9 Bästa lösning för säkerhetskopiering av data för medelstora till företag

Många av oss lever lyckligt i okunnighet och tror att våra företags data är väl skyddade, men är inte säkra på hur det skyddet implementeras.


Du bör tänka på dina uppgifter som om det var pengar (faktiskt är det pengar; om du är osäker, tänk på hur mycket dina konkurrenter skulle betala för dem): Du lägger dina pengar i ett valv och håller dig lugn; men du bör kontrollera en gång i taget att dina pengar fortfarande finns och att de kommer att finnas tillgängliga om du behöver dem snabbt.

Detsamma gäller för data. Dina säkerhetskopior av företagsdata måste vara lika säkra som i ett valv, och du måste vara säker på att du, vid katastrofstrejker, kommer att kunna återställa dina uppgifter på kort tid, och ditt företag kommer att vara tillbaka i verksamhet som om ingenting har hänt. Det är vad en bra säkerhetsstrategi, tillsammans med en bra uppsättning säkerhetsverktyg, måste ge.

För att göra det måste du först definiera din säkerhetskopieringsstrategi.

 • Var lagrar du dina säkerhetskopior i ett offentligt moln eller ett privat nätverk?
 • Hur länge kommer du att behålla dem?
 • Vilken typ av säkerhetskopior gör du?
 • Behöver du kunna återhämta dig till en viss tidpunkt?

Detta är bara några av de frågor som din säkerhetskopieringsstrategi ska besvara. Och svaren kommer att avgöra vilka verktyg du ska välja eftersom inte alla verktyg uppfyller alla strategier.

En del av din säkerhetskopieringsstrategi kommer att involvera säkerhetskopierings- och återställningsprocedurer: vilka av dem som kan göras automatiskt och vilka kräver manuell ingripande. Hur mycket ansträngning de kräver och vilka resurser de tar. Även dessa aspekter är nära besläktade med de säkerhetskopieringsverktyg du väljer. Genom att läsa följande produktbeskrivningar får du en översikt över tillgängliga verktyg för att tillgodose olika behov av säkerhetskopiering.

Rubrik

Använda Cloud Data Management-plattformen, Rubrik låter användare gå längre än säkerhetskopiering och återställning. Det ger dem en komplett uppsättning verktyg för att ta full kontroll över deras företagsdata genom att mobilisera applikationer, analysera applikationsdata, återhämta sig från ransomware och leverera direkt applikationstillgänglighet.

Rubrik-hybridmolnanvändare älskar hastigheten på sina VM-återställningar, liksom de ytterligare användningsfall som det tillåter, som att ha en virtualiserad miljö redo för tillfällig testning eller göra VM-flyttning via klusterreplikation mellan datacentra. Andra coola funktioner inkluderar integration med vCenter och Powershell via Rubrik API. Även om det betraktas som en ganska dyr lösning, älskar systemadministratörer hur det får dem att se ut som hjältar när det tar bara några sekunder att återhämta sig från stora katastrofer.

Veeam

Användare älskar Veeam‘S tillförlitlighet och transparens eftersom de sällan ser misslyckanden, och de vet exakt vad som säkerhetskopieras och vart det ska. Lösningen kan enkelt användas för att säkerhetskopiera hundratals virtuella maskiner och fysiska enheter, och det stödjande mediet kan vara antingen en lokal NAS eller ett Veeam Cloud Connect-arkiv.

Veeams jobbkörningsalternativ erbjuder mycket anpassning när det gäller säkerhetskopieringsinställningar, kopior och replikering, så att du kan anpassa säkerhetsrutinerna för att passa dina affärsbehov, oavsett storlek. De tillgängliga anmälnings- och rapporteringsverktygen erbjuder mycket kunskap om säkerhetskopieringsstatus utan behov av att anpassa något.

Dessutom är användargränssnittet också mycket informativt och lätt att navigera. En av få aspekter som kan förbättras är vägledningen för att skapa jobb. En vänlig trollkarl skulle vara mycket välkommen.

Cohesity

Om du antingen letar efter en hyper-konvergens backup-lösning eller kostnadseffektiv lagring för kall data, bör du ta en titt på Cohesity. Den integreras med många andra system, som AWS, Pure Storage eller VMware, och erbjuder ett brett utbud av API: er direkt tillgängliga för användaren. Det rapporteras vara snabbt för indexering och återställning av data och för säkerhetskopiering av virtuella maskiner. Det ger också robusta motorer för datakomprimering och deduplikering.

Sammanhållning har ett enkelt och lättanvänt användargränssnitt som möjliggör en liten och kort inlärningskurva. Det erbjuder olika nivåer av restaurering, inklusive filer och mappar, för delvis återhämtning. För verklig katastrofåterhämtning tillhandahåller Cohesity också sund planerings- och replikeringsalternativ. Det är en föredragen lösning för att ersätta äldre säkerhetskopieringslösningar, såsom bandbibliotek och integrera med offentliga moln.

CommVault

CommVault erbjuder en lösning som sträcker sig över hela företaget. Dess specialfunktioner inkluderar säkerhetskopiering av e-post för Office365, en lösning för att flytta hela webbplatser mellan moln, fullständig systemavbildning och punktåtervinning för SQL-databaser. Det tillhandahåller slutanvändare självbetjäning data återställning, något som befriar IT-personal från att hjälpa till i den frågan.

Det är främst avsett för stora företag med konsoliderad datainriktning, varför det knappast kan anses vara kostnadseffektivt jämfört med andra mindre omfattande, molnintegrerade lösningar. Om ditt företag har gott om ostrukturerad data som finns i separata datakällor, är det möjligt att Commvault inte kommer att kunna erbjuda dig en riktig lösning.

Spectrum Protect Suite

Med dess Spectrum Protect-lösning, IBM erbjuder en enda kontrollpunkt för alla procedurer för säkerhetskopiering och återställning av företag. Den kan fungera med moln- eller fysiska säkerhetskopior i alla storlekar.

Spectrum Protect hanterar användardata genom en hierarki med lagringsmedia: råa enheter, filsystembehållare, streamingband och optiska medier. Det möjliggör säkerhetskopiering utanför webbplatsen med möjlighet att kopiera kopior på sekvensiella media.

För virtuella miljöer samverkar Spectrum med VMware genom sitt Virtual Storage API, som också gränssnitt med Microsoft Hyper-V. Som en unik funktion erbjuder IBMs lösning vad-om-analys, som gör det möjligt för IT, människor att göra simuleringar med faktiska prestandafigurer och sedan bestämma det bästa sättet att konfigurera sina virtuella infrastrukturer.

Acronis

Acronis‘Backup-lösning erbjuder ett brett utbud av alternativ, från enkel filbackup på arbetsstationer till applikationsbaserad säkerhetskopiering på servrar. Rapporterna ger detaljerad information om fel och framgångar, vilket underlättar upptäckt och felsökning av problem.

Produkten är lämplig för små till medelstora företag som letar efter en hybrid molnlösning som ger en solid och pålitlig säkerhetskopiering och erbjuder också en bra teknisk support. När det gäller större system och större nätverk kommer Acronis till kort, och en produkt för större företag bör beaktas.

Förutom att skydda kritiska system skapar Acronis också bilder för att flytta enskilda system till ny hårdvara och gör virtuella hårddiskar för användning i VMware eller Hyper-V.

Veritas Backup Exec

Veritas Backup Exec sticker ut för att stödja ett brett utbud av lagringsenheter, inklusive gamla apparater, och för att uppnå extremt höga återställningshastigheter. Genom ett användarvänligt GUI erbjuder det hög tillförlitlighet och enkla installations-, konfigurations- och underhållsprocedurer. Veritas-användare klagar vanligtvis över det höga priset, men säger också att kvaliteten på dess funktioner är tillräcklig motivering för dess kostnad.

Om du är osäker erbjuder Veritas en 60-dagars rättegång för att kontrollera om det passar dina behov, vilket det antagligen kommer att göra eftersom det är en tillräcklig säkerhetslösning för nästan alla typer av affärsmiljöer, inklusive de med äldre hårdvara.

Unitrends

Här kommer en apparat på listan med verktyg!

Unitrends Backup Appliance Recovery Series syftar till att konvergera enterprise backup och ransomware-upptäckt till en allt-i-ett-plattform som också är lätt att installera och hantera. Det erbjuder proaktiv övervakning och support, tillsammans med återhämtningsförsäkring och en djupt integrerad molnkontinuitet, vilket bidrar till att förkorta tiden till värde. Det stöder flera reservtyper, inklusive filer, infrastruktur för virtuella maskiner, applikationer och operativsystem. Det möjliggör också schemaläggning för flera server och anpassade säkerhetsstrategier.

Genom att förse en enhetlig enhet med lagring förenklar Unitrends Recovery Series-lösningen säkerhetskopiering och återställning, vilket hjälper företag att hantera växande datavolymer och täta säkerhetskopieringsfönster. Det erbjuder stöd för heterogen infrastruktur, vilket eliminerar behovet av att utöka personalens tid, pengar och resurser när behovet att uppfylla olika krav på arbetsbelastning uppstår.

Barracuda Backup

Barracuda erbjuder backup-apparater med många alternativ för att anpassa sig till olika scenarier. Till exempel kan de kopiera data till molnet eller till en annan apparat på en fjärrplats. Denna frihet att välja är ett plus för tjänsteleverantörer som behöver anpassa infrastrukturen till sina kunders specifika behov. Om en kund inte vill att dess data ska gå från nätverket, till exempel, kan han välja endast lokala replikeringsalternativ för nätverk.

Barracuda Backup version 6.0 innehåller Local Control, ett nytt hanteringsalternativ för organisationer som hanterar data över sina egna anläggningar för att möta unika krav på lagstiftning och företag. (PRNewsFoto / Barracuda Networks, Inc.)

För sysadmins representerar Barracuda-apparater en minskning av deras arbetsbelastningar tack vare dess enkla inställningar, konfiguration och återställningsprocedurer. Användare belyser förmågan att automatisera annars tidskrävande uppgifter, som att en enhet återställer ett helt system till ett virtualiserat kluster.

Välj medvetet

Vi har här noggrant sammanställt ett urval av backupverktyg som löser olika behov. Du bör välja den som passar en miljö som är så lik som din. Ta hänsyn till att kanske den som är bättre för molnlagring inte fungerar så bra med äldre system, eller den som tillhandahåller säkerhetskopior på applikationsnivå inte är det perfekta alternativet när du bara behöver återställa en massa filer.

Eller kanske den som gör allt är för dyr för din budget. Vi hoppas att vi har hjälpt dig att klargöra bilden, så att du kan fatta ett bästa möjliga beslut.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector