11 Alat Percuma Dalam Talian untuk Mengimbas Kerentanan & Perisian Kerosakan Keselamatan Laman Web

Imbas laman web, blog anda untuk kelemahan keselamatan, perisian hasad, trojan, virus, dan ancaman dalam talian


Salah satu perbincangan paling popular dalam Teknologi Maklumat ialah Keselamatan Web. Beratus-ratus kerentanan web wujud hari ini dan di bawah beberapa yang paling biasa.

Kami sering memperhatikan reka bentuk laman web, SEO, kandungan, dan memandang rendah bidang keselamatan. Sebagai pemilik laman web, keselamatan web semestinya lebih penting daripada apa pun.

Terdapat banyak soalan mengenai cara mengimbas keselamatan laman web, kelemahan aplikasi mudah alih, jadi ini dia. Dalam artikel ini, saya akan menyenaraikan beberapa alat terbaik untuk mengimbas laman web anda mengenai kelemahan keselamatan, perisian hasad dan ancaman dalam talian.

SUCURI

SUCURI adalah salah satu perisian jahat dan pengimbas keselamatan laman web percuma yang paling popular. Anda boleh melakukan ujian pantas untuk perisian hasad, status senarai hitam, SPAM yang disuntikkan, dan kekurangan.

SUCURI juga membantu membersihkan dan melindungi laman web anda dari ancaman dalam talian dan berfungsi di mana-mana platform laman web, termasuk WordPress, Joomla, Magento, Drupal, phpBB, dll..

Qualys

Ujian Pelayan SSL oleh Qualys adalah mustahak untuk mengimbas laman web anda untuk salah konfigurasi dan kelemahan SSL / TLS. Ia memberikan analisis mendalam mengenai URL https: // anda termasuk hari tamat, penilaian keseluruhan, sandiwara, versi SSL / TLS, simulasi jabat tangan, perincian protokol, BEAST, dan banyak lagi.

Sebagai amalan terbaik, anda harus menjalankan ujian Qualys setelah membuat perubahan berkaitan SSL / TLS.

Quttera

Quttera semak laman web untuk eksploitasi perisian hasad dan kerentanan.

quettera

Ini memindai laman web anda untuk mencari fail berbahaya, fail mencurigakan, fail yang berpotensi mencurigakan, PhishTank, Penyemakan Imbas Selamat (Google, Yandex), dan senarai domain Perisian jahat.

Penceroboh

Intruder adalah pengimbas kerentanan berasaskan awan yang kuat untuk mencari kelemahan di seluruh infrastruktur aplikasi web. Ia siap untuk syarikat dan menawarkan kerajaan & mesin pengimbas keselamatan peringkat bank tanpa kerumitan.

Pemeriksaan keselamatannya yang kuat merangkumi mengenal pasti:

 • Hilang tambalan
 • Salah konfigurasi
 • Masalah aplikasi web seperti SQL injection & skrip merentas laman web
 • Terbitan CMS

Penceroboh menjimatkan masa anda dengan mengutamakan hasil berdasarkan konteksnya dan secara proaktif mengimbas sistem anda untuk mengetahui kelemahan terkini. Ia juga berintegrasi dengan penyedia awan utama (AWS, GCP, Azure) dan juga Slack & Jira.

Anda boleh mencuba Intruder selama 30 hari secara percuma.

UpGuard

Imbasan Web UpGuard adalah alat penilaian risiko luaran yang menggunakan maklumat yang tersedia untuk dinilai.

Hasil ujian dikategorikan kepada kumpulan berikut.

 • Risiko laman web
 • Risiko e-mel
 • Keselamatan rangkaian
 • Pancingan Palsu dan Perisian Kerosakan
 • Perlindungan jenama

Bagus untuk mendapatkan postur keselamatan laman web anda dengan pantas.

Penjagaan Tapak

Penjagaan Tapak membantu anda mengimbas domain anda untuk perisian hasad, senarai hitam laman web, spam yang disuntikkan, penggantian, dan banyak lagi. Pengimbas serasi dengan WordPress, Joomla, Drupal, Magento, osCommerce, Bulletin, dan platform lain.

menjaga laman web

SiteGuarding juga membantu anda membuang perisian hasad dari laman web anda, jadi jika laman web anda dipengaruhi oleh virus, mereka akan berguna.

Balai Cerap

Mozilla baru-baru ini diperkenalkan balai cerap, yang membantu pemilik laman web memeriksa pelbagai elemen keselamatan. Ia mengesahkan terhadap keselamatan header OWASP, amalan terbaik TLS dan melakukan ujian pihak ketiga dari Makmal SSL, Jambatan Teknologi Tinggi, Header Keselamatan, Pramuat HSTS, dll..

Pengimbas Kuki Web

Pengimbas Kuki Web adalah alat keselamatan all-in-one percuma yang sesuai untuk mengimbas aplikasi web. Ia mampu mencari kelemahan dan masalah privasi pada kuki HTTP, applet Flash, HTML5 localStorage, dan sessionStorage, Supercookies, dan Evercookies. Alat ini juga menawarkan pengimbas malware URL percuma dan pengimbas kerentanan HTTP, HTML, dan SSL / TLS.

Untuk menggunakan alat ini, anda hanya perlu memasukkan nama domain penuh laman web anda dan klik Check! Selepas beberapa ketika, anda akan mendapat laporan kerentanan sepenuhnya, yang menunjukkan perincian semua masalah yang dijumpai dan skor impak privasi keseluruhan.

Anda boleh menggunakan perkhidmatan atas permintaan secara percuma tanpa batasan, atau anda boleh melanggan percubaan percuma RESTful API sepenuhnya automatik dengan rancangan berbeza, yang menawarkan antara 100 dan imbasan API tanpa had sebulan.

Kesan

Disokong sepenuhnya oleh penggodam etika, the Kesan perkhidmatan keselamatan domain dan aplikasi web menawarkan keselamatan automatik dan pemantauan aset, dapat mengesan lebih dari 1500 kelemahan.

Kapasiti pengimbasan kerentanannya merangkumi OWASP Top 10, CORS, Amazon S3 Bucket, dan salah konfigurasi DNS. Perkhidmatan Pemantauan Aset secara berterusan memantau subdomain, mencari pengambilalihan yang bermusuhan dan memberi amaran sekiranya terdapat anomali.

Detectify menawarkan tiga rancangan harga: Starter, Professional, dan Enterprise. Kesemuanya bermula dengan percubaan percuma 14 hari, yang boleh anda lakukan tanpa menggunakan kad kredit.

Mungkin

Mungkin menyediakan pakar keselamatan maya yang boleh anda tambahkan kepada kru pengembangan, pasukan keselamatan, DevOps, atau perniagaan SaaS anda. Pakar keselamatan ini akan mengimbas aplikasi web anda dan mengetahui semua kelemahannya. Anda boleh menganggap Mungkin sebagai doktor keluarga yang memberi anda diagnostik berkala dan memberitahu anda apa yang harus dilakukan untuk menyelesaikan sebarang masalah.

Ini adalah alat yang dibina terutamanya untuk pemaju, membiarkan mereka lebih bebas ketika datang ke ujian keselamatan. Pendekatan pengembangan API-Firstnya memastikan bahawa sebarang ciri pertama kali akan tersedia pada versi perkhidmatan API. Ia mempunyai banyak rancangan harga, termasuk yang percuma dengan kapasiti pengimbasan asas.

Alat Pentest

Pengimbas kerentanan laman web adalah salah satu set alat yang komprehensif yang ditawarkan oleh Alat Pentest yang terdiri daripada penyelesaian untuk pengumpulan informasi, pengujian aplikasi web, pengujian CMS, pengujian infrastruktur, dan pengujian SSL. Khususnya, pengimbas laman web dirancang untuk mengetahui kelemahan aplikasi web biasa dan masalah konfigurasi pelayan.

Syarikat ini menawarkan versi ringan alat, yang melakukan imbasan keselamatan web pasif. Ia mampu mengesan banyak kelemahan, termasuk tetapan kuki yang tidak selamat, tajuk HTTP yang tidak selamat, dan perisian pelayan yang ketinggalan zaman. Anda boleh melakukan sehingga 2 imbasan percuma di laman web anda untuk mendapatkan penilaian yang menyeluruh. Hasilnya akan memberitahu anda mengenai kelemahan seperti penyertaan fail tempatan, suntikan SQL, suntikan arahan OS, XSS, antara yang lain.

Kesimpulannya

Walaupun alat di atas membantu anda mengimbas laman web anda berdasarkan permintaan, anda mungkin juga ingin menjadwalkannya untuk imbasan keselamatan automatik.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Комментариев нет, будьте первым кто его оставит

  Комментарии закрыты.

  Adblock
  detector