που δείχνει τις δραστηριότητες και τις τάσεις σε όλες τις σχετικές τοποθεσίες.

Λογικός ρυθμός

Λογικός ρυθμός, η οποία διατίθεται ως υπηρεσία cloud ή ως συσκευή, διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ανώτερων δυνατοτήτων που κυμαίνονται από συσχετισμό καταγραφής έως τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση συμπεριφοράς. Η πλατφόρμα προσφέρει μια πλατφόρμα πληροφοριών ασφαλείας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση αρχείων καταγραφής και κίνησης σε συστήματα Windows και Linux.

Διαθέτει ευέλικτη αποθήκευση δεδομένων και είναι μια καλή λύση για κατακερματισμένες ροές εργασίας εκτός από την παροχή τμηματοποιημένης ανίχνευσης απειλών, ακόμη και σε συστήματα όπου δεν υπάρχουν δομημένα δεδομένα, χωρίς κεντρική ορατότητα ή αυτοματοποίηση. Κατάλληλο για μικρές και μεσαίες οργανώσεις, σας επιτρέπει να κοσκινίζετε τα παράθυρα ή άλλα αρχεία καταγραφής και να περιορίζετε εύκολα τις δραστηριότητες δικτύου.

Είναι συμβατό με ένα ευρύ φάσμα αρχείων καταγραφής και συσκευών εκτός από την εύκολη ενσωμάτωση με το Varonis για την ενίσχυση των δυνατοτήτων απόκρισης απειλών και συμβάντων.

Rapid7 InsightIDR

Rapid7 InsightIDR είναι μια ισχυρή λύση ασφάλειας για ανίχνευση και απόκριση συμβάντων, ορατότητα τελικού σημείου, έλεγχο ταυτότητας, μεταξύ πολλών άλλων δυνατοτήτων.

Το εργαλείο SIEM που βασίζεται σε σύννεφο διαθέτει δυνατότητες αναζήτησης, συλλογής δεδομένων και ανάλυσης και μπορεί να εντοπίσει ένα ευρύ φάσμα απειλών, συμπεριλαμβανομένων κλεμμένων διαπιστευτηρίων, ηλεκτρονικού ψαρέματος και κακόβουλου λογισμικού. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εντοπίζει γρήγορα και να ειδοποιεί για ύποπτες δραστηριότητες, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από εσωτερικούς και εξωτερικούς χρήστες.

Το InsightIDR χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία εξαπάτησης, αναλυτικά στοιχεία συμπεριφοράς εισβολέων και χρηστών, παρακολούθηση ακεραιότητας αρχείων, διαχείριση κεντρικών αρχείων καταγραφής και άλλες δυνατότητες ανακάλυψης. Αυτό το καθιστά κατάλληλο εργαλείο για τη σάρωση των διαφόρων τελικών σημείων και για την ανίχνευση απειλών ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο σε μικρούς, μεσαίους και μεγάλους οργανισμούς. Η αναζήτηση καταγραφής, το τελικό σημείο και τα δεδομένα συμπεριφοράς χρήστη παρέχουν πληροφορίες που βοηθούν τις ομάδες να λαμβάνουν γρήγορες και έξυπνες αποφάσεις ασφαλείας.

Splunk

Splunk είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την παροχή ενεργών, αποτελεσματικών και προγνωστικών πληροφοριών. Έχει βελτιώσει τις δυνατότητες ασφάλειας μαζί με τον προσαρμόσιμο ερευνητή στοιχείων, τη στατιστική ανάλυση, τους πίνακες ελέγχου, τις έρευνες, την ταξινόμηση και τον έλεγχο συμβάντων.

Το Splunk είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους οργανισμών τόσο για εγκαταστάσεις όσο και για ανάπτυξη SaaS. Λόγω της επεκτασιμότητάς του, το εργαλείο λειτουργεί για σχεδόν κάθε τύπο επιχείρησης και βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, υγειονομικής περίθαλψης, δημόσιου τομέα κ.λπ..

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά είναι

 • Γρήγορη ανίχνευση απειλών
 • Καθορισμός των αποτελεσμάτων κινδύνου
 • Διαχείριση ειδοποιήσεων
 • Ακολουθία εκδηλώσεων
 • Μια γρήγορη και αποτελεσματική απόκριση
 • Λειτουργεί με δεδομένα από οποιοδήποτε μηχάνημα, είτε από on-premise είτε από cloud.

Βαρώνης

Βαρώνης παρέχει χρήσιμη ανάλυση και ειδοποιήσεις σχετικά με την υποδομή, τους χρήστες και την πρόσβαση και χρήση δεδομένων. Το εργαλείο παρέχει αναφορές και ειδοποιήσεις με δυνατότητα δράσης και διαθέτει ευέλικτη προσαρμογή για να ανταποκρίνεται ακόμη και σε ορισμένες ύποπτες δραστηριότητες. Παρέχει ολοκληρωμένους πίνακες εργαλείων που παρέχουν στις ομάδες ασφαλείας πρόσθετη ορατότητα στα συστήματα και τα δεδομένα τους.

Αυτοματοποιημένη απάντηση περιστατικών Βαρόνης

Επίσης, ο Varonis μπορεί να λάβει πληροφορίες σχετικά με τα συστήματα email, τα μη δομημένα δεδομένα και άλλα κρίσιμα στοιχεία με την επιλογή αυτόματης απόκρισης για την επίλυση προβλημάτων. Για παράδειγμα, ο αποκλεισμός ενός χρήστη που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία χωρίς δικαιώματα ή χρησιμοποιώντας μια άγνωστη διεύθυνση IP για να συνδεθεί στο δίκτυο του οργανισμού.

Η λύση απόκρισης συμβάντων Varonis ενσωματώνεται με άλλα εργαλεία για την παροχή βελτιωμένων ενεργειών πληροφοριών και ειδοποιήσεων. Ενσωματώνεται επίσης με το LogRhythm για να παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες ανίχνευσης και απόκρισης απειλών. Αυτό επιτρέπει στις ομάδες να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητές τους και να διερευνήσουν εύκολα και γρήγορα απειλές, συσκευές και χρήστες.

συμπέρασμα

Με τον αυξανόμενο όγκο και την εξειδίκευση των απειλών και των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, οι ομάδες ασφαλείας, τις περισσότερες φορές, συντρίβονται και μερικές φορές αδυνατούν να παρακολουθούν τα πάντα. Για την προστασία κρίσιμων στοιχείων και δεδομένων πληροφορικής, οι οργανισμοί πρέπει να αναπτύξουν τα κατάλληλα εργαλεία για να αυτοματοποιήσουν τις επαναλαμβανόμενες εργασίες, να παρακολουθούν και να αναλύουν αρχεία καταγραφής, να εντοπίζουν ύποπτες δραστηριότητες και άλλα θέματα ασφαλείας.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector