Petua untuk Mempekerjakan Pembangun WordPress untuk Perniagaan Anda

Semasa membina laman web WordPress, ada dua soalan yang mungkin dipertimbangkan. Sekiranya saya membina laman web ini sendiri atau saya mesti mengupah pembangun WordPress?


Mengadopsi untuk mengembangkan laman web sendiri adalah baik apabila anda mengenali WordPress. Dengan sedikit keakraban, anda tidak dapat membina laman web. Ia memerlukan banyak usaha dari merancang hingga pembangunan. Anda mesti pakar dalam PHP, CSS, dan WordPress

Sekiranya anda bukan pakar, maka lebih baik anda mengupah pembangun. Mereka boleh menjadi freelancer atau melalui agensi pembangunan.

Mari kita perhatikan perkara berikut yang dapat membantu anda mengupah pembangun WordPress.

Gariskan apa yang diperlukan

WordPress hari ini tidak sama; beberapa tahun yang lalu. Ia kuat dan dapat membantu membina dari laman web peribadi hingga aplikasi yang kompleks. Oleh itu, jika anda meminta pembangun untuk membangunkan laman web WP, maka itu tidak mencukupi. Anda pertama kali menentukan apa yang anda cari?

 • Adakah untuk blogging?
 • Kedai atas talian?
 • Laman web korporat?
 • Direktori?
 • Majalah?

dan senarai terus…

Senaraikan semua ciri yang anda cari.

 • Bahagian sosial bersepadu
 • Kawasan Widget
 • Kotak pengarang
 • Kotak komen
 • Hantar & susun atur kategori
 • Header dan footer

dan sebagainya…

Tidak kira, apa yang anda mahukan untuk dikembangkan – beritahu pemaju bahawa anda mencari kod ringan, SEO dioptimumkan untuk memuatkan laman web dengan cepat dan kedudukan carian yang lebih baik.

Menulis keterangan pekerjaan dengan cara yang terperinci akan sangat berguna untuk mencari pemaju terbaik. Sebelum mengepos, penting untuk membuat penerangan yang jelas dan terperinci mengenai keperluan dengan mempertimbangkan faktor hasil, anggaran dan tarikh akhir. Telah dilihat bahawa sebahagian besar garis besar tidak berfungsi kerana pelanggan tidak dapat memberikan maklumat terperinci dan lengkap. Oleh itu, jika anda tidak menghabiskan masa untuk membuat kerja rumah, maka bagaimana anda mengharapkan untuk mendapatkan pembangun yang baik?

Gunakan rujukan

Sebagai penduduk baru di beberapa kawasan, kita perlu melakukan beberapa perkara. Oleh itu, secara amnya, kita bertanya kepada rakan, rakan sekerja, atau keluarga. Begitu juga dengan pemaju WordPress. Anda boleh pergi dengan merujuk kepada rakan, pakar atau pembangun yang dipercayai yang dapat diberikan, dengan siapa mereka bekerja.

Sekiranya penyelidikan belum selesai, maka anda harus memperluasnya dengan melibatkan diri dengan WordCamps atau perjumpaan tempatan, dll. LinkedIn adalah cara yang dicuba dan diuji untuk menyewa pembangun WordPress dengan meminta kenalan mencadangkan.

Jangan terlepas keseluruhan gambar

Setelah memilih beberapa nama dari senarai, jangan ketinggalan untuk menjaga portfolio dengan betul. Anda boleh mendapatkan ulasan mengenainya dari laman web ulasan, Dribble dan GitHub, dan lain-lain. Anda harus menganalisis karya mereka sebelumnya sebelum memberi jaminan untuk menyewa. Fakta, seperti; kajian kes yang dipersembahkan dan terperinci, sumbangan terhadap komuniti WordPress, Tema dan ulasan pemalam, relevan topik dengan blog dan penerbitan lain harus dianalisis dan dikaji dengan betul.

Anda boleh menyemak profil sosial mereka dan membuat idea bagaimana mereka berinteraksi dengan orang lain. Dari sini, anda akan memahami sikap mereka terhadap segala sesuatu, seperti pekerjaan juga. Telah dikatakan bahawa menjadi berpengetahuan tidak ada artinya sehingga anda tidak cukup pandai.

Alami kerja masa lalu mereka

Sekiranya anda bukan teknisi, dan anda tidak dapat memahami istilah pengekodan dan teknikal, maka perkara utama yang boleh anda fokuskan adalah dengan merasai pengalaman mereka di masa lalu. Anda boleh meminta mereka menunjukkan beberapa contoh yang berkaitan dengan projek anda. Mengulasnya setelah menganalisis sedikit.

Menganalisis sama ada karya masa lalu mereka memenuhi keperluan anda atau tidak? Adakah semua elemen di halaman diselaraskan dengan kemas? Adakah pemalam telah lulus semua ujian berdasarkan rancangan ujian? Yang terpenting, anda harus berpuas hati dengan pekerjaan itu dan meyakinkan diri anda untuk menyewa mereka.

Ambil pembangun yang berfikiran perkhidmatan

Sebilangan besar pemaju mempunyai pengalaman perniagaan dan freelancing pada masa lalu. Oleh itu, menjadi bermanfaat bagi mereka apabila mereka mula bekerja di beberapa syarikat sebagai pembangun WordPress. Mereka benar-benar mengetahui nilai masa tanpa membuang sedikit.

Untuk ahli perniagaan yang berjaya, anda harus mengupah pemaju yang berpusatkan perkhidmatan. Menerima apa yang telah anda sewa dengan cara yang benar-benar profesional adalah objektif utama semasa mengupah pembangun WordPress.

Periksa elemen asas

Ya, penting untuk menganalisis elemen asas.

 • Adakah pembangun dapat menjawab soalan anda dengan tepat?
 • Bolehkah mereka memberi anda kemas kini status?
 • Adakah pembangun menerangkan perkara-perkara untuk membuat anda memahaminya dengan cepat?
 • Bahasa Inggeris atau bahasa yang anda sukai untuk komunikasi?

Semakan kod

Mengkaji kod adalah kaedah yang kuat untuk memeriksa kualiti kerja. Beberapa pembangun lain (pihak ketiga) akan memeriksa kod tersebut dan memeriksanya berdasarkan kesalahan logik, pelaksanaan sepenuhnya semua kes, kuantiti ujian yang dilakukan, keselamatan, dan masalah prestasi. Dengan cara ini, anda akan dapat memberikan idea mengenai prestasi pembangun dan boleh meminta untuk meminda sekiranya diperlukan.

Di mana untuk mengupah pembangun WordPress?

Ini bergantung pada pilihan anda, tetapi berikut adalah beberapa tempat dalam talian terbaik untuk mencari satu untuk projek anda yang seterusnya.

Kerja Atas – beratus-ratus pemaju, mengupah mereka dengan kadar tetap atau setiap jam.

Toptal – mengupah 3% freelancer teratas

Fiverr – bagus untuk beberapa kecil

Guru – serupa dengan Upwork

Sebagai alternatif, anda juga boleh menghantar keperluan anda di Twitter dengan hashtag – #hiring #wordpress #development

Saya doakan semoga berjaya mencari calon yang sesuai untuk pekerjaan anda.

Artikel oleh Emily Johns

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map