En introduktion till Cyber ​​Security Basics för nybörjare

Cybersäkerhet är den mest berörda saken eftersom cyberhot och attacker växer över.


Attackare använder nu mer sofistikerade tekniker för att rikta in sig på systemen. Individer, småföretag eller stor organisation påverkas alla. Så, alla dessa företag, oavsett om IT-företag eller icke-IT-företag har förstått vikten av Cyber ​​Security och fokuserat på att vidta alla möjliga åtgärder för att hantera cyberhot.

Med spelet för cyberhot och hackare bör organisationer och deras anställda ta ett steg för att hantera dem. Eftersom vi gillar att ansluta allt till internet, ökar detta också chansen för sårbarheter, överträdelser och brister.

Borta är de dagar då lösenord var tillräckligt för att skydda systemet och dess data. Vi vill alla skydda våra personliga och professionella data, och Cyber ​​Security är därför vad du bör veta för att säkerställa dataskydd.

Så låter vi vara med att definiera termen Cyber ​​Security ….

Vad är Cyber ​​Security?

Cyber ​​Security är processen och teknikerna som är involverade i att skydda känsliga data, datorsystem, nätverk och mjukvaruapplikationer från cyberattacker. Cyberattackerna är allmän terminologi som täcker ett stort antal ämnen, men några av de populära är:

 • Förvrängningssystem och data lagrade inom
 • Utnyttjande av resurser
 • Obehörig åtkomst till det riktade systemet och åtkomst till känslig information
 • Att störa företagets normala funktion och dess processer
 • Använda ransomware-attacker för att kryptera data och utpressa pengar från offer

Attackerna blir nu mer innovativa och sofistikerade som kan störa säkerheten och hacking systemen. Så det är mycket utmanande för alla företag och säkerhetsanalytiker att övervinna denna utmaning och slå tillbaka med dessa attacker.

För att förstå behovet av cybersäkerhetsåtgärder och dess metoder, låt oss titta snabbt på typerna av hot och attacker.

Ransomware

Ransomware är ett program för filkryptering som använder en unik robust krypteringsalgoritm för att kryptera filerna på målsystemet.

Författarna till Ransomware-hotet genererar en unik dekrypteringsnyckel för vart och ett av dess offer och sparar det på en fjärrserver. Således kan användare inte komma åt sina filer med något program.

Ransomware-författarna drar nytta av detta och kräver ett betydande lösenbelopp från offren för att tillhandahålla dekrypteringskoden eller dekryptera uppgifterna. Men sådana attacker har någon garanti för återhämtning av data även efter att ha betalat lösen.

Botnetsattacker

Botnets designades ursprungligen för att utföra specifika uppgifter inom en grupp.

Det definieras som ett nätverk eller en grupp enheter som är anslutna till samma nätverk för att utföra en uppgift. Men detta används nu av dåliga skådespelare och hackare som försöker komma åt nätverket och injicera all skadlig kod eller skadlig kod för att störa dess funktion. Några av botnetattackerna inkluderar:

 • Distribuerade Denial of Service (DDoS) attacker
 • Att sprida skräppostmeddelanden
 • Stjälpning av konfidentiella uppgifter

Botnetsattacker genomförs generellt mot storskaliga företag och organisationer på grund av dess enorma datatillgång. Genom denna attack kan hackarna kontrollera ett stort antal enheter och äventyra dem för dess onda motiv.

Social Engineering Attacks

Socialteknik är nu en vanlig taktik som används av cyberbrottslingar för att samla in användarens känslig information.

Det kan lura dig genom att visa attraktiva annonser, priser, enorma erbjudanden och så och be dig mata dina personliga och bankkontouppgifter. All information du anger där är klonad och används för ekonomiska bedrägerier, identitetsbedrägerier och så.

Det är värt att säga om ZEUS-virus som är aktiv sedan 2007 och används som en socialteknisk attackmetod för att stjäla bankuppgifter om offren. Tillsammans med ekonomiska förluster kan socialtekniska attacker ladda ner andra destruktiva hot mot det berörda systemet.

Cryptocurrency kapring

Cryptocurrency-kapring är det nya tillskottet till denna cybervärld.

Eftersom den digitala valutan och gruvdrift blir populär, så är det bland cyberbrottslingar. De har hittat sin onda fördel för kryptovalutagruvan som innebär komplex datoranvändning för att bryta virtuell valuta som Bitcoin, Ethereum, Monero, Litecoin osv..

Cryptocurrency-investerare och handlare är det mjuka målet för denna attack.

Cryptocurrency-kapning också känd som “Cryptojacking”. Det är ett program som designats för att injicera gruvkoder tyst i systemet. Således använder hackaren tyst CPU, GPU och strömresurser för det angripna systemet för att bryta för cryptocurrency.

Tekniken används för att särskilt gruva Monero-mynt. Eftersom gruvdrift är en komplex process förbrukar den de flesta CPU-resurser som påverkar systemets prestanda. Dessutom görs det under alla dina utgifter, så att offeret kan få en enorm elräkning och interneträkning.

Det minskar också livslängden på den drabbade enheten.

phishing

Phishing är en bedräglig handling genom att skicka skräppostmeddelanden genom att imitera från någon legitim källa.

Sådana e-postmeddelanden har en stark ämnesrad med bilagor som en faktura, jobberbjudanden, stora erbjudanden från ansedda frakttjänster eller någon viktig post från högre tjänstemän i företaget.

Phishing-bedrägeriattackerna är de vanligaste cyberattackerna som syftar till att stjäla känslig information. Som inloggningsuppgifter, kreditkortsnummer, bankkontouppgifter och så vidare. För att undvika detta bör du lära dig mer om phishing-e-postkampanjer och dess förebyggande åtgärder. Man kan också använda e-postfiltreringstekniker för att undvika denna attack.

Tillsammans med dessa kommer 2019 att söka potentialen i biometriska attacker, AI-attacker och IoT-attacker. Många företag och organisationer bevittnar storskaliga cyberattacker och det finns inget stopp för dem. Trots den ständiga säkerhetsanalysen och uppdateringarna är ökningen av cyberhot konsekvent. Därför är det värt att utbilda dig själv med grunderna för cybersäkerhet och dess genomföranden.

Nyckelbegreppet Cyber ​​Security?

Cyber ​​Security i sin helhet är en mycket bred term men är baserad på tre grundläggande begrepp kända som “CIA Triad”.

Det består av konfidentialitet, integritet och tillgänglighet. Denna modell är utformad för att vägleda organisationen med policyerna för Cyber ​​Security inom informationssäkerhet.

Grunderna i CyberSecurity

sekretess

Den definierar reglerna som begränsar tillgången till information. Konfidentialitet vidtar åtgärder för att begränsa den känsliga informationen åtkomst av cyberattackare och hackare.

I en organisation tillåts eller nekas folk tillgång till information enligt dess kategori genom att auktorisera rätt personer i en avdelning. De får också ordentlig utbildning om att dela information och säkra sina konton med starka lösenord.

De kan ändra hur data hanteras i en organisation för att säkerställa dataskydd. Olika sätt att säkerställa konfidentialitet, till exempel: tvåfaktorautentisering, Datakryptering, dataklassificering, biometrisk verifiering och säkerhetstokens.

Integritet

Detta säkerställer att informationen är konsekvent, korrekt och pålitlig under sin tidsperiod. Det innebär att informationen inom transiteringen inte bör ändras, ändras, raderas eller olagligt komma åt.

Lämpliga åtgärder bör vidtas i en organisation för att säkerställa dess säkerhet. Filbehörigheter och användaråtkomstkontroll är de åtgärder som styr databrottet. Det bör också finnas verktyg och tekniker implementerade för att upptäcka eventuella förändringar eller brott i uppgifterna. Olika organisationer använder ett kontrollsumma och till och med kryptografiskt kontrollsumma för att kontrollera integriteten hos data.

För att hantera dataförlust eller oavsiktlig radering eller till och med cyberattacker bör regelbundna säkerhetskopior finnas där. Cloud backup är nu den mest pålitliga lösningen för detta.

Tillgänglighet

Tillgänglighet i termer av alla nödvändiga komponenter som hårdvara, programvara, nätverk, enheter och säkerhetsutrustning bör alla bibehållas och uppgraderas. Detta kommer att säkerställa smidig funktion och åtkomst av data utan störningar. Tillhandahåller också konstant kommunikation mellan komponenterna genom att tillhandahålla tillräcklig bandbredd.

Det handlar också om att välja extra säkerhetsutrustning i händelse av katastrof eller flaskhalsar. Verktyg som brandväggar, katastrofåterställningsplaner, proxyservrar och en korrekt säkerhetslösning bör säkerställa att DoS-attacker hanteras.

För en framgångsrik strategi bör den gå igenom flera säkerhetslager för att säkerställa skydd för alla delar av CyberSecurity. Särskilt involverar datorer, hårdvarusystem, nätverk, program och data som delas mellan dem.

Slutsats

I en organisation, för att uppnå en effektiv strategi för cybersäkerhet, bör folk, processer, datorer, nätverk och teknik för en organisation, antingen stor eller liten, vara lika ansvariga. Om alla komponenter kommer att komplettera varandra då är det mycket möjligt att stå emot det hårda cyberhotet och attackerna.

Om du är nyfiken på att lära dig mer, kolla in det här fullständig cybersecurity-kurs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map