5 ting som enhver gründer trenger å vite om SEO

Som gründer må du sette føttene i flere sko. Fra å se på produktutvikling til markedsføringsaktivitet til kundesupport, må du se alle aspekter av virksomheten.


Ganske stramt, er det ikke? Ja, men som gründer er dette noe du må være forberedt på.

Nå, med en tid av digitalisering, har SEO blitt en av viktigste aspekter ved markedsføring. For din nye oppstart, må du være sikker på at du bruker relevante teknikker og samtidig holder deg unna ulovlige.

Innsatsen du legger inn i søkemotoroptimalisering, hjelper deg med å bestemme rangeringen av nettstedet ditt og trafikken du fører til nettstedet ditt.

“SEO er en langsiktig prosess som trenger tålmodighet, utholdenhet og øye for en kontinuerlig oppdatering av søkemotorpolitikken, “sier Rahul Agarwal, grunnlegger av Designhill.

Her er essensielle ting han mener at enhver gründer bør vite om det. Du bør også sjekke ut SEMrush, alt-i-ett-markedsføringsverktøysett.

Nyt 14 dager spesiell SEMrush-prøve.

Optimalisering på stedet

Nå en del av nettstedoptimalisering. Den første er på stedet, og den andre er optimalisering utenfor stedet. Ved optimalisering på stedet spiller kvaliteten på siden og innholdet en stor rolle i hvordan siden er rangert på en søkemotor.

Her er noen tips for hvordan du kan sjekke for optimalisering på stedet.

 • Inkluder alltid nøkkelord i overskriften til innholdet. Dette vil hjelpe søkemotoren til å vite hva innholdet handler om.
 • Tittelen din skal ha en nøkkelordtetthet på 1-2 ord, mens innholdet på siden din skal ha en nøkkelordtetthet på mindre enn 3% av det totale innholdet.
 • I stedet for å bruke et enkelt nøkkelord, bruk nøkkelordsetninger. Det er alltid bedre å ta hjelp av Googles nøkkelordplanlegger.
 • Forsikre deg om at innholdet ditt er like egnet for publikum som det er for søkemotorer.
 • Sist, men ikke minst, kan du prøve å stappe nøkkelord, da Google strengt tatt ikke er stikkord mot stikkord og vil straffe nettstedet ditt når utstopping oppdages.

Vårt råd vil være å være tydelig på hva du vil plassere på nettstedet ditt og lage innhold som er egnet for både seere og søkemotorer.

Off-site optimalisering

Mens optimalisering på stedet gjøres på ens nettsted, er optimalisering av stedet prosessen med å bygge koblinger der andre myndighet med høyt domene nettsteder refererer til nettstedet ditt.

Off-siteoptimalisering kom i spill da nettsteder der det fylte for mange nøkkelord på siden til å rangere høyt på en søkemotor. Dermed startet Google optimalisering utenfor stedet der hvis sider med høyt domene autoritet henviste nettstedet ditt, så ble nettstedet rangert høyere i Google-søk.

Her er noen raske tips om hvordan du kan optimalisere off-site for nettstedet ditt-

 • Gjør gjesteblogging, tilbakemeldinger på relevant blogg og fora. Det eneste du må huske er at du alltid bør legge ut på nettsteder med høyt autoritet og stort sett på nettsteder som er relevant for din virksomhet.
 • Vær på sosiale medier. Vet hvilke sosiale mediesider brukerne dine er, og opprett deretter en konto på disse nettstedene for å målrette brukerne dine.
 • Du kan sende inn den nyeste bloggen og sidene dine til bokmerker som StumbleUpon, Digg, Reddit osv.
 • Forretningsgjennomgangen kan være en annen viktig måte å øke rangeringen på.

White-Hat SEO

White-hat er den legitime SEO-teknikken som SEO-eksperter bruker for å rangere siden sin høyt på en søkemotorrangeringsside (SERP). Hvit hatt innebærer å følge reglene og retningslinjene gitt av en søkemotor for å hjelpe siden med å få bedre rangering.

Her er noen hvite-hat-teknikker for deg.

 • Fokuser alltid på kvalitetsinnhold. Forsikre deg om at du ikke har innhold som er kopiert hvor som helst på nettet, har overdreven bruk av nøkkelord og innhold laget av innholdssnurringsverktøy.
 • Bruk relevant tittel og metabeskrivelse.
 • Bruk nøkkelord bare etter å ha utført omfattende søkeordundersøkelser.
 • Forsikre deg om at du har relevante inngående lenker til nettstedet ditt.
 • Nettstedet ditt skal være enkelt å navigere.

Nå tar white-hat-teknikker tid, men de er den eneste måten å hjelpe nettstedet ditt med å nå på topp i søkerangeringen og forbli der i lang tid.

Black-Hat SEO

De ulovlige teknikkene som brukes for å få nettstedet ditt til å rangere høyt på søkemotoren i løpet av kort tid kalles black-hat SEO. I svart-hat-teknikken har personen liten eller ingen vurdering av retningslinjene for søkemotorer og bruker teknikker som stikkord av fylling, irrelevant oppretting av koblinger, etc. for å få trafikk.

Noen av de svart hatte teknikkene er brukt-

 • Skjult innhold har vært en av de mest brukte svart hatteknikkene. I dette folket kan du vanligvis skjule innholdet i koden til nettstedet, eller ved å gjøre tekstfarge den samme som bakgrunnen.
 • Fylling av metastikkord har vært en annen ofte brukt teknikk med svart hatt. Folk prøver å bruke nøkkelordet for mange ganger i en setning som gjør setningen irrelevant.
 • Opprette døråpning eller gateway-passasjer som bare er for søkemotoren og ikke for brukere. Brukerne ser aldri disse sidene da de alltid blir omdirigert til noen annen side.

I alle tilfeller må man unngå å bruke en svart hatt-teknikk. Det kan gi deg en god rangering i løpet av noen dager, men når det oppdages, kan nettstedet ditt flagges som spam og ikke rangere på rangeringssiden.

Sidehastighet

Kissmetric sier at 40% av folk forlater et nettsted hvis det ikke lastes på 3 sekunder. Nå, Google algoritme også rangerer nettstedet høyere som laster raskt. Derfor må man sjekk hastigheten på siden å forbedre brukeropplevelsen.

Følgende er noen tips om hvordan du forbedrer sidehastigheten.

 • Ikke bruk mange plugins på nettstedet ditt
 • Forsikre deg om at du bruker et komprimert bilde på nettstedet.
 • Aktiver hurtigbufring av nettleseren
 • Prøv å redusere antall viderekoblinger på nettstedet ditt.
 • Forbedre serverens responstid.

Å laste nettsted raskere er et viktig aspekt som man må ta stilling til hvis de ønsker å øke brukerbasen og brukeroppbevaringen.

Dette var fem viktige ting i SEO som man må vite som gründer. Hva var din opplevelse av å bruke SEO for oppstart?

TAGS:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map