Hvordan beskytter du ditt personvern på Internett?

Dette er en epoke med hashtags, tweets, likes og kommentarer der vi frivillig deler livene våre på forskjellige plattformer. Så hva med online-personvern?


Er det en stor ting?

jeg vedder på at det er!

Din identitet er av største viktighet. Det hjelper deg å bevise deg selv i mange aspekter av livet ditt, det være seg å utstede pass, søknad om boliglån og så videre.

I følge statistikk, mer enn 9,7 milliarder poster er blitt stjålet eller mistet siden 2013 globalt på grunn av nettkriminalitet og brudd på data.

Så, om noen stjeler personopplysningene dine?

Det kan ikke bare gå på akkord med de daglige aktivitetene dine, men kan også utfordre omdømmet ditt, både profesjonelt og privat. Husk alltid at dine økonomiske og personlige data er veldig ønskelige for nettkriminelle. Hvis de klarer å stjele identiteten din, kan de hacke bankopplysningene dine, misbruke bedriftsinformasjonen din og alle tingene du aldri vil ha i livet ditt skal skje!

Det er grunnen til at du må administrere ditt personvern online og klokere!

Farene ved ubeskyttet online data

Legg viktige data ubeskyttet, og personvernet ditt er aldri trygt!

Det er riktig. Online data er ekstremt sårbare for et stort antall personvern og sikkerhetstrusler. Noen viktige problemer forbundet med det er:

Mishandling av informasjon

Mange nettsteder bruker informasjonskapsler og lagrer dine personlige data til flere formål. Mange ganger krypterer de ikke disse dataene, og alle kan få tilgang til dem senere. Denne feilbehendelsen av dine personlige eller forretningsdata kan gi alvorlige konsekvenser.

Selv e-business og e-banks portaler er ikke helt trygge. Så det er en risiko for at nettkroker kan utnytte den sensitive økonomiske informasjonen din.

Stedssporing

Folk i disse dager nøler aldri med å legge ut sin personlige informasjon og nåværende beliggenhet på sosiale medier. Disse dataene forblir for alltid på nettstedet og kan bli en risiko for deg.

Vet du at til og med Facebook er påvirket av et datainnbrudd i 2018, utsetter over 50 millioner brukerkontoer?

Så pass på!

Spionasje

Du aner ikke hvor mange trackere som spionerer på deg når du er online. Uansett hva deres formål er, registrerer de søkehistorikken din og sporer aktivitetene dine på flere måter. På denne måten trekker de ut et klart bilde av interessene dine på nettet.

Mens markedsførere sporer dataene dine for reklameformål som er skreddersydd til dine interesser og interesser, er det fremdeles en privatlivsinvasjon. Verste tilfelle – når nettkriminelle bruker dine data for å utføre ulovlige og uautoriserte aktiviteter for å utgjøre alvorlige trusler på nettet.

Til syvende og sist koker det hele til en ting – å opprettholde personvernet til dataene dine på en smart måte.

Ansvaret for å beskytte dine online data er faktisk en toveis gate. Selv om det knapt er en måte å avbøte trusler på nettet, kan du begrense å være et offer. Avgjør derfor hvor mye personlig informasjon du vil avsløre og ikke blinde tro på nettsteder og sosiale medier-plattformer.

Internett-personvern er et kombinert ansvar, og alle bør ta eierskap til datasikkerheten. Derfor er det avgjørende å forstå potensielle risikoer, dine Internett-rettigheter, sammen med praktiske metoder og teknologier.

Så la oss sjekke ut noen av måtene du kan beskytte personvernet på:

Bruk Privacy skjermprogramvare. ��️

Programvare for beskyttelse av personvern er avgjørende for alle enhetene dine der du bruker Internett for å forhindre trusler og svindel på nettet. Det begrenser eller kontrollerer mengden data som er utsatt for online tredjeparter ved å bruke forskjellige filtre, kryptering og andre moderne teknologier.

Programvaren kan tilby to typer databeskyttelse – å beskytte identitetstyveri ved å skjule IP-adressen til brukere og for det andre ved å slette eller skjule internett-spor etter surfing. Det ivaretar personvernet ditt ved å identifisere de svake stedene på enheten din og jobbe med dem. Den tilbyr:

 • Svarteliste og hvitlisting
 • Inntrengingsdeteksjon
 • kryptering
 • Stenografi (skjul av data og e-overvåking)

Noen anbefalte programvare for beskyttelse av personvern for deg:

VIPRE personvernskjold

Så du er bekymret for personvernet ditt, er det ikke?

Og det bør du, men ikke hvis du har det VIPRE personvernskjold installert på din PC!

Denne svært effektive programvaren kan beskytte identitetstyveri ved å identifisere hvor sensitive data lagres, inkludert telefonnummer, adresse, e-post, legitimasjon med kredittkort osv. Det kan intelligent blokkere webkameraer, snooping av mikrofoner og andre brudd på data for å sikre personvern.

Det fungerer nøye med Mac-er og PC-er, og tilbyr også mobil støtte. Dets bekjempelsesmakt er høy mot skadelig programvare for å gi deg personvern på høyt nivå. For å skanne PCen din, trenger du ikke vente i lange timer. VPN-en støtter et bredt spekter av enheter fra iOS og Windows, til macOS og Android og er enkel å sette opp i løpet av få minutter.

Den har innebygd ransomware-beskyttelse for å sikre at du ikke er det neste offeret. Den bruker en flertrinnsprosess for å oppdage og fikse personvernproblemer på datamaskinen din. VIPRE Privacy Shield er rimelig selv for hjemmebrukere med en startpris på $ 34.99 / år for 1 PC, mens den avanserte pakken koster $ 59.99 / år for en PC.

Avira Prime

Sikre alle dine online aktiviteter og data med Avira Prime, som sikrer enheten din, personlige søk, shopping, hjemmenettverk og mer. Den kraftige antivirusbeskyttelsen sparer deg for malware og andre online trusler mens du automatisk oppdaterer drivere og selve programvaren.

Blokker nettlesersporer, påtrengende annonser og infiserte nettsteder gjennom sikker surfing. Programvaren finner sikre kuponger og avtaler mens du handler på nettet, og blokkerer ønsket innringere og nettfiskingsnettsteder før de kan forårsake skade.

Nyt et økt personvern ved å være anonym, så søkeelementene, produktene du kjøper og passordene du oppgir, forblir private. Det optimaliserer 200+ personverninnstillinger for deg og støtter sterkere passordbehandling. Det øker også ytelsen og hastigheten til datamaskinen din ved å rense søppelfiler, redusere etterslep, akselerere starttid og maksimere minnet.

Du kan bruke denne plattforms-programvaren på en rekke enheter uavhengig av operativsystemer og benytte abonnement i maksimalt 25 enheter og opptil 3 år. Hvis du sitter fast, ta VIP-kundesupporten deres for å stille spørsmålene dine.

BullGuard Premium

Få ultimat nett sikkerhet med BullGuard Premium Protection for å sikre din identitet og online data. Denne prisbelønte Anti-malware bruker sofistikerte teknologier som maskinlæring for å levere sikker surfing og nettverksskanning. Selv cybertyvene med mester sinn kan ikke bryte de tøffe beskyttelseslagene.

Gjennom effektive identitetsbeskyttelsessystemer kan programvaren øyeblikkelig oppdage skadelige data datamaskinen mottar og sende en e-postvarsling for deg om å ta beskyttelsestrinn. Ved å bruke dype læringsmetoder og avanserte matematiske algoritmer leverer den brennende rask trusselregistrering. Dets flere læringslag kan effektivt analysere skadelige egenskaper og koder. Derfor kan det eliminere risikoen før du kan påvirke systemet ditt.

BullGuard tilbyr tunge brannmurer som holder deg i den sikre havnen mens du beskytter mot inntrengerne. Det kutter umiddelbart uautoriserte forsøk på å koble en bestemt enhet til Internett og gir ende-til-ende-sikkerhet før og etter at du er ferdig med å laste ned applikasjoner.

Hvis du har koblet til et usikkert Wi-Fi-nettverk, varsler programvaren deg ved å sjekke dens digitale signatur. For spillelskere kan det tillate dem å glede seg over raskere og sikre spill uten at det går utover ytelsen. Hjemmenettverksskanneren din kan effektivt overvåke tilkoblingen og nettverket ditt 24/7 sammen med de tilkoblede enhetene, inkludert smarte høyttalere, babymonitorer, termostater osv..

Prøv personvernfokuserte nettlesere ��

Tror du at rengjøring av nettleserens historie fjerner alle flekker?

Tenk igjen.

Sporene etter din online aktivitet eksisterer fortsatt. Til og med nettsteder lagrer informasjonskapsler, og du kan lese vilkår for bruk eller personvern på et nettsted for å bekrefte det samme. Så tenk på hva som kan skje hvis noen hacker nettstedet der dine personlige data er lagret?

Svaret er en no brainer!

Derfor er det rimelig å bruke personvernfokuserte nettlesere. Disse nettleserne inkluderer private surfefunksjoner som hjelper deg med å beskytte dataene dine mens du bruker Internett. La oss sjekke ut noen av dem!

Modig

Opplev uovertruffen sikkerhet og personvern ved å tillate Modig å kjempe “tappert” med trackere og malware for deg. Å holde dataene dine trygge er det aller høyeste prioritet, og serverne lagrer eller ser aldri surfeinformasjonen din. Selv etter å ha slettet dem, er det ingen flekker igjen.

Viser overlegen ytelse, kan Modige laste inn websider 3 til 6 ganger raskere. Det tilbyr et brukervennlig grensesnitt for å importere innstillinger fra andre nettlesere som du bruker under velkomstturen eller etterpå via menyene. Det oppretter en liste der alle dine tidligere nettleserprofiler vises, og du kan importere data fra andre nettlesere også.

The Brave Rewards støtter nettstedene du elsker ved å gjøre det mulig for deg å tjene flyerliknende symboler for å se personvernrelaterte annonser. Du kan til og med tippe favorittnettstedene dine med jevne mellomrom; Du kan utføre alle disse aktivitetene uten å risikere din personlige informasjon når midlene dine blir overført ved hjelp av en anonym hovedbok.

Denne nettleseren gir deg fleksibiliteten til å tilpasse innstillingene dine og analysere antall blokkerte trackere, skript osv. Ved å bruke HTTPS Overalt oppgrader Modige seg til HTTPS slik at du kan glede deg over tryggere, kryptert kommunikasjon.

Standardinnstillingene er allerede optimalisert for å blokkere skadelig programvare, phishing og annen ondsinnet reklame. Det deaktiverer også plugins fra standard for din sikkerhet. Den tilbyr den modige synkroniseringsfunksjonen for å synkronisere og kryptere foretrukne bokmerker og innstillinger.

Andre funksjoner:

 • Fingeravtrykkforebygging
 • Avskjerming per sted
 • Standard global skjoldkonfigurasjon
 • Dra og slipp
 • Festede faner og automatisk utlastning
 • Finn på side og skriv ut side.
 • Form automatisk utfylling
 • DuckDuckGo for privat vindu søk
 • Chrome-utvidelser

Tor

Surfe på Internett Tor og hold deg beskyttet mot overvåking, sporing og sensur. Enten du bruker Windows, Android, iOS og Linux, kan du fremdeles laste ned Tor på enheten din.

Den fritt distribuerte programvaren følger en pålitelig og sikker løklignende struktur. For å beskytte personvernet ditt, pakker det inn dataene dine i flere krypteringslag og sender dem deretter sikkert til de kommer til riktig DNS-server.

Tor Browser leveres med sikkerhetsoppdateringer, inkludert NoScript, HTTPS Everywhere og mer for å gi overlegen databeskyttelse og sikkerhet. Den er i stand til å blokkere nettleser-plugins som Flash, Quicktime, RealPlayer, etc. som folk kan manipulere for å avsløre brukerens IP-adresse. Derfor anbefaler det ikke at du installerer ekstra plugins eller tilleggsprogrammer.

Denne nettleseren er en følge av Tor project + Firefox Browser, og du kan også besøke til og med låste nettsteder. Den er i stand til dataruting til eller fra skjulte tjenester bak brannmurer. Det er også enkelt å sette opp FTP og konfigurere det. Tor er bærbar, noe som betyr at du kan kjøre den fra en USB-enhet hvis den er forhåndskonfigurert i den; derfor trenger du ikke lokal installasjon.

Epic

Ønsker å bruke Internett for å få en “episk” surfingopplevelse?

Installer Episk nettleser!

Epic er en sikker og privat nettleser som er i stand til å blokkere trackere, annonser, crypto mining, ultralydsignalering, fingeravtrykk og mange flere. Det kan stoppe mer enn 600 sporingsaktiviteter i en nettlesingsøkt i gjennomsnitt.

Nettleseren kan blokkere personvernlekkasjer assosiert med 11 kjerne nettlesere. For dette kan den fjerne URL-sporing og adresselinje, installasjonssporing og feilsporing. Nettleseren blokkerer visse WebRTC-anrop som kan avsløre dataene dine, for eksempel IP-adresser, selv etter å ha brukt en VPN eller en kryptert proxy.

En annen imponerende funksjon som Epic tilbyr, er fingeravtrykksbeskyttelse for å blokkere fingeravtrykkmetoder, inkludert åpning av bilde lerret, font lerret, lydkontekstdata, etc. I tillegg begrenser det ultralydsignaler på telefonen som sendes fra forskjellige nettsteder for å administrere sporing.

Etter at du har lukket nettleseren, sletter den databaser, historie, preferanser, DNS-cache og applikasjoner, snarveier, besøkte lenker, mediebuffer, Flash og informasjonskapsler, innloggingsdata, lokal lagring og mange flere. Du kan slå på den krypterte proxy for å kryptere surfing og skjule IP-adressene dine. På denne måten er du sikker når du bruker offentlig Wi-Fi.

For mobile enheter, vennligst sjekk ut dette innlegget.

Bruk VPN ��

Et virtuelt privat nettverk (VPN) er en slags programvare for å beskytte ditt online personvern. Det oppretter et privat nettverk som bruker offentlig internettforbindelse for å maskere IP-adressen din. Den kobler brukere til nettet via en annen server. VPN-tjenesteleverandøren krypterer deretter denne forbindelsen. Dermed blir du anonym, og internettaktiviteten din kan ikke spores.

Du må bruke en VPN hovedsakelig når du bruker offentlig Wi-Fi på en kaffebar, bibliotek eller andre offentlige steder. Så ved å bruke en VPN kan du holde nettkriminelle i sjakk og sikre dine online data.

Så la oss sjekke ut noen av de beste VPN-tjenestene.

Surfshark

Avmystifisere Internett-kraften ved å bruke Surfshark uten å bekymre deg for ditt privatliv og sikkerhet. Den bruker moderne teknologier for å beskytte deg mot phishingforsøk, malware og trackere for å sikre at din beliggenhet forblir privat sammen med dataene dine som er sikret hver gang du surfer på Internett.

Beskytt et bredt spekter av enheter uavhengig av hvilken type operativsystem som brukes som Surfshark er kompatibel med andre plattformer. Tillat visse nettsteder og apper å omgå VPN-en gjennom hviteliste, og programvaren fungerer også utrolig bra med bankapper på mobiltelefonen din.

Surfshark følger streng overholdelse av retningslinjene uten loggføring, og betyr at de ikke sporer, lagrer eller overvåker dine online aktiviteter. Den gir en Kill Switch som fungerer som et sikkerhetsnett hvis VPN-tilkoblingen avtar. Det bryr seg om sikkerheten din ved å tilby privat DNS på en egen server sammen med lekkasjebeskyttelse.

Gled deg over å være anonym mens du får tilgang til innhold på nettet gjennom Camouflage Mode. Multihop-funksjonen lar deg koble deg til gjennom flere land på samme tid mens du maskerer identiteten din. NoBorders Mode lar deg også bruke programvaren i visse begrensede regioner.

Surfshark bruker bransjeledende kryptering av AES-256-GCM for å bedre sikre dine private data. Den tilbyr også standard sikkerhetsprotokoll IKEv2 / IPsec på alle applikasjonene, sammen med 24/7 kundestøtte for å hjelpe deg.

Hotspot Shield

Svøm ubekymret i Cyber ​​Ocean for å få tilgang til innhold når som helst og hvor som helst med Hotspot Shield. Ooklas Speedtest har bekreftet det som den raskeste VPN i verden. Nyt kryptert surfing for å sikre dine sensitive data ved å koble til en av 3200 VPN-er spredt over 80+ land.

Kom i gang ved å laste ned, koble til og velge posisjonen din for å bla gjennom innholdet du ønsker med en ekstremt rask hastighet og brukervennlighet. Hotspot Shield bruker kryptering i militær grad som kan blokkere 57 millioner phishing-nettsteder og skadelig programvare på en dag. Industrieksperter har bekreftet at den patenterte protokollen Hydra er den raskeste og sikreste i det nåværende markedet.

Hvis det dukker opp noen problemer, kan du kontakte teknisk support 24/7. Du kan koble maksimalt fem enheter med denne VPN-programvaren, inkludert din bærbare datamaskin, nettbrett, smarttelefon og TV. Den registrerer aldri surfeaktiviteten din, og beviser dermed deres troverdighet en tomme mer.

Personvernfokuserte søkemotorer ��

Mange søkemotorer kan spore dine online aktiviteter. Disse dataene kan lagres i mange dager og brukes til reklame.

For å redde deg selv fra dette, kan du velge personvernfokuserte søkemotorer. De samler ikke inn eller distribuerer søkeresultatene dine med noen. Derfor kan du være anonym og blokkere sporer når du besøker et hvilket som helst nettsted.

Her er noen private søkemotorer for deg:

duckduckgo

Ikke kompromitter personvernet ditt.

Tillit duckduckgo å søke etter ting som brainstormer tankene dine og få resultater i løpet av et sekund. Det er gratis å søke, glede deg over sikker forbindelse og sperre sporere med denne søkemotoren.

Du kan til og med legge utvidelsen til Chrome og surfe uten bekymringer. Millioner av mennesker over hele verden har allerede klarert DuckDuckGo for å være deres sikre søkepartner, og nå kommer din tur, ettersom nettkriminalitet øker hver dag.

For å komme i gang trenger du det for å installere det med noen få klikk og deretter bla når du vil. Den krypterer tilkoblinger og blokkerer inntrengere for å levere en privat nettopplevelse.

Ethvert nettsted du besøker, DuckDuckGo Privacy Essentials, er der for å beskytte ditt personvern og lagrer eller samler aldri inn dataene dine.

Ecosia

Laget med innovasjon, Ecosia står fra resten med sin unike visjon – å plante trær der det trengs. Samtidig som den gir deg en utmerket søkeopplevelse, utnytter den overskuddet til å plante trær i et forsøk på å gjenopprette planeten.

Føler du deg vanskelig å tro?

Ecosia publiserer sine økonomiske rapporter hver måned for å vise hvor de har investert fortjenesten fra søkeresultater.

Med Ecosia er personvernet ditt helt trygt, ettersom det aldri selger dine personlige data til noen. Den anonymiserer alle søkene dine på nettet i løpet av en uke. For å gå et skritt foran i å beskytte miljøet, bruker de serverne sine til å kjøre på fornybar energi.

Bare legg Ecosia til Chrome og nyt å utforske Internett.

Bruk personvernfokusert proxy ��‍��

Du kan finne forskjellige typer fullmakter på nettet for å ivareta personvernet ditt.

Men hvordan?

En proxy refererer til en server som fungerer som en mellomting mellom en enhet og Internett. Den kan godta tilkoblingsforespørsler, videresende dem og returnere informasjon for deg.

Det utgjør online tjenester, nettsteder og nettverk, og folk bruker dem til mange online personvern- og sikkerhetsformål, for eksempel:

 • Endre IP-adresse
 • Beskytt nettsteder
 • Autentiser offentlig Wi-Fi
 • Unngå geobegrensninger
 • Unngå forbud og brannmurer.
 • Automatiser prosesser online og mer

Du kan bruke en proxy i mange nettlesere, inkludert Chrome, Firefox, Internet Explorer, etc. og er kompatible på tvers av en rekke enheter.

Ta en titt på disse fullmaktene:

Smartproxy

La aldri noen snike seg inn i søkehistorikken din ved å bruke boligproxy Smartproxy tilbud. Disse fullmaktene er vanskelig å oppdage fordi de er IP-adresser og tilhører virkelige og fysiske enheter. Fullmakten lar deg forhindre geografiske begrensninger. Det krever ingen oppsett eller undernett og gir bare sikre IP-er til bolig.

Med Smartproxy kan du bruke flere tilkoblinger om gangen for å skrape forskjellige kilder og optimalisere datatilgang. Det tilbyr ubegrensede tilkoblinger, HTTP (r) proxy, over 10M IP-er fra over 195 steder over hele verden. Det spiller ingen rolle hvor i all verden du bruker proxy, det er enkelt å sette opp endepunkter for tilgang til IP-adresser.

MyIPHide

Nyt rask surfing, skjul IP-en og fjern blokkeringen av nettsteder ved å bruke MyIPHide som tilbyr stabil og 13x raskere ytelse enn å bruke en VPN. Det krypterer alle sine fullmakter på en intelligent måte for aldri å la noen røpe din sanne identitet. Derfor kan du få tilgang til ethvert nettsted du ønsker å mate dine konstante lyst på for mer informasjon.

Velg din IP-adresse fra de 77 førsteklasses tilbudene fra 27 land. Ved hjelp av MyIPHide kan du bryte begrensninger på nettstedet basert på plasseringen som YouTube. Og alt du trenger er bare 0,1 sekund for deg å bytte til en annen IP. Få tilgang til Internett ved å bruke hvilken som helst enhet med samme lisens, og det begrenser ikke dataoverføring også.

Bonustips ��

 • Begrens din personlige informasjon på sosiale medier
 • Vær nøye med å klikke på en kobling
 • Sikre smarttelefonene dine med sterke passord
 • Styrke påloggingsinformasjon
 • Dobbeltsjekk Wi-Fi-en
 • Pass på phishing-kampanjer
 • Bruk krypteringsmodus på alle kommunikasjonskanalene dine
 • Oppdater systemet og appene dine
 • Bruk HTTPS-koblinger
 • Husk alltid å logge ut
 • Ikke svar på spam-e-postmeldinger

Konklusjon

Ta alltid ditt personvern på nettet på alvor, fordi det å være trygt på nettet har blitt like avgjørende som å stenge inngangsdøren til huset ditt. Redd deg selv fra å bli ranet på nettet ved å bruke de ovennevnte metodene og verktøyene for å glede deg over å surfe på det store hav på Internett for å søke kontinuerlig flyt av informasjon.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector