Cryptocurrency och cybersäkerhet – är de frenemies?

Händelser med cyberbrott ökar år efter år – det verkar inte vara något avtagande för internetbrottslingar.


Med ökningen av cryptocurrencies har dessa cyberbrottslingar nu nya ambitioner och nya motiv för sin kriminella verksamhet på internet.

Dessutom har ökningen av cryptocurrencies också lett till skapandet av nya typer av kriminella aktiviteter. Cryptojacking, Ransomware och olika andra liknande åtgärder har en direkt korrelation med ökningen av cryptocurrencies.

Cryptocurrency-handlare är också mjuka mål – eftersom ett antal av dem är första gången handlare, lockade av den enorma prisökning som kryptomarknaderna har att erbjuda.

Nya tiders cyberbrottslingar använder nu taktik ibland lika enkla som Twitter-förutsättningar för åldrande phishing-tekniker för att stjäla kryptokurser.

Ibland är dessa attacker av en mer avancerad nivå, till exempel cryptocurrency-utbyten som blir hackade eller ransomware-attacker.

Låt oss titta närmare på hur kryptokurser är ett hot mot cybersäkerhet:

Cryptocururrency och Cyber ​​Crime

Följande är några av de vanligaste cyberkriminella aktiviteterna kring kryptokurser.

Cryptojacking

En nyåldersbrottslighet, crypto jacking är i grund och botten när webbplatser injiceras med en skadlig kod som bryter för kryptokurser med hjälp av processorkraften på CPU: n för besökarna på webbplatsen.!

Cryptojacking har ökat, och de senaste högprofilerade fallen inkluderar en Google Chrome-förlängning med hundratusentals användare som är smittade.

Specifika YouTube-annonser fångades också med det här skriptet – vilket gjorde att gruvdrift körs när annonsen spelas.

Ransomware

Ransomware har funnits ett tag – men med cryptocururrency har det tagit fart. En ransomware-attack krypterar alla dina filer och nyckeln till att dekryptera dessa filer är hos brottslingarna.

Du kan inte dekryptera och komma åt filerna på din dator förrän nyckeln är angiven. Dessa cyberbrottslingar kräver ofta en lösen, som ska betalas i cryptocurrencies – och de ger bort nyckeln när de har fått kryptokurserna.

Dessa attacker har ökat, varav den mest beryktade har lamnat vissa sjukhus i USA.

Utbyteshackar

Hackare riktar sig också till växelkursutbyten med en ökande frekvens.

Cryptocurrency-utbyten hackas sedan ganska länge nu – den första är Mt. Gox hacka tillbaka 2014 och det senaste var Coincheck-hacket, som är den viktigaste cryptocurrency-hacken genom tiderna, där hackare sprang med $ 500 miljoner värde cryptocurrencies.

Länder runt om i världen sätter upp strängare säkerhetsstandarder och säkerställer att utbyten följer dessa standarder.

Phishing Attacks

Även om detta kan låta lite old-school, men phishing-attacker också – orsakar mycket skada.

Användare som inte har ett ordentligt 2FA-system som kan installeras kan ge dem tillgång till sina utbytes- eller plånbokskoder till hackare – som lätt kan gå bort med cryptocurrencies.

En nyligen attackerad Binance, världens största cryptocurrency-utbyte, använde en Phishing-attack – i det här fallet hamnade dock hackare pengar, men inte alla är lika lyckliga!

Twitter Impersonations

I en av de mest låga ansträngningarna som innebär att locka till sig första användare och troliga internetanvändare, fördjupar Twitter populära konton som bland andra Vitalik Buterin, Charlie Lee och Elon Musk – frågar 0,2 ETH från användare och lovar att skicka dem 2 ETH i gengäld.

Även om detta är en uppenbar bedrägeri för de flesta proffsanvändare – är det förvånande att se hur många som faller för detta när du tittar på conmen’s wallet transaktion detaljer!

Hur du håller dig skyddad?

I en tid då cyberkriminell aktivitet toppar finns det en starkt behov av korrekt säkerhet åtgärder på plats.

Det här är några enkla taktiker som man kan följa för att säkerställa att de inte blir rov för dessa online-rovdjur som ser fram emot att lura nybörjare.

Här är några tips som man kan följa håll dig skyddad från cryptocurrency-driven cyberbrottsaktiviteter:

Hämta inte bilagor från en okänd avsändare

Ålderdom råd – ladda inte ner bilagor från avsändare du inte känner igen eller litar på. Tidigare har dessa filer spionprogram, virus eller skadlig kod.

Ransomware är nu ett växande hot.

Dessa bilagor kan innehålla skadliga filer bundna i dem – ibland till och med en oskadlig jpeg-bild kan ha ransomware fäst på den.

En majoritet av ransomware sprids via e-post, vilket gör det viktigt att bara ladda ner bilagor från personer du litar på.

Kom ihåg att det inte finns några GRATIS pengar

Så lika viktigt som det låter – så många människor blir offer för de con-män på twitter som låtsas vara Elon Musk eller Vitalik Buterin.

Det finns inga gratis pengar, och ingen ger bort några pengar!

Även garanterad avkastning på investeringsbedrägerier lockar användare som denna – ber dem att bidra med ett visst belopp och få garanterad avkastning i utbyte.

Den som ber dig om lite pengar för att ge dig mer pengar tillåter dig!

Ställa in 2FA Security

En nödvändig säkerhetsåtgärd – installation av ett system säkerställer att även om ditt lösenord är komprometterat kan hackare inte komma åt ditt konto och överföra dina valutor utan att ha tillgång till en annan enhet som du har.

Den andra formen för autentisering kan vara i form av Google Authenticator, ett e-postmeddelande eller till och med ett textmeddelande.

När du har angett ditt lösenord måste den andra autentiseringen anges innan du loggar in.

Glöm inte att säkerhetskopiera dina data

Försiktighetsåtgärd är bättre än botemedel!

Att säkerhetskopiera dina data regelbundet är viktigt för deras säkerhet, särskilt filer som är av hög vikt.

Även i fallet infekterar en ransomware-attack din dator; alla dina data förblir säkra på grund av dessa regelbundna säkerhetskopior.

Använd hårdvara plånböcker

Även om säkerhetsåtgärderna för ett cryptocurrency-utbyte eller någon online-lagringsplattform inte riktigt ligger i en användares händer.

Det bästa sättet att hålla dina valutor säkra är att ha dem lagrade i en hårdplånbok.

Hårdvaruplånböcker är faktiska fysiska enheter som lagrar kryptokurser på dem – och de kan förbli frånkopplade från internet när de inte används – för att skydda dem från alla attacker.

Slutsats

Förutom Cyber-kriminella aktiviteter har cryptocurrencies också associerats med andra olagliga aktiviteter som finansiering av terrorister och främjande av olaglig handel – något som många länder har kritiserat cryptocurrencies över.

Håll dig uppdaterad med de senaste krypto-nyheterna med webbplatser som Cryptoguard.

Cryptocururrency har varit den valda betalningsmetoden på darknet-marknaderna i flera år nu.

Utöver detta – en annan primär oro som internationella regeringar har med ökningen av cryptocurrencies är att detta också leder till en ökning av korruption samt penningtvätt – på grund av den anonyma karaktären av cryptocurrencies, kan pengar stas upp över olika kryptokurser utan korrekt avslöjande.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

    Комментарии закрыты.

    Adblock
    detector