Salausvaluutta ja kyberturvallisuus – ovatko ne frenemioita?

Tietoverkkorikollisuus on lisääntynyt vuosi toisensa jälkeen – Internet-rikollisten kohdalla ei näytä olevan hidastumista..


Salauksen nousun myötä näillä rikollisilla on nyt uusia pyrkimyksiä ja uusia motivaatioita rikollisesta toiminnastaan ​​Internetissä.

Lisäksi kryptovaluuttojen nousu on saanut aikaan myös uudenlaisia ​​rikollisia toimia. Cryptojacking, Ransomware ja monet muut vastaavat toiminnot liittyvät suoraan kryptovaluuttojen nousuun.

Salausvaluuttakauppiaat ovat myös pehmeitä kohteita – koska monet heistä ovat ensimmäistä kertaa toimivia kauppiaita, joita houkuttelee salausmarkkinoiden tarjoama massiivinen hinnankorotus..

New Age -verkkorikolliset käyttävät nyt taktiikoita joskus yhtä yksinkertaisia ​​kuin Twitterin esiintymisiä ikääntyneisiin tietojenkalastelumenetelmiin varastamaan salakirjoituksia.

Joskus nämä hyökkäykset ovat edistyneempiä, kuten salauksenvaihtopisteiden hakkerointi tai ransomware-hyökkäykset.

Katsokaamme lähemmin kuinka kryptovaluutat ovat uhka verkkoturvallisuudelle:

Salausvaluutat ja tietoverkkorikollisuus

Seuraavassa on joitain yleisimmistä salakirjoituksia ympäröivistä verkkorikollisista toimista.

Cryptojacking

Uuden aikakauden rikos, salaustekniikka on pohjimmiltaan, kun verkkosivustoille annetaan haittaohjelmia, jotka kaivovat salaustekniikoita käyttämällä sivuston kävijöiden suorittimen prosessoritehoa.!

Cryptojacking on nousussa, ja viimeaikaisiin korkean profiilin tapauksiin kuuluu Google Chrome -laajennus, jossa sadat tuhannet käyttäjät ovat saaneet tartunnan.

Myös täsmälliset YouTube-mainokset pyydettiin suorittamaan tämä komentosarja – aiheuttaen kaivostoiminnan käynnistymisen mainoksen toiston aikana.

ransomware

Ransomware on ollut olemassa jo jonkin aikaa – mutta kryptovaluutoilla se on piristynyt. Ransomware-hyökkäys salaa kaikki tiedostosi ja avain näiden tiedostojen salaamiseen on rikollisten kanssa.

Et voi purkaa ja käyttää tietokoneesi tiedostoja ennen avaimen syöttämistä. Nämä verkkorikolliset vaativat usein lunnaata, joka maksetaan kryptovaluutoissa – ja he luovuttavat avaimen saatuaan kryptovaluutat.

Nämä hyökkäykset ovat olleet nousussa, joista pahamaineisimpia turmelivat joitain Yhdysvaltojen sairaalajärjestelmiä.

Vaihda hakkerit

Hakkerit ovat myös kohdistaneet kryptovaluutanvaihtoon yhä useammin.

Salausvaluutanvaihto on hakkeroitu jo jonkin aikaa – ensimmäinen on Mt. Gox-hakkeri takaisin vuonna 2014 ja viimeisin on Coincheck-hakkeri, joka on kaikkien aikojen merkittävin kryptovaluutta-hakkerointi, jossa hakkerit pakenivat 500 miljoonan dollarin arvoisella kryptovaluutalla..

Maat ympäri maailmaa asettavat tiukempia turvallisuusstandardeja ja varmistavat, että vaihto tapahtuu näiden normien mukaisesti.

Tietokalasteluhyökkäykset

Tämä saattaa kuulostaa hiukan vanhalta koululta, mutta myös tietojenkalasteluhyökkäykset – aiheuttavat paljon vahinkoa.

Käyttäjät, joille ei ole määritetty asianmukaista 2FA-järjestelmää, voivat antaa heille pääsyn vaihto- tai lompakkotunnuksiinsa hakkereille – jotka voivat helposti kävellä pois kryptovaluutoilla.

Äskettäisessä hyökkäyksessä Binancelle, maailman suurimmalle kryptovaluuttapörssille, käytettiin phishing-hyökkäystä – tässä tapauksessa hakkerit kuitenkin menettivät rahaa, mutta kaikki eivät ole yhtä onnekkaita!

Twitterin esiintyminen

Yhdessä heikoimmasta rikoksesta, jolla pyrittiin houkuttelemaan ensimmäistä kertaa käyttäjiä ja epäluuloisia Internetin käyttäjiä, Twitter tuhlaa itsensä suosittujen tilien, kuten Vitalik Buterinin, Charlie Lee ja Elon Muskin tilien joukosta – pyytäen käyttäjiltä 0,2 ETH: ta ja lupaavan lähettää heille 2 ETH vastineeksi.

Vaikka tämä on ilmeinen huijaus useimmille ammattilaisille, on yllättävää nähdä, kuinka moni ihminen pudottaa tämän, kun tarkastelet conmen-lompakon tapahtumien yksityiskohtia!

Kuinka pysyä suojassa?

Aikana, jolloin tietoverkkorikollisuus on huippua, on olemassa vahva oikea turvallisuuden tarve toimenpiteet paikallaan.

Tässä on muutamia yksinkertaisia ​​taktiikoita, joita voidaan seurata varmistaakseen, etteivät ne joudu näiden online-saalistajien saaliin odottaen aloittelijoiden huijaamista.

Tässä on joitain vinkkejä, joita voi seurata pysy suojassa kryptovaluutan ohjaamasta verkkorikollisuudesta:

Älä lataa liitteitä tuntemattomalta lähettäjältä

Ikä-vanha neuvoja – älä koskaan lataa liitteitä lähettäjiltä, ​​joita et tunnista tai joita et luota. Aikaisemmin näissä tiedostoissa oli vakoiluohjelmia, viruksia tai haittaohjelmia.

Ransomware on nyt kasvava uhka.

Nämä liitteet saattavat sisältää niihin sidottuja haitallisia tiedostoja – joskus jopa vaarattoman näköisellä JPEG-kuvalla voi olla siihen liitetty ransomware.

Suurin osa lunastusohjelmista leviää postitse, minkä vuoksi on tärkeää ladata liitetiedostoja vain luotettavilta ihmisiltä.

Muista, ettei ole ILMAISTA rahaa

Yhtä välttämätöntä kuin miltä tämä kuulostaa – niin monet ihmiset joutuvat uhreiksi twitterissä käytetyille kaverille, jotka teeskentelevät olevansa Elon Musk tai Vitalik Buterin.

Rahaa ei ole, eikä kukaan anna rahaa!

Jopa taatut sijoitetut tuotot-huijaukset houkuttelevat käyttäjiä näin – pyytämällä heitä maksamaan jonkin verran rahaa ja saamaan taatun tuoton vastineeksi.

Jokainen, joka pyytää sinulta rahaa antaaksesi sinulle enemmän rahaa, houkuttelee sinua!

2FA-suojauksen asettaminen

Tarvittava turvavarotoimenpide – järjestelmän perustaminen varmistaa, että hakkerit eivät voi käyttää tiliäsi ja siirtää valuuttasi, vaikka salasanasi olisi vaarantunut, ilman että sinulla olisi pääsy toiseen hallussaan olevaan laitteeseen.

Tämä toinen todennusmuoto voi olla Google Authenticatorin, sähköpostin tai jopa tekstiviestin muodossa.

Kun olet syöttänyt salasanasi, tämä toinen todennus on annettava ennen sisäänkirjautumista.

Älä unohda varmuuskopioida tietosi

Varotoimet ovat parempia kuin parannuskeinot!

Tietojen säännöllinen varmuuskopiointi on välttämätöntä sen turvallisuudelle, erityisesti tiedostoille, jotka ovat erittäin tärkeitä.

Jopa siinä tapauksessa lunastusohjelma-hyökkäys tartuttaa tietokoneesi; kaikki tietosi ovat turvassa näiden säännöllisten varmuuskopioiden takia.

Käytä laitteisto lompakoita

Salausvaluutanvaihdon tai minkä tahansa online-tallennusalustan turvatoimet eivät oikeastaan ​​ole käyttäjän käsissä.

Paras tapa pitää valuutat turvassa on pitämällä ne rahalaukkuun.

Laitteiston lompakot ovat todellisia fyysisiä laitteita, jotka tallentavat niihin salaustekniikoita – ja ne voivat pysyä irti Internetistä, kun niitä ei käytetä – pitäen ne turvassa mahdollisilta hyökkäyksiltä..

johtopäätös

Tietoverkkorikollisuuden lisäksi kryptovaluuttoja on liitetty myös muihin laittomiin toimiin, kuten terroristien rahoittamiseen ja laittoman kaupan edistämiseen – jota monet maat ovat kritisoineet kryptovaluutoista.

Pysy ajan tasalla uusimmista salaustekniikan uutisista esimerkiksi verkkosivustoilla Cryptoguard.

Salausvaluutat on valittu maksutapa darknet-markkinoilla jo vuosien ajan.

Tämän lisäksi – toinen ensisijainen huolenaihe, joka kansainvälisillä hallituksilla on kryptovaluuttojen noustessa, on, että tämä johtaa myös korruption lisääntymiseen ja rahanpesuun – kryptovaluuttojen anonyymin luonteen vuoksi rahaa voidaan sijoittaa useille kryptovaluutoille ilman asianmukaista paljastamista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map