4 Ciri Trustpilot Terbaik untuk Pengurusan Tinjauan Pelanggan tanpa cacat

Apa yang anda harapkan dari platform pengurusan tinjauan pelanggan yang lebih baik?


Sekiranya anda mementingkan pengurusan jenama atau membina kepercayaan dengan pelanggan (yang semestinya anda lakukan), maka anda pasti mengetahui pentingnya mengurus maklum balas pengguna.

Mempertimbangkan itu 85% pembeli mempercayai ulasan dalam talian sama seperti cadangan rakan atau rakan sebaya, dan 73% pengguna percaya bahawa maklum balas ini mempengaruhi tabiat membeli mereka, ulasan pelanggan adalah salah satu faktor paling kritikal dalam membuat keputusan dalam talian.

Dengan menggunakan alat yang berfungsi untuk meningkatkan jumlah ulasan sahih yang anda dapat, konsistensi mempengaruhi SEO anda dan memberikan pelaporan yang dapat ditindaklanjuti menjadi perhatian utama dalam lanskap perniagaan semasa.

Sekiranya anda mencari sistem seperti ini, terdapat empat ciri utama yang perlu diperhatikan.

Pengesanan Penipuan

Ulasan palsu atau tidak autentik boleh membahayakan seperti yang negatif.

Semasa anda mencari sistem pengurusan tinjauan pelanggan, ia perlu mempunyai sistem kedap udara untuk mengesan palsu.

Trustpilot terkenal dengan kepandaian mereka perisian pengesanan penipuan. Ia menggunakan teknologi dan algoritma bahasa pembelajaran mesin untuk menganalisis setiap tinjauan dan mengenal pasti corak yang dapat memberi isyarat penipuan.

Ia juga membandingkan setiap tinjauan dengan sejumlah besar struktur tingkah laku, seperti alamat IP dan petunjuk linguistik untuk menentukan sama ada maklum balas itu palsu atau tidak.

Selanjutnya, jika perniagaan percaya bahawa tinjauan mungkin penipuan atau tidak sesuai, ia boleh dihantar ke Pasukan Pematuhan untuk siasatan.

Disana ada 13 sebab yang mungkin mengapa syarikat boleh melaporkan ulasan kepada Trustpilot Compliance.

 1. Ia mengandungi bahasa yang menyinggung perasaan.
 2. Ia mengandungi maklumat peribadi (nombor telefon, e-mel, maklumat kad kredit, dll.)
 3. Ini termasuk kandungan promosi yang tidak berkaitan dengan pengalaman membeli atau perkhidmatan pengulas.
 4. Ini melanggar privasi, kerahsiaan, harta intelek, atau hak orang lain.
 5. Itu hanya berkaitan dengan cukai atau denda.
 6. Ini adalah pemasaran spam.
 7. Ia hanya menerangkan produk dan tidak membincangkan pengalaman membeli atau perkhidmatan.
 8. Ini dalam profil syarikat yang salah.
 9. Ia tidak ditulis dalam setahun pengalaman.
 10. Ia ditulis semata-mata untuk alasan etika atau politik.
 11. Pengulas adalah pesaing.
 12. Pengulas telah meninjau syarikat berkali-kali dengan profil yang berbeza.
 13. Pengulas tidak mempunyai pengalaman yang tulen.

Anda mungkin diminta untuk menjelaskan mengapa ini melanggar Garis Panduan Pengguna.

Dari sini, anda akan mendapat ringkasan yang menunjukkan sebab mengapa anda melaporkan ulasan tersebut. Pastikan ini betul.

Setelah anda menghantar, proses penyiasatan biasanya memakan masa sekitar tujuh hari.

Keserasian Enjin Carian

Ulasan pelanggan memainkan peranan besar dalam bagaimana orang melihat perniagaan, dan mesin carian menyedari sepenuhnya perkara ini.

Sebenarnya, menurut MOZ, ulasan pelanggan dipercayai merangkumi kira-kira 10% bagaimana Google dan mesin lain meletakkan laman web. Atas sebab ini, anda memerlukan alat pengurusan tinjauan pelanggan yang sesuai dengan mesin carian utama.

Sumber

Perlu diingat, sementara beberapa alat pengurusan tinjauan mungkin mendakwa bahawa ia membantu SEO anda, ulasan sebenarnya mungkin tidak dilihat sebagai “boleh dipercayai” oleh mesin pencari.

Di Google, ini disebut sebagai Peringkat Amanah. Walaupun terdapat banyak faktor yang digunakan oleh ciri ini untuk menentukan keaslian laman web, ulasan yang disahkan mempunyai banyak berat.

Trustpilot adalah rakan kongsi Google. Oleh kerana ia adalah platform terbuka di mana semua orang boleh memberikan ulasan dan perniagaan tidak dibenarkan menghapus, mengedit, atau menyembunyikan ulasan yang buruk, Google melihat kandungan ini boleh dipercayai. Sebaliknya, ulasan pelanggan yang tersisa di platform ini sangat mempengaruhi bagaimana kedudukan Google di laman web.

Selain itu, Trustpilot’s Kotak Amanahes boleh dikonfigurasikan untuk menampilkan maklum balas secara langsung di laman web anda, yang dari masa ke masa, dapat memenuhi syarat anda untuk Bintang Coretan Kaya di carian Google.

Semasa menyediakan TrustBox, pastikan untuk mencentang kotak Dayakan Coretan Kaya untuk SEO.

Kemudian, Di Konsol Carian Google, minta Googlebot merayapi halaman web anda dengan TrustBox. Perlu diingat, Trustpilot tidak dapat menjamin bahawa anda akan mendapat Rich Snippet Stars – garis panduan Google untuk Rich Snippet Stars adalah ketat.

Analisis Komprehensif mengenai Sentimen Pelanggan  

Pelaporan mendalam mesti menjadi komponen utama perisian ulasan pelanggan yang anda pilih. Wawasan ini harus menjadi asas bagi arah sekarang dan masa depan anda.

Mengumpulkan banyak maklum balas daripada pelanggan yang disahkan adalah langkah pertama, tetapi memahami sentimen dan set data penting dari ulasan sama pentingnya. Ulasan ini tidak hanya memberitahu orang lain apa yang diharapkan atau seberapa baik produk / perkhidmatan berfungsi.

Ini adalah bentuk maklum balas mentah yang memberikan pandangan mengenai pendapat pengguna mengenai syarikat anda, penambahbaikan apa yang harus dilakukan, dan sama ada anda memenuhi harapan atau tidak.

Trustpilot menjadikannya mudah dengan menukar data ulasan pelanggan yang tersedia secara automatik menjadi laporan analitik minit demi minit yang mencatat perubahan dalam penilaian dan TrustScores.

The Gambaran keseluruhan halaman memberikan gambaran mengenai berapa banyak ulasan yang anda ada, jumlah purata anda setiap hari, berapa banyak orang yang mencari profil anda di laman utama Trustpilot, dll..

Untuk mendapatkan sedikit lebih mendalam, di Analisis halaman, anda dapat melihat kaedah pengumpulan mana yang paling berjaya (dan paling tidak). Anda juga dapat melihat teg teratas yang mendorong orang meninggalkan ulasan, dan juga waktu puncak mereka melakukannya.

The ciri penandaan pada Pandangan halaman membahagikan maklum balas ke dalam pelbagai demografi, seperti lokasi atau produk sehingga anda dapat menyaring maklum balas untuk analisis khalayak yang lebih mendalam. Ini bermaksud bahawa anda dapat melacak perincian khusus dan melihat bagaimana pelbagai perubahan mempengaruhi penilaian.

Mengetahui maklumat seperti ini diperlukan untuk perniagaan yang bertujuan untuk menyenangkan pelanggan. Hanya dengan melihat kedudukan bintang anda secara keseluruhan tidak semestinya menawarkan gambaran lengkap mengenai apa sebenarnya sentimen pelanggan anda.

Adalah mustahak untuk menggali lebih dalam dan melihat apa yang orang katakan dan makna di sebalik itu.

Integrasi Aplikasi

Sudah tentu, akan membuang-buang masa dan wang untuk bekerjasama dengan sistem perisian perkhidmatan pelanggan yang tidak dapat berfungsi dengan laman web perniagaan anda.

Memaparkan ulasan di seluruh laman web e-dagang anda adalah faktor penting untuk meningkatkan penjualan, tetapi jika perisian ulasan anda tidak mempunyai integrasi yang betul, ulasan anda tidak lebih dari sekumpulan data dalaman.

Sekali lagi, Trustpilot sangat berguna di sini kerana mereka mempunyai senarai panjang platform e-dagang yang sesuai dengannya, termasuk yang besar seperti Shopify, Magneto, dan WooCommerce.

Selanjutnya, media sosial dengan cepat menjadi sumber kegemaran untuk penyelidikan perniagaan, sebagai 45% pengguna dalam talian nyatakan bahawa mereka menggunakan media sosial untuk membantu mereka memutuskan pembelian.

Anda juga boleh berkongsi ulasan dari Trustpilot ke semua laman media sosial utama dengan mudah. Lebih-lebih lagi, rancangan Pro dan Enterprise akan menghantar maklum balas secara automatik di Facebook untuk anda.

Kesimpulannya

 Walaupun beberapa ciri mungkin lebih penting bagi satu perniagaan daripada yang lain, ada beberapa perkara penting yang dapat dimanfaatkan oleh setiap organisasi.

Pastikan anda melakukan penyelidikan semasa anda mencari alat pengurusan maklum balas pelanggan yang paling sesuai untuk anda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map