Mahdollinen johdanto aloittelijoille

Kuullut Ansiblesta, mutta et ole varma, mikä se on? Älä huoli, tiedät Ansiblesta seuraavien 5 minuutin aikana.


Mikä on mahdollista?

Mahdollinen on avoimen lähdekoodin DevOps-työkalu, joka voi auttaa yritystä kokoonpanon hallinnassa, käyttöönotossa, asennuksessa jne. Se on helppo ottaa käyttöön; se hyödyntää SSH: ta kommunikoimaan palvelimien välillä. Se kuvaa automaatiotöitä automaattikirjan avulla, ja pelikirja käyttää hyvin yksinkertaista kieltä YAML.

Ansible tarjoaa luotettavuuden, johdonmukaisuuden ja skaalautuvuuden IT-infrastruktuurillesi. Voit automatisoida tietokantojen, tallennustilan, verkkojen ja palomuurien kokoonpanot Ansible-toiminnolla. Se varmistaa, että kaikki tarvittavat paketit ja kaikki muut ohjelmistot ovat yhdenmukaisia ​​palvelimella sovelluksen ajamiseksi.

Otetaan esimerkki; sinulla on debug-versio sovelluksesta, joka perustuu visuaaliseen C ++ -sovellukseen. Nyt jos haluat käyttää kyseistä sovellusta tietokoneella, sinun on täytettävä eräät edellytykset, kuten Microsoft Visual C ++ -kirjasto DLL, ja tarvitset tietokoneeseen asennetun visuaalisen C ++ -sovelluksen. Joten tässä on osa, jossa Ansible varmistaa, että kaikki nämä peruspaketit ja kaikki ohjelmistot on asennettu tietokoneellesi, jotta sovelluksesi voi toimia sujuvasti kaikissa ympäristöissä, olipa kyse sitten testi- tai tuotantoympäristöstä..

Se sisältää myös kaikki sovelluksesi historialliset tiedot, joten jos haluat milloin tahansa palata takaisin edelliseen versioon tai haluat päivittää sen, voit tehdä sen helposti.

Katsotaanpa joitain seuraavista ominaisuuksista.

agentless – Eli ei ole minkäänlaista ohjelmistoa tai agenttia, joka hallitsisi solmua, kuten muuta ratkaisua, kuten nukke ja kokki.

pytonkäärme – Rakennettu pythonin päälle, joka on nopea ja yksi vahvoista ohjelmointikieleistä nykymaailmassa.

SSH – Erittäin yksinkertainen salasanaton verkkotunnistusprotokolla, joka on turvallinen. Joten, sinun vastuullasi on kopioida tämä avain asiakkaalle

Työnnä arkkitehtuuri – Työnnä tarvittavat kokoonpanot heille, asiakkaille. Ainoa mitä sinun täytyy tehdä, on kirjoittaa nämä kokoonpanot (pelikirja) ja työntää ne kaikki kerralla solmuihin. Näet kuinka tehokas voi olla siirtää muutokset tuhansille palvelimille minuutissa.

Perustaa – minimaalinen vaatimus ja kokoonpano, jotta se saadaan toimimaan.

Mahdollinen arkkitehtuuri

välttämätön arkkitehtuuri - mikä on mahdollista

Aloitetaan Julkinen / yksityinen pilvi joka on Linux-palvelin. Se voi toimia myös arkistona kaikille IT-asennuksille ja kokoonpanoille.

Yllä olevassa arkkitehtuurissa on joukko isäntä koneet, joihin mahdollinen palvelin yhdistää ja työntää pelikirjat SSH: n kautta.

Sillä on mahdollinen automaatiomoottori joiden avulla käyttäjät voivat suoraan suorittaa pelikirjan, joka otetaan käyttöön isäntillä. Mahdollisessa automaatiomoottorissa on useita komponentteja. Ensimmäinen on isäntävarasto. Se on luettelo kaikkien isäntien IP-osoitteista.

Seuraavaksi on olemassa moduulit. Mahdollinen tulee satojen sisäänrakennettujen moduulien kanssa, ja moduulit ovat niitä koodin osia, jotka suoritetaan, kun ajat pelikirjaa. Ohjelmakirja sisältää näytelmiä, näytelmä sisältää erilaisia ​​tehtäviä ja tehtävä sisältää moduuleja.

Kun ajat pelikirjaa, moduulit suoritetaan koneillesi ja nämä moduulit sisältävät toiminnon niissä. Joten kun ajat pelikirjaa, nämä toimet tapahtuvat isäntäkoneillasi. Voit myös tehdä mukautettuja moduuleja. Ainoa mitä sinun on tehtävä, on kirjoittaa muutama rivi koodia ja tehdä siitä moduuli, ja voit suorittaa sen milloin haluat.

Silloin arkkitehtuurilla on hyökkäyskuvioita. Tässä olevat pelikirjat itse määrittelevät työnkulun, koska riippumatta siitä, mitä kirjoitat pelikirjaan, se suoritetaan samassa järjestyksessä kuin olet kirjoittanut ne. Esimerkiksi, jos olet kirjoittanut, että asennat paketin ensin ja sitten aloitat, se tekee saman. Playbooks on erittäin helppo kirjoittaa YAML-koodi. YAML-koodi on hyvin yksinkertainen tiedon sarjauskieli; se on paljon kuin englanti.

Seuraavaksi arkkitehtuurissa ovat liitännäiset. Lisäosat ovat erityisiä moduuleja. Nämä laajennukset suoritetaan ennen moduulin suorittamista solmuissa. Plugins suoritetaan pääohjauskoneella kirjautumistarkoituksia varten. Sinulla on takaisinsoittolaajennuksia, koska tämän avulla voit kytkeä erilaisia ​​mahdollisia tapahtumia näyttö- ja kirjautumistarkoituksia varten. Välimuistin laajennuksia käytetään tosiasioiden välimuistin pitämiseen, jotta vältetään kalliit tiedonkeruutoimet. Mahdollisella on myös toimintalaajennukset, jotka ovat käyttöliittymämoduuleja, ja ne voivat suorittaa ohjainkoneella tehtäviä tehtäviä ennen moduulien kutsumista itse.

Arkkitehtuurissa on yhteyslaajennukset. SSH: ta ei aina tarvitse käyttää yhteyden muodostamiseen isäntäkoneisiisi; voit käyttää myös yhteyslaajennusta. Esimerkiksi ansible tarjoaa sinulle docker-säilytysyhteyslaajennuksen, ja käyttämällä tätä liitännäistä, voit helposti muodostaa yhteyden kaikkiin Docker-säilöihin ja aloittaa määritys heti.

Se koski arkkitehtuuria. Seuraavaksi haluan kertoa sinulle kuinka se toimii.

Kuinka mahdollinen toimii?

kuinka mahdollinen toimii

Mahdollinen toimii yhdistämällä solmuihin ja työntämällä pois pieniä ohjelmia, joita kutsutaan mahdollisiksi moduuleiksi. Sitten Ansible suorittaa nämä moduulit oletuksena SSH: n kautta ja poista ne sitten valmistuessaan.

Mahdollinen hallintasolmu on ohjaussolmu, joka ohjaa Playbookin koko suoritusta. Se on solmu, josta suoritat asennusta, ja varastotiedosto tarjoaa luettelon isäntästä, jossa moduulit täytyy suorittaa. Hallintasolmu muodostaa ssh-yhteyden ja suorittaa sitten moduulit isäntäkoneissa ja asentaa tuotteen. Se poistaa moduulit, kun ne on asennettu. Joten niin mahdoton toimii.

Seuraavaksi saatat olla kiinnostunut oppimaan asentamaan ja määrittämään Ansible: n.

Kuinka asentaa ja konfiguroida mahdollista Ubuntuun?

johtopäätös

Toivon, että sinulla on idea Ansiblesta saadaksesi sen alkuun. Mahdollinen on pelinvaihtaja, jolla hallitset infrastruktuuria ja jos olet Sysadmin tai Kehittäjä, voit tarkistaa tämän käytännön harjoittelu parantaa taitoja.

Tunnisteet:

  • Ansible

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map