Κορυφαία 7 εργαλεία για την παρακολούθηση αλλαγών στον ιστότοπο

Η ζωή έχει να κάνει με εκπλήξεις. Αλλά στις επιχειρήσεις, οι εκπλήξεις είναι ανεπιθύμητες, ειδικά όταν πρόκειται για τον ιστότοπό σας.


Για επιχειρήσεις που λειτουργούν στο διαδίκτυο, η αλήθεια σε όλα φαίνεται αδύνατη.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιος επισκέπτεται τον ιστότοπό σας, τι είδους τρόπους χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να ξεγελάσουν / καταστρέψουν το σύστημα και τι λένε οι πελάτες γι ‘αυτό. Αυτό που μπορείτε να ελέγξετε (οθόνη), ωστόσο, είναι το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στον ιστότοπο, είτε πρόκειται για τα ίδια τα αρχεία κώδικα, τις σελίδες και τις αναρτήσεις, τις εικόνες και άλλα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στον διακομιστή κ.ο.κ. Συλλογικά, ας τους ονομάσουμε “αλλαγές στον ιστότοπο”.

Τώρα το ερώτημα είναι, αν σας ενοχλεί?

Γιατί οι αλλαγές στον ιστότοπο έχουν σημασία

Είναι μια έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων δεν σκέφτονται ότι οι ιστότοποι αλλάζουν συχνότερα. Ακόμη και για ιστότοπους που βασίζονται σε περιεχόμενο, όπου το περιεχόμενο είναι ιδανικό για την επιχείρηση.

Γιατί?

Ίσως έχουν ρυθμιστεί να πιστεύουν ότι αυτό είναι απρόσιτο. ότι ίσως δεν είναι δυνατόν ή είναι τόσο περίπλοκο που οι πόροι που δαπανώνται δεν αξίζουν τον κόπο?

Θα ήθελα να υποστηρίξω ότι όλα αυτά τα συμπεράσματα είναι λανθασμένα.

Όταν αλλάζει ένας ιστότοπος, μπορεί να σημαίνει πολλά πολύ σημαντικά πράγματα.

Επιθέσεις ασφαλείας

Σχεδόν όλες οι εφαρμογές ιστού αποθηκεύουν ορισμένα δεδομένα διαμόρφωσης στο περιβάλλον τους ή σε αρχεία διαμόρφωσης (οι χρήστες του WordPress θα αναγνωρίσουν το αρχείο wp-config.php). Οι αλλαγές σε αυτά τα αρχεία, εάν δεν είναι σκόπιμες, μπορεί να σημαίνουν έναν συμβιβασμό ασφαλείας, το αποτέλεσμα είναι κλοπή πληροφοριών ή, χειρότερα, οι πληροφορίες τροφοδοτούνται από μια κατεστραμμένη πηγή.

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα Επίθεση δηλητηρίασης DNS, εκτός από αυτήν τη φορά ο διακομιστής θα παραβιαστεί και η επίθεση πιθανότατα θα περάσει απαρατήρητη.

Πηγή: incapsula.com

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για ιστότοπους WordPress, όπου ο εισβολέας βασίζεται στην αλλαγή ορισμένων αρχείων που είναι σημαντικά και κάπως προσπελάσιμα. Συνολικά, εάν δεν κάνατε αλλαγές στο περιεχόμενο και τα αρχεία του ιστότοπού σας και αλλάξατε κάτι, είναι ένα κουδούνι συναγερμού.

Απαράδεκτο περιεχόμενο

Για ιστότοπους που εξαρτώνται από περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος. Είναι πιθανό κάποιος τυχαίος χρήστης (ή ακόμα και ένας ανταγωνιστής!) Να έχει δημοσιεύσει βωμολοχίες ή περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα στον ιστότοπό σας, οδηγώντας σε πιθανό πρόβλημα. Ακόμα κι αν ο ιστότοπός σας δεν βασίζεται σε περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, είναι δυνατό κάποιος να κάνει μια αλλαγή και να προσθέσει / αφαιρέσει περιεχόμενο με τρόπο που είναι ενοχλητικό για τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κάποιος δεν κατάργησε κατά λάθος τη σελίδα πολιτικής απορρήτου σας, η οποία είναι τόσο σημαντική για τη συμμόρφωση του GDPR; Ή ίσως ο νέος συγγραφέας περιεχομένου έχει χρησιμοποιήσει έναν όρο που είναι πολιτικά λανθασμένος και πρέπει να αποφεύγεται στη βιομηχανία σας. ?

Οι εφαρμογές των αλλαγών παρακολούθησης είναι απεριόριστες, ανάλογα με τους τομείς ανησυχίας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακολούθηση αλλαγής περιεχομένου στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Αλλαγή ιστότοπου
 • Λείπουν ή κατεστραμμένα στοιχεία σελίδας
 • Μη προγραμματισμένες αλλαγές κώδικα (HTML ή αλλιώς)
 • Παρακολούθηση ανταγωνισμού
 • Παρακολούθηση ειδήσεων (χρήσιμο για το τμήμα δημοσίων σχέσεων)

Μόλις γνωρίζετε τι διακυβεύεται, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση – με τη βοήθεια ενός από τα εργαλεία που θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Versionista

Versionista είναι μια «απλή, ισχυρή λύση SaaS» για όλες τις ανάγκες παρακολούθησης αλλαγών. Λειτουργεί εξαιρετικά καλά για όσους θέλουν να παρακολουθούν σε κλίμακα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανίχνευση των σελίδων του ιστότοπού σας ή απλώς ως εργαλείο ανακάλυψης για νέο περιεχόμενο. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η λεπτομερής αναφορά τους. Δείτε μερικά στιγμιότυπα οθόνης:

Και αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου! Ολοκλήρωση παραγγελίας Versionista τώρα.

Fluxguard

Η παρακολούθηση δημόσιου ορατού περιεχομένου και αρχείων είναι μια χαρά, αλλά τι γίνεται αν το περιεχόμενό σας είναι κλειδωμένο πίσω από μια φόρμα σύνδεσης; Καλά, Fluxguard αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες.

Χάρη στη χρήση προηγμένων εργαλείων όπως Ακέφαλο Chrome και Μαριονέτα, Το Fluxguard μπορεί να υποβάλει φόρμες σύνδεσης και να αλληλεπιδράσει εύκολα με οποιοδήποτε τμήμα μιας σελίδας. Μπορείτε επίσης να εκτελέστε ελέγχους του Google Lighthouse σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Μερικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά του Fluxguard είναι:

 • Παρακολούθηση πλήρους δραστηριότητας δικτύου
 • Παρακολούθηση cookie για UX και συμμόρφωση
 • Αρχεία για την απόδειξη της ιστορικής συμμόρφωσης
 • Προηγμένα φίλτρα και μετασχηματισμοί
 • Σύνθετες, οπτικές συγκρίσεις στη σελίδα

Οπτικοποίηση

Είμαι οπαδός της απλότητας και του μινιμαλισμού, οπότε δεν μπορώ να αγνοήσω μια λύση που εστιάζει στο λέιζερ. Το ίδιο ισχύει και για Οπτικοποίηση αν ψάχνετε για απλή παρακολούθηση σε επίπεδο σελίδας και θέλετε νεκρό ένα απλό μοντέλο τιμολόγησης.

Γιατί θα χρησιμοποιούσατε μια υπηρεσία που είναι γελοία απλή; Λοιπόν, κοίταξα στον ιστότοπό τους και βρήκα μερικές εξαιρετικές εφαρμογές:

 • Σάρωση κυβερνητικών ιστότοπων για κενές θέσεις εργασίας
 • Παρακολούθηση ιστότοπων πανεπιστημίου για αποτελέσματα εξετάσεων
 • Έλεγχος για νέες κριτικές για το αγαπημένο σας εστιατόριο στο Yelp κ.λπ..
 • Παρακολούθηση πωλητών για ύπουλες αλλαγές τιμών ??

Συνολικά, συνεχίζει να δείχνει ότι η τεχνολογία είναι περιορισμένη στις δυνατότητές της αλλά απεριόριστη στις εφαρμογές της. ��

Sken.io

Sken.io είναι μια άλλη ωραία προσφορά όσον αφορά την παρακολούθηση της ιστοσελίδας.

Αυτό που βρήκα διαφορετικό για αυτήν την υπηρεσία είναι ότι εστιάζουν σε μια εφαρμογή για κινητά και μια επέκταση Chrome για ειδοποιήσεις. Η ιδέα είναι ότι ενδέχεται να μην παρακολουθούμε πάντοτε το γραμματοκιβώτιό μας ή να μην θέλουμε να κάνουμε ανεπιθύμητο περιεχόμενο!

Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Παρακολουθήστε ολόκληρη τη σελίδα ή μόνο μια ενότητα. Ή ακόμη και ένα στοιχείο!
 • Προηγμένος προγραμματιστής ώρας
 • Κατάργηση ενοχλητικών στοιχείων από την παρακολούθηση (αναδυόμενα παράθυρα κ.λπ.)
 • Αναφορά τύπου γραφήματος για οπτική εμφάνιση αλλαγών στους αριθμούς (τιμή, αριθμός κριτικών κ.λπ.)

Η υπηρεσία ισχυρίζεται επίσης την «καλύτερη» απόδοση ιστοσελίδας στον κόσμο, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το υποστηρίξω. Όλα είπε και έγινε? αξίζει μια καλή εξυπηρέτηση.

Wachete

Παρακολουθήστε μεμονωμένες σελίδες ή ολόκληρες πύλες, αυτή είναι η υπόσχεση Wachete. Συνδυάστε το με ένα ιστορικό αρχείο 6 μηνών και έχετε μια αρκετά σταθερή προσφορά για επιχειρήσεις.

Το Wachete επιδιώκει επίσης τα περισσότερα μίλια όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Εκτός από τις συνήθεις δυνατότητες που προσφέρονται από άλλα εργαλεία παρακολούθησης ιστότοπων στην κατηγορία, προσφέρει:

 • Ένα REST API για πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω προγραμματισμού
 • Μετατρέπει τις παρακολουθούμενες σελίδες σε RSS feed στην οποία μπορείτε να εγγραφείτε! ?
 • Ενσωμάτωση με δημοφιλή εργαλεία τρίτων όπως το Zapier

Ω, και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, Wachete μπορεί επίσης να ανιχνεύσει σελίδες πίσω από μια φόρμα σύνδεσης.

ChangeTower

ChangeTower έχει πολλές δυνατότητες που σας βοηθούν όχι μόνο να παρακολουθείτε τις αλλαγές, αλλά και να ανακαλύπτετε απίστευτες εφαρμογές στην επιχείρησή σας.

Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει το ChangeTower είναι:

 • Συνθήκες αλυσίδας μαζί: Προσθέστε όσες προϋποθέσεις σε έναν κανόνα παρακολούθησης θέλετε.
 • Ρυθμίσεις ευαισθησίας: Θα αποφασίσετε ποιο πρέπει να είναι το όριο ενεργοποίησης ειδοποιήσεων.
 • Παρακολούθηση αλλαγών τύπου επεξεργαστή κειμένου: Εκτεταμένες αναφορές αλλαγών που μοιάζουν με το changelog από έναν ισχυρό επεξεργαστή κειμένου όπως τα Έγγραφα Google ή το Word.
 • Οπτικά στιγμιότυπα: Δείτε οπτικά τι συμβαίνει με το περιεχόμενο αλλάζει.
 • Ειδοποιήσεις πολλών χρηστών: Ειδοποιήστε ολόκληρη την ομάδα σας ή μόνο τον εαυτό σας όταν το σκατά χτυπά τον ανεμιστήρα. ��

ChangeTower είναι μια έξυπνη, ικανή προσφορά που εμπιστεύεται ονόματα όπως IBM, Huawei, PWC, Salesforce και άλλα, οπότε είστε σε καλή παρέα!

Distill.io

Για όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη και τακτοποιημένη υπηρεσία, Distill.io είναι μια καλή επιλογή.

Πρώτον, οι λειτουργίες που δεν είναι τόσο κοινές μεταξύ των προγραμμάτων παρακολούθησης ιστότοπων που καλύπτονται εδώ: επέκταση chrome, εφαρμογή για κινητά και παρακολούθηση ιδιωτικών σελίδων (συμπεριλαμβανομένων των PDF). Και τώρα, τα υπέροχα πράγματα:

 • Ενσωματώνεται με το Slack και το Discord
 • Webhooks για προσαρμοσμένες ενοποιήσεις
 • Εισαγωγή / εξαγωγή δεδομένων σε πολλές μορφές
 • Επιτρέπει τη χρήση προσαρμοσμένων διακομιστών μεσολάβησης

Συνολικά, μια ισχυρή προσφορά!

συμπέρασμα

Η παρακολούθηση αλλαγών ιστότοπου είναι σαν ένα από αυτά τα πράγματα που δεν γνωρίζατε ποτέ ότι υπήρχαν, αλλά τώρα δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς. Μόλις δείτε τις δυνατότητες αυτής της απλής ιδέας, είναι αδύνατο να μην το αξιοποιήσετε και να κάνετε την επιχείρησή σας καλύτερη!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector