Blockchain Introduksjon for nybegynnere

Internet of Value = Blockchain


Du har kanskje hørt om begrepet ‘BLOCKCHAIN.’ Så, bare for å gi deg et innblikk i hva Blockchain er.

En Blockchain er en distribuert database der lagringsenhetene for databasen ikke alle er koblet til en konvensjonell prosessor. Det gir en voksende liste over bestilte poster, kalt blokker. Hver blokk inneholder en tidsstempel og et element til en tidligere blokk, eller vi kan legge til at hver av disse blokkene med data, dvs. blokk er beskyttet og festet ved bruk av kryptografiske prinsipper, dvs. kjede. Det er slik begrepet ‘Blockchain’ avledet!

Er du forvirret?

Vel, med enklere ord, er Blockchain en serie med permanente poster eller bunter med data som administreres av gruppen av standarddatamaskiner. Blockchain-teknologi hjelper også digital valuta, som inkluderer Bitcoin, Litecoin, osv. For dem lar denne teknologien bare distribueres digital informasjon, men ikke kopieres.

I denne guiden skal vi forklare deg hva blockchain-teknologien er, hvordan fungerer Blockchain, og hvilke egenskaper er det som gjør den så unik.

Rask introduksjon

Tanken på Blockchains ble introdusert av Satoshi Nakamoto i 2008, og ble senere gjennomført i 2009 for første gang som en del av digital bitcoin-valuta; Blockchain fungerer som den sosiale hovedboken for alle bitcoin-transaksjoner.

Blockchain

Blockchain-nettverket har ingen overordnet autoritet. Siden det er en delt og uforanderlig hovedbok, er informasjonen i den åpen for publikum og alle å se. Derfor er alt som er bygd på Blockchain gjennom sin spesielle natur gjennomsiktig, og involverte personer er ansvarlige for deres aktiviteter.

Brukere kan ganske enkelt redigere delene av Blockchain som de “eier” ved å skaffe seg de private nøklene som trengs for å adressere filen. Kryptografi sørger for at folks kopi av den distribuerte Blockchain blir plassert i synk.

Hvordan fungerer Blockchain?

Et Blockchain-system består av to eksemplarer av en post, aktiviteter og blokker. Transaksjoner er vanligvis handlingene som utføres i en spesifikk periode, og disse holdes sammen i en blokk.

Blockchain

På internett kan man distribuere informasjon, og senere kan andre henvende seg til den hvor som helst i verden. En Blockchain lar deg sende verdi hvor som helst i verden der du kan få tilgang til blockchain-filen. Men du må ha en egen, kryptografisk opprettet nøkkel for bare å sette sammen blokkene du “eier.”

Taking Bitcoin eksempler, nøkler er nødvendige for å overføre blokker, som består av valutaenheter som har økonomiske midler. Dette har rollen som å lese overføringen, som vanligvis utføres av banker.

Blockchain støttes av et fagfelle-nettverk (vil diskutere det videre). Nettverket er en samling av noder som er knyttet til hverandre. Noder er individuelle datamaskiner som holder inn input og produserer en funksjon på dem og vender en utgang.

La oss se et eksempel på Wikipedia.

Med en Blockchain kan mange opprette oppføringer i en journal med informasjon, og tollenes samfunn kan håndtere hvordan innspillingen av data blir endret og oppdatert. På samme måte er ikke Wikipedia-oppføringer output fra en enkelt forfatter. Ingen personer dominerer informasjonen.

Hver gang en bruker henvender seg til Wikipedia-siden, vil de ha den reviderte versjonen av ‘masterkopien’ av Wikipedia-siden. Kontroll av databasen forblir i hånden av Wikipedia-administratorer slik at tilgang og avtaler kan støttes.

Wikipedia’s ‘mesterkopi’ er publisert på en server, og alle brukere har den gjeldende versjonen. I prosessen med en Blockchain kommer hver node i systemet til den samme overbevisningen, og hver fornyer posten hver for seg i stedet for å være en mesterkopi.

Blockchain-funksjoner

Blockchain

Vi er alle nå nødvendige for å distribuere informasjon gjennom en desentralisert online plattform, dvs. internett. Men når det ser ut til å overføre verdi – for eksempel penger, eierrettigheter, åndsverk, etc. – blir vi generelt tvunget til å falle tilbake på tradisjonelle, sentraliserte institusjoner eller systemer som banker eller regjeringskontorer..

Selv online betalingsmetoder som har eksistert siden fødselen av internett – PayPal er det mest åpenbare eksempelet – krever vanligvis integrasjon med en bankkonto eller kredittkort for å være effektiv. Blockchain-teknologien gir den mulige muligheten for å avhende denne “mellommannen.”

Fordelen med Blockchain

 • Det kontrolleres ikke bare av en enkelt enhet. Derfor er den desentralisert.
 • Dataene lagres kryptografisk i blokker
 • Blockchain er permanent, så ingen kan tulle med dataene som er inne i Blockchain-blokkene.
 • Blockchain er gjennomsiktig og oversiktlig, så man kan registrere dataene hvis de vil.

Er Blockchain Sikker?

På grunn av sine avanserte kryptografiske beskyttelsesregler tilbyr Blockchain en mye mer stabil opplevelse enn konvensjonell bankvirksomhet.

Saken om at automatiseringen er desentralisert og ikke kan endres eller redigeres med tilbakevirkende kraft, gjør den optimal for økonomiske aktiviteter og skjuler verdifull informasjon.

Blockchain forbedrer seg også fra å være klar til å sikre personvern til brukeren – men dette har dessverre gjort det stadig mer fremtredende ettersom betalingsmetoden for preferanse for nettkriminelle, som en Bitcoin-nettverksnode, ikke trenger å oppgi identifikasjonen til den enkelte ut eller foreta betalinger.

Hva nå?

Blockchain gir også muligheten for å etablere et svindelsikkert system for å utføre børser. Dette indikerer følgelig det enorme potensialet for tjenester utenfor den digitale valutasfæren, noe som bidrar til å tiltrekke interesse ikke bare blant konvensjonelle finansinstitusjoner, men i seksjoner som er så varierte som bygg, matproduksjon og til og med mange flere.

Interessant i å bygge din blockchain? Sjekk ut dette praktisk opplæring.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector