8 Πλατφόρμα υπολογιστών χωρίς διακομιστή για να εκτελέσετε τον κωδικό εφαρμογής σας

Μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες χρόνου εκτέλεσης για τη φιλοξενία των εφαρμογών σας χωρίς διακομιστές.


Η αρχιτεκτονική χωρίς διακομιστή δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε διακομιστές. Αντ ‘αυτού, χρειάζεστε λιγότερο διακομιστή για τη διαχείριση. Σε μια παραδοσιακή εφαρμογή, διαχειρίζεστε ολόκληρη την εκτέλεση λογικής εφαρμογής σε διακομιστή VM, φυσικό ή cloud. Ωστόσο, η τάση αλλάζει.

Μεταβαίνοντας στην αρχιτεκτονική χωρίς διακομιστές, αποφορτώνετε την εργασία εκτέλεσης κώδικα εφαρμογής σε μια πλατφόρμα υπολογιστών χωρίς διακομιστές. Πήρε πολλά οφέλη.

 • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη φιλοξενία χρόνου εκτέλεσης (Node.js, Python, Go κ.λπ.)
 • Πληρώστε ό, τι καταναλώνει η εφαρμογή σας (οικονομικά αποδοτικό)
 • Μην ανησυχείτε για την αυξημένη ζήτηση εφαρμογών (επεκτάσιμη)
 • Αφήστε τον πάροχο να διαχειριστεί την ασφάλεια, ενημερώσεις λογισμικού
 • Εύκολη ενσωμάτωση με άλλες υπηρεσίες που προσφέρει ο πάροχος
 • Γρήγορος χρόνος για ανάπτυξη εφαρμογών και αλλαγές

Είναι μεγάλη για έναν προγραμματιστή και ιδιοκτήτη επιχείρησης, όπου εστιάζετε στον κώδικά σας και ο ειδικός χειρίζεται την εκτέλεση. Εάν είστε νέοι στο Serverless, τότε μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτό εισαγωγικό μάθημα.

Ας εξερευνήσουμε τα ακόλουθα FaaS (Λειτουργεί ως υπηρεσία) πλατφόρμα.

AWS Λάμδα

AWS Λάμδα είναι η πρώτη που προσφέρει μια πλατφόρμα στην οποία εκτελείτε τον κωδικό σας και τη διαχείριση της διαχείρισης (πίσω από τη σκηνή) από την AWS.

Αρχικά, υποστηρίζει μόνο το Node.js, αλλά σήμερα, μπορείτε να εκτελέσετε Python, Go, Java, C #.

Όπως μπορείτε να δείτε την εικόνα, πρέπει να ανεβάσετε τον κωδικό της εφαρμογής σας και η Lambda θα αναλάβει την εκτέλεση. Μπορείτε να το κάνετε χειροκίνητα ή να το αυτοματοποιήσετε ενεργοποιώντας υπηρεσίες AWS ή διαδικτυακές εφαρμογές.

Το AWS Lambda μπορεί να είναι χρήσιμο σε πολλά σενάρια σε πραγματικό χρόνο, όπως επεξεργασία αρχείων, ροή, επικύρωση δεδομένων, μετασχηματισμοί δεδομένων, διαχείριση αιτημάτων API κ.λπ..

Μερικά από τα χαρακτηριστικά:

 • Απρόσκοπτη ενσωμάτωση με άλλα προϊόντα AWS
 • Λειτουργίες χωρίς απάτη Λάμδα
 • Υψηλή διαθέσιμη και ανεκτική βλάβη υποδομή
 • Εκτεταμένη καταγραφή και παρακολούθηση
 • Αυτόματη κλιμάκωση
 • και πολλά άλλα…

Καλά νέα εάν θέλετε να παίξετε, AWS προσφορά 1 εκατομμύριο αιτήσεις και 400.000 GB-δευτερόλεπτα υπολογίστε το χρόνο χωρίς κόστος κάτω από την ελεύθερη βαθμίδα.

Το δωρεάν επίπεδο θα ήταν αρκετό για χόμπι ή για μικρά έργα. Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε, τότε μπορείτε να το ελέγξετε πρακτικό διαδικτυακό μάθημα από τη Stephane Maarek.

Και αν ανησυχείτε για τον κανονισμό, τότε το AWS Lambda είναι συμβατό με HIPPA, PCI, ISO και SOC.

Εργαζόμενοι στο Cloudflare

Το ακούσατε σωστά.

Το Cloudflare δεν είναι απλώς μια εταιρεία CDN και ασφάλειας. προσφέρουν πολύ περισσότερα από αυτό.

Πρόσφατα, έχουν εισαγάγει Εργαζόμενοι στο Cloudflare που σας επιτρέπουν να εκτελείτε JavaScript σε περισσότερα από 150 κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.

Το Cloudflare χρησιμοποιεί τον κινητήρα V8 JS, οπότε αν χρειαστεί εκτελέστε τη JavaScript σας με μεγαλύτερη ταχύτητα τότε δοκιμάστε τους εργαζόμενους.

Μπορείτε να ενσωματώσετε τους εργαζόμενους με το Πλαίσιο χωρίς διακομιστή για ταχύτερη ανάπτυξη. Μπορείτε να το ξεκινήσετε από μόλις 5 $ το μήνα.

Πήραν μερικά σενάρια (συνταγές) για να ρίξετε μια ματιά και να παίξετε για να εξοικειωθείτε.

Τώρα

Μου αρέσει το όνομα – Τώρα.

Τώρα από τον Zeit είναι ιδανικό για προγραμματιστές. Δημιουργείτε και πιέζετε τον κώδικα και το υπόλοιπο διαχειρίζεται το Now. Μην ανησυχείτε για τη βελτιστοποίηση φιλοξενίας ή τη διαχείριση της διαμόρφωσης.

Υποστηρίζει Node.js, PHP, Go, React και πολλά άλλα. Το μεγάλο πλεονέκτημα εξοικονόμησης χρόνου είναι ότι ξαναχτίζει μόνο τις αλλαγές αντί για ολόκληρο το αποθετήριο εφαρμογών. Μόλις πιέσετε τις αλλαγές κώδικα, η ανάπτυξη είναι ορατή σε δευτερόλεπτα. Μπορείτε να το ξεκινήσετε ΔΩΡΕΑΝ και να κλιμακώσετε καθώς μεγαλώνει η αίτησή σας.

Λειτουργίες Azure

Υπολογισμός βάσει συμβάντων που υποστηρίζει μεγάλο αριθμό γλωσσών προγραμματισμού.

 • JavaScript
 • ΝΤΟ#
 • ΦΑ#
 • Ιάβα
 • Πύθων
 • PHP
 • Τύπος γραφής
 • Βίαιο χτύπημα
 • PowerShell

Λειτουργίες Azure φροντίστε για τη ζήτηση υποδομής από την εφαρμογή σας και αυξήστε ή μειώστε όποτε απαιτείται. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σχεδιασμό χωρητικότητας.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία από μια εφαρμογή ιστού, HTTP API από μια εφαρμογή για κινητά, αποθήκευση blob, streaming, webhooks και πολλά άλλα.

Πηγή: Microsoft

Η τιμολόγηση βασίζεται στον συνολικό χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση του κωδικού σας. Δεν υπάρχει προκαταβολή και το Azure προσφέρει 1 εκατομμύριο εκτελέσεις ΔΩΡΕΑΝ κάθε μήνα.

Προχωρήστε και εκμεταλλευτείτε τις λειτουργίες Azure για να δημιουργήσετε την εφαρμογή χωρίς διακομιστή για προϊόντα SaaS, API κ.λπ..

Google Cloud

Το Google Cloud προσφέρει πολλά λύσεις υπολογιστών χωρίς διακομιστές.

Μηχανή εφαρμογών – μια πλήρως διαχειριζόμενη πλατφόρμα για εφαρμογές ιστού και κινητών. Μπορείτε να αναπτύξετε την εφαρμογή σας ενσωματωμένη σε PHP, Python, C #, Node.js, Ruby, Go κ.λπ..

Λειτουργίες Cloud – μια πλατφόρμα βάσει συμβάντων για την εκτέλεση εφαρμογών Node.js και Python στο cloud. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Functions για να δημιουργήσετε backend IoT, επεξεργασία API, chatbots, ανάλυση συναισθημάτων, επεξεργασία ροής και άλλα.

Υπάρχουν περισσότερα – Storage, Firestore, BigQuery, Dataflow, Pub / Sub, ML engine. Πιθανώς, όλα όσα χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια αρχιτεκτονική εφαρμογών χωρίς διακομιστές για επιχειρήσεις.

Λειτουργίες Cloud IBM

Λειτουργίες Cloud IBM βασίζεται στο Apache OpenWhisk για να αναπτύξει δράση εφαρμογής που εκτελεί γρήγορα σε μια ενεργοποίηση συμβάντος.

Υπάρχουν μερικά υπέροχα σεμινάρια για τη δημιουργία μιας εφαρμογής χωρίς διακομιστή, API, backend για κινητά, βίντεο με δυνατότητα αναζήτησης κ.λπ. για να σας δώσουμε μια ιδέα για το πώς λειτουργεί.

Υπολογισμός λειτουργίας Alibaba

Μια εξαιρετική επιλογή για την Κίνα και τη διεθνή αγορά. Πρόσφατα, η Alibaba ανακοίνωσε την προσφορά υπολογιστών χωρίς διακομιστή, η οποία σας επιτρέπει να ανεβάζετε και να εκτελείτε κώδικα χωρίς τη διαχείριση των διακομιστών και της βασικής υποδομής.

Μια απεικόνιση της ροής χωρίς διακομιστή επεξεργασίας μηνυμάτων IoT σε πραγματικό χρόνο.

Η Alibaba προσφέρει 1 εκατομμύριο αιτήματα ΔΩΡΕΑΝ ανά μήνα. Καλό για να δοκιμάσετε.

Η ιδέα χωρίς διακομιστές δεν είναι μόνο το FaaS (λειτουργεί ως υπηρεσία), αλλά πολλά περισσότερα. Ελπίζω ότι η παραπάνω πλατφόρμα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ισχυρή εφαρμογή χωρίς να ανησυχείτε για τη διαχείριση και τη συντήρηση του διακομιστή. Και το πιο σημαντικό, στο χαμηλότερο κόστος.

EdgeEngine

EdgeEngine by StackPath αναπτύξτε συναρτήσεις χωρίς διακομιστές γραμμένες σε JS, Perl, Rust, Go, C ++, PHP κ.λπ. κοντά στην άκρη του δικτύου του κοινού σας για πιο γρήγορο χρόνο απόκρισης. Ο λανθάνων χρόνος του EdgeEngine είναι τόσο χαμηλός 50μ.

Η τιμολόγηση ξεκινά από 10 $ το μήνα που περιλαμβάνει 15 εκατομμύρια αιτήματα και απεριόριστα σενάρια. Και, χωρίς αμφιβολία, μπορείτε να κλιμακώσετε.

Η εκτέλεση λειτουργιών στο άκρο του δικτύου είχε πολλά πλεονεκτήματα, όπως το περιεχόμενο εξατομίκευσης του χρήστη, τη βελτίωση της απόδοσης της εφαρμογής, την ταχύτερη ανάπτυξη κ.λπ..

συμπέρασμα

Η μετάβαση χωρίς διακομιστή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε κόστος φιλοξενίας και διαχείρισης υποδομής. Η μετακίνηση της εφαρμογής παλαιού τύπου μπορεί να είναι δύσκολη. Το καταλαβαίνω. Ωστόσο, εάν δημιουργείτε μια σύγχρονη νέα εφαρμογή, θα πρέπει να θεωρήσετε χωρίς διακομιστή τον αρχιτέκτονα σας. Εδώ είναι μερικοί από τους χρήσιμους πόρους για να μάθετε χωρίς διακομιστή.

Καλή τύχη!

Ετικέτες:

 • Χωρίς διακομιστή

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map