Hvordan tjene kunder i en verden av sosial distansering?

Et av de underliggende temaene, angående Covid-19-pandemien, er at verden aldri vil være den samme.


Hvordan vi jobber og driver forretning, vil grunnleggende endres i løpet av måneder og bo hos oss deretter. Dette er delvis fordi viruset aldri vil forsvinne; det vil bare styres. En viktig komponent for å håndtere viruset vil være sosial distansering.

Mennesker er sosiale skapninger; vi liker andres selskap og bruker fysiske signaler for å bekrefte hverandre. Det er det vi vet; det er det vi søker. Det er derfor mange mennesker synes det er vanskelig å behandle den nye normen. De anbefalte protokollene gjør det vanskeligere å skje sosiale spørsmål som er bygd inn i forretningsforhold.

Hvordan uttrykker du engasjementet uten møte ansikt til ansikt? Hvordan gir du en empatisk tjeneste over et digitalt grensesnitt?

Sosial distansering på arbeidsplassen

Generelt antar bedriftsøkonomi at du kan presse ut mer fortjeneste ved å pakke så mange ansatte på en enkelt plass som mulig. Det er ikke lenger mulig. For deres egen helse og kunden, må de ansatte være meter unna. Det vil bety færre ansatte per kvadratmeter. Dette vil resultere i;

 • Færre åpne kontorer og fabrikker. Disse arbeidsområdene vil trenge klare avgrensninger som en grenselinje trukket på gulvet eller høyere partisjoner og pleksiglass for å fysisk distansere og beskytte arbeidere mot smittsomme dråper på grunn av en nys eller hoste.
 • Investeringer i å skape et sunnere arbeidsmiljø. For eksempel å installere eller forbedre luftfilter eller IoT-enheter som sensorer for å gi data om miljøforhold.
 • Renholdsmannskapet eller serviceselskapene vil bli viktigere i driften.
 • Masker, desinfiseringsmidler og personlig verneutstyr (PPE) blir integrerte deler av uniformer og arbeidsutstyr.
 • Bruken av rotasjonsskift og fleksible timer. De vil bli brukt til å minimere antall ansatte på et enkelt sted.
 • Hvis det er flere roller som må utføre en lignende oppgave i tide, kan disse oppgavene samles slik at et enkelt eller færre antall ansatte kan utføre dem mens resten av de ansatte jobber eksternt. Ansvaret for samlede oppgaver kan utføres på en rotasjonsplan.

Betjener kunder vil også endre seg. Hvor sprek en organisasjons helseprotokoller er, vil avgjøre kundenes iver etter å nedlatende dem. Så bedrifter;

 • De må vise helseprotokollene sine for å få troverdighet hos besøkende kunder.
 • Øv deg på tilgangskontroll for å styre strømmen av kunder og deres risiko
 • Skift så mye av tjenestene deres på nettet for å betjene kunder eksternt.

Get On The Cloud

kundestøtte ansatte jobber hjemmefra

Organisasjoner rusler for å organisere hvordan de driver virksomhet. Låsemandatene, sosiale distanseforskrifter og sosial angst rundt pandemien gjør det vanskelig å komme inn på kontoret. Både arbeidsgivere og ansatte forstår at det må jobbes for å overleve.

Men hvordan kan organisasjoner forbli produktive, være trygge for ansatte og gi effektiv service til kundene?

Svaret ligger i skyen.

Ansatte som jobber hjemmefra, på stedet eller på farten trenger å få tilgang til organisasjonens ressurser for å jobbe. E-post av filer frem og tilbake er ikke effektivt siden arbeidstakere trenger å få tilgang til data, behandle informasjon og levere analyser på en konstant basis. Den eneste løsningen som gjør det mulig for arbeidere å jobbe hvor som helst og fremdeles ha hele ressursene til virksomheten til fingerspissene, er skyen.

Se hvordan en frisørsalong kan gi ansatte på stedet, mobil og eksternt kommunisere og samarbeide ved hjelp av Slack.

De fleste ansatte som gjør administrative eller skrivebordsbaserte jobber trenger ikke å være på kontoret for å jobbe. Forretningsfunksjoner som ERP, CRM, regnskap og så videre kan kjøres fra skyen uten å miste effektiviteten. Faktisk har det å jobbe eksternt store fordeler med ansatte, arbeidsgivere og kunder.

Bruk kunstig intelligens

Verden kjører for tiden på data. Men å samle inn data er ikke lenger nok; det må behandles, analyseres og utføres. Kunstig intelligens tar det enda lenger ved å bruke kognitive funksjoner på data, det vil si at det ikke bare virker på data, men det kan også lære av det. Behandlingen og beslutningen av AI kan skje på et delt sekund, noe som gir teknologien en klar fordel i forhold til menneskelige reaksjonstider.

Maskinlæring og talegjenkjenning vil bli brukt i flere forretningsprosesser.

For eksempel vil CRM bruke chatbots som kan gjenkjenne tale og håndtere spørsmål fra kunder, eller ERP vil spå etterspørsel og utarbeide en ressursstyringsplan som senker kostnadene. Disse funksjonene er ikke nye. de er standard på skyen.

Her er Googles skybaserte kontaktsenterløsning; den bruker skyen til å koble eksterne agenter til kunder fra hvilken som helst kommunikasjonsplattform (inkludert telefon, e-post, sosiale medier og live chat). Løsningen kombinerer talegjenkjenning, naturlig språkbehandling og AI for å håndtere enkle spørsmål for å løse eller samle informasjon før du sender den til en agent.

Vedta automatisering

Automasjon har stort sett blitt assosiert med roboter som opererer i fabrikker. Det vil utvide til å bety mer, og førerløs teknologi vil bli brukt i gruver sammen med robotutstyr for gruvedrift. Fabrikker vil fungere uten menneskelig innblanding og potensielt styres fra miles away.

Den mindre kjente, men snart en like viktig form for automatisering, ville være robotprosessautomatisering (RPA). RPA-programvare fullfører regelbaserte, repeterende oppgaver. De brukes allerede med full styrke i banker, advokatfirmaer og distribusjonssentre.

Automasjon drevet av AI vil bli brukt til å redusere arbeidsmengden til ansatte. Automatisert AI er effektiv til å ta bort administrativt papirbasert arbeid. Eksternansatte har ikke tilgang til skjemaer, papirer, frimerker, underskrifter osv. Mens automatisert AI er i stand til å samle informasjon, engasjere kunder, verifisere dokumenter, veie risiko, ta en beslutning og rapportere resultatene på en brøkdel av tiden.

Samarbeid intelligent

Det er mange møter som kan være virtuelle i stedet for å bli holdt personlig. Dette vil ta litt å bli vant til, etikettene og strukturene til virtuelle møter er forskjellige, men de kan være like produktive. Å skifte til virtuelle møter vil kreve en investering for å utstyre ansatte med bærbare datamaskiner, pålitelig internett og programvaren som trengs.

Cloud-samarbeidsplattformer er verktøy som vil bringe team sammen. Cloud-samarbeidsplattformer har standard tale-, video-, e-post- og chat-kommunikasjonsfunksjoner som er ytterligere forbedret med tilleggsfunksjoner som fildeling, filredigering, tredjepartsapper, automatisering og AI.

Oppriktig sagt er mulighetene ubegrensede med skyen. For å få et glimt av hvordan samarbeid, automatisering og AI kan fungere sammen, ta en titt på hvordan University of New South Wales brukte Microsoft Teams for å tilby forelesninger, klassemateriell, klassesamarbeid sammen med en automatisert lærerassistent som utviklet seg til en undervisning bistand.

For å være tydelig vil tilpasningen til sosiale distanseringsnormer ikke nødvendigvis revolusjonere arbeidsplassen; det vil fremskynde en endring som allerede skjedde. Med noen få unntak knyttet til helserelaterte vaner og praksis, skjedde allerede mye av den teknologiske endringen. Det er fordi teknologien som blir tatt i bruk er økonomisk levedyktig og effektiv.

Før pandemien, bedrifter tok i bruk sky- og fjernarbeid. Ifølge Kontoret for nasjonal statistikk, 48% av den britiske arbeidsstyrken jobbet eksternt på grunn av pandemien. Det er en betydelig økning fra omtrent 20% i 2018.

TAGS:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map