7 Sebab untuk Memilih React Native untuk Pembangunan Aplikasi Mudah Alih

React Native adalah alat pengembangan aplikasi mudah alih sumber terbuka yang hebat yang dibuat oleh Facebook dan komuniti. Anda boleh membina aplikasi Android dan iOS menggunakan rangka kerja.


Membuat aplikasi menggunakan bahasa asli seperti Java, Objective-C, dan C # akan memakan banyak waktu. Dan jika anda mengupah pakar dalam bahasa-bahasa ini, anda akan memerlukan banyak wang.

Jadi apa yang boleh anda lakukan dalam keadaan ini?

Anda mungkin lebih suka React Native untuk membina aplikasi mudah alih seterusnya untuk perniagaan anda.

Seperti yang anda lihat dari carta di bawah, minat global terhadap React Native semakin meningkat.

Tetapi mengapa semakin ramai orang tertarik dengan kerangka ini sejak beberapa tahun kebelakangan ini?

Ini kerana ini adalah alat pembangunan aplikasi mudah alih merentas platform yang membolehkan anda membina aplikasi mudah alih berkualiti tinggi dengan pantas.

Mari kita ketahui mengapa memilih React Native untuk pembangunan aplikasi mudah alih.

Persembahan Hebat

Sumber – simform.com

Mungkin tidak secepat aplikasi asli yang dibuat dengan bahasa asli seperti Java, Objective-C, dan C #. Tetapi, anda akan mendapat prestasi yang hampir asli kerana memberi anda komponen asli seperti Imej, Paparan, dan Teks.

Aplikasi mudah alih berdasarkan React Native bukan aplikasi web HTML5, hibrid atau mudah alih. Sebaliknya, ia adalah aplikasi mudah alih yang sebenar.

Anda boleh meningkatkan prestasi aplikasi React Native ke tahap seterusnya dengan mengoptimumkan aplikasi anda dengan kod asli. Ya, React Native juga membolehkan anda menggunakan kod asli. Untuk prestasi maksimum, anda boleh membina beberapa ciri dalam aplikasi anda menggunakan kod asli dan beberapa ciri dengan React Native.

UI yang kaya

React Native membolehkan anda membuat UI yang unik dan menarik melalui komponen deklaratif yang telah dibina sebelumnya, seperti Picker, Button, Slider, Switch, dan sebagainya. Anda juga boleh membuat komponen anda sendiri dengan Sentuhan Sentuhan Asli dan Keselesaan Boleh Sentuh. Terdapat banyak komponen khusus iOS dan Android yang tersedia untuk membuatnya berfungsi dengan cekap pada telefon bimbit Android dan iOS.

Cth:

  • iOS – ActionSheetIOS, AlertIOS, DatePickerIOS, ImagePickerIOS, ProgressViewIOS, PushNotificatoinIOS, SegmentedControlIOS, dll..
  • Android – DatePickerAndroid, DrawerLayoutAndroid, PermissionsAndroid, ProgressBarAndroid, TimePickerAndroid, ToastAndroid, ToolbarAndroid, ViewPageAndroid, dll..

Pembangunan Aplikasi Pantas

React Native memberi anda komponen untuk teks, gambar, input papan kekunci, senarai tatal, bar kemajuan, animasi, papan keratan, pautan, dan sebagainya. Komponen-komponen ini sangat mempercepat proses pengembangan aplikasi, dan fitur Hot Reloading juga menjimatkan banyak masa kerana ia membolehkan anda memuat semula aplikasi anda tanpa menyusun semula keseluruhan kod.

React Native library seperti Redux (untuk menangani keadaan aplikasi anda) dan Native React Hebat (senarai komponen dan demo) juga akan membantu anda menyelesaikan kerja pengembangan aplikasi mudah alih anda dengan lebih pantas.

Alat pembangunan seperti Nuklida untuk menulis kod, Yoga untuk susun atur bangunan, Sentry untuk pemantauan kesilapan dan kemalangan, dan Alat Pembangun React kerana penyahpepijatan menjadikan proses pembangunan React Native menjadi lebih mudah dan pantas. Alat React Native yang hebat termasuk Kod VS, Nyalakan, Ekspo, dan Bugsnag.

Pembangunan Merentas Pelantar

Kod sekali, gunakannya di mana sahaja. Jimat masa dan wang dengan membina aplikasi merentas platform. Tetapi ingat bahawa anda masih perlu membuat beberapa penyesuaian khusus platform.

Sokongan Komuniti yang kuat

Lebih daripada 2,000 penyumbang dengan 85,000 bintang di atas GitHub.

Syarikat seperti Timbunan panggilan, Mansion Perisian, Microsoft, dan Merah Tidak Terhingga telah menyumbang kepada rangka kerja ini. Anda akan menemui banyak komponen dan perpustakaan React Native yang dibuat oleh komuniti pembangun di laman web seperti Jurulatih JS dan Direktori Asli.

Dapatkan bantuan StackOverflow, Reddit atau Kodementor. Anda akan selalu mencari seseorang untuk menolong anda. Anda juga boleh mendapatkan bantuan dari Komuniti Reactiflux Discord, yang React Native Facebook Group, dan juga React Native Spectrum komuniti.

Senang dipelajari

Lihat gaya pengekodan dari program Hello World di bawah. Anda boleh memahami contoh kod berikut dengan mudah jika anda mengetahui asas-asas JavaScript dan React.

import React, {Component} dari ‘react’;
import {Text, View} dari ‘react-native’;

eksport kelas lalai HelloWorldApp meluaskan Komponen {
memberikan () {
kembali (

Hai dunia!

);
}
}

The dokumen rasmi mesra pemula dan mempunyai contoh kod. Selain dokumentasi rasmi, anda juga boleh mencuba perkara berikut untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Anda juga akan mendapat maklumat berkaitan React Native yang berguna di tempat-tempat seperti Sedang, DevTo, React Native blog, dan React Native Twitter page.

Kredibiliti

Aplikasi mudah alih yang popular seperti Facebook, F8, Pengurus Iklan Facebook, Instagram, Skype, Bloomberg, Discord, Tesla, Airbnb, Chop, Artsy, Walmart, dan Vogue telah menggunakan rangka kerja ini.

Itu banyak bercakap!

Keburukan

Semuanya mempunyai kebaikan dan keburukan. Bukan begitu?

Saya membincangkan banyak aspek positif React Native. Tetapi ia mempunyai beberapa masalah seperti ukuran aplikasi yang besar, kebocoran memori dalam aplikasi Android kerana proses yang tidak diperlukan yang berjalan di latar belakang, pelancaran aplikasi yang perlahan kerana beberapa kebergantungan, dan sebagainya. Tetapi anda boleh menyelesaikan dan menguruskan masalah ini hingga tahap tertentu.

Anda boleh mengurangkan ukuran aplikasi dengan mengurangkan jumlah perpustakaan dan komponen yang digunakan dalam aplikasi. Anda juga boleh memampatkan gambar dan mengoptimumkan sumber aplikasi untuk menurunkan ukuran aplikasi anda.

Anda boleh menyelesaikan masalah kebocoran memori dalam aplikasi Android dengan menggunakan senarai tatal seperti SectionList, FlatList, dan VirtualList. Elakkan menggunakan ListView untuk menghilangkan kebocoran memori. Untuk menyelesaikan masalah pelancaran aplikasi yang perlahan, anda harus mengurangkan jumlah kebergantungan dalam aplikasi anda dan anda perlu menggunakan komponen yang berkinerja sangat baik.

Pemikiran terakhir

Sekiranya anda melihat dengan teliti faedah dan masalah React Native, anda dapat memahami bahawa kebaikan rangka kerja ini lebih besar daripada keburukannya. Isu yang anda dapati tidak besar. Kekurangan kerangka ini tidak dapat diabaikan, kerana faedah yang anda dapat sangat menarik dan sangat mengagumkan.

Komunikasi mudah antara React Native dan penerbitan asli, mudah dilakukan ke Google Play Store, kemampuan untuk membina peranti TV, dan penyatuan dengan aplikasi yang ada adalah beberapa ciri dan faedah menarik lain yang terdapat pada alat pembangunan aplikasi mudah alih moden ini.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map