8 bästa praktiska metoder för cybersäkerhet

Data har blivit en väsentlig aspekt av organisationer och att skydda dem har blivit en mycket avgörande uppgift.


Liten eller stor, varje organisation kan påverkas av dataöverträdelser på grund av bristande medvetenhet och bristande förmåga att investera i att skydda sina data.

Många företagare tror att cyberbrottslingar kommer att gå över att attackera sitt företag eftersom de har en liten mängd data. Men enligt den amerikanska kongressen, Small Business Committee har funnit att 71 procent av de små och medelstora företag som har mindre än 100 anställda står inför Cyber ​​Attacks. Det betyder att det finns en chans att du fortfarande kan riktas av hackare även om du har ett litet företag, så tänk på dina säkerhetsskydd.

Är dina mest känsliga data säkrade?

Om inte är det dags att skydda dina data.

Finns det något sätt att skydda mitt företags känsliga data?

Så här är artikeln där vi ska diskutera bästa praxis för att skydda ditt företags känsliga data.

Användning av brandvägg

Den främsta försvarsfaktorn i cyberattacken är en brandvägg.

Det rekommenderas att installera en brandvägg för att bygga en barriär mellan angriparen och dina data. Dessutom beslutar många företag att installera interna brandväggar förutom externa brandväggar för att ge ytterligare skydd för deras data. Vi måste installera robusta brandväggar och trafikpolicyer för att begränsa dataförlust och stöld på nätverksnivå.

Det finns många typer av brandväggar, men främst antingen hårdvarubaserad eller programvarubaserad. En hårdvarubaserad brandvägg är dyrare än programvarubaserad.

Tack vare öppen källkod finns det många alternativ som förklaras i nedanstående artikel.

7 bästa open source-brandväggen för att skydda ditt nätverk

Om du är redo att investera (du borde vara ändå) kan du också överväga molnbaserad hanterad brandvägg. Fördelen med molnbaserad tjänst är att du inte behöver oroa dig för installation, administration och underhåll. Du betalar för det du använder.

Här är några av alternativen du kan utforska.

7 Kraftfull hanterad brandvägg för att skydda molninfrastruktur

När du brandväggar nätverksinfrastrukturen ska du göra bästa praxis för att förneka allt och endast tillåta vad som behövs.

Identity and Access Management (IAM)

När vi hanterar säkerhetsrelaterade frågor i en organisation, kommer vi främst med att skydda och säkra våra uppgifter. För detta måste vi ha alla nödvändiga verktyg och kontroller relaterade till Identity and Access Management. Verktygen och kontrollerna som ingår i IAM är användarbeteende-analys, Mobile Device Management, VPN & Next-Gen-brandväggen, och så vidare. Dessutom gör IAM oss möjlighet att spela in och fånga informationen om användarinloggning, ordna uppdraget, hantera företagets databas med användaridentiteter och ta bort åtkomstbehörigheter.

IAM-system används främst för att tillhandahålla tillförlitlighet och flexibilitet för att etablera olika grupper med distinkt privilegierad kontohantering för specifika roller så att jobbfunktionerna baserade på anställdas åtkomsträttigheter enkelt och enhetligt kan tilldelas. Även systemen måste också tillhandahålla godkännande och begära processer för att ändra privilegier, eftersom de anställda som har samma jobbplats och titel kan kräva anpassning för att få åtkomst. Att ha en kapabel IAM-infrastruktur hjälper dessutom företagen att skapa produktiv, effektiv och säker tillgång till tekniska resurser över olika system samtidigt som de levererar informationen.

Patch Management

Patchhantering spelar en avgörande roll i cybersecurity.

Patches används främst för att hantera sårbarhet och säkerhetsgap. En bra patchhanteringsstrategi har listats upp som ett av de mest övertygande orsakerna inom cybersäkerhet. Säkerhetsuppdateringar är främst utformade för att hantera och identifiera bristerna i programmet / programvaran.

En effektiv patchhanteringsstrategi säkerställer att patchen tillämpas i tid, och att det inte heller har någon negativ inverkan på verksamheten. Den snabba utplaceringen av patchar meddelar de skadliga aktörerna om sårbarhetspotential och utnyttjar också olika möjligheter att ta reda på vilka utsatta system som utnyttjas.

Programvarulager

Programvarulager ger en uppskattning av kontrollmått över vad som har installerats internt. Dessutom får vi i små företag olika praktiska programvara eller applikationer med öppen källkod. Medan det köpta spåret av kommersiell mjukvara lämnar ett fakturapapper för nedladdning av open source-programvara direkt på webben utan spår.

Vi måste också kontrollera öppen källkodsprogramvara för integritet innan installationen, tillsammans med inspelningar av nedladdade datum och tider eftersom en öppen källkodsprogram kommer med olika MD5-hash och olika signaturer av GNU-sekretessvakt för att verifiera om nedladdningen görs fullständigt eller inte.

Som bästa praxis, granska också öppen källkodens trovärdighet. Hur populärt det är, vem som använder dem, vem som stöder dem, finns det någon professionell eller gemenskapsstöd osv.

Insider Threat Detection

Det är ett av de mest betydelsefulla datasäkerhets- eller cybersäkerhetsproblemen som många av myndigheterna står inför, inklusive inom den statliga sektorn.

Insiderhoten inträffar huvudsakligen på ditt nätverk vanligtvis av de personer som arbetar som entreprenör eller anställd i ditt företag. Övervakning av användaraktiviteter spelar en viktig roll eftersom vi kan verifiera användarens handlingar och också upptäcka användarens obehöriga beteende.

Det är en utmanande uppgift att identifiera insiderhoten, men det kan leda till en enorm förlust för en organisation om de inte känner igen hoten inuti.

Säkerhetskopiering av data

Backup är en av de bästa metoderna inom cybersäkerhet.

Det är viktigt för varje organisation att ha en fullständig säkerhetskopia av all nödvändig data från basnivå till högkänslig information. Vi måste säkerställa säkerhetskopieringen av data som finns i säker lagring, och vi måste också se till att alla säkerhetskopior lagras på en separat plats i händelse av en naturkatastrof.

Vi måste också kontrollera ofta om säkerhetskopior fungerar korrekt eller inte. Det viktigaste är att vi måste dela upp säkerhetsuppgifter mellan flera människor för att migrera insiderhot.

Säkerhetskopieringsfrekvensen beror på företagets art. Vissa företag kan behöva säkerhetskopiering i realtid vissa dagligen. Om ditt företag arbetar med huvudsakligen platta filer kan du överväga att gå till molnobjektlagring för säkerhetskopiering.

8 Molnobjektlagring för lagring av allmänhet & Privat data

Tvinga lösenordspolicy

Implementera en stark lösenordspolicy i din organisations aktiva katalog, LDAP eller IAM. Nöj inte med något mindre än åtta tecken och kombination av bokstäver, siffror och specialtecken. Tvinga att ändra lösenordet regelbundet varannan eller tredje månad.

Det kommer att finnas många applikationer som har sina referenser, och ofta lagras de i Excel. Tänk på att implementera en lösenordshanterare.

10 Open Source och Commercial Password Manager för lag

Lösenordshanteraren lagrar lösenordet i sin databas, som är krypterad och åtkomst kontrolleras av åtkomstkontroll.

Använd multifaktorautentisering

Implementering av inställningar för flera faktorer för autentisering på e-postprodukter och nätverket är enkelt och det ger ett extra lager skydd för dina data. Detta hjälper dig också tydligt skilja mellan förbättrad kontrollåtkomst och användare av delade konton.

Slutsats

Dataskydd är lika viktigt som att växa ditt företag. Underlåtenhet att skydda datan landar i stora förluster. Att säkra affärsdata är mycket viktigt från att falla det i händerna på obehöriga användare. Ovanför förklarade metoder skulle hjälpa dig att skydda dina affärsdata.

TAGGAR:

  • Öppen källa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map