Kuinka aloittaa blogi

Web-hosting-palvelun hankkiminen

Ylläpito on toinen tärkeä osa blogin perustamista, mutta onneksi tämä on helppo ja selkeä tehtävä.


Web-hosting on paikka, jossa blogisi elää. Verkkosivustoja on kolme tyyppiä, ja voit skaalata sitä paremmin kuin haluat:

täydellisen verkkotunnuksen valitseminen

Ilmainen hosting.

Jaettu hosting (suositus).

VPS-hosting.

Omistettu palvelin.

Jos aiot tulla viranomaiseksi omassa markkinarakoessasi, ilmainen isäntä ei ole vaihtoehto. Vaikka ilmaiset isännät teknisesti antavat sisältösi yleisön saataville, ilmaiset verkkoisäntäkoneet räjäyttävät ruma mainoksia blogiisi. Lisäksi he eivät jaa mainostuloja kanssasi. Jopa satunnaiset Internetin käyttäjät voivat helposti tunnistaa ilmaisen isännöinnin, ja nämä käyttäjät arvioivat työsi esiintymisissä.

Onneksi seuraava taso ei ole ollenkaan kallis. Jos shoppailet, voit saada jaettu hosting alle 10 dollaria kuukaudessa tai jopa vähemmän. Jaetulla hosting-tilillä sivustosi on palvelimella useiden muiden kanssa, mutta tiedostosi pysyvät erillisinä. Lisäksi isäntäyritys ei pakota mainoksia kävijöihisi. Useimmat tarjoajat tarjoavat rajoittamattoman levytilan (tallennustila), tiedostojen siirron (kaistanleveys), sähköpostitilit ja tietokannat.

Suurin osa bloggaajista aloittaa jaetun isännöinnin alhaisten kustannusten ja mukavuuden vuoksi. Useimmat jaetut palveluntarjoajat tarjoavat erinomaisen ympärivuorokautisen tuen, ilmaisen verkkotunnuksen ja helpon tavan käyttää blogin taustaohjelmaa ja tietokantoja. Lisäksi (ja pääsemme seuraavaan) useimmat palveluntarjoajat tarjoavat napsauttamalla -painiketta WordPress-asennuksen. Suosittelemme Bluehost.com-sivustoa. (kuinka kirjaudut sisään vaiheittaisen oppaan Bluehostin avulla)

bluehost

Virtuaalinen yksityinen palvelin tai VPS-hosting, on askel eteenpäin jaetusta isännöinnistä siinä mielessä, että kukin sivusto on täysin erillään toisistaan. Voit ajatella omaa sivustoasi VPS-palvelimella, joka on olemassa omassa hiekkalaatikossa. Muiden sivustojen haittaohjelmat eivät voi vaikuttaa omaasi. Lisäksi VPS-palvelimilla on omistettu kaistaleveys, mikä tarkoittaa, että pystyt palvelemaan sivustoasi useammalle ihmiselle kerralla, ja sivusi latautuvat nopeammin käynnistystä varten. Luonnollisesti VPS-isäntä ajaa sinua enemmän kuin tavallista jaettua hosting-tiliä, mutta hyvä uutinen on, että sinun ei tarvitse päivittää, ennen kuin liikenne – ja toivottavasti voitot – takaa sen..

Dedicated hosting on tietysti paras parhaista, mutta sen mukana on kallis hintalappu. Omistetun isännöinnin avulla sivustosi sijaitsee omalla palvelimellaan. Tämä asennus on uskomattoman turvallinen ja erittäin nopea. Se on myös erittäin kallis. Jos pääset pisteeseen, että saat tuhansia osumia päivässä ja ansaitset liikennettä tehokkaasti, kannattaa ehkä harkita vaihtoa.

Toistaiseksi – kun aloitat blogin, jaettu web-hosting on paras vaihtoehto. Kasvaessaan on hyvä tietää, että on olemassa mahdollisuuksia laajentaa.

Nimipalvelimien vaihtaminen (DNS)

Jotta blogiisi toimisi, sinun on kytkettävä verkkoisäntä verkkotunnukseesi vaihtamalla nimipalvelimia (tunnetaan myös nimellä DNS). Sinun ei tarvitse huolehtia nimipalvelimien vaihtamisesta, jos sinä hanki verkkotunnus ja web-hosting samasta paikasta. Sitten tämä kaikki on hoidettu puolestasi. Jos kuitenkin päätät hankkia verkkotunnuksen esimerkiksi godaddy.com-sivustolta ja web-hosting-sivuston esimerkiksi bluehost.com-sivustolta, sinun on vaihdettava nimipalvelimia, jos et, blogiisi ei toimi. Mutta älä huoli, se ei ole vaikea tehdä.

Nimipalvelimien takia voit kirjoittaa verkkotunnuksen selaimeesi ja päästä sivustoon blogin IP-osoitteen kirjoittamisen sijasta. Kuvittele, jos sinun olisi muistettava kunkin vierailemasi sivuston IP-osoite. Kun vuokraat verkkotunnuksen ja perustat isännöinnin – verkkotunnuksen ostamisen käsite on oikeastaan ​​vähän harhaanjohtavaa – sinun on vaihdettava kyseiseen verkkotunnukseen liittyvää nimipalvelinta.

Muuten Web-isäntä ei pysty palvelemaan sivustoasi. Onneksi tämä on melko helppo tehdä. Prosessi vaihtelee verkkotunnuksen rekisteröijien välillä, mutta se yleensä tekee jotain tällaista:

1. Kirjaudu sisään verkkotunnuksesi rekisteröijälle (esim. GoDaddy.com) – video-opetusohjelma täällä), Namecheap.com – video-opetusohjelma täällä).

2. Valitse "Domain-nimet."

3. Valitse avattavasta luettelosta verkkotunnus, jota haluat muokata.

4. Napsauta "Poista verkkotunnus" Tai vastaava.

5. Valitse "Vaihda nimipalvelimet" vaihtoehto.

6. Kirjoita nimipalvelimen arvot annettuihin ruutuihin. Isäntäpalveluntarjoajasi antaa nämä arvot kirjautumisen yhteydessä.

7. Napsauta "Vaihda nimipalvelimet" nappi.

Huomaa, että muutoksen voimaantulo voi viedä jopa 24 tuntia.

TL; DR:

Jaettu hosting on hieno, kun suurin osa uusista bloggaajista perustaa bloginsa. Suosittelemme Bluehost.com. Sinun tulisi ehdottomasti selata ja verrata erilaisia ​​verkkoisäntäjä. Yksi tärkeä ominaisuus, joka Web-isäntälläsi pitäisi olla, on WordPressin yhden napsautuksen tai automaattinen asennus. Nyt kun tiedät, mistä blogata, sinulla on verkkotunnuksesi ja isäntä lajiteltu (ja nimipalvelimien asetukset). Seuraava askel on asenna WordPress.

resurssit:

Bluehost.com tarjoaa tähtien web-hosting-palvelua (ilmainen verkkotunnus mukana)

Arvostelut jaettavista web-hosting-yrityksistä – 10 dollaria / kuukausi tai vähemmän

Bluehost vs. HostGator – Side-by-side -visuaalinen vertailu

Kuinka muuttaa nimipalvelimia GoDaddyssa

GreenGeeks.com on toinen monipuolinen ja edullinen web-palveluntarjoaja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    latest articles
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector