Изисквания за уеб хостинг

Изисквания за уеб хостинг

Когато изследвате уеб хостинг компании, има няколко важни неща, за които трябва да внимавате. Цената очевидно е важно решение, когато става въпрос за избора на уеб хостинг компания, но има и по-важни функции, за които трябва да се съобразите. Знаете ли какви функции наистина се нуждаете?


изискванията за уеб хостинг трябва да имат

Едно от най-важните решения, които ще трябва да вземете, когато стартирате уебсайт е избора на хостинг компания. Може да се вземе трудно решение. Има много компании, предлагащи хостинг услуги и всяка от тях рекламира, че е най-добрата. Те обещават неограничено пространство, неограничена честотна лента, 0% време на престой, лекота на използване и 24/7 техническа поддръжка.

Как по света трябва да знаеш на кой да вярваш? Как можете да осмислите всички технически мамбо джъмбо във цялата тази реклама?

Десет трябва да имат функции Уеб хостинг компаниите трябва да ви предложат

Нека да разгледаме какво наистина имате нужда от уеб хост. След като знаете, че изборът на най-добрата уеб хостинг компания, която да отговаря на вашите нужди, ще бъде лек.

cPanel Control Panel

Една от най-важните характеристики за оценка е контролен панел. Ще контролирате уебсайтовете си от тук. Има някои неща, които трябва да можете да направите сами като настройка на имейл акаунт, инсталиране на WordPress, архивиране на вашите сайтове и други. За да направите това лесно, дори и да нямате техническа кост в тялото си, имате нужда от лесен за разбиране и лесен за използване контролен панел. Един от най-добрите е cPanel.

Използването на cPanel е много лесно. Ако успеете да се справите с по-голямата част от поддръжката, която вашият уебсайт има нужда сами, вместо да чакате техническа поддръжка, ще ви спести време и ще ви позволи да се концентрирате върху отглеждането на вашия уебсайт. Помисли за това. Наистина ли искате да изчакате 24 часа за създаване на нов имейл акаунт, когато можете сами да го настроите за по-малко от 5 минути?
Вашата уеб хостинг компания трябва да осигури прост и лесен за използване контролен панел, като cPanel. Тя позволява цялата рутинна поддръжка, която уебсайтът ви трябва, да се извършва бързо и ефективно.

Инсталиране на скрипт с 1 щракване

Една добра хостинг компания ще предложи a 1 щракнете върху автоматичен инсталатор за много популярни програми. Някои уеб платформи като WordPress, Joomla и Drupal могат да бъдат сложни за инсталиране, особено за начинаещи. Например, за да инсталирате WordPress, трябва да инсталирате софтуера на блога, след това да създадете база данни, след това да свържете базата данни със софтуера на блога и т.н..

С програма като Fantastico не е нужно да правите всичко това. Просто отваряте Fantastico, отговаряте на няколко кратки въпроса и щракнете върху Инсталиране. След няколко минути WordPress се инсталира на вашия уебсайт и е готов да започнете да го използвате.
Преди да се регистрирате с хостинг компания, проверете дали предлагат Fantastico, Softaculous или някакъв друг тип инсталатор с 1 клик. Ако не го направят, горещо препоръчвам да намерите друга хостинг компания.

24/7 Поддръжка на клиенти

Няма значение кой сте или колко знаете, в определен момент всеки ще се нуждае от техническа поддръжка. Докато изграждате и работите с уебсайтове, ще възникнат въпроси, на които трябва да се отговори незабавно. Когато възникнат тези ситуации, трябва да имате на разположение техническа поддръжка 24 часа на ден 7 дни в седмицата.

Добрите уеб хостинг компании ще имат множество начини да получат поддръжка. Те обикновено предлагат безплатен номер, поддръжка по имейл, система за билети и чат на живо. Много компании имат база данни със знания, която можете да търсите, за да видите дали има урок как да решите проблема си.

Опции за архивиране на данни

Отнема само един път, за да се срине уебсайтът ви, без да се архивира, за да отворите очите си как важно архивиране на вашия уебсайт е. Един хакер може да отнеме години работа. Архивирането на вашите данни не е задължително, а е необходимо.
Повечето уеб хостинг компании предлагат някаква форма на архивиране. Някои, като Bluehost, дори предлагат безплатни ежедневни архиви. Проверете дали хостинг компанията поддържа редовно архивиране на вашите сайтове. Това ще ви позволи да възстановите вашия сайт, ако се случи немислимото.

Уверете се, че можете да архивирате лесно сайта си чрез контролния панел. Проверете също така, за да сте сигурни, че резервните копия могат да бъдат лесно възстановени сами, без да се налага да чакате помощния персонал да го направи вместо вас.

Имейл адреси

Когато отворите уеб бизнес, най-вероятно ще го направите искате да имате имейл адрес, свързан с вашия сайт като [Имейл защитен] Трябва да разберете дали хостинг компанията ви позволява да направите това.

Разберете дали има ограничение за броя имейл акаунти, разрешени от хостинг компанията. Друга важна характеристика е количеството пространство, разпределено за имейлите. Някои компании ще предоставят малко количество пространство без такса и след това ще се опитат да ви продадат повече място, когато имате нужда. Ако смятате, че ще ви трябва много имейл пространство, потърсете го, когато решавате кой хост да изберете.
Има някои други неща, които трябва да разгледате. Може да искате да настроите автоматичен отговор или да препращате имейли към друг акаунт. Добре е да разберете дали хостинг компанията ви позволява да направите това.

FTP достъп

За да може уебсайтът ви да се вижда в Интернет, трябва да го направите качете вашите файлове и данни към вашата хостинг компания. Можете да използвате функцията за качване, намерена в контролния панел на хостинг компаниите, но това обикновено отнема много време, тъй като трябва да качвате един файл наведнъж. Много по-добър начин за качване на файлове е използването на FTP.

Използването на FTP акаунт е вероятно най-широко използваният метод. Това ви позволява лесно да прехвърляте файлове между компютъра и уеб хоста си. Това ви позволява да проектирате уебсайт на вашия компютър и след това да го качите наведнъж на вашия уеб хост.
Проверете дали вашата уеб хостинг компания има FTP достъп. Може да не мислите, че ви е нужен сега, но в някакъв момент в близко бъдеще, че нямате FTP ще ви създаде проблеми. Много по-добре е да се уверите, че новата ви хостинг компания ви позволява да качвате с помощта на FTP.

Политика за възстановяване

Вижте гарантирано връщане на парите хостинг компанията предлага. Бъдете сигурни, че ясно разбирате кога пробният период приключва. Разберете какво ще се случи, ако се откажете в пробния период. Ще получите пълно възстановяване или има такса за анулиране?

Разберете какво се случва след изтичане на пробния период. Домакинът предлага ли прогресирано възстановяване на сумата или начислява такса за анулиране? Опитайте се да намерите хостинг компания, която предлага 100% гаранция за връщане на пари през пробния период без такса за анулиране. Ако можете да намерите компания, която предлага провъзстановено възстановяване след пробния период, това е голям бонус.

Множество домейни

В наши дни много хора притежават повече от един домейн. Дори ако вече нямате множество домейни, вероятно ще го направите в бъдеще. Преди да се регистрирате за хостинг, проверете дали можете да хоствате повече от един домейн. Много компании позволяват неограничени домейни. Някои компании, особено по-малките и по-евтините, ще ограничат броя на домейните.

Регистрирайте се за компания, която позволява неограничени домейни. Ако направите това сега, ще избегнете необходимостта да променяте хостинг компаниите по-късно.

Опции за надстройка на сървъра

Без значение какво казва рекламата за неограничено пространство и честотна лента за вашите уебсайтове, не вярвайте. Със споделен хостинг споделяте честотна лента с други сайтове. Ако някой от тези уебсайтове започне да получава много трафик, те ще заемат повече честотна лента. Резултатът е, че ще имате по-малка честотна лента и това може да се отрази негативно на вашия сайт.

Споделеният хостинг е доста добър и можете да създадете голям уебсайт и да получите добро количество трафик без проблем. Въпреки това, когато вашите уебсайтът става твърде голям за споделен хостинг, който ще трябва да надстроите към специализиран сървър или VPS. Тези надстройки осигуряват повече памет, съхранение и мощност. Преди да изберете уеб хост, проверете дали предлагат надстройки. Ако нямат специализирани сървъри, продължете пазаруването и намерете друга компания, която го прави, когато дойде време, ще бъде лесно да се надстрои.

Гаранция за неограничено време на сървъра

Това е, което много хора пренебрегват. Ако вашият сайт не работи, никой не може да го види. Когато човек намери вашия сайт с помощта на търсачка като Google, но не може да получи достъп до вашия сайт, той напуска и отива в друг сайт.

Днес на стандарт за ъптайм е 99,9%. Намерете компания, която предлага тази гаранция.

заключение

Когато започнете да пазарувате за уеб хостинг, имайте предвид тези 10 функции. Ако отделите малко време за пазаруване на уеб хоста, който най-добре отговаря на вашите нужди сега, ще спестите време и неудовлетвореност по-късно по пътя.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector