Docker Desktop – ευκολότερος τρόπος για να εμπορευματοποιήσετε εφαρμογές

Αυτό το άρθρο σας δίνει μια δίκαιη κατανόηση της επιφάνειας εργασίας Docker για χρήστες Windows και MAC. Θα μάθουμε την εγκατάσταση του Docker Desktop σε υπολογιστές Windows και Mac. Μετά την εγκατάσταση, θα προσπαθήσουμε επίσης να εκτελέσουμε ορισμένες από τις λειτουργίες του Docker.


Ας ξεκινήσουμε…

Ξεκινώντας

Επιφάνεια εργασίας Docker είναι μια εγγενής εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές που σχεδιάστηκε από το Docker για χρήστες Windows και MAC. Είναι ο ευκολότερος τρόπος εκτέλεσης, δημιουργίας, εντοπισμού σφαλμάτων και δοκιμής των εφαρμογών Dockerized.

Το Docker Desktop διαθέτει σημαντικές και πιο χρήσιμες λειτουργίες, όπως γρήγορους κύκλους δοκιμών επεξεργασίας, ειδοποιήσεις αλλαγής αρχείων, ενσωματωμένη υποστήριξη εταιρικού δικτύου και ευελιξία για εργασία με τη δική σας επιλογή διακομιστών μεσολάβησης και VPN. Η επιφάνεια εργασίας Docker αποτελείται από εργαλεία προγραμματιστή, Εφαρμογή Docker,  Kubernetes, και συγχρονισμός έκδοσης. Μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πιστοποιημένες εικόνες και πρότυπα της επιλογής μας γλωσσών και εργαλείων.

Ταχύτητα, ασφάλεια και επιλογή – όλα θα σας παραδοθούν που χρειάζεστε για το σχεδιασμό και την παράδοση εφαρμογών σε κοντέινερ που είναι διαθέσιμες στην επιφάνεια εργασίας σας.

Πριν μεταβείτε στη διαδικασία εγκατάστασης, ας έχουμε μια βασική κατανόηση των εκδόσεων και των εκδόσεών της.

Εκδόσεις Docker

Το Docker κυκλοφορεί κυρίως σε δύο εκδόσεις, το ντοανοσία και το μιεπιχείρηση έκδοση. Η κοινοτική έκδοση συνοδεύεται από ένα δωρεάν σύνολο προϊόντων Docker. Αντίθετα, η εταιρική έκδοση είναι μια πιστοποιημένη πλατφόρμα κοντέινερ που διευκολύνει τους εμπορικούς χρήστες με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως ασφάλεια εικόνας, διαχείριση εικόνας, ενορχήστρωση και διαχείριση χρόνου εκτέλεσης κοντέινερ, αλλά με λογικό κόστος.

Θα ξεκινήσουμε τη μάθησή μας με την Έκδοση κοινότητας. Τα κοντέινερ Docker που εκτελούνται σε συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα μοιράζονται τον υποκείμενο πυρήνα του λειτουργικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον πυρήνα των Windows (κεντρικός υπολογιστής) για την εκτέλεση κοντέινερ Linux ή το αντίστροφο. Για να το ξεπεράσουμε, έχουμε Docker Desktop για Windows και MAC.

Απελευθέρωση Docker

Η έκδοση της κοινότητας Docker Desktop κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις.

 • Σταθερός: Όπως υποδηλώνει το όνομα, η σταθερή έκδοση έχει δοκιμαστεί διεξοδικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πιο αξιόπιστων εφαρμογών. Οι κυκλοφορίες του συγχρονίζονται πλήρως με τις κυκλοφορίες του Docker Engine. Στο σταθερό κανάλι, υπάρχει η επιλογή να επιλέξετε αν θα στείλετε στατιστικά στοιχεία χρήσης ή όχι.
 • Ακρη: Αυτές οι εκδόσεις αποτελούνται από όλα τα νέα και πειραματικά χαρακτηριστικά του Docker Engine. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιαστούν σφάλματα, σφάλματα και ζητήματα. Ωστόσο, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επερχόμενες δυνατότητες.

Docker στα Windows

 Υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές για το Docker στα Windows.

# 1. Χρήση του Docker Toolbox

Η Docker Toolbox μας παρέχει ένα σύνολο ελαφρών εργαλείων.

 • Εικονικό πλαίσιο της Oracle
 • Μηχανή Docker
 • Μηχανή Docker
 • Σύνθεση Docker
 • Kitematic GUI

Τα παραπάνω εργαλεία εξαλείφουν την ανάγκη ανάπτυξης ενός ξεχωριστού VM για την εκτέλεση του Docker. Απλώς εγκαταστήστε την εργαλειοθήκη Docker εκτελέσιμη απευθείας στα Windows και ξεκινήστε την ανάπτυξη εφαρμογών σε Docker Containers. Απαιτεί λειτουργικό σύστημα 64-bit και Windows 7 ή νεότερη έκδοση με ενεργοποιημένη τη λειτουργία εικονικοποίησης.

Αλλά και πάλι, η εργαλειοθήκη του docker είναι η αρχική υποστήριξη που παρέχεται στα Windows για την εκτέλεση του Docker και της παλιάς λύσης για όλα τα λειτουργικά συστήματα Windows που δεν πληρούν τις απαιτούμενες ρυθμίσεις.

# 2. Χρήση της επιφάνειας εργασίας Docker

Το Docker Desktop είναι η νεότερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται για το Docker στα Windows. Αντικαθιστά το εικονικό πλαίσιο Oracle με μια εγγενή τεχνική εικονικοποίησης που είναι διαθέσιμη στα Windows που είναι το Microsoft Hyper-V.

Θα συνεχίσει να τρέχει το Docker στον υπολογιστή Linux που δημιουργήθηκε από κάτω. Αλλά αυτή τη φορά, αντί να χρησιμοποιήσουμε το εικονικό πλαίσιο oracle, χρησιμοποιήσαμε το εγγενές Microsoft Hyper-V.

Εγκατάσταση σε Windows

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη από Docker Hub αποθετήρια.

Docker Desktop για Windows

Πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση, πρέπει να ελέγξουμε τις απαιτήσεις συστήματος. Το λειτουργικό σύστημα πρέπει να έχει τα ακόλουθα:

 • Windows 10 ή Windows Server 2016 επαγγελματική ή εταιρική έκδοση
 • Υποστήριξη Hyper-V.

Για να εκτελέσετε το Hyper-V, το υλικό πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

 • Επεξεργαστής 64-bit
 • >= 4 GB RAM
 • Υποστήριξη εικονικοποίησης υλικού σε επίπεδο BIOS

Ως εκ τούτου, η εξάρτηση λογισμικού και υλικού έγκειται στην εκτέλεση του Docker Desktop στα Windows.

Για εγκατάσταση στο Windows Home:

Μετά τη λήψη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κάντε διπλό κλικ στην επιφάνεια εργασίας Docker Installer.exe για να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης. Θα ξεκινήσει η λήψη του πακέτου.

Εγκατάσταση επιφάνειας εργασίας Docker

 • Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε τη λειτουργία Hyper-V που απαιτείται για εικονικοποίηση (όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο).

Επιλογές Hypervisor κ.λπ.

 • Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί OK, θα ξεκινήσει η αποσυμπίεση και η εγκατάσταση εκτελέσιμων αρχείων.

Επεξεργάζομαι, διαδικασία

 • Επιτυχής εγκατάσταση. Τα μηχανήματα των Windows απαιτούν επανεκκίνηση.
 • Το εικονίδιο Docker Desktop θα εμφανιστεί στην επιφάνεια εργασίας. Κάντε διπλό κλικ σε αυτό για να το ξεκινήσετε.
 • Το Docker Desktop για Windows παρέχει Μηχανή Docker, Συμβολαιογράφος, Σύνθεση Docker, Kubernetes και βοηθός διαπιστευτηρίων. Μόλις ξεκινήσει, θα εμφανίσει την έκδοση κάθε προϊόντος.

Κοινότητα επιτραπέζιου Docker

 • Τέλος, έχετε την επιλογή να κλωνοποιήσετε μια εικόνα από το αποθετήριο Github / Docker Hub, να δημιουργήσετε, να εκτελέσετε και να μοιραστείτε την εφαρμογή σας με κοντέινερ.

Κλωνο Repo

Εγκατάσταση σε macOS

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη από Docker Hub αποθετήρια.

Docker-desktop-for-MAC

Πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση, πρέπει να ελέγξουμε τις απαιτήσεις συστήματος. Η MAC πρέπει να πληροί τις παρακάτω απαιτήσεις συστήματος:

 • MAC Hardware 2010 ή νεότερο με υποστήριξη υλικού για διαχείριση μνήμης και απεριόριστη λειτουργία. Εκτελέστε την εντολή kern.hv_support για να επιβεβαιώσετε εάν το υλικό MAC υποστηρίζει το πλαίσιο Hypervisor.
 • MAC OS έκδοση 10.13 ή νεότερη. Υποστηρίζει Catalina, Mojave και High Sierra.
 • >= 4 GB RAM
 • Virtual-Box πριν από την έκδοση 4.3.30

Μετά τη λήψη, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 • Κάντε διπλό κλικ στο Docker.dmg για εγκατάσταση και, στη συνέχεια, σύρετε το εικονίδιο Docker στο φάκελο Application.

Μεταφορά και απόθεση

 • Κάντε διπλό κλικ στο Docker.app για να ξεκινήσετε το Docker.
 • Το εικονίδιο Docker στην επάνω γραμμή κατάστασης θα αντικατοπτρίζει εάν το Docker εκτελείται και είναι προσβάσιμο από τη γραμμή εντολών.
 • Παρόμοια με το Docker Desktop for windows, το Docker Desktop for MAC παρέχει Docker Engine, Notary, Σύνθεση Docker, Kubernetes και βοηθός διαπιστευτηρίων.

 Εργασία με εικόνες

Μόλις εγκατασταθεί, ελέγξτε την έκδοση του Docker Engine που είναι εγκατεστημένο.

λιμενεργάτης – μετατροπή

έκδοση-docker

Το Docker λειτουργεί με αποστολή και εκτέλεση εφαρμογών σε κοντέινερ. Είτε πρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας εφαρμογή σε κοντέινερ είτε το Docker να διατηρήσετε εικόνες σε κοντέινερ στο Docker Hub και μπορείτε να το κατεβάσετε εύκολα χρησιμοποιώντας απλή εντολή εκτέλεσης του docker.

Εδώ, θα τραβήξουμε την εικόνα Redis.

λιμενεργάτης

docker pull redis εντολή

Με την απλή εντολή εκτέλεσης, οι εικόνες μπορούν να τραβηχτούν και να προωθηθούν στο GitHub ή στο Docker Hub και οποιοσδήποτε χρήστης σε όλο τον κόσμο μπορεί να έχει πρόσβαση και να αρχίσει να εργάζεται με αυτό.

Το Docker Container εκτελεί μια εικόνα Docker. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσετε το Container.

docker run -p 6379 Redis

το docker τρέχει την εντολή redis

Θα δημιουργηθεί κρυπτογραφημένο αναγνωριστικό κοντέινερ. Μπορείτε να ελέγξετε γρήγορα την κατάσταση μιας παρουσίας που εκτελείται στο Docker κάνοντας κλικ στην επιλογή Πίνακας ελέγχου.

Είναι πολύ εύκολο να βρείτε το κουμπί για την εκτέλεση κοντέινερ για να τρέξετε στο Docker CLI, να σταματήσετε, να ξεκινήσετε και να αφαιρέσετε το κοντέινερ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σταματήσει το κοντέινερ πριν το αφαιρέσετε από το Docker Engine.

Χαρακτηριστικά Docker Desktop

Τόσα πολλά οφέλη. Ας ρίξουμε λίγο φως στα ακόλουθα.

 • Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων και γλωσσών ανάπτυξης.
 • Παρέχετε έναν γρήγορο και βελτιστοποιημένο τρόπο δημιουργίας και κοινοποίησης μιας εικόνας σε κοντέινερ σε οποιαδήποτε πλατφόρμα cloud.
 • Εύκολη εγκατάσταση και ρύθμιση ενός πλήρους περιβάλλοντος Docker
 • Καλύτερη απόδοση με το Native virtualization Hyper-V στα παράθυρα και το HyperKit σε MAC.
 • Δυνατότητα φυσικής εργασίας σε Linux μέσω WSL 2 σε υπολογιστές Windows.
 • Εύκολη πρόσβαση σε κοντέινερ που εκτελούνται στο δίκτυο localhost.
 • Δυνατότητα κοινοποίησης οποιασδήποτε εφαρμογής στην πλατφόρμα cloud, σε διάφορες γλώσσες και πλαίσια.
 • Για να είστε ασφαλείς και ενημερωμένοι, πραγματοποιούνται αυτόματες ενημερώσεις.
 • Περιλαμβάνονται οι τελευταίες εκδόσεις του Kubernetes.
 • Δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ διακομιστή Linux και Windows σε Windows.

Σημείωση

Το Docker Desktop είναι μια εγγενής εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για Windows και MAC OS για να εκτελεί, να δημιουργεί και να αποστέλλει εφαρμογές ή υπηρεσίες που βρίσκονται σε δεξαμενή.

ΑΛΛΑ

Το Docker Desktop δεν προορίζεται για περιβάλλον παραγωγής, αλλά για περιβάλλον εργασίας και επιφάνειας εργασίας.

 συμπέρασμα

Πιστεύω ότι τώρα γνωρίζετε το Docker Desktop. Σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα; Δείτε αυτό το εξαιρετικό Μάθημα Docker για DevOps.

Ετικέτες:

 • Λιμενεργάτης

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map