Hur optimerar du din webbplats för röstsökning?

Med röstigenkänningsprogramvaran blir bättre med dagens röstbaserade sökningar.


ComScore förutspår det år 2020 kommer 50% av sökningarna att utföras med röst

Det betyder inte bara att det blir större möjligheter för röstsökningar, men – lika viktigt – det blir mindre möjligheter för skriftliga sökare. Inte bara det, men sökmotorerna blir allt mer inriktade på det.

Google har i själva verket arbetat för röstbaserade sökningar från 2013 när det installerade sin Hummingbird-uppdatering.

Och fler förändringar är på väg att göra sådana sökningar bättre på att förstå mänskligt tal och förstå vad vi menar, inte bara vad vi säger.

Allt detta kommer att bidra till att det blir snabbare och lättare att söka efter röst. Och det betyder att det är viktigt att börja hoppa över nu och optimera dina webbplatser för röstsökning.

När allt kommer omkring kommer det att ta lite tid för dig att ta reda på hur allt fungerar och vad som är det viktigaste – så du vill verkligen få det ur vägen innan du går miste om den största delen av sökningar där ute.

Röstsökningar kontra skrivna

En av de väsentliga skillnaderna är att när de flesta skriver frågor, använder de inte fullständiga meningar (men naturligtvis nu kan de) medan de talar, kommer de att använda naturligt språk.

Detta innebär att om du vill få folk att komma till din webbplats kan du återigen gå tillbaka till att använda normalt språk och inte infoga konstigt inramade konstruktioner.

Tydligen gör detta språket mer förståeligt. Det slutar dock inte där. Det betyder också att det nu lönar sig att ge artiklar rubriker som ligger nära den naturliga språkfrågan som folk kommer att fråga.

Så om du skulle sälja sportskor i Nigeria, så kunde rubriken läsa “var man hittar billiga sportskor i Nigeria” (hej, någon måste).

Därmed landar all trafik som skulle ställa frågor som “Var kan jag hitta billiga sportskor i Nigeria?” Eller “Vad är det bästa sättet att hitta billiga sportskor i Nigeria?

Nyckelord med lång svans

Detta visar ett annat underliggande mönster, som kallas nyckel med lång svans sökningar. Känner du till den frasen?

Det betyder “sökfraser istället för sökord.” Men jag antar att det inte låter lika coolt. Båda ovanstående frågor om sportskor skulle definieras som nyckelord med lång svans.

Fördelen med att anpassa din webbplats till nyckelord med långa svansar är att det finns mycket mer av dem och många av dem har ännu inte blivit lurade av dina konkurrenter. En annan fördel är att nyckelord med längre svans är mer specifika.

Nyckelordet “skor” kan till exempel betyda många saker. Kanske vill jag köpa några. Eller kanske jag bara vill fixa de jag har, titta på banor som bär dem eller till och med har en sexig fetisch för dem.

Om du säljer skor kommer all den trafiken som letar efter dessa alternativa nyckelord inte att konverteras till kunder. Med longtail-nyckelord kan du få mindre trafik, men den procentuella andelen som konverteras är sannolikt mycket högre.

På det sättet är det fördelaktigt att ställa in din webbplats mot nyckelord med lång svans, främst genom att rikta sidor på att besvara de specifika frågorna, oavsett om du går på röstsökningar eller inte.
Naturligtvis måste du skapa mycket fler sidor och se till att de följer naturliga talmönster.

Det är mycket arbete. Lyckligtvis, bästa webbplatser för skrivhjälp har blivit billigare, så du kan överväga att vända dig till dem om arbetsbelastningen är för hög för alla dessa enskilda frågor.

Var vad och hur?

Röstsökningar är mer troligt Platsbaserad än skrivna frågor. Med andra ord handlar de om att hitta något på den plats personen befinner sig på.

Dessa frågor är också kända som “var vad och hur” sökningar. Var är närmaste stormarknad, vad är det bästa stället att få kaffe, hur kommer jag till tågstationen?

För att bäst dra nytta av det, se till att du strukturerar dina rubriker och texten på dina sidor så att den svarar på vilka frågor du kan ha.

Återigen, för att använda rubriken som nämns ovan är “var man kan hitta billiga sportskor i Nigeria” ett bra exempel.

Men stanna inte där. Ta också med en karta med titeln “hur man kommer till min billiga skobutik” och kanske till och med “vilken kollektivtrafik du ska ta för att komma till min billiga skobutik.”

Du kan överväga att använda bloggämnen idégeneratorverktyg för att få en iögonfallande rubrik.

På det sättet kommer varje butik troligen att nämnas varje gång någon frågar google något.

Kontrollera statistiken

Nästa del är att se hur bra saker går. Med Google Analytics kan du söka efter vilka nyckelord som får människor till din sida.

När du väl vet det, vet du vad du kan sedan ta reda på vad du ska göra för att dra fler människor till din webbplats. Observera att om du har en sida som lockar människor till din webbplats ska du inte klappa dig själv på baksidan och gå vidare.

Gör den sidan istället ännu bättre. Du förstår, ofta är det mycket lättare att driva en sida som rankas bra upp i rankningen än att få en sida som är ny att ranka alls.

Lika viktigt är att flytta från rang två till en kommer att tjäna dig mycket mer trafik än att gå från position 54 till 53.

Så det är vad du borde sikta på att göra.

TAGGAR:

  • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map