7 sätt Serverless Computing är en stigande teknik

För sent har serverlös dator snabbt fått fart. Under de senaste åren höll AWS i synnerhet samtal vid antagande av företag.


Med lanseringen av den Lambda serverlösa datorplattformen 2014 har AWS tagit framsätet i den revolutionerande trendmässiga.

Som ett resultat upplever den nuvarande eran för modern nätverksindustri en massiv galopp. Myntet av “Serverless computing” -tekniken har blommat från en knopp i snabb takt.

Med de traditionella metoderna får ett paradigmskifte. “Serverlös datoranvändning” är en stigande stjärna i molnberäkningssektorn. Som ett resultat är fördelarna många.

Med andra ord är arkitekturen för serverfri datorutformning till en fördel. Här är kodutförandet under full kontroll och hanteras av en molnleverantör. Så utvecklarens uppgift blir lätt att utveckla en applikation och distribuera den på servrar.

Den serverlösa arkitekturen
Källa: tonyfendall

för det första, för människorna i favören, stimulera den serverlösa datormetodiken tillhandahålla arbetskraftslösningar.

För det andra, för andra, som en avancerad teknik som är tänkt att skapa revolution, kräver behovet av att övertyga om den nyare tekniken.

Samtidigt, om du letar efter mer information för konsumtion, eller om du är i något dilemma om att investera i serverlös datoranvändning, kan du tänka på följande punkter nedan.

Advanced Crux of Serverless Architecture

Tekniken fungerar med RestAPI: er. Det är enkelt att bygga de serverlösa API: erna med ramar. För att komma igång ss en utvecklare, allt du behöver göra är att utveckla en applikationsram, en kod för att kunna pinga backend och ett bibliotek för databehandling.

Därefter är de viktigaste fördelarna du utnyttjar modellen “betala som du använder”. Det vill säga; hela schemat är kostnadseffektivt medan din distribution är på rätt spår. Det serverlösa ramverket är praktiskt när det gäller integration av olika tillägg. Du får möjlighet att bygga ett varierat utbud av appar med hjälp av kognitiv intelligens, dataanalys, chatbots.

Kantutförande och kostnadseffektivitet

Eftersom serverns flotta distribueras av den serverlösa datorplattformen på den primära platsen runt om i världen – körs din kod i utkanten, nära användarna. Därför är responstiden snabbare och du betalar för resurserna du använder.

Du betalar endast för funktionstiden för funktionen – varaktigheten och frekvensen för kodutförandet. Tvärtom, inkluderat i de andra modellerna för molnberäkning, är det obligatoriskt att betala för tomgångsresurser också.

Det finns många leverantörsfunktioner i utkanten och StackPath är en av dem. Du kan komma igång från så lågt som $ 10 per månad vilket inkluderar 15 miljoner exekvering av begäran.

Funktion som en tjänst (FaaS)

Implementeringen av tekniken kommer under “Funktion som en tjänst (FaaS).”

Här tar molnsäljaren ansvaret för att starta och stoppa en containerplattform. De andra aktiviteterna inkluderar kontroller av infrastruktursäkerhet, skalbarhet. Den andra pluspunkten här är att utvecklare kan köra koden för alla applikationer / backend-tjänster utan att tillhandahålla servrar.

Om vi ​​pratar om AWS FaaS, hanterar Lamda all resten funktionalitet efter att utvecklarna laddat upp koden. Det är också möjligt med implementeringen av AWS Lambda att automatiskt utlösa från alla AWS-tjänster, webb- eller mobilapp.

Nanoservices

I den aktuella eran väljer människor att välja en logisk domän. Anledningen är att det är enkelt att leverera nya tjänster i miljön. Det finns minimal extra kodningsinsats för att designa en användbar applikation. Till sammanhanget kommer betydelsen av en domän som heter “Nanoservices.”Denna mikrotjänst är återanvändbar och lätt att använda.

Det viktigaste är att kompatibiliteten mellan serverfri arkitektur och nanotjänsterna är otrolig. Det fina med nanotjänsterna är att varje funktionalitet kommer med sin API-slutpunkt. Dessutom pekar varje slutpunkt på en separat funktionsfil. Som ett resultat körs implementeringen av en CRUD (Skapa, hämta, uppdatera, radera).

Framför allt integreras mikrotjänstens funktionalitet med affärslösningen genom en serie små tjänster. Detta klipp bra med serverlös datoranvändning. Som ett resultat förbättras lastbalansering och skalbarhet. Du behöver inte längre konfigurera kluster och ladda balanserare för servrar manuellt.

Eventbaserad datorupplevelse

När du har en hög funktionssamtal är det som att oroa dig för infrastrukturkostnader och tillhandahållande av servrar. I sådana situationer räknas lönsamma faciliteter från serverlösa leverantörer som Microsoft Azure, Google Cloud Functions.

EventTriggering
Källa: JetBrains

Du kan utlösa funktionerna baserade på händelser som överför bild, användarens handling, tillgänglighet av meddelanden och så vidare.

skalbarhet

I traditionellt sammanhang är skalbarhet tunga. Du måste utföra en horisontell skalning för nodens storlek och beräkningskraft. Den vertikala skalningen är nästa i processen för att bevara antalet arbetsnoder. En bakre och tår av manskraft.

ServerlessScalability
Serverfri skalbarhet

Men utan server behöver du inte oroa dig för det. Beräkningsplattformen skalar automatiskt infrastrukturen för att köra koden. Du måste bara räkna ut en lämplig trigger för att en viss händelse ska äga rum. Med varje trigger körs koden samtidigt.

Kapacitetsbeslut

Enligt forskning är 30% av de fysiska servrarna i en komatos tillstånd. Den ungefärliga siffran är cirka 11 miljoner servrar världen över. Om du väljer en traditionell serverfunktion, är chansen stor att du hamnar bland dessa 30%. Servern när han sitter i viloläge vid datacentret kräver din investering för att komma igång för ytterligare användning. Det vill säga; du faller i slutändan med denna plan.

Serverlös begränsning

I andra åren är planen med serverfri dator att leverantörer får utbetalning här. Företagen behöver inte längre bero på kapacitetsbeslutet. De fattar beslutet och tillåter den erforderliga kapaciteten vid rätt tillfälle baserat på företagets behov – allt, relativt ett bra investeringsavkastning på investeringar.

Slutsats

Sammanfattningsvis omfattar utvecklare och investerare överallt denna stigande teknik. Enkelheten i användningsstrukturen gör serverfri dator kostnadseffektiv. Som ett resultat är framtiden här med serverlös datoranvändning.

Som en del av integrationsförfarandet tillhandahåller leverantörer API: et för att ladda upp funktionen med URL: en för användaren att komma åt. Att sätta mycket förtroende för dem är avgörande. Förutom AWS Lamda och Microsoft Azure finns det några andra anmärkningsvärda marknadsaktörer. Ramarna som Google Cloud Functions, IBM OpenWhisk utgör också den serverlösa vågen.

Ser man på det nuvarande övergångsmönstret har många företag kopplat till den serverlösa revolutionskampanjen. Sammanfattningsvis kan du förvänta dig att denna stigande teknik når toppen av molnens ekosystem.

TAGGAR:

  • Server

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map