9 Beste online koderedigerere for webapplikasjoner

Hva er det neste beste med koding? Kodeditoren, selvfølgelig!


Kodeditorer er den nest viktigste årsaken til programmererens flammekrig (den første er kodeformatering).

For noen er Vim den eneste fornuftige redaktøren som noen gang er skapt, mens for andre alt som ikke passer til den Inception-lignende spiralske hodespinnende verdenen til Emacs bare passer til latterliggjøring. Hvis du er veldig ute etter oppmerksomhet, er alt du trenger å gjøre å gå til et programmeringssamfunn og starte en tråd som “Hvorfor jeg tror X (velg hvilken som helst populær kodeditor) suger / er den beste,” ta litt øl og slapp av.

Argumenter, motargumenter og fornærmelser vil fortsette å strømme inn og ut av diskusjonen hele natten, og det vil ta mange måneder før giftet i tråden skal avkjøles.

Spørsmålet er: hvorfor?

Visst klarer mennesker å gjøre en god del ut av alt, men jeg synes kodeditorer er spesielt når det gjelder programmerere. En typisk programmerer bruker nesten all sin tid (Mer enn 98%, hvis jeg skulle satse) på den valgte kodeditoren. De kjenner veien rundt redaktøren – dens styrker, svakheter, grenser, påfunn og skjulte perler.

Ingenting er mer frustrerende enn å måtte slite med redaktøren når du skriver kode (tenk på hvor irriterende det er når du må skyte av en lang og presserende e-post på et nytt tastatur!). Kodeditorer reduserer mental friksjon og lar deg være mer produktiv, og det er derfor de er så viktige og får så mye oppmerksomhet.

Så, som er den beste kodeditoren?

Ærlig talt, jeg vil ikke en gang dra dit! �� ��

Imidlertid, hvis du er interessert i nettutvikling, er det et alternativ jeg vil at du skal tenke på – online kodeditorer!

I et nøtteskall er dette redaktører som ligger helt på en ekstern server og er tilgjengelige via nettleseren.

Høres rart ut, ikke sant?

Jeg følte det også da jeg kom over dem for 3-4 år siden. Hvorfor i helvete skulle noen ønske å overlate alt til en dum nettleser?

Kan den til og med konkurrere med en innebygd kodeditor?

Vender at i de fleste tilfeller, og spesielt for nettutvikling, er svaret ja. Selv om jeg ikke har omfavnet nettredigerere som mitt primære medium, finner jeg meg selv i å bruke dem mer og mer i spesifikke scenarier.

La oss ta en pause og tenke på når kodeditorer på nettet kan være fornuftige før vi dykker inn hvilke koderedigerere som er der ute..

Nulloppsett

Jeg vet ikke om deg, men å sette opp favorittredaktøren min etter min smak på et nytt system er ikke noe jeg ser frem til. Plugins, temaer, skrifter, snarveier, tekstutdrag, innstillinger. . . Det er en uendelig liste over ting som må balanseres før det hele blir brukbart. Det er lett å overse noe, bare for å bli irritert senere når arbeidsflyten blir avbrutt.

Derimot har det ingenting å gjøre med en online redaktør når det første oppsettet er over. Offisielle bygg, oppdateringer, nattlige bygg, støttede plattformer, systemarkitektur, FTP-synkronisering, CI / CD-rørledninger – ingenting av det betyr noe så lenge du har en nettleser!

Samarbeid

Oftere enn ikke må du samarbeide med andre utviklere når du jobber ut problemer eller feilsøker noe.

Den tradisjonelle kodeditoren er ikke bygget for dette – det er ikke noe rom for samtidig kodebehandling, kommentering eller utheving, og det er utfordrende å legge til støtte for det.

Datasikkerhet

Nå er det gitt at intet prosjekt i dag er uten versjonskontroll, noe som betyr at en kopi av koden til enhver tid finnes på depotet. Når det er sagt, er det tidspunkter der versjonskontroll ikke er nok:

 • Du glemmer å presse nyopprettede forpliktelser, og den bærbare datamaskinen tar fyr.
 • Du har andre viktige filer og datadumps som koden din samhandler med, selv om disse ikke er en del av live-applikasjonen. Hva skjer med dem hvis den bærbare datamaskinen tar fyr?

(OK, det ser ut som om jeg er besatt av notatbøker som tar fyr, men du får poenget, ikke sant ?!)

Håndheve disiplin

Dette kan like gjerne argumenteres mot i domstolen for utviklerrettigheter (hvis en slik ting eksisterer), men sannheten i saken er at utviklere sjelden ofrer sine innfall for felleskapets beste.

For eksempel vil en hardcore Sublime Text-entusiast alltid omfavne noen av JetBrains ‘utmerkede redaktører og vil finne enhver mulighet til å peke på sin minne-sultne natur og tregere ytelse.

Det samme gjelder faner kontra mellomrom (eller til og med to-mellom faner kontra firrom-faner) – du er naiv hvis du tror at programmererne på teamet ditt ikke vil låse horn.

I slike tilfeller er en online redaktør en velsignelse – du bestemmer innstillingene for prosjekter (til og med hvordan koden skal formateres), og den vil ganske enkelt nekte å godta arbeid til den overholder alle standardene. Hardt på individet, kanskje, men flott for prosjektet!

Nå er jeg tom for brukssaker, så la oss se på hvilket alternativ vi har når det gjelder online kodeditorer, spesielt for nettutvikling.

JSFiddle

Samtidig som JSFiddle kan ikke erstatte en fullverdig tekstredigerer, det gjør en jævlig god jobb med å håndtere engangsfrontskript.

Det er så populært at Q&Et nettsted som StackOverflow støtter allerede innebygging av JSFiddle-koblinger direkte i plattformen deres.

For å få ting raskt i gang, tilbyr JSFiddle noen kjeleplater i starten; som betyr at hvis du ønsker å få en demo av, si, reager, startet, alt du trenger å gjøre er å klikke på den aktuelle knappen og begynne å skrive koden. Når du har truffet Lagre, blir “fiddle” lagret får du en permanent URL (sjekk ut denne dumme fele som jeg opprettet: https://jsfiddle.net/tuqd76c4/ og merk at du kan gjøre endringene dine og trykk Lagre for å opprette en ny versjon av denne nettadressen).

Dette er hva som gjør JSFiddle til en levedyktig plattform for nettutvikling i front:

 • Gratis å bruke (ingen skjult avgift eller freemium-funksjoner). JSFiddle støtter seg selv gjennom annonser (minst fra skriving), og du kan se en Adobe-annonse nederst til venstre på skjermdumpen over.
 • Kodesamarbeidsfunksjoner – ideell for å bygge konsepter sammen, intervjuer osv.
 • Flere oppsett, skriftstørrelser, lyse / mørke temaer osv.
 • Kodeformatering (rydding), kommende støtte for linters (CSS og JS) og mer.

Og nå, hulk, hulk, for de dårlige tingene:

 • JSFiddle er en helt front-end redaktør. Det er ingen måte å kode og kjøre favoritt-backend-språket ditt.
 • Det er ikke noe konsept med filer og mapper her (eller opplastinger, for den saks skyld). Alt du har er et enkelt rom for kode, uansett hvor mye av det det er.
 • JSFiddle kan ikke brukes til å være vert for kode på serveren din. Koden må være på JSFiddle og er offentlig hele tiden.
 • Det er ingen måte å bygge en CI / CD-rørledning, bruke Git, osv.

Når det er sagt, har JSFiddle sitt søte sted og lyser når du trenger å skille ut bevis-til-konsept og samarbeide med lysets hastighet. Det er og vil forbli en hovedidentitet blant online redaktører.

CodeSandbox

CodeSandbox kan betraktes som en mye kraftigere og komplett gjennomføring av JSFiddle. Tro på navnet gir CodeSandbox en komplett opplevelse av koderedigerer og sandkasset miljø for front-end utvikling.

CodeSandbox er et ekte kraftsenter og søtt, søtt produkt. Jeg har gått tom for papir hvis jeg prøver å liste opp alle fordelene, men her er noen drapsmessige funksjoner:

 • Npm-støtte: Ja, du kan legge til ganske mye hvilken som helst pakke som er tilgjengelig kl.
 • Filer, mapper, moduler: Du kan dele koden din i flere filer, legge til / fjerne bilder fra den offentlige mappen og bygge / importere moduler slik det passer. Arbeidsflyten speiler den for en moderne modulbunter, slik at du ikke trenger å konfigurere (nesten) noe.
 • Støtte for TypeScript, varm omlasting, GitHub-eksport, statisk filhosting osv.
 • Den er bygd på Monaco-redaktør, det samme udyret som styrker favoritten VSCode redaktør. Dette gir kraftige funksjoner som “Gå til”, “Finn referanser” og nødvendig refaktoring til fingertuppene!
 • Støtte for utdrag for Emmet
 • Integrerte DevTools, fôring, feiloverlegg, testing av rammer (Jest), nøkkelbindinger og mer.
 • Kraftig cli for å direkte importere lokale prosjekter til CodeSandbox.

Selv om gratisversjonen av CodeSandbox ikke støtter privat kode, kan du få den funksjonen (og øke størrelsesgrensene totalt sett) ved å hjelpe dem på Patreon for så lite som $ 5 per måned (betal det du vil, opp til $ 50 i måneden).

CodeAnywhere

Et problem med de fleste av kodeditorene på denne listen (i det minste så langt) er at de forventer at du til enhver tid holder koden på serverne deres, eller krever at du synkroniserer kode via kommandolinjen regelmessig.

Ikke slik med CodeAnywhere.

På det sterkeste har CodeAnywhere to funksjoner som skiller seg ut for meg:

 • Forbygde containerbilder for 72+ programmeringsspråk og rammer. Dette betyr at du kan tilby et nytt utviklingsmiljø rett fra redaktøren! Selvfølgelig blir koden automatisk vert i den nyopprettede beholderen, og filer blir servert direkte derfra.
 • Koble til hva som helst. Ja, bokstavelig talt hva som helst. Du har ikke plikt til å lagre koden din på CodeAnywhere-servere. Enten koden din er bosatt på FTP, fildelingsplattformer som Dropbox, Amazon S3 eller på sofistikerte versjonskontrollplattformer som GitHub, kan du enkelt sette opp CodeAnywhere for å lese fra og skrive til den kilden, kun bruke kodeditoren for. . . Vel, koderedigering. ��

En ting til som jeg føler for å påpeke: Hvis du ikke er komfortabel med Git når det gjelder å se på historie og forskjeller, kan CodeAnywhere føles som et lettelsens sukk. Redaktøren bruker sitt diff-system for å sammenligne filer, som lar deg sammenligne to filer på tvers av to revisjoner (det opprettes en revisjon hver gang du lagrer en fil).

Det er imidlertid en liten fangst med revisjoner – gratisversjonen lar deg bare opprettholde én revisjon, mens den minste betalte planen tillater 20 versjoner på det meste. Generelt sett er det ikke et problem, fordi du sjelden ønsker å se lenger enn den siste 20. revisjonen, men siden de fleste programmerere har en vane å slå Lagre noen ganger i minuttet, kan det bli smertefullt.

Når alt kommer til alt, er CodeAnywhere et solid, hyggelig tilbud for de som ønsker å flytte til skyen og bo der. �� Siden kreftene spenner over front-end-koden, er det etter min mening sterkt anbefalt!

StackBlitz

Hvis du stort sett er i front og ikke kan flytte deg fra VSCode-grensesnittet, StackBlitz ble laget bare for deg.

Ser du ikke noe spesielt? Det gjorde jeg ikke før jeg rullet litt ned og klikket på Angular-knappen. boom!

Gjett hva, det er ikke bevisst opprettet for å se ut som VSCode – det er bygget på VSCode-editoren! Så mye at du kan installere utvidelser, søke gjennom mappene og organisere filer akkurat slik du kan forvente fra en vanlig VSCode-forekomst.

Men vent, det er mer!

Du har kanskje eller ikke lagt merke til at:

 • Alle applikasjoner opprettet på StackBlitz blir også distribuert automatisk på serverne sine! Så denne Angular leketøy-appen jeg nettopp opprettet, vert automatisk lagt inn på https://angular-yvyi2j.stackblitz.io/. Det er mest sannsynlig at nettadressen fremdeles fungerer (lastes sakte, men som du forventet når den er gratis)!
 • Du kan gaffel og dele prosjektet. Mens du deler, får du finere kontroll over hva andre kan gjøre.
 • Du kan koble til et GitHub-lager, og også la kode trekkes / skyves direkte derfra. Eller du kan bare laste ned prosjektet som en zip-fil på den gode måten.

Men vent, det er mer!

Alvor! ��

Her er listen over offisielle funksjoner som tilbys av StackBlitz:

 • Innfødt støtte for Firebase (som er noe jeg ikke personlig bruker, men hei, det er en velsignelse for de som ikke ønsker å dykke ned i de mørke dypene i backend)
 • Intellisense, Prosjektsøk
 • Laste om når du skriver
 • Importer npm-pakker
 • Rediger offline når du ikke er tilkoblet!

StackBlitz er full av (vakre) overraskelser når det gjelder å ta hindrene bort fra nettutvikling og distribusjon. Å legge inn VSCode på nettstedet ditt er ikke de drømmene lenger!

AWS Cloud9

Cloud9 var uten tvil den første nettleserbaserte IDE som ga alvorlige funksjoner og tok ideen om nettleser-som-en-redaktør mainstream. Ikke rart at Amazon senere kjøpte det, og i dag, Cloud 9 er en del av AWS-tilbudene.

Hvis du til og med er tilknyttet (eller interessert i) AWS-plattformen eksternt, er Cloud9 der søket etter en perfekt (ok, nesten perfekt) redaktør slutter. La oss se hvorfor:

 • Det er ingen ekstra kostnader for bruk av Cloud9. Du kan koble Cloud9 til en eksisterende / ny AWS-beregningsforekomst, og du betaler bare for den forekomsten. Det er også mulig å koble til en tredjepartsserver via SSH – for nøyaktig noe gebyr! ��
 • Førsteklasses støtte for AWS serverløse applikasjoner (feilsøking osv.)
 • Direkte terminaltilgang til AWS innen redaktøren (ærlig talt, en anstendig redaktør, faneterminal er det jeg fremdeles savner i VSCode)
 • Over 40 programmeringsspråk som støttes (Go, C ++, Ruby, Node, Python, PHP, Java … ta ditt valg)

Samarbeidsfunksjonene i Cloud9 er også ønskelige, slik at gjennomganger / intervjuer kan gjennomføres sømløst.

En annen morder-funksjon er en avspilling i video-stil av endringene som er gjort i en fil, noe som gjør gjennomgangen til en glede:

Mitt råd?

Hvis du er i AWS, ikke vent og ta tak i Cloud9 akkurat nå. Og hvis du ikke er på skyen ennå, men har tenkt på å gjøre et trekk, ta deg til AWS og integrer Cloud9 i arbeidsflyten. Du kan ikke ta en bedre beslutning på ingen måte!

CodeEnvy

CodeEnvy er en kraftig skyredigerer som bruker Docker-containere for å la deg kjøre forhåndskonfigurerte og isolerte dev-miljøer. Det er bygget på open source Eclipse Che sky IDE og tilbyr massevis av skalerbarhet og DevOps-alternativer.

Fra skriving av er CodeEnvy ervervet av RedHat (som morsomt selv er blitt anskaffet av Oracle!).

Gitpod

Gitpod er en forfriskende oppgave på cloud-kodeditorer (eller IDEer, hvis du vil) som har som mål å holde koden alltid testet og oppdatert. Med andre ord, den er dypt integrert med GitHub, og hver gang du legger til kode, kjører den test- og CI / CD-rørledningene for å sikre at koden alltid er 100% helse.

Verdt å sjekke ut om du elsker VSCode-opplevelsen og vil ha noe som støtter alle viktige back-end / front-end språk og rammer (Django, Rails, Revel, you name it).

Theia

Hvis du er en hard-hard fan og en programvarearkitekt med nit-plukking, Theia IDE vil kile ditt skille-av-bekymringsbein. Det er en TypeScript-kodet (fem poeng for stil med en gang!) -Kode som har perfekt front og bakside. Frontenden kjører i en nettleser, mens bakenden kan være hvor som helst – lokal maskin eller skyen!

Men det er ikke alt – front-end kan kjøres som en Electron-app med et fullt funksjonelt, isolert nettlesermiljø, noe som gir deg utseendet og følelsen av en egen desktop-app hvis du ønsker det..

Coder

Selv om nettstedet deres ikke klarer å si det så klart, Coder er et VSCode-miljø samlet i en server som kan kjøres lokalt eller i skyen. Den anbefalte konfigurasjonen er å kjøre IDE som en server i skyen og få tilgang til den lokalt via nettleseren. Det er forhåndsbygde Docker-bilder for oppsett uten problemer, og en forretningsplan skal du ha støtte eller ha forskjellige behov.

Konklusjon

Dette dekker mer eller mindre alle IDE-er og kodeditorer der ute fra skriving. Jeg har utelatt to typer tilbud på denne listen: de som er fokusert utelukkende på intervjuer og ikke har fullverdige miljøer (bortsett fra vår elskede klassiker JSFiddle, selvfølgelig), og de som ikke så ut til å tilby noe betydelig og hadde lite mer enn en elegant hjemmeside.

Hvis du tror at noe fortjener å være her, gi meg beskjed, så vil jeg være takknemlig! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map