Bagaimana Melindungi Privasi Internet Anda?

Ini adalah era hashtag, tweet, suka, dan komen di mana kita secara sukarela berkongsi kehidupan kita di pelbagai platform. Jadi, bagaimana dengan privasi dalam talian?


Adakah perkara besar?

Saya yakin ia!

Identiti anda sangat penting. Ini membantu anda membuktikan diri anda dalam banyak aspek kehidupan anda, sama ada mengeluarkan pasport, permohonan pinjaman rumah, dan sebagainya.

Menurut statistik, lebih daripada 9.7 bilion rekod telah dicuri atau hilang sejak 2013 di seluruh dunia kerana jenayah siber dan pelanggaran data.

Jadi, bagaimana jika seseorang mencuri data peribadi anda?

Ini bukan sahaja boleh mengganggu aktiviti seharian anda tetapi juga dapat mencabar reputasi anda, baik secara profesional maupun swasta. Sentiasa ingat, data kewangan dan peribadi anda sangat diingini oleh penjenayah siber. Sekiranya mereka berjaya mencuri identiti anda, mereka mungkin meretas kelayakan perbankan anda, menyalahgunakan maklumat perniagaan anda, dan semua perkara yang anda tidak akan mahukan dalam hidup anda berlaku!

Itulah sebabnya anda mesti menguruskan privasi dalam talian anda dengan bijak dan data anda lebih bijak!

Bahaya data dalam talian yang tidak dilindungi

Biarkan data penting tidak dilindungi, dan privasi anda tidak pernah selamat!

Betul. Data dalam talian sangat terdedah kepada sejumlah besar ancaman privasi dan keselamatan. Beberapa masalah utama yang berkaitan dengannya adalah:

Kesalahan Maklumat

Banyak laman web menggunakan kuki dan menyimpan data peribadi anda untuk beberapa tujuan. Sering kali, mereka tidak mengenkripsi data ini, dan sesiapa sahaja dapat mengaksesnya kemudian. Kesalahan data peribadi atau perniagaan anda ini boleh mengakibatkan akibat yang serius.

Malah portal e-perniagaan dan e-perbankan tidak sepenuhnya selamat. Jadi, ada risiko penjahat siber boleh memanfaatkan maklumat kewangan sensitif anda.

Penjejakan lokasi

Orang hari ini tidak pernah teragak-agak untuk menyiarkan maklumat peribadi dan lokasi semasa mereka di media sosial. Data ini kekal selamanya di laman web dan boleh menjadi risiko bagi anda.

Adakah anda tahu bahawa bahkan Facebook dipengaruhi oleh pelanggaran data pada tahun 2018, mendedahkan lebih dari 50 juta akaun pengguna?

Jadi, berhati-hatilah!

Mengintip

Anda tidak tahu berapa banyak pelacak yang mengintip anda semasa anda dalam talian. Apa pun tujuannya, mereka mencatat sejarah carian anda dan mengesan aktiviti anda melalui beberapa kaedah. Dengan cara ini, mereka memperoleh gambaran yang jelas mengenai minat dalam talian anda.

Walaupun pemasar melacak data anda untuk tujuan iklan yang disesuaikan dengan kesukaan dan minat anda, itu masih merupakan pencerobohan privasi. Kes terburuk – apabila penjenayah siber menggunakan data anda untuk melakukan aktiviti haram dan tidak dibenarkan untuk menimbulkan ancaman serius dalam talian.

Pada akhirnya, semuanya berpunca dari satu perkara – menjaga privasi data anda dengan cara yang paling pintar.

Tanggungjawab melindungi data dalam talian anda sememangnya jalan dua hala. Walaupun hampir tidak ada cara untuk mengurangkan ancaman dalam talian, anda boleh mengehadkan menjadi mangsa. Oleh itu, tentukan berapa banyak data peribadi yang ingin anda dedahkan dan jangan mempercayai laman web dan platform media sosial.

Privasi internet adalah tanggungjawab bersama, dan setiap orang harus memiliki keselamatan data mereka. Oleh itu, sangat penting untuk memahami potensi risiko, hak Internet anda, bersama dengan kaedah dan teknologi praktikal.

Oleh itu, mari kita lihat beberapa cara untuk melindungi privasi anda:

Gunakan perisian perisai Privasi. ��️

Perisian pelindung privasi sangat penting untuk semua peranti di mana anda menggunakan Internet untuk mengelakkan ancaman dan penipuan dalam talian. Ini membatasi atau mengawal jumlah data yang didedahkan kepada pihak ketiga dalam talian dengan menggunakan pelbagai penapis, penyulitan, dan teknologi moden yang lain.

Perisian ini boleh menawarkan dua jenis perlindungan data – melindungi pencurian identiti dengan menyembunyikan alamat IP pengguna dan kedua, dengan menghapus atau menyembunyikan jejak internet setelah melayari. Ini melindungi privasi anda dengan mengenal pasti titik lemah peranti anda dan mengusahakannya. Ia menawarkan:

 • Senarai hitam dan senarai putih
 • Pengesanan pencerobohan
 • Penyulitan
 • Stenografi (menyembunyikan data dan e-pengawasan)

Beberapa perisian pelindung privasi yang disyorkan untuk anda:

Perisai Privasi VIPRE

Jadi, anda bimbang tentang privasi data anda, bukan?

Dan anda harus, tetapi tidak jika anda mempunyai Perisai Privasi VIPRE dipasang pada PC anda!

Perisian yang sangat cekap ini dapat melindungi pencurian identiti dengan mengenal pasti tempat data sensitif anda disimpan, termasuk nombor telefon, alamat, e-mel, bukti kad kredit, dan lain-lain. Ia dapat menyekat kamera web, pengintipan mikrofon, dan pelanggaran data lain untuk memastikan privasi.

Ia berfungsi dengan teliti dengan Mac dan PC anda dan juga menawarkan sokongan mudah alih. Kekuatan tempurnya yang tinggi terhadap malware untuk memberikan anda privasi tahap tinggi. Untuk mengimbas PC anda, anda tidak perlu menunggu berjam-jam. VPNnya menyokong pelbagai jenis peranti dari iOS dan Windows, ke macOS dan Android dan mudah disiapkan dalam beberapa minit.

Ia mempunyai perlindungan ransomware yang terpasang untuk memastikan anda bukan mangsa seterusnya. Ia menggunakan proses pelbagai langkah untuk mengesan dan memperbaiki masalah privasi di komputer anda. VIPRE Privacy Shield mampu milik walaupun untuk pengguna rumah dengan harga bermula $ 34.99 / tahun untuk 1 PC sementara pakej lanjutannya berharga $ 59.99 / tahun untuk 1 PC.

Avira Perdana

Dapatkan semua aktiviti dan data dalam talian anda dengan Avira Perdana, yang melindungi peranti anda, carian peribadi, membeli-belah, rangkaian rumah dan banyak lagi. Perlindungan antivirus yang kuat menyelamatkan anda dari perisian hasad dan ancaman dalam talian lain sambil mengemas kini pemacu dan perisian itu sendiri secara automatik.

Sekat pelacak penyemak imbas, iklan mengganggu, dan laman web yang dijangkiti melalui penyemakan imbas yang selamat. Perisian ini menemui kupon dan tawaran yang selamat semasa membeli-belah dalam talian, dan menyekat pemanggil yang dikehendaki dan laman web pancingan data sebelum mereka boleh menyebabkan bahaya.

Nikmati tahap privasi yang meningkat dengan tetap tidak dikenali, jadi item carian, produk yang anda beli dan kata laluan yang anda masukkan tetap menjadi rahsia. Ia mengoptimumkan 200+ tetapan privasi untuk anda dan menyokong pengurusan kata laluan yang lebih kuat. Ini juga meningkatkan prestasi dan kelajuan komputer anda dengan membersihkan fail sampah, mengurangkan ketinggalan, mempercepat masa boot, dan memaksimumkan memori.

Anda boleh menggunakan perisian merentas platform ini dalam banyak peranti tanpa mengira sistem operasi mereka dan memanfaatkan langganan maksimum 25 peranti dan sehingga 3 tahun. Sekiranya anda buntu, dapatkan sokongan pelanggan VIP mereka untuk mengemukakan soalan anda.

BullGuard Premium

Dapatkan keselamatan siber muktamad menggunakan Perlindungan Premium BullGuard untuk melindungi identiti dan data dalam talian anda. Anti-malware yang memenangi anugerah ini memanfaatkan teknologi canggih seperti pembelajaran mesin untuk menyediakan penyemakan imbas dan pengimbasan rangkaian yang selamat. Bahkan pencuri siber yang berfikiran besar tidak dapat melanggar lapisan perlindungannya yang sukar.

Melalui sistem perlindungan identiti yang cekap, perisian dapat segera mengesan data berbahaya yang diterima oleh komputer anda dan mengirimkan peringatan e-mel agar anda mengambil langkah perlindungan. Menggunakan kaedah pembelajaran mendalam dan algoritma matematik lanjutan, ia memberikan pengesanan ancaman yang cepat. Pelbagai lapisan pembelajarannya dapat menganalisis sifat dan kod perisian hasad dengan berkesan. Oleh itu, ia dapat menghilangkan risiko lebih awal sebelum boleh mempengaruhi sistem anda.

BullGuard menyediakan firewall tugas berat untuk memastikan anda berada di pelabuhan yang selamat sambil melindungi daripada penceroboh. Ia dengan segera mengurangkan percubaan yang tidak sah untuk menyambungkan peranti tertentu dengan Internet dan memberikan keselamatan menyeluruh sebelum dan selepas anda selesai memuat turun aplikasi.

Sekiranya anda telah menyambung ke rangkaian Wi-Fi yang tidak selamat, perisian akan memberi amaran kepada anda dengan memeriksa tandatangan digitalnya. Bagi pencinta permainan, permainan ini membolehkan mereka menikmati permainan yang lebih pantas dan selamat tanpa menjejaskan prestasi. Pengimbas Rangkaian Rumahnya dapat memantau kesambungan dan rangkaian anda dengan berkesan 24/7 bersama dengan peranti yang disambungkan, termasuk pembesar suara pintar, monitor bayi, termostat, dll..

Cuba Penyemak Imbas Berfokus Privasi ��

Adakah anda fikir bahawa membersihkan sejarah penyemak imbas menghilangkan semua noda?

Fikir semula.

Jejak aktiviti dalam talian anda masih ada. Malah laman web menyimpan kuki, dan anda boleh membaca Syarat penggunaan atau dasar privasi laman web untuk mengesahkannya. Oleh itu, fikirkan apa yang boleh berlaku sekiranya seseorang menggodam laman web tempat data peribadi anda disimpan?

Jawapannya adalah tidak boleh difikirkan!

Oleh itu, menggunakan penyemak imbas yang berfokus pada privasi adalah wajar. Penyemak imbas ini merangkumi ciri penyemakan imbas peribadi untuk membantu anda melindungi data semasa menggunakan Internet. Mari lihat beberapa daripadanya!

Berani

Alami keselamatan dan privasi yang tiada tandingan dengan membenarkan Berani untuk melawan “dengan berani” dengan pelacak dan perisian hasad untuk anda. Menjaga data anda selamat adalah keutamaannya, dan pelayannya tidak pernah menyimpan atau melihat maklumat penyemakan imbas anda. Walaupun selepas menghapusnya, tidak ada noda yang tersisa.

Mempamerkan prestasi yang unggul, Brave dapat memuat halaman web 3 hingga 6 kali lebih cepat. Ia menawarkan antara muka yang mesra pengguna untuk mengimport tetapan dari penyemak imbas lain yang anda gunakan semasa lawatan selamat datang atau selepas itu melalui menu. Ini membuat senarai di mana semua profil penyemak imbas anda sebelumnya muncul, dan anda juga dapat mengimport data dari penyemak imbas lain.

The Brave Rewards menyokong laman web yang anda gemari dengan membolehkan anda memperoleh token seperti flyer untuk menonton iklan yang berkaitan dengan privasi. Anda juga boleh memberi tip laman web kegemaran anda secara berkala; anda boleh melakukan semua aktiviti ini tanpa mempertaruhkan maklumat peribadi anda kerana dana anda dipindahkan menggunakan lejar tanpa nama.

Penyemak imbas ini memberi anda fleksibiliti untuk menyesuaikan tetapan anda dan menganalisis jumlah pelacak yang disekat, skrip, dll. Dengan menggunakan HTTPS Di Mana Saja, Brave meningkatkan dirinya menjadi HTTPS supaya anda dapat menikmati komunikasi yang lebih selamat dan disulitkan.

Tetapan lalainya sudah dioptimumkan untuk menyekat perisian hasad, pancingan data, dan iklan jahat lain. Ia juga mematikan pemalam dari lalai untuk keselamatan anda. Ia menawarkan ciri Brave Sync untuk menyegerakkan dan menyulitkan penanda buku dan tetapan pilihan anda.

Ciri-ciri lain:

 • Pencegahan cap jari
 • Perlindungan per-laman web
 • Konfigurasi perisai global lalai
 • Seret dan lepas
 • Tab yang disematkan dan muat turun secara automatik
 • Cari di halaman dan cetak halaman.
 • Isi borang secara automatik
 • DuckDuckGo untuk carian tetingkap peribadi
 • Sambungan Chrome

Tor

Layari Internet dengan yakin Tor dan tetap dilindungi dari pengawasan, pelacakan, dan penapisan. Sama ada anda menggunakan Windows, Android, iOS, dan Linux, anda masih boleh memuat turun Tor di peranti anda.

Perisian yang diedarkan secara bebas mengikuti struktur seperti bawang yang dipercayai dan selamat. Untuk melindungi privasi anda, ia membungkus data anda dalam beberapa lapisan penyulitan dan kemudian mengirimkannya dengan selamat sehingga tiba di pelayan DNS yang betul.

Tor Browser dilengkapi dengan patch keselamatan, termasuk NoScript, HTTPS Everywhere, dan banyak lagi untuk memberikan perlindungan dan keselamatan data yang unggul. Ia mampu menyekat plugin penyemak imbas seperti Flash, Quicktime, RealPlayer, dan lain-lain yang dapat dimanipulasi oleh orang lain untuk mendedahkan alamat IP pengguna. Oleh itu, tidak mengesyorkan anda memasang plugin atau add-on tambahan.

Penyemak imbas ini adalah hasil projek Tor + Penyemak Imbas Firefox, dan anda juga boleh mengunjungi laman web yang terkunci. Ia mampu mengarahkan data ke atau dari perkhidmatan tersembunyi di belakang firewall. Menyiapkan FTP dan mengkonfigurasinya juga mudah. Tor adalah mudah alih, yang bermaksud anda boleh menjalankannya dari peranti USB jika sudah dikonfigurasikan di dalamnya; oleh itu, anda tidak memerlukan pemasangan tempatan.

Epik

Ingin menggunakan Internet untuk mempunyai pengalaman melayari “epik”?

Pasang Penyemak Imbas Privasi Epik!

Epic adalah penyemak imbas web selamat dan peribadi yang mampu menyekat pelacak, iklan, perlombongan crypto, isyarat ultrasound, cap jari, dan banyak lagi. Rata-rata dapat menghentikan lebih dari 600 aktiviti penjejakan dalam sesi melayari.

Penyemak imbas dapat menyekat kebocoran privasi yang berkaitan dengan 11 penyemak imbas teras. Untuk ini, ia dapat menghapus penjejakan URL dan bar alamat, penjejakan pemasangan, dan penjejakan ralat. Penyemak imbas menyekat panggilan WebRTC tertentu yang dapat mendedahkan data anda seperti alamat IP walaupun setelah menggunakan VPN atau proksi yang dienkripsi.

Satu lagi ciri mengagumkan yang ditawarkan oleh Epic adalah perlindungan cap jari untuk menyekat kaedah cap jari, termasuk pembukaan kanvas gambar, kanvas fon, data konteks audio, dll. Selain itu, ia menyekat isyarat ultrasound pada telefon anda yang dihantar dari laman web yang berbeza untuk menguruskan penjejakan.

Selepas anda menutup penyemak imbas, ia menghapus pangkalan data, sejarah, pilihan, cache DNS dan aplikasi, pintasan, pautan yang dikunjungi, cache media, Flash dan Cookies, data log masuk, storan tempatan, dan banyak lagi. Anda boleh menghidupkan proksi yang dienkripsi untuk menyulitkan penyemakan imbas dan menyembunyikan alamat IP anda. Dengan cara ini, anda selamat semasa menggunakan Wi-Fi awam.

Untuk peranti Mudah Alih, sila lihat siaran ini.

Gunakan VPN ��

Rangkaian Peribadi Maya (VPN) adalah sejenis perisian untuk melindungi privasi dalam talian anda. Ini membuat rangkaian peribadi menggunakan sambungan internet awam untuk menutupi alamat IP anda. Ia menghubungkan pengguna ke web melalui pelayan lain. Penyedia perkhidmatan VPN kemudian menyulitkan sambungan ini. Oleh itu, anda menjadi tidak dikenali, dan aktiviti internet anda tidak dapat dikesan.

Anda perlu menggunakan VPN pada dasarnya ketika anda menggunakan Wi-Fi awam di dalam kedai kopi, perpustakaan, atau tempat umum yang lain. Oleh itu, dengan menggunakan VPN, anda boleh menjaga penjenayah siber dan melindungi data dalam talian anda.

Oleh itu, mari lihat beberapa perkhidmatan VPN terbaik.

Surfshark

Menyatakan kekuatan menggunakan Internet Surfshark tanpa perlu risau tentang privasi dan keselamatan anda. Ini menggunakan teknologi moden untuk melindungi Anda dari percubaan pancingan data, perisian hasad, dan pelacak untuk memastikan lokasi anda tetap peribadi bersama dengan data anda yang terjamin setiap kali anda melayari Internet.

Lindungi pelbagai jenis peranti tanpa mengira jenis sistem operasi yang digunakan kerana Surfshark serasi dengan platform. Benarkan laman web dan aplikasi tertentu memintas VPN anda melalui senarai putih, dan perisian juga berfungsi dengan baik dengan aplikasi perbankan di telefon bimbit anda.

Surfshark mengikuti kepatuhan yang ketat terhadap polisi tanpa log bermaksud mereka tidak menjejaki, menyimpan, atau memantau aktiviti dalam talian anda. Ini menyediakan Kill Switch yang berfungsi sebagai jaring pengaman jika sambungan VPN merosot. Ini menjaga keselamatan anda dengan menyediakan DNS peribadi pada pelayan yang berasingan bersama dengan perlindungan kebocoran.

Nikmati tanpa nama semasa mengakses kandungan di web melalui Mod Penyamarannya. Ciri Multihopnya membolehkan anda berhubung melalui beberapa negara pada masa yang sama sambil menyembunyikan identiti anda. Juga, Mod NoBorder membolehkan anda menggunakan perisian di kawasan larangan tertentu.

Surfshark menggunakan enkripsi AES-256-GCM yang terkemuka di industri untuk melindungi data peribadi anda dengan lebih baik. Ia juga menawarkan protokol keselamatan lalai IKEv2 / IPsec pada semua aplikasinya, bersama dengan sokongan pelanggan 24/7 untuk membantu anda.

Perisai Hotspot

Berenang santai di Lautan Siber untuk mengakses kandungan kapan saja, di mana sahaja Perisai Hotspot. Ookla’s Speedtest telah mengesahkannya sebagai VPN terpantas di dunia. Nikmati penyemakan imbas yang dienkripsi untuk mengamankan data sensitif anda dengan menghubungkan salah satu dari 3200+ VPN yang tersebar di 80+ negara.

Mulakan dengan memuat turun, menyambungkan, dan memilih lokasi anda untuk melihat kandungan yang anda mahukan dengan kelajuan dan kemudahan yang sangat cepat. Hotspot Shield menggunakan enkripsi kelas tentera yang mampu menyekat 57 juta laman web phishing dan perisian hasad dalam sehari. Pakar industri telah mengesahkan protokolnya yang dipatenkan Hydra sebagai yang terpantas dan paling selamat di pasaran semasa.

Sekiranya ada masalah muncul, hubungi sokongan teknikal langsung 24/7 mereka. Anda boleh menyambungkan maksimum 5 peranti dengan perisian VPN ini, termasuk komputer riba, tablet, telefon pintar, dan TV. Ini tidak pernah mencatat aktiviti penyemakan imbas anda, oleh itu, membuktikan kredibiliti mereka sedikit lebih.

Enjin Carian Berfokus Privasi ��

Banyak enjin carian dapat mengesan aktiviti dalam talian anda. Data ini dapat disimpan selama beberapa hari dan digunakan untuk iklan.

Untuk menyelamatkan diri dari ini, anda boleh memilih enjin carian yang berfokus pada privasi. Mereka tidak mengumpulkan atau menyebarkan hasil carian anda dengan sesiapa sahaja. Oleh itu, anda boleh terus tidak dikenali dan menyekat pelacak di laman web mana pun.

Berikut adalah beberapa enjin carian peribadi untuk anda:

DuckDuckGo

Jangan sesekali menjejaskan privasi anda.

Amanah DuckDuckGo untuk mencari perkara yang mencetuskan fikiran anda dan mendapatkan hasil dalam beberapa saat. Mencari, menikmati sambungan yang selamat, dan menyekat pelacak mungkin dilakukan dengan mudah dengan enjin carian ini secara percuma.

Anda bahkan boleh menambahkan pelanjutannya ke Chrome dan melayari tanpa perlu risau. Berjuta-juta orang di seluruh dunia telah mempercayai DuckDuckGo untuk menjadi rakan carian mereka yang selamat, dan kini tiba giliran anda, kerana jenayah siber semakin meningkat setiap hari.

Untuk memulakan, anda memerlukannya untuk memasangnya dengan beberapa klik dan kemudian semak imbas bila-bila masa yang anda mahukan. Ini menyulitkan sambungan dan blok, penyusup, untuk memberikan pengalaman melayari peribadi.

Mana-mana laman web yang anda lawati, DuckDuckGo Privacy Essentials, ada untuk melindungi privasi anda dan tidak pernah menyimpan atau mengumpulkan data anda.

Ecosia

Dicipta dengan inovasi, Ecosia berdiri dari yang lain dengan visi yang unik – menanam pokok di mana diperlukan. Walaupun memberikan anda pengalaman melayari yang sangat baik, ia memanfaatkan keuntungan menanam pokok dalam usaha memulihkan planet bumi.

Adakah anda merasa sukar untuk dipercayai?

Ecosia menerbitkan laporan kewangannya setiap bulan untuk menunjukkan di mana mereka telah melaburkan keuntungan mereka dari hasil carian.

Dengan Ecosia, privasi anda benar-benar selamat, kerana tidak pernah menjual data peribadi anda kepada sesiapa pun. Ia menganonimkan semua carian anda di web dalam masa seminggu. Untuk melangkah selangkah ke depan dalam melindungi alam sekitar, ia menggunakan pelayannya untuk menggunakan tenaga yang boleh diperbaharui.

Cukup tambahkan Ecosia ke Chrome dan nikmati menjelajah web.

Gunakan Proksi Berfokus Privasi ��‍��

Anda boleh mencari pelbagai jenis proksi di web untuk melindungi privasi anda.

Tetapi bagaimana?

Proksi merujuk kepada pelayan yang bertindak sebagai perantara antara peranti dan Internet. Ia dapat menerima permintaan sambungan, meneruskannya, dan mengembalikan maklumat untuk anda.

Ini merangkumi perkhidmatan dalam talian, laman web, dan rangkaian dan orang menggunakannya untuk banyak tujuan privasi dan keselamatan dalam talian seperti:

 • Tukar alamat IP
 • Lindungi laman web
 • Sahkan Wi-Fi awam
 • Elakkan sekatan Geo
 • Elakkan larangan dan tembok api.
 • Automatikkan proses dalam talian dan banyak lagi

Anda boleh menggunakan proksi di banyak penyemak imbas, termasuk Chrome, Firefox, Internet Explorer, dan lain-lain dan serasi di pelbagai peranti.

Lihat proksi ini:

Proksi Pintar

Jangan biarkan sesiapa sahaja menyelinap ke dalam sejarah carian anda dengan menggunakan proksi kediaman yang Proksi Pintar tawaran. Sebagai tempat tinggal, proksi ini sukar dikesan kerana alamat IP mereka adalah milik peranti sebenar dan fizikal. Proksi membolehkan anda mengelakkan sekatan geografi. Ia tidak memerlukan persediaan atau subnet dan hanya menyediakan IP kediaman yang selamat.

Dengan Smartproxy, anda dapat menggunakan beberapa sambungan sekaligus untuk mengikis sumber yang berbeza dan mengoptimumkan akses data. Ia menawarkan sambungan tanpa had, proksi HTTP, lebih dari 10 juta IP dari lebih 195 lokasi di seluruh dunia. Tidak kira dari mana anda menggunakan proksi, mengatur titik akhir untuk mengakses alamat IP adalah mudah.

MyIPHide

Nikmati penyemakan imbas pantas, sembunyikan IP anda, dan buka blokir laman web menggunakan MyIPHide yang menawarkan prestasi stabil dan 13x lebih pantas daripada menggunakan VPN. Ia dengan bijak mengenkripsi semua proksi untuk tidak membiarkan sesiapa pun mendedahkan identiti sebenar anda. Oleh itu, anda boleh mengakses mana-mana laman web yang anda inginkan untuk memenuhi keinginan anda untuk mendapatkan lebih banyak maklumat.

Pilih alamat IP anda dari 77 tawaran premium dari 27 negara. Dengan bantuan MyIPHide, anda boleh melanggar sekatan laman web berdasarkan lokasi seperti YouTube. Yang diperlukan hanyalah 0.1 saat untuk anda beralih ke IP lain. Akses Internet menggunakan mana-mana peranti dengan lesen yang sama, dan juga tidak membatasi pemindahan data.

Petua Bonus ��

 • Hadkan maklumat peribadi anda di media sosial
 • Berhati-hati untuk mengklik pautan
 • Selamat telefon pintar anda menggunakan kata laluan yang kuat
 • Memperkukuhkan kelayakan log masuk
 • Periksa semula Wi-Fi anda
 • Hati-hati dengan kempen pancingan data
 • Gunakan mod Penyulitan pada semua saluran komunikasi anda
 • Kemas kini sistem dan aplikasi anda
 • Gunakan pautan HTTPS
 • Sentiasa ingat untuk log keluar
 • Jangan membalas e-mel spam

Kesimpulannya

Sentiasa memandang serius privasi dalam talian anda kerana menjaga keselamatan di web menjadi sangat penting seperti menutup pintu depan rumah anda. Selamatkan diri anda daripada dirompak dalam talian dengan menggunakan kaedah dan alat yang disebutkan di atas untuk menikmati melayari lautan Internet yang luas untuk mencari aliran maklumat yang berterusan.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector