8 καλύτερο λογισμικό διαχείρισης μυστικών για καλύτερη ασφάλεια εφαρμογών

Εξασφαλίστε τι έχει σημασία για την επιχείρησή σας.


Υπάρχουν πολλά να σκεφτείτε ενώ εργάζεστε με κοντέινερ, Kubernetes, cloud και μυστικά. Πρέπει να εφαρμόσετε και να συσχετίσετε βέλτιστες πρακτικές σχετικά με τη διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης εκτός από την επιλογή και την εκτέλεση διαφόρων εργαλείων.

Είτε είστε προγραμματιστής είτε επαγγελματίας του sysadmin, πρέπει να καταστήσετε σαφές ότι διαθέτετε τα σωστά εργαλεία επιλογής για να διατηρήσετε τα περιβάλλοντά σας ασφαλή. Οι εφαρμογές χρειάζονται πρόσβαση σε δεδομένα διαμόρφωσης για να λειτουργήσουν σωστά. Και ενώ τα περισσότερα δεδομένα διαμόρφωσης δεν είναι ευαίσθητα, ορισμένα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικά. Αυτές οι χορδές είναι γνωστές ως μυστικά.

Λοιπόν, αν δημιουργείτε μια αξιόπιστη εφαρμογή, οι πιθανότητες είναι ότι οι λειτουργίες σας απαιτούν πρόσβαση σε μυστικά ή σε άλλους τύπους ευαίσθητων πληροφοριών που διατηρείτε. Αυτές οι εκκρίσεις περιλαμβάνουν:

 • Κλειδιά API
 • Διαπιστευτήρια βάσης δεδομένων
 • Κλειδιά κρυπτογράφησης
 • Ευαίσθητες ρυθμίσεις διαμόρφωσης (διεύθυνση email, ονόματα χρήστη, σημαίες εντοπισμού σφαλμάτων κ.λπ.)
 • Κωδικοί πρόσβασης

Ωστόσο, η φροντίδα αυτών των μυστικών με ασφάλεια μπορεί αργότερα να αποδειχθεί δύσκολο έργο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για προγραμματιστές και Sysadmins:

Εξαρτήσεις λειτουργίας διόρθωσης

Να θυμάστε πάντα να παρακολουθείτε τις βιβλιοθήκες που χρησιμοποιούνται στις συναρτήσεις και να επισημαίνετε τις ευπάθειες παρακολουθώντας τις συνεχώς.

Χρησιμοποιήστε πύλες API ως buffer ασφαλείας

Μην εκθέτετε τις λειτουργίες ακριβώς στην αλληλεπίδραση των χρηστών. Αξιοποιήστε τις δυνατότητες πύλης API των παρόχων cloud για να συμπεριλάβετε ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας στην κορυφή της λειτουργίας σας.

Ασφαλίστε και επαληθεύστε τα δεδομένα κατά τη μεταφορά

Φροντίστε να αξιοποιήσετε το HTTPS για ένα ασφαλές κανάλι επικοινωνίας και να επαληθεύσετε τα πιστοποιητικά SSL για την προστασία της απομακρυσμένης ταυτότητας.

Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλούς κωδικοποίησης για τον κωδικό εφαρμογής

Χωρίς διακομιστές για hack, οι εισβολείς θα στρέψουν το μυαλό τους στο επίπεδο εφαρμογής, οπότε λάβετε επιπλέον προσοχή για να προστατεύσετε τον κωδικό σας.

Διαχειριστείτε μυστικά σε ασφαλή χώρο αποθήκευσης

Οι ευαίσθητες πληροφορίες μπορούν εύκολα να διαρρεύσουν και τα ξεπερασμένα διαπιστευτήρια είναι κατάλληλα για επιθέσεις στο ουράνιο τόξο εάν παραλείψετε να υιοθετήσετε κατάλληλες μυστικές λύσεις διαχείρισης. Μην ξεχνάτε να μην αποθηκεύετε μυστικά στο σύστημα εφαρμογών, τις μεταβλητές περιβάλλοντος ή σε ένα σύστημα διαχείρισης πηγαίου κώδικα.

Η βασική διαχείριση στον κόσμο της συνεργασίας είναι πολύ επώδυνη λόγω, μεταξύ άλλων, της έλλειψης γνώσεων και πόρων. Αντ ‘αυτού, ορισμένες εταιρείες ενσωματώνουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης και άλλα μυστικά λογισμικού απευθείας στον πηγαίο κώδικα για την εφαρμογή που τα χρησιμοποιεί, εισάγοντας τον κίνδυνο έκθεσης των μυστικών.

Λόγω της έλλειψης πάρα πολλών λύσεων, πολλές εταιρείες έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν τα δικά τους εργαλεία διαχείρισης μυστικών. Εδώ είναι μερικά, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις απαιτήσεις σας.

Θόλος

HashiCorp Vault είναι ένα εργαλείο για την ασφαλή αποθήκευση και πρόσβαση σε μυστικά.

Παρέχει μια ενοποιημένη διεπαφή για μυστικότητα, διατηρώντας παράλληλα αυστηρό έλεγχο πρόσβασης και καταγράφοντας ένα ολοκληρωμένο αρχείο καταγραφής ελέγχου. Είναι ένα εργαλείο που ασφαλίζει τις εφαρμογές και τη βάση των χρηστών για να περιορίσει τον επιφανειακό χώρο και τον χρόνο επίθεσης σε περίπτωση παραβίασης. Δίνει ένα API που επιτρέπει την πρόσβαση σε μυστικά με βάση τις πολιτικές. Κάθε χρήστης του API πρέπει να επαληθεύσει και να δει μόνο τα μυστικά για τα οποία είναι εξουσιοδοτημένος να δει.

Το Vault κρυπτογραφεί δεδομένα χρησιμοποιώντας AES 256-bit με GCM.

https://www.datocms-assets.com/2885/1543956852-vault-v1-0-ui-opt.mp4

Μπορεί να συσσωρεύσει δεδομένα σε διάφορα backend όπως το Amazon DynamoDB, Consul και πολλά άλλα. Για υπηρεσίες ελέγχου, το Vault υποστηρίζει τη σύνδεση σε τοπικό αρχείο, διακομιστή Syslog ή απευθείας σε μια υποδοχή. Το Vault καταγράφει πληροφορίες σχετικά με τον πελάτη που πραγματοποίησε μια ενέργεια, τη διεύθυνση IP των πελατών, την ενέργεια και τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε

Η εκκίνηση / επανεκκίνηση περιλαμβάνει πάντα έναν ή περισσότερους χειριστές για την αποσφράγιση του Vault. Λειτουργεί κυρίως με μάρκες. Κάθε διακριτικό δίνεται σε μια πολιτική που μπορεί να περιορίζει τις ενέργειες και τις διαδρομές. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Vault είναι:

 • Κρυπτογραφεί και αποκρυπτογραφεί δεδομένα χωρίς να τα αποθηκεύει.
 • Το Vault μπορεί να δημιουργήσει μυστικά κατ ‘απαίτηση για ορισμένες λειτουργίες, όπως AWS ή SQL βάσεις δεδομένων.
 • Επιτρέπει την αναπαραγωγή σε πολλά κέντρα δεδομένων.
 • Η Vault διαθέτει ενσωματωμένη προστασία για μυστική ανάκληση.
 • Λειτουργεί ως μυστικό αποθετήριο με λεπτομέρειες ελέγχου πρόσβασης.

Διευθυντής μυστικών AWS

Περιμένατε AWS σε αυτήν τη λίστα. Δεν εγω?

Το AWS έχει μια λύση σε κάθε πρόβλημα.

Διευθυντής μυστικών AWS Σας επιτρέπει να περιστρέψετε γρήγορα, να διαχειριστείτε και να ανακτήσετε διαπιστευτήρια βάσης δεδομένων, κλειδιά API και άλλους κωδικούς πρόσβασης. Χρησιμοποιώντας το Secrets Manager, μπορείτε να ασφαλίσετε, να αναλύσετε και να διαχειριστείτε τα μυστικά που απαιτούνται για την πρόσβαση σε δυνατότητες στο AWS Cloud, σε υπηρεσίες τρίτων και στις εγκαταστάσεις.

Το Secrets Manager σάς δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε την πρόσβαση σε μυστικά χρησιμοποιώντας λεπτομερείς άδειες. Τα βασικά χαρακτηριστικά του AWS Secrets Manager είναι:

 • Κρυπτογραφεί μυστικά σε κατάσταση ηρεμίας χρησιμοποιώντας κλειδιά κρυπτογράφησης.
 • Επίσης, αποκρυπτογραφεί το μυστικό και μετά μεταδίδει με ασφάλεια μέσω του TLS
 • Παρέχει δείγματα κώδικα που βοηθούν στην κλήση Secrets Manager API
 • Διαθέτει βιβλιοθήκες προσωρινής αποθήκευσης από την πλευρά του πελάτη για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και τη μείωση της καθυστέρησης χρήσης των μυστικών σας.
 • Διαμορφώστε τα τελικά σημεία του Amazon VPC (Virtual Private Cloud) για να διατηρήσετε την κυκλοφορία στο δίκτυο AWS.

Keywhiz

Τετράγωνο Keywhiz βοηθά με μυστικά υποδομής, μπρελόκ GPG, διαπιστευτήρια βάσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πιστοποιητικών και κλειδιών TLS, συμμετρικών κλειδιών, διακριτικών API και κλειδιών SSH για εξωτερικές υπηρεσίες. Το Keywhiz είναι ένα εργαλείο για το χειρισμό και την κοινή χρήση μυστικών.

Ο αυτοματισμός στο Keywhiz μας επιτρέπει να διανέμουμε και να δημιουργούμε απρόσκοπτα τα βασικά μυστικά για τις υπηρεσίες μας, το οποίο απαιτεί ένα συνεπές και ασφαλές περιβάλλον. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Keywhiz είναι:

 • Ο διακομιστής Keywhiz παρέχει API JSON για τη συλλογή και διαχείριση μυστικών.
 • Αποθηκεύει όλα τα μυστικά μόνο στη μνήμη και δεν επαναλαμβάνεται ποτέ στο δίσκο
 • Το περιβάλλον χρήστη δημιουργείται με το AngularJS, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικυρώσουν και να χρησιμοποιήσουν το περιβάλλον χρήστη.

Μυστικός σύμβουλος

Μυστικός σύμβουλος είναι ένα εργαλείο μυστικής διαχείρισης ανοιχτού κώδικα που διατηρεί φιλικό προς τον χρήστη χώρο αποθήκευσης και πρόσβαση σε μυστικά με ασφάλεια. Το Confidant αποθηκεύει μυστικά με έναν προσαρτημένο τρόπο στο DynamoDB και δημιουργεί ένα μοναδικό κλειδί δεδομένων KMS για κάθε τροποποίηση όλων των μυστικών, χρησιμοποιώντας συμμετρική επικυρωμένη κρυπτογραφία Fernet.

Παρέχει μια διεπαφή ιστού AngularJS που παρέχει στους τελικούς χρήστες τη διαχείριση αποτελεσματικών μυστικών, των μορφών μυστικών στις υπηρεσίες και της καταγραφής των αλλαγών. Μερικά από τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • Έλεγχος ταυτότητας KMS
 • Κρυπτογράφηση σε κατάσταση ηρεμίας των εκδομένων μυστικών
 • Μια φιλική προς το χρήστη διεπαφή ιστού για τη διαχείριση μυστικών
 • Δημιουργήστε διακριτικά που μπορούν να εφαρμοστούν για έλεγχο ταυτότητας από υπηρεσία σε υπηρεσία ή για να μεταβιβάσετε κρυπτογραφημένα μηνύματα μεταξύ υπηρεσιών.

Ισχυρό κουτί

Ισχυρό κουτί είναι ένα εύχρηστο εργαλείο που χειρίζεται, αποθηκεύει και ανακτά μυστικά όπως διακριτικά πρόσβασης, ιδιωτικά πιστοποιητικά και κλειδιά κρυπτογράφησης. Το Strongbox είναι ένα επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών. Διατηρεί τους πόρους AWS για εσάς και τους διαμορφώνει με ασφάλεια.

Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα ολόκληρο το σύνολο κωδικών πρόσβασης και μυστικών σας άμεσα και αποτελεσματικά, με τη βαθιά αναζήτηση. Έχετε την επιλογή είτε να αποθηκεύσετε τα διαπιστευτήρια τοπικά είτε στο cloud. Εάν επιλέξετε ένα σύννεφο, τότε μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε σε iCloud, Dropbox, OneDrive, Google Drive, WebDAV κ.λπ..

Το Strongbox είναι συμβατό με άλλους κωδικούς πρόσβασης.

Θάλαμος κλειδιού Azure

Φιλοξενείτε τις εφαρμογές σας στο Azure; Εάν ναι, τότε θα ήταν μια καλή επιλογή.

Θάλαμος κλειδιού Azure επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται όλα τα μυστικά (κλειδιά, πιστοποιητικά, συμβολοσειρές σύνδεσης, κωδικούς πρόσβασης κ.λπ.) για την εφαρμογή cloud σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Είναι ενσωματωμένο έξω από το κουτί με προέλευση και στόχους μυστικών στο Azure. Μπορεί περαιτέρω να χρησιμοποιηθεί από εφαρμογές εκτός Azure.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε την απόδοση μειώνοντας τον λανθάνοντα χρόνο των εφαρμογών cloud αποθηκεύοντας κρυπτογραφικά κλειδιά στο cloud, αντί για εσωτερικές εγκαταστάσεις.

Το Azure μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη της προστασίας δεδομένων και της απαίτησης συμμόρφωσης.

Μυστικά του Docker

Μυστικά του Docker σας επιτρέπει να προσθέσετε εύκολα το μυστικό στο σύμπλεγμα και κοινοποιείται μόνο μέσω των αμοιβαίως επικυρωμένων συνδέσεων TLS. Στη συνέχεια, τα δεδομένα μεταφέρονται στον κόμβο διαχειριστή στα μυστικά του Docker και αποθηκεύονται αυτόματα στο εσωτερικό κατάστημα Raft, το οποίο διασφαλίζει ότι τα δεδομένα πρέπει να κρυπτογραφούνται.

Τα μυστικά του Docker μπορούν εύκολα να εφαρμοστούν για τη διαχείριση των δεδομένων και, ως εκ τούτου, να τα μεταφέρουν στα κοντέινερ που έχουν πρόσβαση σε αυτά. Αποτρέπει τη διαρροή των μυστικών όταν εξαντλούνται από την εφαρμογή.

Νόξ

Νόξ, αναπτύχθηκε από την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Pinterest για να επιλύσει το πρόβλημά τους με τη διαχείριση των κλειδιών χειροκίνητα και τη διατήρηση ενός ίχνους ελέγχου. Το Knox είναι γραμμένο στο Go και οι πελάτες επικοινωνούν με τον διακομιστή Knox χρησιμοποιώντας ένα REST API.

Η Knox χρησιμοποιεί μια πτητική προσωρινή βάση δεδομένων για την αποθήκευση κλειδιών. Κρυπτογραφεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας το AES-GCM με ένα κύριο κλειδί κρυπτογράφησης. Το Knox είναι επίσης διαθέσιμο ως εικόνα Docker.

συμπέρασμα

Ελπίζω τα παραπάνω να σας δώσουν μια ιδέα για μερικά από τα καλύτερα λογισμικά για τη διαχείριση διαπιστευτηρίων εφαρμογών.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector