Bagaimana cara mendapatkan Sijil SSL PERCUMA untuk Laman Web (HTTPS)?

Keselamatan adalah mustahak bagi laman web mana pun untuk memberikan keselamatan, membina kepercayaan pengunjung, dan untuk kedudukan yang lebih baik.


Ini diperlukan untuk laman web berasaskan transaksi atau keahlian, jadi anda menyulitkan data sensitif dari klien ke pelayan.

Tingkatkan Keselamatan Laman Web anda dengan Sijil SSL / TLS.

HTTPS juga akan meningkatkan kedudukan enjin carian, jadi anda mungkin mempertimbangkan untuk memiliki ini untuk blog anda juga.

Sekiranya anda ingin melaksanakan sijil di laman web anda tanpa membelanjakan $$$ maka berikut adalah beberapa rumah Penguasa Sijil (penyedia SSL) untuk membantu anda.

Akronim berikut digunakan di bawah.

 • SSL – Lapisan Soket Selamat
 • TLS – Keselamatan Lapisan Pengangkutan
 • CDN – Rangkaian Penghantaran Kandungan
 • DV – Domain Disahkan
 • ACME – Persekitaran Pengurusan Sijil Automatik

Sekiranya anda mencari hosting bersama yang menyediakan sijil SSL percuma, maka anda boleh mencuba Tapak Tapak. jika anda tertanya-tanya mengapa SiteGround kemudian, berikut adalah beberapa ciri.

 • SiteGround beroperasi di Google Cloud untuk mewujudkan perkhidmatan hosting yang hebat dan teknikal.
 • Versi terbaru PHP
 • Sokongan pelanggan yang tiada tandingannya tersedia 24/7 melalui sembang, telefon, tiket. Masa menunggu adalah sehingga 10 minit, jika tidak.
 • Pendekatan inovatif untuk prestasi dan keselamatan
 • Pelan hosting dilengkapi dengan banyak ciri percuma dan berguna
 • SSL percuma
 • CDN Cloudflare percuma
 • Penghijrahan laman web percuma dan pantas dari hos lain
 • Sandaran dan pemulihan harian automatik percuma

Sekarang, mari lihat perkara berikut untuk mendapatkan sijil.

ZeroSSL

Anda boleh mendapatkan sijil SSL anda hanya dalam beberapa minit dengan ZeroSSL. Anda mulakan dengan memasukkan butiran yang diperlukan, melalui proses pengesahan cepat dan BOOM, ada sijil SSL anda siap.

Sijil SSL yang dihasilkan adalah 100% percuma untuk digunakan dan bertahan selama 90 hari, selepas itu anda boleh memperbaharui berulang kali tanpa sebarang kos.

Tidak mahu memperbaharui sijil secara manual?

Tidak ada masalah, anda boleh menggunakan ZeroSSL Certbot untuk mengautomasikan pembaharuan. Hebat, bukan?

ZeroSSL adalah pihak berkuasa sijil, oleh itu sijil dikeluarkan oleh mereka. Anda boleh menguruskan semua sijil anda dengan papan pemuka yang mudah digunakan. Anda mendapat sehingga 3 sijil secara PERCUMA. Walau bagaimanapun, jika anda memerlukan lebih banyak, anda boleh mendapatkan pelan berbayar yang menawarkan sijil tanpa had dengan banyak ciri premium lain.

 • Kad Liar & sijil berbilang domain
 • Akses API REST
 • Sokongan teknikal

Mereka juga menawarkan penyelesaian khusus, jadi jika anda mempunyai keperluan perniagaan untuk mengeluarkan sijil untuk pelanggan anda, berbincanglah dengan mereka.

Mari kita Encrypt

Mari kita Encrypt adalah projek kolaborasi dengan Linux Foundation dan pihak berkuasa sijil baru yang ditaja oleh Mozilla, Akamai, SiteGround, Cisco, Facebook, dll. yang menawarkan Sijil SSL adalah percuma.

Ini bagus untuk menjimatkan kos agar dapat dilaksanakan dalam persekitaran bukan pengeluaran.

Ia automatik, yang bermaksud anda tidak perlu meluangkan masa untuk membuat CSR dan mengirim kepada pihak berkuasa CA untuk menandatanganinya. Semuanya berlaku di latar belakang pelayan web anda.

letencrypt

Let’s Encrypt telah mengeluarkan lebih daripada satu bilion sijil setakat ini. Lihat panduan untuk menerapkan Let’s Encrypt di Apache HTTP atau Nginx.

SSL Secara Percuma

SSL Secara Percuma gunakan pelayan Let’s Encrypt ACME dengan menggunakan pengesahan domain untuk memberi anda sijil. 100% percuma, dan sijil dikeluarkan dalam beberapa minit.

sslforfree

SSL

SSL.com menawarkan SSL percuma dengan kos sifar selama 90 hari. Ini sangat sesuai jika anda ingin bermain-main untuk memahami bagaimana SSL berfungsi atau beberapa projek jangka pendek.

Dapatkan sijil SSL percuma anda yang dikeluarkan dalam beberapa minit dengan kekuatan dan enkripsi bit tertinggi. Semua penyemak imbas utama mengenali sijil yang dikeluarkan SSL.com.

Cloudflare

Cloudflare adalah CDN & Syarikat Keselamatan. Mereka menjadikan laman web anda lebih pantas dan selamat — Cloudflare memberi kuasa kepada banyak laman web popular, termasuk Reddit, yelp, Mozilla, StackOverflow, dll..

cloudflare-markethare

Baru-baru ini, Cloudflare mengumumkan SSL universal percuma untuk semua pengguna. Itu betul, walaupun anda berada dalam rancangan percuma. Sekiranya anda menggunakan Cloud Flare dan SSL belum diaktifkan, inilah cara anda dapat melakukannya dengan cepat.

 • Log masuk ke Cloud Flare
 • Pilih laman web yang anda mahu aktifkan SSL
 • Klik pada ikon Crypto
 • Pastikan ia dikonfigurasi sebagai “Fleksibel” dan status ditampilkan sebagai “SIJIL AKTIF.”

cloudflare-enabled-ssl

Mungkin memerlukan beberapa saat untuk disiarkan, anda boleh mengesahkan dengan mengakses laman web anda dengan https.

30 Hari Percuma

Anda juga boleh memperoleh 30 hari percubaan percuma dari penyedia sijil berikut.

Saya harap perkara di atas dapat membantu anda mendapatkan SSL percuma untuk laman web / blog anda. Tetapi jika anda ingin beli sijil premium untuk perniagaan perusahaan, maka anda boleh melihatnya Kedai SSL.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector