5 Mindre kjente fantastiske AWS-tilbud

AWS dominerer stadig, enten det er om kvalitet eller kvantitet. Som et resultat kan mange perler gå seg vill i trengselet.


AWS ekspanderer stadig raskere enn noen kan takle. Selv erfarne arkitekter tilstår at de ikke vet mer enn 20-30% av dybden som AWS har å tilby. Mens flere alternativer alltid er velkomne, er ulempen her at mange gode tilbud går seg vill i mengden.

Det kan være fordi de har en mindre og mer spesifikk brukssak, eller fordi å promotere dem ikke er en del av Amazons planer om aggressiv utvidelse.

Denne artikkelen kaster lys over fem slike AWS-tilbud.

Du har sannsynligvis ikke hørt om dem, og det er gode sjanser for at disse vil forbli hylt av uklarhet fremover. Disse tilbudene er utrolig nyttige og svært kostnadseffektive, men de er nesten ikke kjent for alle.

Lightsail

En av grunnene til at AWS ikke har klart å gjøre en bukke i mindre størrelser, bortsett fra de høyere kostnadene, er kompleksiteten.

AWS-dokumentasjonen er så enorm og forvirrende at hvis du klarer å fullføre forskningen over en helg og komme fram til en konkret forståelse, kan du regne deg blant de utvalgte. For resten av oss betegner AWS kompleksiteten til et skremmende nivå. Selv å jobbe ut en månedlig kostnad for en AWS-tjeneste krever flere hjerneceller jeg har, og etterlater meg en varig hodepine. Som et resultat er mindre distribusjoner et rom som har blitt dominert av slike som DigitalOcean, Kamatera, Linode, etc., hvor du snurrer opp en forekomst med faste kostnader og glemmer det.

Men nå har AWS svar.

Som de fleste andre AWS-tilbud som ikke er topp, Lightsail vippet rundt og slo seg ned på Amazons meny uten å bli lagt merke til. Det er rettet mot utviklere som bruker VPS som nevnt tidligere tjenester og vil tjene som et springbrett til den fullverdige AWS-plattformen senere. Lightsail har alle funksjonene du kan forvente deg av favorittleverandøren din:

Enkel, forutsigbar priser

Lightsail har VPS fra $ 3,50 for 512 MB RAM og går helt opp til 32 GB RAM / 8-Core prosessor for $ 160 / måned. Bruken av båndbredde er forutsigbar og ganske sjenerøs, alt fra 1 TB til 7 TB, avhengig av planen din. Med andre ord, hvis du betaler $ 10 per måned på Lightsail, betaler du $ 10 per måned. ��

DevOps paradis

Lightsail bringer også mange DevOps-funksjoner som har blitt standard blant skyleverandører i disse dager. Det være seg lastbalansører, administrerte databaser, objektlagring, forhåndskonfigurerte servere for dine favoritt-apper (for eksempel kan du gjøre ett-klikk-distribusjoner for Node, Laravel osv.), Lightsail har alt.

Full AWS-tilgang

Selv om Lightsail er en egen tjeneste, er den ikke helt avskåret fra AWS-økosystemet. Gjennom peering av VPC kan du glede deg over fordelene ved andre AWS-tjenester mens du er på Lightsail.

Lightsail oppgraderer sømløst til EC2 når behovene dine blir større, og du er klar til å bite i kompleksitetskulen. Man kan si at dette er hele ideen Amazon hadde bak lanseringen av Lightsail, men hei, med service så utmerket som AWS, ser jeg ikke hvorfor noen skulle klage!

Neptune

Det neste medlemmet i AWS solsystem er Neptune (beklager, kunne ikke motstå likheten!). Neptune er en svært tilgjengelig, fullstendig administrert grafidatabase. Det er et relativt nytt tilbud, og vil sannsynligvis forbli ukjent av to grunner: 1) Det store antallet tilgjengelige AWS-tjenester, og 2) Den svært selektive brukssaken for grafdatabaser.

For de som lurer på, er grafdatabaser en annen underklasse av NoSQL-databaser som lagrer og jobber med data i en kurve format. De utmerker seg i applikasjoner der enheter har mye forhold til hverandre, spesielt når disse forholdene har ulik iboende verdi. Noen gode eksempler som roper etter grafiske databaser er søk, sosiale nettverk, anbefalingsmotorer osv.

Hvis du bruker (eller vil bruke) AWS-administrerte databaser som Aurora, DynamoDB, etc., og du trenger en grafdatabase for din neste applikasjon, er Neptune veien å gå!

snøball

Neste på vår liste er et fantastisk tilbud – en maskinvare-en!

Amazons snøball er et gammeldags (om enn svært dyktig) tilbud når du trenger å håndtere store datamengder.

For å sette pris på nytten av denne rare utseende tjenesten, bør du vurdere hvor mye data serverne dine må flytte (inn og ut) i løpet av en typisk dag. Hvis du er som meg, er det lite sannsynlig at det går lenger enn noen få MB. I slike tilfeller tenker vi nesten aldri på dataoverføring ettersom internetthastighetene er mer enn tilstrekkelige. Men noen selskaper trenger å flytte flere GB per time eller til og med flere PB (Petabytes) per dag. Jeg vet ikke om deg, men jeg fikk i oppgave å ta sikkerhetskopi eller gjenopprette data i denne skalaen, jeg ville nettopp fratre jobben!

Snowball ble bygget for å håndtere disse sakene.

Slik skjer det: du trenger en Snowball-enhet fra Amazon, som blir levert til deg. Du kobler den til systemene dine og skriver absurde mengder data til den over natten. Når det er gjort, varsler du Amazon, og de henter enheten, sender den tilbake til datasenteret og laster opp alle dataene tilbake til S3-kontoen din.

Den beste delen av hele denne prosessen er at Snowball-enheten er usedvanlig effektiv, støtter flere protokoller og er manipuleringssikker. Så hvis du har slitt med data som er virkelig, veldig store og har mest å gjøre med arkivering, gi Snowball et skudd!

Pålitelig rådgiver

Til tross for det vanlige navnet, Pålitelig rådgiver er en verdifull tjeneste hvis du er en omfattende bruker av AWS.

Tenk på Trusted Advisor som et verktøy for å hjelpe deg med å planlegge ny infrastruktur, optimalisere eksisterende, eller ganske enkelt kjøre skanninger for å sikre at distribusjonene dine oppfyller AWS sikkerhetsstandarder. Med tanke på hvor vanskelig det er å gjøre dette på en enkelt server manuelt, vil jeg si at Trusted Advisor er et av de skjulte perlene blant mindre kjente AWS-tilbud.

Det hele kan høres litt abstrakt ut, så la oss se på noen konkrete eksempler på hvordan Trusted Advisor kan hjelpe deg.

EC2 Optimalisering

Trusted Advisor kan skanne de kjørende EC2-forekomstene og rapportere tilfeller av ekstremt lav CPU- og nettverksbruk. Dette vil hjelpe deg med å oppdage faktiske bruksmønstre og spare på AWS-regningene ved å kaste bort noen av forekomstene dine i løpet av veldig magre perioder. På egenhånd ville det være komplisert å komme over denne informasjonen.

S3 Sikkerhet

Antall sikkerhetsskruer relatert på grunn av ukorrekte S3-rettigheter er for mange til å telle. Altfor ofte ender et selskap ved en tilfeldighet med å offentliggjøre S3-bøtten (e) sine offentlige, og sensitive data som bør forbli skjult blir eksponert og duplisert i hendene på ondsinnede enheter.

Løsningen er i teorien enkel: å administrere S3-sikkerhetsrettighetene dine riktig, men er veldig lett å overse. Dette skjer spesielt i prosjekter som har kjørt en stund, og noen endrer sikkerhetsinnstillingene ved et uhell eller for noen tester, men glemmer å tilbakestille dem. Med pålitelig rådgiver vil slike forekomster bli oppdaget og kunngjort umiddelbart.

Disse to eksemplene klør ikke engang bredde av hva den pålitelige rådgiveren kan gjøre for deg. Siden mange av disse sjekkene er gratis, er alt jeg kan si at uansett hva nivået ditt på AWS-distribusjoner er, er Trusted Advisor et must.

AWS røntgen

Mikroservices er mye moro, spesielt for evangelister og manager som blir fortalt om deres idylliske fordeler og ikke trenger å kode dem. Men for utviklere er Microservices en arkitektur og feilsøkingsmareritt. Det er vanskelig å spore meldinger når de går fra tjeneste til tjeneste, og ofte er det umulig å si hvorfor noe ikke fungerte eller hvorfor en bestemt melding gikk tapt.

Det blir spesielt ille når det er et stort antall tjenester involvert. Antall mulige interaksjoner er høyt nok til å overbelaste sinnet, enn si koden. Tenk på følgende mikroservicediagram tatt fra StackExchange-fora, og tenk deg å måtte spore gjennom dette rotet.

Heldigvis, med X-Ray, AWS har et verktøy som i stor grad kan forenkle hvordan du feilsøker mikroservices. I all hovedsak er X-Ray en tjeneste som automatisk samler inn forespørselslogger fra hver tjeneste du har distribuert, strømlinjeformer disse loggene etter tjeneste og kombinerer den med andre data som latenstid og gjennomstrømning for å presentere et informasjonsrikt øyeblikksbilde av hva som skjer til enhver tid i systemet ditt.

X-Ray jobber både med mikroservice og serverløse arkitekturer. En annen ting å huske på er at det ikke er tilgjengelig på alle AWS-tilbud (bare Amazon EC2, Amazon EC2 Container Service (Amazon ECS), AWS Lambda og AWS Elastic Beanstalk fra skriving) og bare tre programmeringsspråk / miljøer støttes som nå: Java, .NET og Node. Dette er fordi X-Ray må interagere med koden din direkte, og innebærer en massiv utviklingsinnsats fra Amazons side.

Når det er sagt, er jeg 100% trygg på at flere språk vil bli støttet veldig snart (jeg personlig ser Go, Scala, Kotlin, etc., får støtte ganske snart, og tolket språk til å følge senere).

Konklusjon

I denne artikkelen ville jeg bare vise at det er mer med AWS enn EC2, ELB, RDS, S3, etc. Det er ikke bare infrastruktur, men også støtteverktøy der AWS raskt utmerker seg. Vi hører ikke om disse fantastiske tilbudene fordi Amazon ikke har plass og budsjett til å markedsføre dem alle – fra skrivende stund er det nær 100 tilbud fra AWS!

Som sådan er det lite sannsynlig at du får høre om disse tjenestene i en større begivenhet eller finne bøker / kurs om dem. Det beste du kan gjøre er å abonnere på de offisielle AWS-kunngjøringene og se om det er blitt rullet ut noe nytt som kan gjøre livet ditt enkelt!

Hvis du er nysgjerrig på å lære om AWS, så gå til Udemy, og du vil finne hundrevis av online-kurs for ønsket emne.

TAGS:

  • AWS

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector