Introduktion till Maven – Ett enkelt projekthanteringsverktyg

Lär dig mer om Apache Maven – A Build Automation Tool


Hur är läget Alla! Idag kommer vi att prata om Maven.

Vi börjar med den snabba introduktionen och listar sedan fördelarna med att använda den. Efter allt detta ser vi dess installationsprocess och sedan några tekniska termer som är viktiga för en nybörjare. Så låt oss komma igång!

Vad är Maven?

Apache Maven är ett projekthanteringsprogram och vi kan säga att det är ett förståelsesverktyg. Det är baserat på konceptet för projektobjektmodellen (POM) [kommer att diskuteras senare i artiklarna], Maven kan hantera projektets byggande, rapportering och dokumentation från en central information.

Apache Maven är ett byggverktyg, och det gör uppgiften precis som Ant, som återigen är ett extraordinärt build-verktyg. Detta är ett programhanteringsverktyg som ger ett nytt koncept av projektobjektmodellen (POM). Maven tillåter utvecklaren att automatisera hanteringen av skapandet av det ursprungliga mappformatet, utföra sortimentet och testa och förpackningen och distribueringen av den slutliga utgången. Det minskar det avsevärda antalet steg i basprocessen, och det gör det till en enda steg att bygga.

Varför används Maven?

Sammanfattningsvis förenklar och standardiserar Maven projektbyggprocessen. Det hanterar teamsamarbete, sammanställning, distribution, dokumentation och separata uppgifter sömlöst. Maven ökar återanvändbarheten och den tar också hand om de flesta av de byggnadsrelaterade uppgifterna. Den fungerar i hjälper många steg som att lägga till burkar i projektbiblioteket, bygga rapporter och köra Junits testfall, skapa Jar, War, Ear-filer för projektet och till och med många fler saker.

En mycket betydelsefull aspekt av Maven är syftet med förvar att hantera burkfiler.

Maven kan vidare användas i byggnad & hantera projekten skrivna med språk som C #, rubin och andra programmeringsspråk.

Låt oss ta en titt på följande Maven-fördelar.

Konvention över konfiguration

 • Konfigurationen är mycket minimal.
 • Den har hanteringsberoenden.

Flera / upprepade byggnader kan uppnås

 • Automation gör det enkelt.

Pluginhantering, testning och utveckling

 • Det har förmågan att köra JUnit och andra integrationstester.
 • Det gör utvecklingsprocessen tydlig.

Bestämmelser för att kontrollera statusen för varje bygg

 • Det undviker inkonsekventa inställningar.
 • Standard och enhetlig infrastruktur bland projekt.

Ställa in Maven miljö

Installationen av Maven inkluderar följande steg:

 • Kontrollera om systemet har Java installerat eller inte. om inte, installera java
 • Kontrollera om java miljövariabel är inställd eller inte. Om inte, ställ in java-miljövariabel.
 • Ladda ner Maven
 • Packa upp den nedlagda nedladdningen på en plats i systemet.
 • Lägg nu till papperskorgen i den skapade katalogen apache-maven-3.6.2 till PATH-miljövariabeln och systemvariabeln.
 • Öppna cmd och kör mvn -v-kommandot för att bekräfta installationen.

Det är allt

För att få detaljerade steg för installationen, följ nedanstående YouTube-guide för att ställa in Maven Environment eftersom vi inte vill göra den här artikeln enkel att läsa och tråkigt också.

Eftersom detta är en nybörjarguide så måste den innehålla tekniska termer relaterade till MAVEN. Så här är få, som är mycket viktiga:

Maven Local Repository

Maven Local Repository är den uppsättning där Maven lagrar alla projektkärlens filer eller bibliotek eller beroenden. Som standard är mappnamnet inställt på ‘.m2’, och som standard är platsen ‘Bibliotek \ Dokument \ .m2’.

Maven Central Repository

Maven centralförvar är standardplatsen för Maven att ladda ner alla projektberoende bibliotek för användning. För alla bibliotek som är involverade i projektet undersöker Maven först mappen .m2 i Local Repository, och om den inte hittar det bibliotek som behövs, söker den i Central Repository och laddar biblioteket i det lokala repository.

Maven POM

POM är en XML-fil för projektobjektmodell som har information om projektet och konfigurationsdetaljer som Maven behöver för att utveckla projektet. Det innehåller standardvärden för de flesta projekt. Några av strukturerna som kan definieras i POM är projektberoenden, plugins som kan köras och naturligtvis byggprofilerna.

Element som används i Skapa pom.xml-fil

 • project- Project är rotelementet i filen pom.xml.
 • modelVersion- Det betyder versionen av POM-modellen du arbetar med.
 • groupId- Det innebär id för projektgruppen. Det är unikt, och oftast tillämpar du ett grupp-ID som är relaterat till root-Java-paketnamnet.
 • artifactId- Detta används för att ange namnet på projektet du bygger.
 • Version – Detta element består av projektets versionnummer. Om ditt projekt har släppts i olika versioner, är det bekvämt att presentera versionen av ditt projekt.

Beroende nyckelord

Beroende är biblioteken, som projektet behöver. Liksom Log4j-burkar, Apache Poi-burkar, Selenium-burkar är få bibliotek som krävs för projektet. Beroenden, i Maven pom.xml, nämns så här:

com.companyname.groupname
App-kärna-lib
1,0

Surefire-plugin

Surefire-pluginet behövs under testfasen i byggnadens livscykel för att implementera enhetens tester i en applikation. Det gör rapporter i två olika filformat som vanlig textfil, XML-filer och i HTML-filer också. Även om du använder Junits framework eller TestNG för rapportering är detta plugin ett måste för användning, eftersom det hjälper Maven att hitta tester.

Praktisk tillämpning av Maven

När du arbetar med ett specifikt java-projekt, och det projektet har många beroenden, bygger, kräver, är det enormt komplicerat och mödosamt att arbeta med alla dessa saker manuellt. Således är det verkligen bra att använda några verktyg som kan räkna ut dessa verk.

Och Maven är ett sådant buildhanteringsverktyg som kan utföra allt som att lägga till beroenden, använda klassvägen för att projicera, göra krig och burkfil automatiskt och många nya saker.

Slutsats

Detta verktyg är fördelaktigt när det gäller byggprojekt. Jag önskar er framgång i ditt JAVA-projekt. Om du letar efter en videohandledning kan du kolla in Maven kraschkurs.

TAGGAR:

 • Öppen källa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map