6 ενδιαφέροντα σενάρια όπου οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ηθικούς χάκερ

Στοιχηματίζω ότι έχετε την «έκπληκτη έκφραση» στο πρόσωπό σας εάν δεν γνωρίζετε επίσης κάτι που ονομάζεται Ethical Hacking.


Ίσως σκεφτείτε ακόμη και πώς μπορεί να είναι ηθικό το hacking. Τώρα, το υποθέτω, γιατί την πρώτη φορά που έμαθα για το ηθικό hacking, αυτό ακριβώς σκέφτηκα.

Ωστόσο:

Για να κόψουμε μια σύντομη ιστορία, η ηθική πειρατεία εντοπίζει τις ευπάθειες των συστημάτων πληροφοριών καθώς και των ιστότοπων χρησιμοποιώντας την πραγματική τακτική πειρατείας και στη συνέχεια ενημερώνοντας τους ιδιοκτήτες των δικτύων, των πληροφοριακών συστημάτων ή των ιστότοπων ότι η ρύθμιση τους μπορεί να διεισδύσει και να πειραχτεί από κάνοντας το ίδιο με αυτό που κάνατε.

Όταν οι ιδιοκτήτες των σχετικών ιστότοπων και συστημάτων μαθαίνουν για τέτοιες αδυναμίες και ευπάθειες, δεν ενοχλούνται με τους ηθικούς χάκερ, αλλά τους πληρώνουν όμορφους ελέγχους ως χρηματικά έπαθλα και ακόμη και τους προσλαμβάνουν για να κάνουν τα συστήματα αδιαπέραστα..

Επιτρέψτε μου να σας δείξω μερικά από τα ενδιαφέροντα σενάρια στα οποία οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ηθικούς χάκερ.

Όταν γνωρίζετε τον ιστότοπό σας μπορεί να παραβιαστεί

Σκεφτείτε τους ιστότοπους που λαμβάνουν συχνά επισκέψεις από χάκερ. Και τέτοιοι ιστότοποι μπορεί να είναι σημαντικοί, μεσαίοι και μικροί.

Η πιο συνηθισμένη πρακτική των χάκερ αυτές τις μέρες είναι να χαράξουν ένα σύστημα και να ζητήσουν λύτρα με τη μορφή Bitcoin.

Ετσι:

Ας υποθέσουμε ότι ο ιστότοπός σας δέχθηκε πρόσφατα επίθεση από κακόβουλο χάκερ και υπήρξαν επιτυχημένες προσπάθειες κλοπής δεδομένων.

Ωστόσο:

Ευτυχώς, αυτά τα δεδομένα δεν ήταν τόσο σημαντικά. Αυτό δεν είχε χρηματική αξία και γνωρίζετε ότι ο χάκερ θα επιστρέψει για να πάρει δεδομένα που σημαίνει κάτι, ώστε να μπορούν να το πουλήσουν στο Dark Web ή να σας ζητήσουν λύτρα.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε αμέσως με ορισμένους πιστοποιημένους ηθικούς χάκερ αμέσως μετά την απόπειρα εισβολής και να τους ζητήσετε να δημιουργήσουν ένα καλύτερο τείχος προστασίας γύρω από το σύστημά σας.

Αυτοί οι χάκερ θα πραγματοποιήσουν επίσης άλλους ελέγχους και θα φροντίσουν να συμπληρώσετε τα κενά.

Έτσι, το να βάζεις ηθικούς χάκερ στην ομάδα σου για να νικήσεις τους χάκερ με μαύρο καπέλο είναι ένα από τα πιο κρίσιμα σενάρια.

Και μάντεψε τι?

Ακόμη και Το Twitter πληρώνει έναν χάκερ για να εισέλθουν στο σύστημά του και να δουν αν εξακολουθούν να υπάρχουν ευπάθειες.

Προστασία των λιγότερο προστατευμένων περιουσιακών στοιχείων

Υπήρξε αυτή η φάρσα που οι χάκερ αναζητούν ιστότοπους όπως το Facebook ή το Google, επειδή είναι ένα μεγάλο παιχνίδι εάν κυνηγούν οποιοδήποτε από αυτά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουν σημειωθεί παραβιάσεις δεδομένων σε πολλούς μεγάλους ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων Google.

Ωστόσο:

Αυτές είναι εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων και η δικτύωση και τα συστήματά τους δεν είναι τόσο εύκολο να παραβιαστούν για τους χάκερ.

Γι ‘αυτό θα ακούγατε τέτοιες ιστορίες από κάθε Tom, Dick και Harry. Όλοι με έναν ελαφρώς διάσημο ιστότοπο λαμβάνουν αυτά τα email «hacking ή Bitcoin» αυτές τις μέρες.

Αυτές τις μέρες, είναι σημαντικό να προσλάβετε έναν πιστοποιημένο ηθικό χάκερ για την προστασία των λιγότερο προστατευόμενων στοιχείων όπως ένας εταιρικός ιστότοπος ή η εφαρμογή του ιστότοπού σας.

Όταν μετακινείστε από το Φυσικό στο Cloud Hosting

Όταν γνωρίζετε ότι ο ιστότοπός σας φιλοξενείται σε φυσικούς διακομιστές ή διακομιστές “on-premise”, γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν είναι τόσο εύκολο να εισέλθετε σε αυτό.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο βλέπουμε μια αύξηση στους χάκερ με μαύρο καπέλο. Αυτός ο λόγος είναι το cloud computing. Δεν είμαι αφελής εδώ.

Γνωρίζουμε ότι το cloud computing είναι μια θαυμάσια καινοτομία που έχει μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ αυτού του ατόμου και αυτού του διακομιστή.

Ωστόσο:

Γνωρίζουμε επίσης ότι η εικονικοποίηση και η εξωτερική ανάθεση τεχνολογιών πληροφορικής είχαν ξεθωριάσει τα όρια και μείωσαν την προστασία. Το επίπεδο των απειλών έχει αυξηθεί επειδή τώρα το πνευματικό παιδί σας βρίσκεται σε ένα μέρος που μπορείτε να ελέγξετε, αλλά είναι παντού.

Σε μια τέτοια περίπτωση, χρειάζεστε ακόμη και ηθικούς χάκερ, επειδή με την ευκολία υπολογισμού το επίπεδο των νημάτων έχει επίσης αυξηθεί.

Όταν έχετε απειλές οικονομικής απάτης

Το hacking δεν είναι μονοδιάστατο παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές διαστάσεις του hacking – όπως και οι κλάδοι και μία από αυτές είναι οι οικονομικές απάτες.

Γιατί να χαράξετε έναν ιστότοπο και να πουλήσετε τα δεδομένα ή να εκβιάσετε τον κάτοχο του ιστότοπου για να αγοράσετε ξανά τα δεδομένα, όταν μπορείτε να εισπράξετε απευθείας δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών / χρεωστικών καρτών για να τα κάνετε κατάχρηση.

Οι οργανισμοί και τα ιδρύματα που ενδέχεται να έχουν πραγματικές απειλές οικονομικής απάτης είναι οι τράπεζες.

Θα υπήρχαν μεγαλύτερες ενδείξεις για την ανάγκη για ένα ηθικό χάκερ από ό, τι οι κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών ληστεύτηκαν από τις αποταμιεύσεις τους?

Σχεδόν κανένα σύστημα δεν είναι ασφαλέστερο από το διαδικτυακό τραπεζικό σύστημα, ωστόσο οι χάκερ, σε πολλές διαφορετικές χώρες, έχουν χαράξει τις τράπεζες με επιτυχία.

Ναι, ίσως χρειαστείτε κάποιον για να αποθηκεύσετε τα οικονομικά σας στοιχεία.

Ενεργό & Προληπτική προστασία

Ποιος δεν θα ήθελε να σταματήσει μια επίθεση πριν συμβεί?

Ποιος δεν θα ήθελε να είναι έτοιμος όταν έρθουν οι κλέφτες?

Ναί:

Όλοι μας θα θέλαμε να είμαστε προληπτικοί και προληπτικοί για την προστασία των πολύτιμων επιχειρήσεων και των περιουσιακών μας στοιχείων.

Τι σχέση έχει αυτό με το ηθικό hacking; Λοιπόν, φυσικά και συνηθισμένα, οι ηθικοί χάκερ είναι άνθρωποι που ενεργούν προληπτικά και σταματούν προληπτικά τη διείσδυση.

Φανταστείτε να τους προσλαμβάνετε στα πρόθυρα της επιτυχίας της επιχείρησής σας όταν περιμένετε περισσότερο τους χάκερ και φανταστείτε πώς θα ένιωθαν όταν θα δουν ότι το σύστημά σας προστατεύεται 100% από απόπειρες εισβολής.

Βοηθά το Outsider’s Opinion

Σας έχει συμβεί ποτέ, ενώ παίζετε σκάκι ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι όπως το σκάκι, ότι το άτομο που είναι μόνο θεατής και δεν παίζει το παιχνίδι, έχει καλύτερη και διαφορετική άποψη του παιχνιδιού?

Αυτός ο τύπος προβλέπει συχνά τις επερχόμενες επιθέσεις και τις απροσδόκητες κινήσεις. Επίσης, αυτός είναι ο τύπος που βλέπει το παιχνίδι από διαφορετική οπτική γωνία και γνωρίζει 101 τρόπους για άμεση ματ.

Οι ηθικοί χάκερ είναι επίσης ξένοι.

Φανταστείτε μια κατάσταση στην οποία δεν μπορείτε να πάρετε την αδυναμία του συστήματός σας, αλλά ένα εξωτερικό έρχεται και σας λέει πού μπορεί να τραβηχτεί εύκολα ο «εξωτερικός τοίχος».

Καλά:

Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι και σωστοί λόγοι και σενάρια όπου μπορεί να χρειαστείτε έναν ή μια ομάδα ηθικών χάκερ.

Η μόνη κατάσταση όπου δεν τα χρειάζεστε είναι η κατάσταση στην οποία δεν μπορείτε να τα αντέξετε οικονομικά επειδή χρεώνουν καλά. Εάν είστε περίεργοι να μάθετε για το ηθικό hacking, τότε δείτε αυτό το διαδικτυακό μάθημα.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map