Kuinka salata tiedostot henkilö- ja yritystietojen suojaamiseksi?

Salaus voi suojata tietoja ei-toivotuilta silmiltä. Se voi tarjota tehokkaan tietoturvan, mutta suurin osa käyttäjistä ei ole tietoinen siitä.


Salaus voidaan määritellä “tietojen kääntämiseksi salakoodiksi”. Se on paras tapa saavuttaa tietoturva. Salatun tiedoston tietojen käyttämistä tai lukemista varten sinulla on oltava salainen avain tai yksinkertaisin sanoin salasana, joka auttaa sinua tiedostojen salauksen purkamisessa. Suojausalgoritmeille salaamattomat tiedot tunnetaan tavallisena tekstinä, kun taas salatut tiedot tunnetaan salaustekstinä..

Salattujen tiedostojen tiedot tallennetaan monimutkaisena koodina, jota olisi vaikea murtaa kohtuullisessa ajassa. Siksi salausta pidetään yhtenä parhaimmista menetelmistä henkilö- tai yritystietojen suojaamiseksi. Kaikille yrityksille, mukaan lukien terveys-, talous- tai lailliset tiedot, turvallisuus on erittäin tärkeää.

Salaamaton tiedon jättäminen joko pilvitallennukseen, kuten Google Drive, DropBox tai OneDrive, tai henkilökohtaiselle tietokoneellesi on aivan kuin jättämällä ovet auki. Kun hyökkääjät tutustuivat siihen, että tietosi eivät ole salattuja, heistä on helppo kohdistaa.

Kun lataat tietoja pilveen tai tallennat niitä järjestelmään, sinun tulisi yrittää suojata niitä salauksella. Tämä koskee sekä henkilökohtaista että organisaatiota.

Salausedut

Tietojen salaustekniikat ovat laajalti saatavissa, joka toteutetaan useiden salausalgoritmien avulla. Siinä on useita etuja.

Tietojen eheys – Paranna tietosuojaa ja tietojen eheyttä. Pelkkä salaus ei kuitenkaan pysty tarjoamaan eheyttä, mutta välttämättömien tietojen suojaamisella se voi säästää tietoja hakkereilta, joita yritykset voivat käyttää liiketoimintapäätösten tekemisessä..

Yksityisyyden suoja – Puhelimen tai tietokoneen tai pilven tiedoilla voi olla arkaluontoisia tietoja. Hakkerit voivat käyttää ja käyttää henkilökohtaisia ​​tietojasi laitteelta ja käyttää niitä luvattomalla tavalla, jos tietojen salaus voidaan osoittaa tietosuojasi tietosi.

Lisää luottamusta – Monet yritykset eivät ehkä vaadi tietoturvaa, mutta osoittavat asiakkailleen, kuinka paljon he suhtautuvat vakavasti asiakkaiden turvallisuuteen, käyttävät salausta. Tietosuojauksen käyttö voi lisätä asiakkaiden luottamusta, kun he tietävät, kuinka vakavasti otat tietosuojaa.

Toimi etäyhteyden kautta – Monet yritykset pitävät etätyöntekijöitä parempana. Työntekijöiden odotetaan käyttävän salattuja laitteita. Etätyön tapauksessa tietojen rikkomusten riski on kuitenkin melko suuri. Tietojen salaus voi varmistaa, että tiedot ovat täysin turvallisia.

Seuraavaksi tutkitaan joitain parhaista käytettävissä olevista salausohjelmistoista Windowsille ja macOS: lle.

Encrypto

AES-256-salaus, Encrypto tekee tiedostojen jakamisesta paljon turvallista. Pudota vain tiedostot tai kansiot siihen, aseta salasana ja olet valmis lähettämään sen ystäville tai työtovereille tarvitsematta huolehtia turvallisuudesta.

Koska ihmiset, joille tiedostot lähetetään, tunnetaan sinulle, voit myös asettaa salasanavihjeen. Tämä varmistaa, että vastaanottaja voi tietää vain vihjeestä, eikä kukaan muu voi avata sitä.

Salaus on saatavana Macille ja Windowsille.

NordLocker

Teknologiayritykseltä takana NordVPN ja NordPass, NordLocker on toinen heidän tuotteestaan, joka on yhtä vaikuttava kuin muut. Voit aloittaa tiedostojen 2 Gt ilmaisen salauksen, kuten:

 • Valokuvat
 • Videot
 • Henkilökohtaiset muistiinpanot
 • ID & salasanat
 • Talousasiakirjat
 • Mahdolliset salaiset tiedostot

Suurin osa näistä on tarkoitus pitää yksityisinä hinnalla millä hyvänsä, ja salaamalla sen NordLockerin kautta, estät sitä hyödyntämästä monin tavoin. Voit myös salata tiedostosi ennen niiden lähettämistä pilvisäilösivustoille; vain ollakseen erityisen varovainen, kukaan ei pääse niihin.

Tässä ratkaisussa käytetään Argon2, AES256, ECC (XChaCha20, EdDSA ja Poly1305) kanssa, jotka ovat edistyneimmät salat ja periaatteet. Voit olla varma, että tiedostosi pidetään korkeimmalla suojaustasolla.

Kuten edellä mainittiin, saat 2 Gt: n tiedostojen salauksen ja 24/7 -tuen ilmaiseksi. Jos haluat rajoittamattoman salauksen, voit valita palkkiojärjestelmän vain 1 dollaria kuukaudessa.

Boxcryptor

Toinen vaikuttava ohjelmisto tiedostojen salaamiseen, Boxcryptor käyttää johtavaa päästä päähän -salausta yli 30 eri pilvipalveluntarjoajalle. Sen ulkonäkö ei ole ystävällisimpiä, mutta se on melko lähestyttävä ja helppo käyttää.

Kun asennat työkalun, se etsii automaattisesti järjestelmässäsi olevat pilvitallennuskansiot ja lisää ne sijaintiin. Kun se on tehty, sinun ei tarvitse tehdä paljon. Vedä ja pudota tiedostot tai kansiot oikeisiin paikkoihin, ja se salataan yksinään.

Sen lisäksi, että jaat pilvitallennuspalveluiden tarjoajien kautta, voit jakaa tiedostoja myös suoraan toiselle Boxcryptor-käyttäjälle. Se on ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön, kunhan käytät yhtä pilvitallennuspalveluiden tarjoajaa. Jotta voit käyttää enemmän ja käyttää enemmän ominaisuuksia, voit päivittää vain alkaen 48 dollaria vuodessa.

Tresorit

Luottamus yli 10 000 organisaatioon, Tresorit toimii melkein kaikissa laitteissa. Riippumatta siitä, olitko kotona, tien päällä tai toimistossa, tiedostojen turvallisen jakamisen tulisi aina olla etusijalla, ja tämä ratkaisu tekee siitä täysin mahdollisen.

Lisäksi on tärkeää huomata, että Tresorit on sveitsiläinen yritys ja Sveitsi tunnetaan puolueettomuuden politiikastaan ​​ja tiukeista tietosuojalakeistaan. Tiedostojen salausta ei voida salata palvelimillaan, etenkin koska se käyttää AES-256-avaimia.

Voit aloittaa heidän ilmaisen kokeilunsa ja jatkaa sitä sieltä eteenpäin.

Cryptomator

Cryptomator on täysin avoimen lähdekoodin ja toimii Windowsin, Macin ja Linuxin kanssa. Se käyttää ”Läpinäkyvä salaus” -nimistä tekniikkaa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tuskin huomaat mitään eroja tiedostojesi käsittelyssä. Se luo virtuaalisen kiintolevyn kaikille pilvivarastossasi oleville tiedostoille ja salaa ne turvallista käyttöä varten.

Hienoa on, että sinun ei tarvitse oppia monimutkaisia ​​työnkulkuja tai toimintoja, jotta tämä toimisi. Cryptomator on suunniteltu siten, että voit salata ja käyttää tiedostoja samalla tavalla kuin tekisit ilman sitä.

Koska tämä ohjelmisto on avoimen lähdekoodin, voit maksaa minkä tahansa määrän, jonka haluat ladata. Itse asiassa voit ladata sen myös ilmaiseksi. On kuitenkin aina hyvä käytäntö yrittää tukea tekijöitä, mitä suosittelen.

AxCrypt

Ollut PCMagin toimittajien valinta viiden peräkkäisen vuoden ajan, AxCrypt tarjoaa joitain edistyneitä ominaisuuksia yksinkertaisella asettelulla. Voit tehdä yhteistyötä ryhmäsi jäsenten kanssa ja antaa heidän avata salatut tiedostosi tietyillä salasanoilla. Kaikki AxCryptin läpi kulkevat tiedostot suojataan 128-bittisellä tai 256-bittisellä AES-salauksella.

Paitsi, että voit:

 • Automaattisesti suojatut pilvitallennustiedostot
 • Hallitse ja käytä salasanoja missä tahansa
 • Avaa salatut tiedostot mobiililaitteellasi
 • Vaihda kieli turkki, korea, venäjä ja moniin muihin

Voit ladata ja aloittaa heidän ilmaisen suunnitelmansa käytön heti tai valita premium-hinnan, joka alkaa hinnasta 34 dollaria vuodessa.

Kansion lukitus

Yli 56 000 latausta, Kansion lukitus antaa sinun salata tiedot ja kansiot jaettavaksi myöhemmin turvallisesti. Se on voittanut useita palkintoja ja saanut korkean arvosanan alustoilla, kuten CNET ja Softonic. Salausohjelmistossa näkyvien perinteisten ominaisuuksien lisäksi Folder Lock antaa sinun:

 • Salasanasuojatut USB / ulkoiset asemat
 • Siirrä tai poista tiedostot pysyvästi
 • Tyhjennä Windows-historia
 • Ota varkaustila käyttöön
 • Tallenna maksutiedot turvallisesti
 • Varmuuskopioi salatut tiedostot suojatulla pilvipalvelimella

Se on saatavana useilla eri kielillä, ja voit ladata sen ilmaiseksi kokeillaksesi perusominaisuuksia.

Hat.sh

Erittäin yksinkertainen ja ilmainen työkalu tiedostojen salaamiseen / purkamiseen, Hat.sh voi olla nopea ratkaisu ihmisille, jotka eivät halua ladata mitään ohjelmistoja. Sinun tarvitsee vain käydä heidän verkkosivustolla, ladata tiedostosi ja lisätä sitten salausavain luodaksesi juuri salattu tiedosto. Voit sitten napsauttaa latauspainiketta ja tallentaa sen järjestelmään.

Vain koska se on yksinkertainen ja ilmainen, se ei tarkoita, että se ei ole turvallinen. Itse asiassa se on suojattu AES-256-GCM-algoritmilla. Ja hyvä asia on, että mikään tiedostoistasi ei ole tallennettu palvelimelleen. Kaikki on pyyhitty pois hetkestä, kun poistut verkkosivustolta.

Kaiken kaikkiaan pidän tästä työkalusta ja suosittelisin sitä joka päivä, etenkin kiireessä oleville. ��

johtopäätös

Tietoturvasta ei pitäisi olla kompromisseja. Muista käyttää mitä tahansa yllä olevista työkaluista tiedostojesi suojaamiseksi ja välttää toivottavasti tietojen käsittelyn uhri.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector