5 κοινές απειλές σε εφαρμογές Ιστού και πώς να τις αποφύγετε

Παρά την ευκολία τους, υπάρχουν μειονεκτήματα όσον αφορά την εξάρτηση από διαδικτυακές εφαρμογές για επιχειρηματικές διαδικασίες.


Ένα πράγμα που όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θα πρέπει να αναγνωρίσουν και να προστατευθούν από το να είναι η παρουσία τρωτών σημείων και απειλών σε εφαρμογές διαδικτύου.

Ενώ δεν υπάρχει 100% εγγύηση για την ασφάλεια, Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορεί κανείς να κάνει για να αποφύγει την πρόκληση ζημιών.

Εάν χρησιμοποιείτε CMS, τότε η τελευταία παραβιασμένη αναφορά από SUCURI δείχνει περισσότερα από 50% των ιστότοπων που έχουν μολυνθεί με μία ή περισσότερες ευπάθειες.

Εάν είστε νέοι σε εφαρμογές ιστού, ακολουθούν ορισμένες κοινές απειλές που πρέπει να προσέξετε και να αποφύγετε:

Λανθασμένη διαμόρφωση ασφαλείας

Μια λειτουργική εφαρμογή ιστού συνήθως υποστηρίζεται από ορισμένα πολύπλοκα στοιχεία που αποτελούν την υποδομή ασφαλείας της. Αυτό περιλαμβάνει βάσεις δεδομένων, λειτουργικό σύστημα, τείχη προστασίας, διακομιστές και άλλο λογισμικό ή συσκευές εφαρμογών.

Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι χρειάζονται όλα αυτά τα στοιχεία συχνή συντήρηση και διαμόρφωση για να διατηρηθεί η σωστή λειτουργία της εφαρμογής ιστού.

Πριν χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ιστού, επικοινωνήστε με τους προγραμματιστές για να κατανοήσετε τα μέτρα ασφάλειας και προτεραιότητας που έχουν ληφθεί για την ανάπτυξή της.

Όποτε είναι δυνατόν, προγραμματίστε δοκιμές διείσδυσης για εφαρμογές ιστού για να ελέγξετε την ικανότητά του να χειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε αμέσως τις ευπάθειες των εφαρμογών ιστού.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε τρωτά σημεία εφαρμογών ιστού γρήγορα.

Κακόβουλο λογισμικό

Η παρουσία κακόβουλου λογισμικού είναι μια ακόμη από τις πιο κοινές απειλές που συνήθως πρέπει να προστατεύουν οι εταιρείες. Κατά τη λήψη κακόβουλου λογισμικού, ενδέχεται να προκύψουν σοβαρές επιπτώσεις όπως παρακολούθηση δραστηριότητας, πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες και πρόσβαση σε πόρτες σε παραβιάσεις δεδομένων μεγάλης κλίμακας.

Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε διαφορετικές ομάδες, δεδομένου ότι εργάζονται για την επίτευξη διαφορετικών στόχων: Spyware, Virus, Ransomware, Worms και Trojans.

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, φροντίστε να εγκαταστήσετε και να διατηρήσετε τα τείχη προστασίας ενημερωμένα. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα λειτουργικά σας συστήματα έχουν ενημερωθεί επίσης. Μπορείτε επίσης να προσελκύσετε προγραμματιστές και εμπειρογνώμονες antispam / ιού προληπτικά μέτρα για την εξάλειψη και τον εντοπισμό μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων σε εξωτερικά ασφαλή περιβάλλοντα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι εάν είστε κλειδωμένοι, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σας χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε λόγω ransomware.

Πραγματοποιήστε ελέγχους στο λογισμικό ασφαλείας σας, τα προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιήθηκαν και τις προσθήκες τρίτων. Εάν υπάρχουν ενημερώσεις κώδικα και ενημερώσεις για τα πρόσθετα, φροντίστε να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατό.

Επιθέσεις με ένεση

Οι επιθέσεις με ένεση είναι μια ακόμη κοινή απειλή που πρέπει να προσέχετε. Αυτοί οι τύποι επιθέσεων έρχονται σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων έγχυσης και είναι έτοιμοι να επιτεθούν στα δεδομένα σε εφαρμογές ιστού, καθώς οι εφαρμογές ιστού απαιτούν τη λειτουργία δεδομένων.

Όσο περισσότερα δεδομένα απαιτούνται, τόσο περισσότερες ευκαιρίες στοχεύουν οι επιθέσεις με ένεση. Ορισμένα παραδείγματα αυτών των επιθέσεων περιλαμβάνουν SQL injection, injection code και cross-site scripting.

Οι επιθέσεις με ένεση SQL συνήθως παραβιάζουν τον έλεγχο της βάσης δεδομένων του κατόχου του ιστότοπου μέσω της πράξης της έγχυσης δεδομένων στην εφαρμογή ιστού. Τα δεδομένα που εισάγονται παρέχουν οδηγίες στη βάση δεδομένων του κατόχου του ιστότοπου που δεν έχουν εγκριθεί από τον ίδιο τον κάτοχο του ιστότοπου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα διαρροή δεδομένων, αφαίρεση ή χειρισμό αποθηκευμένων δεδομένων. Η έγχυση κώδικα, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την έγχυση πηγαίων κωδικών στην εφαρμογή ιστού, ενώ η δέσμη ενεργειών μεταξύ ιστότοπων εισάγει κώδικα (javascript) σε προγράμματα περιήγησης.

Αυτές οι επιθέσεις με ένεση λειτουργούν κυρίως για να δώσουν οδηγίες στην εφαρμογή ιστού που δεν είναι επίσης εξουσιοδοτημένες.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, συνιστάται στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να εφαρμόσουν τεχνικές επικύρωσης εισόδου και ισχυρή κωδικοποίηση. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ενθαρρύνονται επίσης να κάνουν χρήση του «λιγότερο προνόμιοΑρχές, ώστε να ελαχιστοποιούνται τα δικαιώματα χρήστη και η εξουσιοδότηση για ενέργειες.

Απάτη

Οι επιθέσεις απάτης ηλεκτρονικού ψαρέματος συνήθως εμπλέκονται και επηρεάζουν άμεσα τις προσπάθειες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτοί οι τύποι απειλών έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μοιάζουν με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προέρχονται από νόμιμες πηγές, με στόχο απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως διαπιστευτήρια σύνδεσης, αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών, αριθμοί πιστωτικών καρτών και άλλα δεδομένα.

Εάν το άτομο δεν γνωρίζει τις διαφορές και τις ενδείξεις ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ύποπτα, μπορεί να είναι θανατηφόρο αφού μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό. Εναλλακτικά, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή κακόβουλου λογισμικού που, κάνοντας κλικ, μπορεί να καταλήξει να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες του χρήστη.

Για να αποφύγετε την εμφάνιση τέτοιων περιστατικών, βεβαιωθείτε ότι όλοι οι υπάλληλοι γνωρίζουν και είναι ικανοί να εντοπίζουν ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πρέπει επίσης να καλυφθούν προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να αναληφθούν περαιτέρω ενέργειες.

Για παράδειγμα, σάρωση συνδέσμων και πληροφοριών πριν από τη λήψη, καθώς και επικοινωνία με το άτομο στο οποίο αποστέλλεται το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση της νομιμότητάς του.

Ωμής βίας

Στη συνέχεια, υπάρχουν επίσης βίαιες επιθέσεις, όπου οι hackers προσπαθήστε να μαντέψετε κωδικούς πρόσβασης και αποκτήστε δυναμική πρόσβαση στα στοιχεία του κατόχου της εφαρμογής ιστού.

Δεν υπάρχει αποτελεσματικός τρόπος να αποφευχθεί αυτό. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να αποτρέψουν αυτήν τη μορφή επίθεσης περιορίζοντας τον αριθμό των συνδέσεων που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει καθώς και χρησιμοποιώντας μια τεχνική γνωστή ως κρυπτογράφηση.

Αφιερώνοντας χρόνο για την κρυπτογράφηση δεδομένων, αυτό διασφαλίζει ότι είναι δύσκολο για τους χάκερ να το χρησιμοποιήσουν για οτιδήποτε άλλο, εκτός εάν έχουν κλειδιά κρυπτογράφησης.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για εταιρείες που απαιτείται να αποθηκεύουν δεδομένα ευαίσθητα για να αποτρέψουν την εμφάνιση περαιτέρω προβλημάτων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector