6 τρόποι εξαφάνισης κακών bots από τον ιστότοπό σας

Μην αφήσετε τα κακά bots να καταλάβουν τον ιστότοπό σας και να επηρεάσουν τις επιχειρηματικές αποφάσεις.


Οι επισκέπτες του ιστότοπου δεν είναι πάντα άνθρωποι από σάρκα και κρέας: Μερικές φορές είναι ρομπότ. Τα bots χρησιμοποιούν κυρίως ιστότοπους για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων για μηχανές αναζήτησης όπως το Google και το Yahoo, αλλά υπάρχουν επίσης bots που συλλέγουν πληροφορίες, δημιουργούν ψεύτικους λογαριασμούς, διαδίδουν ιούς ή τμήματα σχολίων ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο αυτόματο πιλότο – και αυτοί είναι που μπορούν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη ζημιά.

Μια ξαφνική ανάληψη από τα bots του ιστότοπου μπορεί να είναι συντριπτική και είναι ένας πιθανός εφιάλτης για έναν διαχειριστή του ιστότοπου που προτιμά να εκτελεί ένα καθαρό πλοίο. Δείτε πώς μπορείτε να εντοπίσετε το είδος των ρομπότ που κάνουν – και μερικούς πρακτικούς τρόπους για να αποκλείσετε τα bots από τον ιστότοπό σας.

Bots μηχανών αναζήτησης έναντι Spam Bots

Μερικά bots είναι καλά, τα bots μηχανών αναζήτησης επισκέπτονται τον ιστότοπό σας για να καταγράψουν νέες πληροφορίες στις μηχανές αναζήτησης και συνήθως θέλετε αυτά τα είδη bots να περνούν από τον ιστότοπό σας. Αυτό βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να ευρετηριάζουν τον ιστότοπό σας μεταξύ των αποτελεσμάτων του.

Αυτό που είναι απαραίτητο για έναν διαχειριστή ιστότοπου είναι εντοπίστε bot μηχανών αναζήτησης έναντι πραγματικής κίνησης για να συγκεντρώσει μια ακριβή εικόνα του αριθμού των επισκεπτών και των προβολών είναι άνθρωποι. Εάν έχετε Google Analytics, Κοιτάξτε κάτω από τις σύνθετες ρυθμίσεις και μπορείτε να χωρίσετε bot μηχανών αναζήτησης και ανθρώπινη κίνηση για να δείτε πώς οι μηχανές αναζήτησης και οι άνθρωποι βλέπουν τον ιστότοπό σας.

Εκτός από το τυπικό bot μηχανής αναζήτησης, μπορείτε επίσης να συναντήσετε μια ποικιλία διαφορετικών spam και συλλογή bots. Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα που πρέπει να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε όταν εμφανιστούν. Μερικές φορές διαδίδουν ιούς. άλλες φορές, ανεβάζουν ανεπιθύμητο περιεχόμενο ή συμπληρώνουν έναν ιστότοπο με ψευδείς λογαριασμούς.

Εντοπίζοντας το Spam Bot 

Αν έχετε ενεργά spam bots στον ιστότοπό σας, πιθανότατα θα υπάρχουν…

 • Αύξηση νέων λογαριασμών, συνήθως λογαριασμών που δημιουργούν μερικές ανεπιθύμητες αναρτήσεις ή καθόλου.
 • Αύξηση σχολίων που δεν έχουν καμία σχέση με τα σχόλια, μερικές φορές με ή χωρίς συνδέσμους.
 • Χρήστες που διαμαρτύρονται για ανεπιθύμητα μηνύματα στα εισερχόμενα ΜΜ ή στα εισερχόμενα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
 • Αύξηση του αριθμού των ανεπιθύμητων μηνυμάτων που φτάνουν στα εισερχόμενα e-mail που είναι συνδεδεμένα στον ιστότοπό σας.
 • Μερικές φορές μια υπερβολικά υψηλή αύξηση των επισκεπτών του ιστότοπου χωρίς αύξηση της δραστηριότητας μπορεί να υποδηλώνει ρομπότ που συλλέγουν πληροφορίες.

Η παρουσία κακών bots μπορεί να είναι ένας εφιάλτης, ειδικά όταν η δουλειά τους είναι να ανεβάζει ανεπιθύμητο περιεχόμενο στον ιστότοπό σας με συνδέσμους σε ιούς ή παράνομες εικόνες. Μόλις εντοπίσετε τα σημάδια ενός bot που κάνει κάτι διαφορετικό από την ευρετηρίαση για μηχανές αναζήτησης, δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω βήματα.

Εγγραφή ελέγχου ταυτότητας

Εάν ο ιστότοπός σας περιλαμβάνει τη χρήση λογαριασμών χρηστών, ο έλεγχος ταυτότητας εγγραφής μπορεί να μειώσει τον αριθμό των λογαριασμών bot που μπορούν να εγγραφούν.

Ο έλεγχος ταυτότητας εγγραφής χρησιμοποιεί έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που επισυνάπτεται στον λογαριασμό για έναν “κωδικό επαλήθευσης” προτού επιτραπεί στον χρήστη να εγγραφεί. Αυτό είναι εύκολο για τους περισσότερους ανθρώπους, αν και πάρα πολύ προσπάθεια για το κακόβουλο bot του ιστότοπου.

Επιτρέπει επίσης σε έναν διαχειριστή ιστότοπου να γνωρίζει ότι οι νέοι λογαριασμοί έχουν μια νόμιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή έναν αριθμό τηλεφώνου συνδεδεμένο σε αυτόν: Οι περισσότεροι ψεύτικοι λογαριασμοί “ανεπιθύμητης αλληλογραφίας” δεν.

Χρήση Banhammer

Χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες απαγόρευσης και κατάργησης λογαριασμού του ιστότοπού σας για να ξεπεράσετε τυχόν νέους και παλιούς λογαριασμούς χρηστών που ενδέχεται να είναι bots.

Εκτός από το να σταματήσετε την εγγραφή νέων bots στον ιστότοπό σας, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι έχετε απαλλαγεί από παλιά bots ή ανενεργούς λογαριασμούς που δεν πρέπει να είναι εκεί. Θα εκπλαγείτε πόσο γρήγορα τα spambots μπορούν να φράξουν έναν ιστότοπο ή έναν λογαριασμό κοινωνικών μέσων – και μέχρι να περιηγηθείτε σε μια λίστα χρηστών, ίσως να μην γνωρίζετε καν ότι ήταν εκεί.

Συνεργασία Captcha

Το σύστημα Captcha σχεδιάστηκε για να σταματήσει τα spam bots με μικρές πολύπλοκες εργασίες που μπερδεύουν το μέσο bot σε υποβολή.

Εάν παρατηρήσετε πάρα πολλά ανεπιθύμητα σχόλια μέσω του φίλτρου σχολίων, ίσως είναι καιρός να ενσωματώσετε το Captcha στην ενότητα σχολίων του ιστότοπού σας. Θα περιορίσετε τα spambots και τα σχόλια σχεδόν αμέσως, εγγυημένα.

Για ιστότοπους WordPress, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λύση Anti-spam όπως CleanTalk.

Παρακολούθηση σχολίων

Ελέγχετε τακτικά την ενότητα σχολίων του ιστότοπού σας. Εδώ, μπορείτε να καταργήσετε ανεπιθύμητα σχόλια που το έκαναν μέσω των αυτόματων αρχείων ελέγχου εποπτείας – και συνήθως να απαγορεύσετε αυτούς τους χρήστες.

Ρυθμίστε τη μη αυτόματη εποπτεία σχολίων εάν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με τα σχόλια και τα ανεπιθύμητα μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε σχόλιο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο σημαίνει ότι λαμβάνετε ένα e-mail και πρέπει να εγκρίνετε αυτά τα σχόλια χειροκίνητα. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να τροποποιήσετε τα σχόλιά σας με μη αυτόματο τρόπο, αλλά μερικές φορές είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι η ενότητα σχολίων σας είναι εντελώς απαλλαγμένη από bots και ανεπιθύμητα μηνύματα.

Τροποποίηση ετικετών  

Η αφθονία των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στα εισερχόμενα του ιστότοπού σας μπορεί να σημαίνει ότι τα ρομπότ έχουν κολλήσει σε μια ετικέτα που το επιτρέπει. Το πρόβλημα έγκειται συνήθως σελίδα Σχετικά με τον ιστότοπο ή κρύβεται κάπου μέσα τη φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου.

Επιλέξτε μια φόρμα επικοινωνίας που αποκρύπτει τη διεύθυνση e-mail στην οποία πηγαίνουν τα e-mail. Αν δεν το κάνετε, το μόνο που πρέπει να κάνετε ένα bot για να βρείτε τη σωστή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να σαρώσετε τον πηγαίο κώδικα όπου η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε απλό κείμενο και όχι ένα εξωτερικό σενάριο που είναι πιο δύσκολο να φτάσετε.

Εάν η σελίδα σας σχετικά με τη λίστα αναφέρει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου σε μορφή που αναγνωρίζεται εύκολα από ένα bot spam (“[προστασία μέσω email]“), Αλλάξτε το σε κάτι άλλο (” address [at] domain [dot] com “) ή για επιπλέον ασφάλεια, μεταβείτε σε ασφαλέστερη ενσωματωμένη φόρμα επικοινωνίας όπως περιγράφεται παραπάνω.

Ανενεργή και εξάλειψη χρηστών Bot

Με τον ίδιο τρόπο όπως τα σχόλια πρέπει να ελέγχονται χειροκίνητα και τακτικά από έναν διαχειριστή ιστότοπου, θα πρέπει να ελέγχεται η λίστα των συνδρομητών e-mail και των ανενεργών χρηστών και οτιδήποτε δεν πρέπει να υπάρχει εκεί πρέπει να καταργηθεί. Οι χρήστες bot που κατάφεραν να γλιστρήσουν μέσω της αλυσίδας ελέγχου ταυτότητας εγγραφής είναι εύκολο να εντοπιστούν και να αφαιρεθούν, αν και ανενεργές λογαριασμοί χρηστών με λίγες μόνο αναρτήσεις πρέπει να διαγραφούν επίσης.

Οι ανενεργοί λογαριασμοί χρηστών είναι είτε bots, είτε κινδυνεύουν να τα αναλάβουν bots: Τα bots δεν δημιουργούν πάντα νέους λογαριασμούς, αλλά μερικές φορές μπορούν επίσης να παραβιάσουν παλιούς και ανενεργούς λογαριασμούς για την ίδια χρήση. 

συμπέρασμα

Ελπίζω με την εφαρμογή παραπάνω, να σταματήσετε τα κακά bots στον ιστότοπό σας. Εάν χρησιμοποιείτε CMS όπως το WordPress, το Joomla, το Drupal κ.λπ., τότε μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε προστασία ασφαλείας που βασίζεται σε σύννεφο, όπως το SUCURI, όχι μόνο για να σταματήσετε το spam αλλά και πολλές άλλες διαδικτυακές απειλές.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector