7 HRMS SaaS Terbaik untuk Permulaan dan Perusahaan

HR adalah profesion rakyat. Adalah orang, lebih baik dikatakan, pekerja yang memacu perniagaan.


Oleh itu, menjaga mereka bermotivasi dan menguruskannya dengan bijak adalah penting. Berkat kejayaan teknologi seperti perisian HRMS yang melibatkan kecerdasan buatan dan automasi, proses HR menjadi kurang mencabar.

Semasa perniagaan anda berkembang, pelbagai masalah mulai muncul termasuk penskalaan, pengurusan proses dan data, pengoptimuman tenaga kerja, dan banyak lagi. Dengan peningkatan jumlah pekerja, mengurus sumber daya manusia juga menjadi rumit, mulai dari pemeriksaan, pengambilan pekerja, latihan, dan pengurusan gaji, hingga kepatuhan terhadap peraturan. Selain itu, maklumat sensitif anda tetap tersebar di banyak lokasi dan folder.

Akibatnya, ia menyebabkan keletihan HR sambil menurunkan kecekapan keseluruhan.

Tetapi dengan persaingan leher-ke-leher di sekitar, di mana masa adalah wang, anda tidak dapat memperoleh ketidakcekapan, terutama semasa peringkat pertumbuhan.

Oleh itu, jika proses HR anda masih menggunakan spreadsheet dan kertas kerja yang tersimpan di kabinet pemfailan anda, anda akan kehilangan sesuatu!

Apa penyelesaiannya?

Perisian Pengurusan Sumber Manusia atau HRMS!

Apa itu HRMS?

Secara ringkas, HRMS adalah perisian yang memanfaatkan kekuatan teknologi untuk mentadbir proses HR. Ini bertujuan untuk meningkatkan kecekapan dan produktiviti perniagaan anda dengan mengotomatisasi tugas manual dan berulang. Hasilnya, pasukan HR anda dapat menguruskan proses dengan baik dan mencari lebih banyak masa untuk digunakan dalam aktiviti penting lain untuk pertumbuhan perniagaan.

Perisian ini merangkumi pelbagai aspek pengurusan sumber manusia, termasuk:

 • Perancangan tenaga kerja
 • Pengambilan
 • Semasa menaiki kapal terbang
 • Proses pengesahan pekerjaan selepas tempoh percubaan
 • Pengurusan maklumat pekerja
 • Urus niaga dan pengurusan polisi cuti
 • Mengesan kehadiran dan masa
 • Pemprosesan gaji
 • Pengiraan perubahan gaji
 • Proses peletakan jawatan
 • Komunikasi dan Mengurus peraturan dan undang-undang
 • Penglibatan pekerja
 • Pematuhan undang-undang
 • Laporan MIS
 • Latihan dan pembangunan
 • Penilaian mutu kerja
 • Perancangan penggantian

Mengapa Perniagaan Memerlukan HRMS?

Mod pen dan kertas mungkin membantu semasa fasa awal tetapi tidak sihat untuk perniagaan anda semasa berkembang. Untuk SMB, menggunakan HRMS yang layak adalah penting kerana dapat mempercepat proses pertumbuhan dengan mengotomatisasi tugas yang rumit sambil menghilangkan kemungkinan kesalahan kerana kesalahan kecil pun boleh membawa maut kepada produktiviti anda.

HRMS diikat dengan teknologi yang muncul seperti analisis data dan faedah automasi bukan hanya kepada majikan tetapi juga kepada pekerja dan pelanggan kerana maklumat yang tepat dapat sampai di tempat yang tepat dan pada waktu yang tepat.

A lapor mengatakan bahawa pasaran global untuk perisian HR diproyeksikan menjadi $ 30 bilion pada tahun 2030. Ia juga meramalkan pertumbuhannya sebanyak 9.4% dari 2017-2025.

Mari kita lihat beberapa faedahnya untuk perniagaan moden.

Pengurusan pekerja yang cekap

Pasukan HR anda dapat memantau kehadiran dan waktu kerja pekerja sehingga memastikan produktiviti dan pampasan maksimum untuk kerja lebih masa. Anda juga dapat menguruskan latihan, gaji, prestasi, dan penglibatan pekerja yang lebih baik sehingga mereka dapat merasa terikat dengan organisasi anda.

Pemantauan KPI

HRMS dapat secara automatik mengotomatisasi keseluruhan proses pemantauan Petunjuk Prestasi Utama (KPI) untuk menunjukkan kecekapan pekerja dalam mencapai objektif yang ditetapkan. Untuk ini, ia dapat memantau jangka masa pekerja tetap berperanan, ketidakhadiran, masa yang diperlukan untuk mencapai tujuan, dll..

Menggalakkan layan diri pekerja

Salah satu ciri terbaik HRMS adalah layan diri pekerjanya, di mana mereka dapat mengakses profil dan portal mereka. Ia menggabungkan maklumat terperinci mengenai terma dan syarat syarikat, polisi cuti, pembayaran gaji, proses peletakan jawatan, dan lain-lain sehingga mereka tidak perlu mengajukan semua soalan kepada jabatan HR. Oleh itu, ia menjimatkan masa untuk kedua-dua pihak.

Untuk mendapatkan cuti, pekerja tidak perlu lagi menulis permohonan. Mereka dapat menerapkannya melalui sistem itu sendiri dan juga memeriksa baki cuti mereka, senarai percutian, acara akan datang, dan banyak lagi ciri.

Menghilangkan kesalahan manusia

Automasi menghilangkan kesilapan manusia yang mungkin membebankan perniagaan dari segi pematuhan peraturan, kos, dan masa. Ini mengurangkan kemungkinan kesalahan dan pendua pendua untuk memastikan pelaksanaan tugas tanpa kesalahan.

Keselamatan dan privasi data

Memastikan pematuhan

Pematuhan dengan undang-undang persekutuan dan negeri sangat penting untuk kesejahteraan syarikat anda. Sekiranya tidak ditangani dengan baik, ia boleh menimbulkan ancaman serius terhadap perniagaan anda dari segi reputasi dan hukuman. HRMS mengemas kini semua perubahan undang-undang secara berkala untuk memastikan pematuhan.

Mengapa Perisian berasaskan Cloud atau SaaS HRMS?

Daripada menggunakan perisian tradisional di tempat yang harus anda beli semuanya, anda boleh menggunakan perisian Software-as-a-service (SaaS) yang dihoskan di cloud. Ini adalah berdasarkan langganan, yang bermaksud anda tidak perlu membayar untuk keseluruhan perisian. Penyedia perkhidmatan memberi anda wewenang untuk menggunakannya untuk sementara waktu, bergantung pada rancangannya.

Bunyikan loceng?

Ya, seperti Netflix!

Tidak seperti perisian di tempat, model SaaS tidak memerlukan pemasangan, tidak ada konfigurasi. Semuanya sudah siap terlebih dahulu, dan anda boleh mula menggunakannya dalam satu atau dua jam. Oleh itu, anda dapat menjimatkan kos dan masa tanpa perlu risau tentang penyelenggaraan.

Berada di lingkungan awan, perisian SaaS memberikan skalabilitas yang lebih baik kerana anda dapat memilih perisian berdasarkan kemampuan organisasi anda.

Oleh itu, jika anda ingin memasukkan HRMS dalam organisasi anda, pertimbangkan untuk menggunakan perisian SaaS. Dan untuk menolong anda, berikut adalah beberapa perisian terbaik yang tersedia untuk anda terokai.

Freshteam

Hubungkan selangkah lebih dekat dengan pekerja yang menggunakan Freshteam untuk menguruskan semua proses HR dengan bijak dan membuat keputusan yang memberi kesan. Dengan sistem penjejakan aplikasinya, anda dapat mencari calon, menjadualkan wawancara, dan menyewa calon yang tepat. Sumber dari portal pekerjaan, laman web kerjaya, rujukan pekerja, vendor, laman media sosial, dan banyak lagi.

Buat kad skor temu ramah, tambahkan pasukan pengambilan, tahap aliran kerja, dan borang permohonan khusus untuk setiap pekerjaan. Anda juga dapat menyimpan semua maklumat mengenai calon, termasuk e-mel, resume, skor, sejarah interaksi, maklum balas, dan lain-lain di satu tempat dengan Calon 360. Semasa menjadualkan wawancara, anda boleh menjemput ahli panel anda dan meninggalkan maklum balas. Perisian ini juga membolehkan anda mengurus tawaran pekerjaan dan mengkonfigurasi bidangnya, merekod keputusan, dan menyiapkan surat tawaran.

Dengan Freshteam, anda boleh melakukan onboarding dengan lancar dengan memulakan proses terlebih dahulu untuk melengkapkan dokumentasi dan mengisi borang. Ini menjimatkan hari pertama penyertaan supaya mereka dapat memahami rakan sebaya dan organisasi mereka. Setelah dokumen ditandatangani, anda boleh memuat naiknya di profil mereka, membuat tugas untuk mereka, mengesan aktiviti mereka, dan mengirim peringatan untuk menyelesaikan proses onboarding.

Seret dan lepas medan borang untuk membuat maklumat pekerja, mengekalkan carta organisasi untuk menunjukkan semua entiti dalam struktur korporat dengan nama, jabatan, dan jawatan mereka. Buat dan gunakan polisi cuti untuk tahun kalendar, petakan dengan mudah ke pasukan, lokasi, peralihan, atau jabatan tertentu di seluruh organisasi. Anda juga dapat mengesan cuti, menghasilkan laporan cuti, dan melihat ketidakhadiran dan tren cuti.

Dengan aplikasi mudah alihnya yang tersedia di iOS dan Android, anda dapat melakukan perekrutan tanpa gangguan dengan mengirim e-mel, mengirim maklum balas, dan membuat keputusan. Memohon cuti atau menyetujui / menolak permintaan orang lain hanya dengan satu ketukan, dan mengakses rekod pekerja dari mana sahaja.

HRMS Sage

Atasi semua cabaran SDM anda dan buat keputusan yang bijak HRMS Sage untuk meningkatkan keberkesanan organisasi anda. Ia memberikan penyelesaian yang dinamik untuk menguruskan kitaran hidup pekerja anda sepenuhnya dari pengambilan pekerja sehingga bersara. Perisian ini sesuai untuk terus menyokong anda dengan keperluan anda yang semakin meningkat.

Mengupah orang yang berbakat, mengekalkan yang terbaik, dan mengenal pasti pekerja dalaman dengan mudah untuk jawatan kepimpinan. Ini juga membantu anda mengurangkan perolehan pekerja dengan meningkatkan penglibatan. Tingkatkan pengurusan masa untuk setiap pekerja dan tutup cuti serta kehadiran selain daripada menguruskan pembayaran gaji, ulasan prestasi, faedah, layan diri, dan sebagainya.

Hilangkan kesilapan mahal dalam pendaftaran dan kemasukan data sambil mengelakkan kertas kerja yang menyakitkan yang berkaitan dengan faedah. Analisis risikonya membolehkan anda mengukur pekerja berdasarkan maklumat, statistik, kemahiran, prestasi, insurans, demografi, dan banyak lagi.

Ia menyediakan kelas yang komprehensif oleh tenaga pengajar dan pembelajaran berdasarkan permintaan untuk menggunakan perisian dengan cara yang terbaik melalui Sage University. The Sage Knowledgebase, Sage City, dan Sage Resources ada untuk memberikan sokongan mereka 24/7 dan membantu anda menyelesaikan pertanyaan anda dan menawarkan kemas kini terbaru dalam perisian sebaik sahaja ia dikeluarkan.

Gusto

Kembalikan budi kepada pasukan pekerja keras anda dengan menyokong mereka dengan HRMS yang komprehensif, Gusto. Semua proses dari pengambilan, onboarding, dan pembayaran, hingga prestasi dan promosi; semuanya sempurna menggunakan perisian.

Buat surat tawaran profesional, onboarders baru menghindari kertas kerja, dan biarkan mereka mengisi profil mereka. Anda boleh menyimpan semua dokumen secara digital pada perisian agar tetap teratur. Hari-hari proses pembayaran gaji yang menyakitkan dan berisiko telah berakhir; gunakan gaji perisian yang dipermudahkan dan memfailkan cukai dengan mudah.

Secara automatik menyegerakkan semua data yang berkaitan dengan penjejakan masa, rancangan faedah, pengambilan pekerja baru dan banyak lagi. Jadikan pekerja anda bahagia, sihat, dan diinsuranskan menggunakan perisian yang sama yang dapat memberi makan rancangan anda dalam daftar gaji. Berikan sumber dan alat pasukan anda dengan Gusto untuk menjamin masa depan kewangan mereka melalui Gusto Cashout, faedah komuter, pampasan pekerja, dan 401 (k) persaraan dan 529 simpanan kolej.

Di samping itu, ia menawarkan alat lain seperti Pelepasan Kewangan Perniagaan Kecil, kalkulator kadar bakar, kalkulator cukai Majikan, alat perbandingan gaji, dan senarai semak pengambilan pekerja baru. Perisian ini mematuhi HIPAA, ACA, dan ERISA. Ia dapat menguruskan keperluan COBRA dan menghantar e-mel kepada pekerja untuk menyelesaikan dokumen selepas meninggalkan organisasi anda.

Cezanne HR

Tidak kira sama ada organisasi anda berskala kecil, sederhana, atau besar, Cezanne HR telah menyokong anda untuk melancarkan setiap aspek usaha SDM anda. Suite HR moden berasaskan awan ini membolehkan anda mengurus dan menyokong tenaga kerja anda dengan cekap dengan memanfaatkan teknologi canggih, alat automasi, dan ciri yang mengagumkan.

Membantu perniagaan di 100+ negara, Cezanne HR menawarkan terjemahan dalam 10 bahasa yang berbeza tanpa bayaran tambahan. Ia juga menyokong merekod data kewangan dalam mata wang tempatan anda dan memudahkan banyak pejabat di seluruh dunia dengan aliran kelulusan, pusat kos, portal HR, dan kebenaran pentadbir anda sendiri. Sistem ini menawarkan fleksibiliti optimum untuk melaksanakan tugas yang berbeza, dari menambahkan pekerja hingga pembuangan, dan semua yang ada di antaranya.

Ia menawarkan portal dalam talian 24/7 yang dipenuhi dengan artikel pakar, panduan panduan, nasihat persediaan, latihan, perundingan, pemberitahuan pintar, pelaporan dalam, bentuk yang dapat dikonfigurasi, pengurusan aliran kerja yang cekap, dan perkhidmatan pelaksanaan. Terlibat dengan tenaga kerja anda dengan baik menggunakan aplikasi mudah alihnya bersama alat dalam talian untuk meningkatkan kolaborasi dan komunikasi yang berkesan.

Buang masa untuk penyelenggaraan kerana Cezanne menjaganya selain daripada kemas kini berkala. Semua data anda selamat dengan keselamatan dan perlindungan data yang canggih melalui penyulitan, kata laluan, dan pematuhan GDPR. Selain itu, senibina terbuka membantu anda meningkatkan produktiviti dan membolehkan penyambungan aplikasi pihak ketiga dengan mudah.

Orang HR

Adakah anda bosan membuang masa untuk tugas monoton?

Gunakan Orang HR untuk mengautomasikan proses ini dan fokus pada bidang yang memerlukan perhatian lebih. Sekarang lupa mengesan penyakit, mengemas kini data pekerja, menyetujui cuti, mengumpulkan maklumat perolehan, dan sebagainya. Dengan menggunakan sistem penjejak pemohon, anda boleh mengambil dan mengekalkan bakat yang sesuai dengan budaya organisasi anda. Kongsi kekosongan jawatan di pelbagai portal pekerjaan serta kenal pasti dan berhubung dengan orang yang dapat membantu mengembangkan perniagaan anda.

Kemukakan maklumat HR dengan laporan grafik yang komprehensif kepada pemimpin perniagaan dan dapatkan cadangan dan rancangan tindakan. Belajar dari profesional HR lain melalui HRMS dan tingkatkan pengambilan keputusan anda. Anda juga dapat membandingkan pandangan SDM anda dengan syarikat lain dalam industri anda untuk menentukan bidang yang memerlukan penambahbaikan.

Berhubung dengan pekerja anda dengan lebih baik dan bantu mereka mengoptimumkan potensi mereka dengan Sistem Pengurusan Prestasi yang dinamik. Cari prestasi terbaik anda, dan mereka yang memerlukan pertolongan untuk meningkatkan prestasi mereka. People HR membolehkan anda memindahkan data anda ke dalam sistem baru dengan lancar dan memberikan latihan pakar untuk memanfaatkan perisian sepenuhnya.

Walaupun tanpa pengetahuan teknikal yang baik, anda boleh menggunakan perisian ini kerana kesederhanaan dan keramahan pengguna.

Faedah

Menguruskan proses HR tidak menjadi sakit kepala lagi jika anda mempunyai Faedah yang menguntungkan perniagaan anda dengan banyak cara. Dengan hanya satu klik, anda boleh menghantar surat tawaran dengan semua butiran penting beserta pautan untuk penerimaan tawaran dalam talian. Untuk ini, ia menyediakan templat indah untuk surat tawaran atau pilihan untuk memuat naik yang terpisah.

Pasangannya Checkr melakukan pemeriksaan latar belakang yang komprehensif dan pantas dari perisian. Ini membolehkan peserta baru untuk menaiki diri menggunakan aplikasi mudah alih atau laman web Zenefits dan menjimatkan masalah pada hari pertama. Perisian ini secara digital membuat dokumen cukai untuk peserta berdasarkan maklumat yang ada.

Ini mendorong anda untuk tidak menggunakan kertas dengan menawarkan ciri tandatangan digital. Melalui penyatuan yang lancar dengan Slack, Salesforce, G Suite, dan lain-lain, pekerja baru dapat log masuk akaun mereka secara automatik. Ia menawarkan carta organisasi dinamik dan direktori pekerja dengan perincian yang diperlukan untuk meningkatkan komunikasi lintas fungsi.

Mengautomasikan acara pekerja seperti promosi, pertukaran pasukan / jabatan, pemberhentian kerja, pengunduran diri, dan banyak lagi. Perisian secara proaktif menyegerakkan data dan sebarang perubahan yang dilakukan dalam masa nyata sehingga dapat dilihat di mana-mana. Ia bukan sahaja menyokong pekerja anda tetapi juga tenaga kerja lain, termasuk pekerja bebas, kontraktor bebas, dan perunding. Tetap patuh dengan peraturan pemerintah dengan mengotomatisasi tugas.

Buat dan tadbir dasar PTO anda, tinggalkan permintaan, tetapkan tarikh pemadaman, dan gunakan Kalkulator Imbangan PTO automatiknya untuk menjimatkan masa. Ini menyokong kepintaran perniagaan dengan melaporkan ringkasan pampasan, aktiviti jumlah pekerja, statistik untuk peluang yang sama, kadar perolehan, dan pilihan saham yang diberikan.

BuluhHR

Pekerja anda adalah aset syarikat anda dan paling penting. Uruskan mereka dengan berhati-hati BuluhHR, yang merupakan perisian all-in-one untuk mengumpulkan, menyusun, dan menganalisis data pekerja. Tingkatkan keseluruhan proses pengambilan dan penempatan, menguruskan pampasan dengan bijak, dan mengembangkan budaya syarikat yang lestari.

BambooHR membolehkan anda menyimpan semua maklumat dalam satu pangkalan data selamat yang dikuasakan oleh alat penyuntingan dan pelaporan dinamik untuk aliran kerja yang lebih pantas. Mengawalnya menggunakan laman web atau aplikasi mudah alih yang boleh anda akses kapan saja, di mana sahaja.

Peribadikan formaliti dan dokumen anda untuk memudahkan proses onboarding untuk hari pertama yang kurang tekanan. Ia mempunyai e-tandatangan supaya anda dapat menguruskan rekod secara digital dan mengelakkan kertas menumpuk di meja anda. Masa penjejakan, PTO, faedah, penggajian berjalan, dan lain-lain menyenangkan dengan BambooHR.

Ini membolehkan anda memperoleh pandangan yang lebih mendalam mengenai pengurusan prestasi, kepuasan pekerja, dan statistik penting lain untuk membentuk rancangan tindakan anda yang seterusnya. Pada masa ini, ia mempunyai lebih dari 1.56 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan juga menawarkan percubaan percuma selama tujuh hari untuk mendapatkan pengalaman langsung mengenai perisian.

Kesimpulannya

Proses HR adalah salah satu aspek yang paling penting dalam perniagaan moden, sama ada pengambilan, gaji, prestasi, atau kenaikan pangkat. Ia memerlukan tahap ketepatan yang tinggi, dan walaupun sedikit kesalahan dapat membuktikan mahal. Tetapi jangan risau lagi; menggabungkan HRMS berasaskan awan dalam organisasi anda untuk mengotomatisasi semua tugas dengan ralat sifar.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map