Docker vs virtuell maskin – forstå forskjellene

Et av de ofte stilte spørsmålene om Docker er hvordan det skiller seg fra VM (virtuell maskin).


Når det gjelder skyinfrastruktur, har den virtuelle maskinen vært standard til mange av sine fordeler. Men hva om du hadde et alternativ til en virtuell maskin som var mer lett, økonomisk og skalerbar. Det er nettopp det Docker er.

Docker er en containerbasert teknologi som lar deg utvikle distribuerte applikasjoner. I dette blogginnlegget vil jeg forklare forskjellene mellom virtuelle maskiner og Docker-containere.

Hva er en virtuell maskin?

En virtuell maskin er et system som fungerer nøyaktig som en datamaskin.

Enkelt sagt gjør det det mulig å kjøre det som ser ut til å være på mange separate datamaskiner på maskinvare, det vil si en datamaskin. Hver virtuelle maskin krever sitt underliggende operativsystem, og deretter blir maskinvaren virtualisert.

Hva er Docker?

Docker er et verktøy som bruker containere for å gjøre oppretting, distribusjon og drift av applikasjoner mye enklere. Den binder applikasjonen og dens avhengigheter i en container.

Learning Docker det er lett!

Docker vs. VM

Nå skal jeg fortelle deg de betydelige forskjellene mellom dockercontainere og virtuelle maskiner. Vel, de betydelige forskjellene er deres operativsystemstøtte, sikkerhet, portabilitet og ytelse.

Så la oss diskutere hver av disse begrepene en etter en.

Operativsystemstøtte

Tradisjonell vs ny generasjon

Operativsystemstøtten til Virtual machine og Docker container er veldig forskjellig. Fra bildet over kan du se at hver virtuelle maskin har sitt gjestoperativsystem over vertsoperativsystemet, noe som gjør virtuelle maskiner tunge. På den annen side deler Docker-containere vertsoperativsystemet, og det er derfor de er lette.

Å dele vertsoperativsystemet mellom beholderne gjør dem veldig lette og hjelper dem å starte opp på bare noen få sekunder. Derfor er overhead for å administrere containersystemet veldig lav sammenlignet med virtuelle maskiner.

Dockerbeholderne er egnet for situasjoner der du vil kjøre flere applikasjoner over en enkelt operativsystemkjerne. Men hvis du har applikasjoner eller servere som trenger å kjøre på forskjellige operativsystemsmaker, kreves virtuelle maskiner.

Sikkerhet

Den virtuelle maskinen deler ikke operativsystem, og det er sterk isolasjon i vertskjernen. Derfor er de sikrere sammenlignet med containere. En container har mange sikkerhetsrisikoer og sårbarheter ettersom containerne har delt vertskjerne.

Siden docker-ressursene er delt og ikke navneopptatt, kan en angriper utnytte alle beholderne i en klynge hvis han / hun får tilgang til enda en container. I en virtuell maskin får du ikke direkte tilgang til ressursene, og hypervisor er der for å begrense bruken av ressurser i en VM.

portabilitet

Docker-containere er lett bærbare fordi de ikke har separate operativsystemer. En container kan porteres til et annet operativsystem, og den kan starte umiddelbart. På den annen side har virtuelle maskiner separat operativsystem, så porting av en virtuell maskin er vanskelig sammenlignet med containere, og det tar også mye tid å portere en virtuell maskin på grunn av sin størrelse.

For utviklingsformål der applikasjonene må utvikles og testes i forskjellige plattformer, er Docker-containere det ideelle valget.

Opptreden

Å sammenligne virtuelle maskiner og Docker Containers ville ikke være rettferdig fordi de begge brukes til forskjellige formål. Men den lette arkitekturen til docker sin mindre ressurskrevende funksjon gjør den til et bedre valg enn en virtuell maskin. Som et resultat, av hvilke containere som kan starte opp veldig raskt sammenlignet med virtuelle maskiner, og ressursbruken varierer avhengig av belastning eller trafikk i den.

I motsetning til tilfellet med virtuelle maskiner, er det ikke nødvendig å fordele ressurser permanent til containere. Å skalere opp og duplisere beholderne er også en enkel oppgave sammenlignet med virtuelle maskiner, da det ikke er behov for å installere et operativsystem i dem.

Konklusjon

Her er en tabell som konkluderer med en virtuell maskin og Docker container forskjeller.

Virtuell maskinDocker-beholder
Prosessisolering på maskinvarenivåProsessisolering på OS-nivå
Hver VM har et eget operativsystemHver container kan dele OS
Støvler på få minutterStøvler i løpet av sekunder
VM-er er av få GB-erBeholdere er lette (KB / MB)
Ferdige VM-er er vanskelig å finneForbygde dockercontainere er lett tilgjengelige
VM-er kan enkelt flytte til ny vertBeholdere blir ødelagt og opprettet på nytt i stedet for å flytte
Det tar relativt lengre tid å lage VMBeholdere kan opprettes på sekunder
Mer ressursbrukMindre ressursbruk

TAGS:

  • Docker

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map